1 antena 2 recivera

poruka: 8
|
čitano: 8.867
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
1 antena 2 recivera

Pozz,

Imao bih pitanje u vezi signala.

imam 2 recivera , jedan je total tv a drugi digi tv.

dali je moguce ih povezati s jednim kabelom koji dolazi iz zida?

ja sam napravio slijedece:postojeci kabel sam stavio u lnb in od digi tv a iz digi tv lnb out u lnb in od total tv.

dogada se slijedece da kada gledam total tv onda mi je digi na stand by i sve radi ali kada prebacim na digi da gledam onda on nece raditi dok total tv ne ugasim totalno.

dali postoji nacin da ih spojim i da rade ( ne oba dva u isto vrijeme ) na isti tv ali bez dovodenja novog kabela s antene.

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1 antena 2 recivera

A jesi probao u LNB IN od Totala pa loop na Digi?

Ako to ne radi, vjerojatno bi bio dosta običan splitter.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 19:20 (blagus).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
1 antena 2 recivera

koliko AV ulaza imaš na televizoru? ako imaš dva ulaza, svaki receiver spoji na posebni ulaz.

obzirom da ti receiveri imaju lnb in i lnb out portove spajanje na jedan antenski kabel ti ne bi trebalo raditi problema.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: 1 antena 2 recivera

Problem je ovdje u napajanju LNB-a naponom iz receivera - ovisno o programu koji gledaš i polarizaciji koju se treba primiti, receiver šalje 14 ili 18 V LNB-u. Zato ne mogu raditi dva receivera s jednim LNB-om (koji ima jedan izlaz) istovremeno. Razlog što moraš total tv receiver gasiti je vjerojatno u tome što on šalje napon na LNB i u standby načinu rada.

Pogledaj još ima li total tv receiver u meniju opciju "LNB power in standby", i ako ima, iskljući to, tako da ne moraš baš fizički isključivati receiver svaki put.

Najučinkovitije rješenje bi ipak bilo zamijeniti obični LNB (s jednim izlazom) novim koji ima dva izlaza i povući dva kabela - po jedan do svakog receivera.

Ako to nije izvedivo, jedino što možeš učiniti je isključivati pojedini receiver kad koristiš drugi, kao što već radiš.

KaeR
12 godina
neaktivan
1 antena 2 recivera

Oba 2 recivera su hd reciveri ali da ne bude pomutnje radi se o digi tv madarskom paketu ne hrvatskom sto znaci da su 2 razlicita satelita. Na totalu nema lnb out nego samo lnb in.

0 0 hvala 0
17 godina

Ako sam dobro shvatio, ti imaš antenu i 2 LNB-a (s DiSEqC sklopkom) podešena tako da možeš gledati ta 2 programska paketa (Digi TV na 0,8° W i Total TV na 16° E)?

Ako je tako, opet se radi o istom problemu s napajanjem, jer po opisu onoga što ti se događa, sve si dobro spojio (LNB out odnosno loop out jednog receivera na LNB in drugog), ali očito total tv receiver stalno šalje napon na LNB i tako ometa rad digi tv receivera, znači, treba na total-u u meniju isključiti (ako je moguće) napajanje LNB-a dok je u standby-u.

KaeR
12 godina
neaktivan
1 antena 2 recivera

Tako je diseq sklopka i kabel odozgo u zid ide.Sada sam gledao nema opcije za lnb stantby u totalovom reciveru,.

0 0 hvala 0
17 godina

U tom slučaju, uz postojeću instalaciju, mislim da nema drugog rješenja osim isključivanja total tv receivera...

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice