Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.477.325
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Naišao sam na ovu temu pa da malo prokomentiram.

Već dugi niz godina sam korisnik ADSL-a Iskona, na području Grada Zagreba - sjeveroistočni dio četvrti Sesvete.

Usluga je u najmanju ruku smiješna i stvarno nekvalitetna. Neki veći upload recimo 100 MB nema šanse. Nije samo problem u brzini uploada od 0.5 Mbps nego što za vrijeme tog uploada puca veza na modemu nekoliko puta.

Nitko ništa ne zna kada će se mreža nadograđivati, kada će više ta optika bliže do korisnika i tako prolaze godine i godine.

I tako pije nekih mjesec dana uzmem taj TELE2 internet (sa njihovim Huawei modemom) za jedno računalo koje ne želim imati preko ovog ADSL-a , upravo zato što puca veza i uopće je nestabilna.

Jučer sam poludio pokušavao uploadati nekig 2 GB preko ADSL-a i bio spreman na sate i sate uploada, ali nema šanse, puca veza pa puca.

I reko idem to probat uploadat preko tog kompa koji je spojen na TELE2 i to sve prošlo za par minuta , ja skoro pao u nesvijest.

Mjerio sam i upload je bio nešto veći od 20 Mbps, a taj njihov modem nema nikakve vanjske antene na sebi , a što je najvažnije dolje mi je skoro pa u podrumu.

Udaljenost od bazne stanice je 2 km, a druga bazna stanica je na 2,6 km.

Tako da si razmišljam da odhebem taj Iskon.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 16:16 (bobyg).

2 0 hvala 0
13 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Count kaže...
Pozdrav, uzeo sam pokućni s tele2 Huawei routerom. Zanima me je li itko s istim routerom preko WiFi-a dobio brzinu veću od 60 Mbps u downloadu. Spojio sam Android box na ethernet priključak i više puta dobio brzinu 90 i više Mbps, dok preko WiFi-a u isto vrijeme se najčešće ne diže iznad 45, iako brzina linka u wifi postavkama na TV boxu piše 144 Mbps, uz signal wifi-a oko -50 dB. Probao sam i jedan dlink router staviti i kao repeater, I kao access point (spojen kabelom na Huawei), ali bez poboljšanja. Također čudno mi je što se jedino taj TV box spaja na wifi brzinom od 144 Mbps, dok svi telefoni u kući s maksimalno 72. 4g signal na ruteru je poprilično jak i stabilan. Ima li netko sličnih iskustava?

wifi je takav ono što piše dijeliš napola

8 godina
neaktivan
Da, ako se dijeli na pol onda je logično..ali kad sam spojio kabelom dlink na Huawei kao AP, zašto nije proslijeđeno tih 90+ megabita (dlink je bio namješten na 5ghz, a brzina wifi linka na TV boxu je bila oko 350 Mbit)? Ono što me kopka je da li bih dobio s nekim drugim routerom punu brzinu preko WiFi-a?
8 godina
neaktivan
Gdje se može kupiti onaj kabel (oznaka h155) šta dođe uz antenu Iskra p56?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sad sam bio kod Tele2 i rekli su da ce ici sad uskoro azuriranje za ruter i to bi trebalo onda rijesiti sve boljke ovih pucanja veza i  vece brzine... zivi bili pa vidjeli...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bolje da na baznim stanicama rijese problem :D jer meni samo na odredenoj baznoj stanici ping skace u nebo a brzina ostane na 4g, nekad nakon 3 tjedna skoci, a nekad 3 puta u danu, nema veze kolko interneta potrosio u tom danu, znaci sasvim random skoci ping, i nekad se sam vrati u normalu a nekad moram prebacit na 3g/2g pa vratit 4g... Dok mi na drugoj baznoj stanici nijednom nije tak skocil ping... Btw, potrosio 120 giga na mobu ovaj mjesec, jednom mi doslo da nisu u mogucnosti aktivirati dodatni paket, onda poslal nakon minutu opet poruku i radilo je normalno :D

12 godina

uzeli smo Tele 2 pokućni, prekjučer. u usporedbi s T-com-ovim ADSL-om 10/0,5 doživio sam preporod i katarzu internet povezanosti 90/35, pogotovo s uploadom, što me je najviše i smetalo kod t-coma. udaljenost od bazne stanice mi je nekih 700 m. nek da Bog da ovako i ostane ...  

