CAM Modul - Specifican problem

poruka: 4
|
čitano: 6.446
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
CAM Modul - Specifican problem

Od kabelskog operatera sam dobio CAM modul sa karticom i desava se jedan vrlo specifican problem.

Naime, CAM modul se uredno prijavi TV-u odnosno vidljiv je u meniju za podesavanje i sve lepo krene sa gledanjem kodiranih programa [njih 80-ak] kad se ponekad desi da naide na neki program gdje dobijem "scrambled" predupredenje i odjednom izgubim i programe koje sam gledao tren pre toga. [za one kanale koje je uspesno dekodirao pise da su kodirani]

Razgovarao sam sa kab. operatorom i u pocetki su mi rekli da je potrebno da se CAM modul izvuce i opet ubaci da bi ovaj pokupio kljuceve i da ce se sve stabilizirati.

Misleci da je u pitanju kompatabilnost modula sa TV-om zvao sam ovlasteni servis i tamo kazu da CAM ili radi ili uopce se nece ucitati i da je prob. zapravo sa strane davatelja usluge.

Savjeti? Da li netko ima bilo kakva iskustva sa ovim modulima?

Max Headroom

0 0 hvala 0
16 godina
Re: CAM Modul - Specifican problem

- vjerojatno je problem u CAMu, ponašanje kao da ne može ''odscramblati'' neki kanal. TV nebi smio biti uzrok (ali to je obično nagađanje).

Za potvrdu-eliminaciju je (jedino?) ubaciti u neki SAT ili DVBt koji ima CAM utor i vidjeti kako se ponaša.

Zaobilazno rješenje bi moglo biti izrada popisa-favorita, bez problematičnih programa. Ako to pomogne, tad je sigurno uzrok loš ključ u CAMu za taj kanal.

(to sve su početnička nagađanja, {#} ... možda netko stvarno zna?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Danas sam pricao sa tehnikom (od kab. oper.) i potvrdili su da su koristili malo "ostrije zastite" i da je to prouzrocilo nepravilno povlacenje tokena prema CA modulu.

Enivej, kao znak sucuti dobio sam pr0n paket od 10 kanala, 2 su HD {#}

Max Headroom
16 godina
Lazarus Long kaže...

Danas sam pricao sa tehnikom (od kab. oper.) i potvrdili su da su koristili malo "ostrije zastite" i da je to prouzrocilo nepravilno povlacenje tokena prema CA modulu.

Enivej, kao znak sucuti dobio sam pr0n paket od 10 kanala, 2 su HD {#}

... uf, vrlo korisno, kao šleper pijeska u sahari, al' poklonu se u zube ne gleda.

.. I HD je HD, možda i HC (HardCore).. Ili Discovery, Disney..{#}

back OT, bar je prognoza bila točna, tj. CAM-key.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice