Jel' se netko sjeca one vijesti da je izasao hard disk od RAM memorije na PCI express kartici sa 2,5" diskom kao backup i baterijom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam samo viđao SATA verzije. 5,25" ili PCI su bili samo načini ugradnje, dok je prijenos podataka išao na SATA port. Uz brzinu SATA konektora i cijenu memorije mislim da je SSD isplativiji.
Taj se spaja na SATA, nema mogučnost back upa već ima bateriju koja napaja memoriju kad je PC isključen.
misliš na OVO
Upravo to, samo sto mi treba malo profesionalniji koji ima i backup 2,5" disk na sebi na koji se odmah spremaju podaci ako nestane struje.
Takav sam vidio samo na 5,25 utor. 4 DDR utora i 2,5" disk. Ima i opcija 6 ili čak 8 utora s back upom na CF karticu. Mislim da je ovaj jači model imao dva SATA priključka kako bi ga kontroler vidio kao dva diska koja treba podesit u RAID 0.
Takav sam vidio samo na 5,25 utor. 4 DDR utora i 2,5" disk. Ima i opcija 6 ili čak 8 utora s back upom na CF karticu. Mislim da je ovaj jači model imao dva SATA priključka kako bi ga kontroler vidio kao dva diska koja treba podesit u RAID 0.
To bi isto bilo dobro, ali se bojim da ga SATA ne zagusi, pa makar bila dva. Je li znas proizvodjaca?
To bi isto bilo dobro, ali se bojim da ga SATA ne zagusi, pa makar bila dva. Je li znas proizvodjaca?
VCaljda Gigabyte a za model neznam...