pregoRI@ Armored Warfare, CReatOr_75 @ wot
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Count kaže...
Da, ako se dijeli na pol onda je logično..ali kad sam spojio kabelom dlink na Huawei kao AP, zašto nije proslijeđeno tih 90+ megabita (dlink je bio namješten na 5ghz, a brzina wifi linka na TV boxu je bila oko 350 Mbit)? Ono što me kopka je da li bih dobio s nekim drugim routerom punu brzinu preko WiFi-a?

rekao si da ti je pisalo 144 Mbps na tv boxu  na pola znači ne da djeliš, nego ono što piše (144Mbps) niti u teoriji nemožeš dobiti stvarnost ti je polovica one brzine koja ti piše da ju imaš 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 18:54 (DDavorin).
13 godina
Spallato kaže...
Gdje se može kupiti onaj kabel (oznaka h155) šta dođe uz antenu Iskra p56?

https://www.mauritz.de/de/koaxialkabel/koaxialkabel-50-ohm/h-155-pe-koaxialkabel-50-ohm

9 godina

Kolika max dužina kabela mora biti da bi to radilo kako bog zapoveda, meni bi trebalo oko 15m bi to bilo ok?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ima li negdje u Hr kupiti gotovi kabel sa Sma konektorima?
13 godina
dimax kaže...

Kolika max dužina kabela mora biti da bi to radilo kako bog zapoveda, meni bi trebalo oko 15m bi to bilo ok?

Attenuation dB per 100 m at 20°C

1750 MHz    42.3dB

parametri su ti tu samo metraža tvoja i izračunaj gubitke

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 17:29 (DDavorin).
8 godina
neaktivan
Da, znači ako piše 144, max brzina koju mogu dobiti je oko 70, tako i bude uglavnom, ali ako AP odašilje na 5ghz, spojen je kabelom na huawei, i brzina linka na TV boxu piše 350 Mbps, zašto ne mogu dobiti ovih 90 mb kao kad je TV box direktno u Huawei spojen?
13 godina
Count kaže...
Da, znači ako piše 144, max brzina koju mogu dobiti je oko 70, tako i bude uglavnom, ali ako AP odašilje na 5ghz, spojen je kabelom na huawei, i brzina linka na TV boxu piše 350 Mbps, zašto ne mogu dobiti ovih 90 mb kao kad je TV box direktno u Huawei spojen?

Pokušaj s ovim postavkana na dlinku Wifi Bandwith nek ti bude 20mhz

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 19:38 (DDavorin).
9 godina

Je netko dobio ovakvu poruku od tele2, šta im ovo znači

Kako bismo Vas, kao novog korisnika, zastitili od prekomjerne potrosnje dodijeljen vam je iznos osiguranja naplate od 400 kn iznad mjesecnih naknada. Ukoliko dosegnete ovaj iznos Tele2 usluge ce Vam biti ogranicene. Trenutnu potrosnju mozete uvijek provjeriti slanjem SMS poruke sadrzaja STANJE na besplatni broj 13880. Vas Tele2

0 0 hvala 0
13 godina
dimax kaže...

Kako bismo Vas, kao novog korisnika, zastitili od prekomjerne potrosnje dodijeljen vam je iznos osiguranja naplate od 400 kn iznad mjesecnih naknada. Ukoliko dosegnete ovaj iznos Tele2 usluge ce Vam biti ogranicene. Trenutnu potrosnju mozete uvijek provjeriti slanjem SMS poruke sadrzaja STANJE na besplatni broj 13880. Vas Tele2

Svi na tele2

9 godina

Sad ja provjerim stanje i stoji ovako

Do 15.09.2017 u 19:29 preostalo Vam je jos 0 kuna, 0 poruka, 0 minuta te 0 MB podatkovnog prometa. Moguca su kasnjenja u obracunu. Potrosnja iznad mjesecnih naknada iznosi 0 kn. Vas Tele2

0 0 hvala 0
13 godina
dimax kaže...

Do 15.09.2017 u 19:29 preostalo Vam je jos 0 kuna, 0 poruka, 0 minuta te 0 MB podatkovnog prometa. Moguca su kasnjenja u obracunu. Potrosnja iznad mjesecnih naknada iznosi 0 kn. Vas Tele2

eto super još nisi došao do 400kn imaš pokućni ili tarifa i bezbroj giga

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 19:51 (DDavorin).
16 godina
dimax kaže...

to ni ja ne shvacam ,jer kako mozes nabiti racun ako su rekli da u slučaju prekoračenja od TB samo ogranice brzinu na 1Mbit/s tijekom par sati u danu nez sad točno

9 godina
DDavorin kaže...
dimax kaže...

