Zanima me. Mislim kupiti još jedan Hard disk na kojem bi stavio mljuzu, igrice , filmove itd. Na prvom disku bi imal windowse instalacije itd. a na drugom to. Sad me zanima ako mi se sruše windowsi jel mi se oni podaci brišu ili ostaju, i kad instaliravam windowse dal samo moram formirati taj disk na kojem mi je windows a onaj ostavim na miru!!!!!!!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sigurni su ti podatci na drugom, nemas briga, neces ga morat formatirat nakon reinstalacije sustava... to je dobra stvar, na takav nacin cuvat podatke, i ja osobno radim tak vec duze vrijeme
Naravno da možeš onog ostavit na miru. Dapače, ti možeš i napraviti dvije particije na ovom sada disku, jednu od npr. 20GB za windowse i ono što ti ostane da bude druga i cijeli novi disk 3. Ako ti se Windowsi sruše, samo formatiras ovu particiju od 20GB. S time da, kad ti se sruše windowsi, ne znači da su se izbrisali i svi podaci, ti ih uvijek možeš pročitati, npr. LiveCDom neke Linux distribucije, ili s nekim toolom na USB sticku.
Podaci na drugom disku ostat će ti netaknuti. Čak i podaci na na istom disku ostaju isti ako mijenjaš jednu particiju (tj. druge particije ti ostanu netaknute).
Hvala svima !!!!!!!!!
Možeš kad ti se sruši windows on briše pod C aovaj rugi moreš ostavit sebi sve ako nećeš nanjemu držati sistematske datoteke..