Kablovska TV

poruka: 6
|
čitano: 8.489
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kablovska TV

Bok.

Vi koji imate iskustva sa kablovskim antenama, jer sam jako malo općenitih informacija našao o tome na internetu.

1.   Zanima me dal stanar jednog ulaza, nebodera i slično ima mogućnost sam za sebe odabrati koje će programe i koji paket htjeti aktivirati za sebe od kablovskih providera, ili svi stanari se trebaju usuglasiti za programe. I također dal ja biram providera ili je on već određen za tu i tu zgradu, odnosno mora biti isti taj provider koji je dovukao kablove ?

2.  Koje su cijene i koliko sportskih kanala vidite i dal imate odlične programe National Geographic i Discovery sa titlovima.... ?

3.  Dal je slika slabija nego sa običnim digitalnim prijemnikom ?

4.  Dal ako već imam taj kabel za TV je moguće preko njega aktivirati i internet, jel se može uopće i dal je to dobra mogućnost ?

SELEC  ima predobru ponudu, no neznam koji je provider na toj mojoj novoj lokaciji, znam da najjači Bnet nije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 15:09 (ALVIN).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kablovska TV

Evo odgovora na ovih nekoliko pitanja.

1. Kod ovog provajdera nemaš mogučnost odabira paketa programa,nego svi imaju mogučnost odabira hoče li gledati analogne ili digitalne programe.Stvar je u tome da digitalni programi dolaze u DVB-T standardu pa stoga nema mogučnosti odabira po paketima.

Digitalne programe možeš primati najobičnijim DVB-T resiverom ili LCD televizorom sa ugrađenim digitalnim prijemnikom (tunerom)

Provajder koji je uveo kablove u zgradu je i jedini s kojim možeš sklopiti ugovor za kabelsku.Ostali stanari u zgradi nemaju nikakve veze s tobom u smislu odabira paketa i slično.

2.Cijene imaš na njihovoj internet stranici i jako su povoljne.Isto tako liste programa analogna i digitalna.

3.Slika je i kvalitetnija jer koriste bolju opremu od one u običnom digitalnom prijemniku.

4.Preko istih kablova može iči i internet i to je odlična mogučnost.

Ovo vrijedi za Selec provajdera jer ja imam od www.oktv.hr koja je ista.

Probaj doznati koji je operater na tvojoj lokaciji.

16 godina
Kablovska TV

Hvala puno !

Znači analogno bi bilo bolje riješenje jer mogu tražiti sport. Danas sam čuo od vlasnika stana da od sportskih vidi samo 2 sportska, Dsf i Eurosport :(  mjesečno plaća čak 79 kn.

Neznam koji je to provajder uopće jer ovaj koji si ti nave o koji sam ja naveo niti nemaju u popisu ta 2 kanala.

Najbitniji mi je dio da ja mogu birat zasebno.

Al za kabelski internet neznam dal bih, ostao bi na Optimi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kablovska TV

Potraži na listi programa ima sporta koliko hočeš.Dsf.Eurosport.Extreme sport.Sportklub.Sportklub+. Plača se 79 kuna ali zato ima puno programa analognih 62 a digitalnih 72 i to nije uopče puno 79 kuna.

Zašto misliš da je analogno bolje kad skoro sve programe imaš i u digitaliji.

Internet je bolji od Optime.I po cijeni i po kvaliteti.

Najprije doznaj koji provajder je na toj lokaciji pa onda možeš odlučivat.

16 godina
Kablovska TV

Da, saznat ću već danas pa ću javiti. No u međuvremenu sam se sjetio da mi je tip spomenuo i da vidi 45 programa.

Možda čovjek nije znao aktivirati ili naći sve dostupne programe, neznam.

Čuo sam i priču od frenda da mu jedan frend plaća kabelsku samo 35 kuna mjesečno ali da vidi više sportskih kanala od lika koji plaća 70 i nešto.

Analogna mi djeluje bolje jer si spomenuo da mogu u tom slučaju izabrati paket, npr.sportski paket.

Sad sam našao na netu ovaj tekst gdje spominju 45 kanala: ''Pušteni su kanali iz Osnovnog paketa u DVB-C i mogu se gledati bez kartice. Ako imate TV prijemnik sa DVB-C tunerom možete
gledati 45 kanala bez kartice, uključena i 2 HD kanala (NGC HD i Arte HD).''

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 7:12 (ALVIN).

0 0 hvala 0
16 godina
Kablovska TV

Ma provider je Istarska Kabelska, nemaju ni internet stranice... od sportskih kanala 2 smeća: RaiSport i Espn Classic, i dva solidna programa, Eurosport i Premiere sport.

Drugih providera za područje Pule nema navodno.

Sad držim palčeve da u toj zgradi ima provučenih optičkih kablova, jer gledanje MaxTv-a preko običnog kablovskog priključka zna zastajkivati, zamrzavati.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice