Drive Letter Access pomoć

poruka: 2
|
čitano: 1.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Drive Letter Access pomoć
pitanje

Dakle, prije nekoliko mjeseci sam naletio na ovaj termin, ali se nisam puno pozabavio time, e sad..

kako na faksu imamo gadnih problema s virusima i sl gamadi (u zadnje vrijeme conficker), svako umetanje usba u komp rezultira zarazom usb-a i tomu nema kraja..

stoga mi je palo na pamet -  bi li bolja alternativa bila ova DLA aplikacija, odnosno jel bi na taj način izbjegli gore navedeni problem?

molio bih nekog tko se koristi/kuzi u DLA da mi malo objasni kako to zapravo funkcionira (nije da nisam pročitao

http://en.wikipedia.org/wiki/Drive_Letter_Access , ali nije mi baš najjasnije).

'hvala

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2009 10:43 (Triton).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Drive Letter Access pomoć

Drive Letter Access (DLA) je program koji omogućava paketno zapisivanje podataka na optičke medije. Postoje i drugi programi koji omogućavaju paketno zapisivanje - Nero InCD i Roxio Drag-To-Disc su neki.

--

Naime, optički mediji (osim DVD-RAM-a) nisu podijeljeni u sektore (kao floppy, hard i flash diskovi) nego se na njih podatci snimaju u blokovima. Blokovi mogu biti različite veličine - cijeli disk (DAO - Disc At Once način snimanja) ili manji (TAO/SAO - Track/Session At Once) - stoga je potreban program za masterizaciju koji će prikupiti sve podatke koji se trebaju snimiti na disk, napraviti tablicu gdje se svaki podatak nalazi i snimiti disk. Iz toga je vidljivo da se optički mediji ne mogu koristiti na isti način kao obični diskovi.

--

Paketni način zapisivanja dijeli optički disk na sektore i omogućava inkrementalno zapisivanje podataka, tj. korištenje CD/DVD-R/RW diskova na isti način kao što se koriste i floppy/hard/flash diskovi - dakle podrška za čitanje/pisanje/brisanje datoteka iz Explorera i svih ostalih aplikacija (pri korištenju CD/DVD-R diskova, podatci se ne mogu prepisati (zato što je to nemoguće) nego se stari označavaju kao izbrisani, te se snimaju novi). Negativne strane su manji kapacitet (pogotovo kod -R diskova, budući da je prepisivanje podataka nemoguće) i manja trajnost kod -RW diskova (zbog prepisivanja podataka - RW diskovi se teoretski mogu prepisati do oko 1000 puta, u praksi je taj broj manji).

--

Aplikacije za paketno zapisivanje rade kao posrednici (driveri) između Explorera i optičkog pogona. Budući da one omogućuju pristup CD/DVD-u kao da je klasični disk, mislim da se navedeni problem ne bi mogao izbjeći. Ukoliko je virus napravljen tako da se kopira na sve dostupne diskove, jednostavno bi se kopirao i na CD/DVD.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice