Imam problem
precvikale mi se zice od wd-ovog adaptera pa sad bi mi trebal novi. Jel znate di ima kupi i koji bi trebal uzet. Na starom pise
AC adaptor
INPUT:100-240V 50/60Hz 0,6A
OUTPUT:12V 1,5A
Imam problem
precvikale mi se zice od wd-ovog adaptera pa sad bi mi trebal novi. Jel znate di ima kupi i koji bi trebal uzet. Na starom pise
AC adaptor
INPUT:100-240V 50/60Hz 0,6A
OUTPUT:12V 1,5A
Zašto to opet ne zalemiš, ili dadeš nekome tko to može napraviti? Ako je prekid i kod samog kućišta adaptera, (koji je btw zatvoren pa ga se neda samo tako otvoriti), on se sveokolo pilicom zareže, dođeš do štampane pločice i direktno na nju lemiš "zdrave" žice.
I eto ti "novog" adaptera koji je svakako kvalitetniji nego zamjenski.
Pa jel ti sad hard poslije radi ili ne?
Čuj, prilikom kratkog spoja sve je moguće, pa i to da je hard riknuo.
Najbolje ti je uzet novo kućište za taj hard i s njim ćeš dobit i novi adapter. Kućišta su jeftina.
Ček malo...
"Još bu te struja vubila"
...pa ako je na izlazu iz adaptera (žica prema ladici, tj hardu) onda normalno da sa probirštiftom ni nemreš vidjeti jer je istosmjeran napon i u igri je 5V (za hdd nisam 100%, ali mislim ni netreba 12)
A ako je onaj strujni (naponski 220V) kabel precvikani, on se ionako valjda može ištekati iz napajanja i samo ga zamjeniš drugim. Ako već nemaš drugi zamjenski, onda moraš znati da to trebaš dobro izolirati i ne isprobava se prstima da li ima struje ili nema, nego je najlakše unimerom. Koliko sam skužio, ti si samo zalemio i uštekao. Pa isprobavaš, radi li ili ne.
Ovo je u slučaju da je napajanje za eksterni disk tipa Canyon ili slično. Ako je adapter koji ima trafo u kučištu koje ima "šteker" na sebi, onda je ipak samo u pitanju niski napon.