Moji dvd filmovi imaju 4.3 gb, a na dvd pise 4,7. Kad ga stavim przit pise mi nema dovoljno mjesta. Sad me zanima kako da smanjim dvd da mi stane na dvd i zanima me zasto na dvd film ne stane na dvd a po velicini bi moral.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dvd su od traxdata. Na njima pise 4.7 gb
Dvd su od traxdata. Na njima pise 4.7 gb
da ali je moguće zapisati 4.37 pa si vjerojatno malo profulao
Dobro, hvala
Znaci film ima velicinu 4,37 gb. Da li ima koji nacin da smanjim film, a da kvaliteta ne opadne.
Dobro, hvala
Znaci film ima velicinu 4,37 gb. Da li ima koji nacin da smanjim film, a da kvaliteta ne opadne.
a u kojem je formatu film?
12 cm DVD-R disk ima 2.298.496 sektora, 2048 bytea svaki, on sadrži 2.298.496 * 2048 = 4707319808 bajtova, ili 2.298.496 * 2 = 4596992 KB, ili 2.298.496 / 512 = 4489,25 MB, ili 2.298.496 / (512 * 1024) = 4,38 GB podataka.
12 cm DVD + R disk ima 2.295.104 sektora, 2048 bytea svaki, on sadrži 2.295.104 * 2048 = 4700372992 bajtova, ili 2.295.104 * 2 = 4590208 KB, ili 2.295.104 / 512 = 4482,63 MB, ili 2.295.104 / (512 * 1024) = 4,38 GB podataka.
Dakle na DVD - R stane više podataka kada snimaš sa overburn načinom u Nero. Probaj sa Nero Recodeom da uguraš film na DVD. Overburnom rizikuješ da imaš negledljiv film.
Da ne tupimo. Probaj sa DVD - R i ako je u pitanju "nešto sitno" viška podataka sa overburnom
Film je u dvd formatu.
Dobro, hvala
Da. Pomoću aplikacije DVD Shrink. Izbaciš nepotrebne audio-jezike ili dodatke (ako ih ima). A ako ni to nije dovoljno, imaš opciju rekodiranja uz koju ne bi trebao znatno izgubiti na kvaliteti, ako ti fali na primjer 100-200 MB prostora.
Film je u dvd formatu.
Sve je to lepo i sve je to super. Kazi ti nama koliko je velik VIDEO_TS folder (na Properties ..tacno u bite) i da li je ta Traxdata DVD - R ili DVD + R
Velicina je 4,37 GB (4.698.779.648 bytes).
A dvd imam i + i -
Znaci to je to...imaš200 MB viška. Probaj sa Nero Recodeom
Importiraj VIDEO_TS folder i izbaci nešto (komentare na pr.) ili jednostavno nalozi Recodeu da ti film ugura na DVD-R
[edit]
Izgubio sam se u brojkama. Probaj sa overburnom a ako ne ide onda preko Nero Recode
Istalirao sam dvd shrink zbog toga jer na filmu ima previse jezika za mene. Maknuo sam par stvari i smanjio film na 3.9 gb. Sad me zanima kako se pokrene to smanjivanje. Zar moram pustiti film i pricekati da film dode do kraja ili moram napraviti nesto drugo.
Edit
Skuzio sam i sad je sve u redu, jos jedamput hvala svima koji su mi pomogli
Ako si ubacio dvd u Dvd shrink i on ga analiziro i izbacio si što nisi htio odeš Backup i biraš što ćeš napravit , osobno napravim da snimi iso datoteku na hardu i onda snimiš s nerom ili bilo kojim drugim programom za snimanje. Imaš opciju da odmah snimi dvd ako imaš Nero instaliran ali par puta meni nije dobro snimio pa preferiram snimanje u iso.
Super :)
Zasto kompliciras stvari. Upali Nero Recode i imas vuzialnu kontrolu nad time sto ne zelis da bude na DVD-u uz minimalno (skoro nikakvo) kompresiranje videa
Ako bas zelis DVD Shrink tutorijal (animirani) imas ovdje
-Shrinker je daleko kvalitetnije rješenje od transkodiranja jer je moguće odabrati potreban sadržaj kao audio, izbaciti dodatke itd. bez gubitka na kvaliteti (koje se mora desiti kod konverzije). Recimo za našu regiju na DVDu često zna biti mađarski, češki ili talijanski audio 5.1-2.0 koji je nepotreban, izbacivanjem se ništa ne gubi.. izbacivanjem dodataka 'sa snimanja' i sl.
-Dodatno, moguće je podesiti audio i/ili subtitle izbaciti meni.. tako da ubacivanjem u player krene film sa željenom postavkom (npr crtani sinkroniziran na hrv bez titla, ili film eng-audio s hrv titlom..).
-Uvjek je bolji Shrinker. Čak i za početnika koji nezna što od svega tog napraviti, može odabati 'Auto' opciju i dobit če DVD9->DVD5 compresiran film s relativno malim gubitkom u kvaliteti (kvalitetnije od divxa).
-'misterija' 4.38GB i 4.7GB nije misterija, nego dva različita mjerna sustava, 'PC-mjera'=1024 (nečeg) dok je službeni SI mjerni sustav k=1000 kao kg=1000g.
Po SI 1KByte=1000Byte -ispravno, PC 1KB=1024KB -poluslužbena oznaka KiB ili KiBi...
Dakle sve 'PC' mjere bi trebale biti napisane kao KiB, GiB... u ovom slučaju 4.3GiB = 4.7GB
Znam da sam mogao preko nera, ali na tom dvd je bilo i mađarski i slovenski i slicni jeziki pa sam ih sve maknuo jer su mi ionako nepotrebni. Evo upravo gledam film i prezadovoljan sam. Jos jedamput hvala svima koji su mi pomogli
a zašto bi film morao stati na 4,7 gb pa kupi dual layer dvd