Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.833
|
čitano: 865.542
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Sve o televizorima

Nikakva vrsta mini leda ili rgb mini leda nikad neće dostići olede iz jednog razloga a to je kontrola svijetla na razini piksela kod oleda.

Micro led će prešišati oled ali njega čemo čekati još godinama kako se čini....

Meni je svaki moj tv primarno služio za gaming i na njega imam spojen pc i sve konzole i ono što me je iznenadilo je koliko su RGB mini led tvi loši za gaming radi spore tranzicije piksela.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: Sve o televizorima
MEGATAMA kaže...
bore1989 kaže...
MEGATAMA kaže...
bore1989 kaže...

Pozdrav... Možda će me mnogi popljuvat zbog ove odluke, no nedavno sam kupio Samsung QN90F miniled , a plan je riješiti se LG C5 OLED-a... Jednostavno nije moguće gledati OLED u mom dnevnom boravku, pošto je taj TV kao ogledalo , a ja imam prozore na sve strane... Toliko odsjaja od svih površina da sam više vidio sve okolo, nego sadržaj koji se prikazuje na TV-u... Zato sam kupio samsungov miniled zbog toga što je ekran mat, a ne glossy kao kod OLEDa... Sad mi je puno lakše gledati TV, nema ni približno toliko odsjaja, ali sam primijetio dosta tzv. bloominga/ halo efekta oko svjetlijih objekata u tamnim scenama... Zanima me da li je to danas normalno da je toliko izraženo u nekim scenama da same scene izgledaju kao da gledam neku scenu prisjećanja iz prošlosti gdje je sve lagano posjenčano... U nekim scenama doslovno vidim kako se svjetlo od ledica šalta vamo tamo kako se scena mijenja...u svjetlijim scenama je slika bolja, ali se i tamo često to vidi.. Još mi se čini da je kod SDR sadržaja puno bolja situacija nego kod gledam HDR sadržaj ili općenito sadržaje na stremiu (što mi i ima smisla jer je puno jača svjetlina kod HDR-a)....probao sam svašta kroz postavke, ali sve su to nijanse,a ako moram smanjiti svjetlinu da bi dobio manje tih gluposti, onda sami taj miniled gubi smisao... Nisam još donio konačnu odluku koji TV ide ća, Samsung je puno svjetliji i lakše ga je gledat, ali taj blooming/halo me skroz ubija u pojam... Nisam uopće očekivao takve probleme na tom TV-u... Neke scene izgledaju savršeno, ali neke izgledaju ispod prosječno , a to su te scene s dosta svjetlih i tamnih elemenata ... Slušam svaki prijedlog, kritiku, pa i preporuku za neki drugi TV , ako nema tih problema... raspored u boravku je takav da će TV uvijek gledat prema nekom prozoru... Jedini manji zid di TV ne bi gledao na prozor ima radijator na sebi....

Samsung svoje QDolede radi sa mat premazom pa su refleksije puno manje nego kod glossy oleda.

Ja sam znao imati probleme sa slabijom vidljivošću radi refleksija i puno ambijentalnog svijetla na prijašnjem LG G1 kad bih gledao film sa puno mračnih scena ili igrao naprimjer Diablo 4.Na LG G5 je to ogromna razlika,nemam problema sa vidljivošću scena niti na najsunčanije dane,da se razumijemo meni sunce ne lupa direktno u panel ali imam jako puno dnevnog svijetla u dnevnom boravku gdje je tv.

Tebi je Samsung qdoled daleko najbolji izbor, vjerujem da se starijih modela može naći po ok cijeni.

Bolje da sam odmah gledao QD OLED , sad bi imao manje problema oko povrata TV-a... Koliko god da mat upije odsjaja, opet ostane taj neki matirani sjaj koji nekad još više smeta od klasičnog odsjaja, jer djeluje da je taj odsjaj ispred slike, a kod glossya taj odsjaj ipak djeluje dublje, kao da je iza slike...plus šta boje djeluju drugačije na tom dijelu baš zbog mat premaza..C5 mi sad dođe kao melem za oči nakon QN90F...tak da ne znam što mi je gore od to dvoje...Glossy ili mat...morao bi vidjeti još S95F ... Pa zar je G5 toliko svjetliji od C5?  Btw, ni kod mene sunce nikad ne udara prema TV-u jer mi najveći prozor gleda na sjever (prema Borčecu 😂) , ali imam puno svjetla kao i ti... Često znam spuštati rolete po danu kako bi neometano gledao film ili seriju...Lijevo je C5, desno QN90F.. 

Je,G5 je puuuno svijetliji od C5.

Na industrijskom standardu od 10% C5 je oko 1050nits a G5 oko 2400-2500nits.

Također G5 ima daleko bolji premaz za refleksije.

Ja bih ti preporučio da pogledaš i G5 pošto su mu cijene sad drastično pale pošto je G6 na tržištu.

Nije zanemariva razlika... Mislim da ću se za sad držati C5 , još čekam informaciju od elipsa vezano za Samsung koji sam vratio... Čuj već je G6 vani...ooo

14 godina
Re: Sve o televizorima
Zaporožac kaže...
bore1989 kaže...
Lijevo je C5, desno QN90F.. 

Na Samsungu ti je isprana slika, a na C5 dobra, ali prezasićena bojama, no kontrastno odlična.

Možda je do mobitela, ali onu ispranost na Samsungu ne može ni mobitel pokvariti.

Koliko god se trude, mini-led tehnologija je još miljama iza OLED-a

Kolega ima 3 tcl miniled TV-a, veli super zadovoljan sa sva 3... Ne znam točno koje modele ima, ali ja više neću kemijat sa miniledom, pogotovo ako na svakom ima halo-a i bloominga... Možda hrpa prosječnih gledatelja ne bi to ni skužilo, ne znam, ali ja sam baš picajzla što se tiče tehnike i ubilo me u pojam kad sam vidio kako loše izgledaju te tamne scene sa svijetlim elementima...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice