Best buy externi HDD?

poruka: 4
|
čitano: 5.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Best buy externi HDD?

Pozdrav ljudi, evo odlucio sam si kupiti externi HDD, za njega mogu odvojiti 600kn!
Pa me zanima sto mogu dobiti u tom cjenovnom rangu.

Prva stvar koju zelim pitati jel mi dode isplativije posebno kupit HDD a posebno kuciste pa sam sklepat ili kupit sve u kompletu.

Druga stvar koja me zanima je 2,5" vs. 3,5", prvo sam zapeo za 2,5" al kad sam vidio koliko su 3,5" jeftiniji ipak sam odlucio ici na njih. Sad me zanima jel 3,5" ima mogucnost da se spoji samo preko USB-a ili mora bas imati i vanjski izvor napajanja. Zatim vidio sam i nacuo da neki koriste 2 USB HUB-a, sta znaci treba mu vise struje pa moras ima dva HUB-a i onda ne moras koristit vanjski izvor i pikat ga u 220V?

I za kraj ako moze neki link od best-buy gotovih konfiguracija znaci do 600kn.
I ako moze preporuka koje kuciste uzet i koji HDD ako se odlucim za samogradnju.

Hvala puno i pomagajte :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Best buy externi HDD?

Pa jednostavno kupi 3,5" disk i SATA-USB adapter za 70kn(adapter).

Adapteri (bilo ATA ili SATA) koriste dodatni adapter za u uticnicu ili 2 USB kabla (jedan data, drugi power).

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 14:15 (lampa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Best buy externi HDD?
lampa kaže...

Pa jednostavno kupi 3,5" disk i SATA-USB adapter za 70kn(adapter).

Adapteri (bilo ATA ili SATA) koriste dodatni adapter za u uticnicu ili 2 USB kabla (jedan data, drugi power).

Znaci kupim si Seagate 2,5" GB SATA HDD od 500GB za 400tinjak kuna. I kupim za 70kn SATA-USB adapter i mogu spojit HDD sa svojim kompom preko USB-a?

To ce bit uredu? Bit ce dovoljno 5V koje dobijem iz USB-a da pogone disk?

I taj SATA-USB adapter to je samo neki adapter ili je to kuciste u koje stavim disk?

I dajte mi molim vas recite koje i gdje u HR mogu kupit neka dobra kucista ako se odlucim sam napravit disk? Koji su proizvodaci dobri za to kuciste u koje bi stavio disk?
17 godina
neaktivan
RE: Best buy externi HDD?
munja.zg kaže...

Pozdrav ljudi, evo odlucio sam si kupiti externi HDD, za njega mogu odvojiti 600kn!
Pa me zanima sto mogu dobiti u tom cjenovnom rangu.

Prva stvar koju zelim pitati jel mi dode isplativije posebno kupit HDD a posebno kuciste pa sam sklepat ili kupit sve u kompletu.

Druga stvar koja me zanima je 2,5" vs. 3,5", prvo sam zapeo za 2,5" al kad sam vidio koliko su 3,5" jeftiniji ipak sam odlucio ici na njih. Sad me zanima jel 3,5" ima mogucnost da se spoji samo preko USB-a ili mora bas imati i vanjski izvor napajanja. Zatim vidio sam i nacuo da neki koriste 2 USB HUB-a, sta znaci treba mu vise struje pa moras ima dva HUB-a i onda ne moras koristit vanjski izvor i pikat ga u 220V?

I za kraj ako moze neki link od best-buy gotovih konfiguracija znaci do 600kn.
I ako moze preporuka koje kuciste uzet i koji HDD ako se odlucim za samogradnju.

Hvala puno i pomagajte :)

Prvo moras sam sebi kazati za sta ces koristiti eksterni.
Ako je za povremeni backup onda nemoj bacati novce na nesto skupo. U svakom slucaju odaberi kuciste sa napajanjem..metalno,a disk kupi po zelji.Dali je bitno sucelje? USB 2.0 ili ako imas e-sata utore onda kupi e-sata (ako setas disk onda radi kompatabilnosti uzmi USB)
Ja koristim dva eksterna,oba su radi backupa i ukljucujem ih po potrebi.
Za jedno kuciste sam bacio brdo novca (Compaq USB 2.0 za HDD i CD/DVD) i jedno ultra jeftno 3.5"Gembird.Za moje potrebe backupa i vise nego dovoljno.
Oba su metalna sa unutrasnjim ventovima i oba su sa cigla napajanjem.

Compaq Compaq
Gembird EE3-U2C-1 Gembird EE3-U2C-1
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice