Naišao sam na ovu temu pa da malo prokomentiram.
Već dugi niz godina sam korisnik ADSL-a Iskona, na području Grada Zagreba - sjeveroistočni dio četvrti Sesvete.
Usluga je u najmanju ruku smiješna i stvarno nekvalitetna. Neki veći upload recimo 100 MB nema šanse. Nije samo problem u brzini uploada od 0.5 Mbps nego što za vrijeme tog uploada puca veza na modemu nekoliko puta.
Nitko ništa ne zna kada će se mreža nadograđivati, kada će više ta optika bliže do korisnika i tako prolaze godine i godine.
I tako pije nekih mjesec dana uzmem taj TELE2 internet (sa njihovim Huawei modemom) za jedno računalo koje ne želim imati preko ovog ADSL-a , upravo zato što puca veza i uopće je nestabilna.
Jučer sam poludio pokušavao uploadati nekig 2 GB preko ADSL-a i bio spreman na sate i sate uploada, ali nema šanse, puca veza pa puca.
I reko idem to probat uploadat preko tog kompa koji je spojen na TELE2 i to sve prošlo za par minuta , ja skoro pao u nesvijest.
Mjerio sam i upload je bio nešto veći od 20 Mbps, a taj njihov modem nema nikakve vanjske antene na sebi , a što je najvažnije dolje mi je skoro pa u podrumu.
Udaljenost od bazne stanice je 2 km, a druga bazna stanica je na 2,6 km.
Tako da si razmišljam da odhebem taj Iskon.