Imam pokućni, ali samo karticu bez njihovog rutera

Ovako mi sada piše:

• Potrošnja u trenutnom mjesecu:103,58 kn
  • Tarifa:BEZBROJ GB
  • Tarifa mjesečno:169 kn
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 19:54 (dimax).
13 godina
dimax kaže...
DDavorin kaže...
dimax kaže...

400kn možeš potrošiti na sms na pokućnom ja inače svim novim korisnicima šalju to bez obzira koju tarifu imaš

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 19:55 (DDavorin).
9 godina
DDavorin kaže...
dimax kaže...
DDavorin kaže...
dimax kaže...

400kn možeš potrošiti na sms na pokućnom ja inače svim novim korisnicima šalju to bez obzira koju tarifu imaš

Znači što potrošim mi se nadodaje na ovih 169kn od tih 400

13 godina
dimax kaže...
DDavorin kaže...
dimax kaže...
DDavorin kaže...
dimax kaže...

Znači što potrošim mi se nadodaje na ovih 169kn od tih 400

Da A ovih 103 kn to ti je za dio ovog mjeseca jer nisi cijeli mjesec koristio uslugu

13 godina
Spallato kaže...
Ima li negdje u Hr kupiti gotovi kabel sa Sma konektorima?

samo za wlan u HR

https://www.protis.hr/products/details/transmedia-cwk-210-wlan-antenna-cable-sma-reversed-jack-to-reversed-sma-plug-10m/27283

8 godina
neaktivan
To odgovara kao produžni (mislim na konektore)?
13 godina
Spallato kaže...
To odgovara kao produžni (mislim na konektore)?

ne to je za wifi nije za 4G za 4g je ovaj priključak kao na slici u sredini je muški pin mogao bi i s time kablom riješiti sa adapterima

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 21:29 (DDavorin).
8 godina
neaktivan
Meni treba produžiti ovaj postojeći na anteni Iskra p56 (h155, 50 ohm) koja je spojena na router od tele2 sa sma konektorom.
Zvao sam ih jutros, objasnio im sve, ali djelatnik koji se javio kaže pogledaj na našoj stranici...
Više sam lud od traženja jer nigdje ne mogu naći još 3 metra tog kabela sa sma konektorom, da produžim postojeći.
13 godina
neaktivan

Pozdrav, ja borim bitku sa Iskonom, užasna usluga, prvo sam imao 14Mb/sek, pa je "magično" skočilo na 27Mb/sek jer sam prijavio prekide u vezi i onda kroz 6mj su jedino "riješavali" prekide tako da su mi smanjivali brzinu, trenutno sam na 19Mb/sek. Prije 4 dana su kao "riješili" nasumično prekidanje u liniji, a jučer navečer nisam mogao ni 3min biti na internetu koliko je pucala veza dok nisam sve isčupao iz istruje i išao spavati.
Tako da sada gledam opciju preći na Tele2 i poslati Iskon u ....
Uglavnom zanima me da li je tko u Kostreni ili bar tako bližem krugu, kakve su brzine i veza, ping? Game-a se pa nebi htio se prebaciti na dobru brzinu ali loš ping XD.

Pročitao sam tu da svega ima, od super iskustva do samih problema.

0 0 hvala 0
13 godina
dead27brain kaže...

Pozdrav, ja borim bitku sa Iskonom, užasna usluga, prvo sam imao 14Mb/sek, pa je "magično" skočilo na 27Mb/sek jer sam prijavio prekide u vezi i onda kroz 6mj su jedino "riješavali" prekide tako da su mi smanjivali brzinu, trenutno sam na 19Mb/sek. Prije 4 dana su kao "riješili" nasumično prekidanje u liniji, a jučer navečer nisam mogao ni 3min biti na internetu koliko je pucala veza dok nisam sve isčupao iz istruje i išao spavati.
Tako da sada gledam opciju preći na Tele2 i poslati Iskon u ....
Uglavnom zanima me da li je tko u Kostreni ili bar tako bližem krugu, kakve su brzine i veza, ping? Game-a se pa nebi htio se prebaciti na dobru brzinu ali loš ping XD.

Pročitao sam tu da svega ima, od super iskustva do samih problema.

Uzmi ga i imas probu od 5 dana (ako se ne varam) ako ti je sve super zadrži ga.

Iako ja mislim da oni namjerno puste sve dobro u tom probnom periodu i sljedeca dva (maksimalno) mjeseca i onda naprave nesto pa se covjek pocne zivcirati

13 godina
neaktivan

Mislim da ne moze biti gore od Iskona

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice