Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.388.157
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
veseli007 kaže...
 nbrezovec 1 kaže...
antena je mrak za te novce... 

S postarinom je 25 eura 

Pozz!

Moze neki link za antenu! tnx!

http://www.ebay.com/itm/Hochleistung-LTE-Antenne-800-1800-2600MHz-2x6dBi-Telekom-Vodafone-WMMG-7-27-5SP/232174389148?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

13 godina
neaktivan
Ta antena je plug and play?
Ima iste konektore kao i router od teletine ili se treba nesto dodatno prckat?
(Rano je.. lijen sam istrazivati :( )
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
b4rt!mej kaže...
Ta antena je plug and play?
Ima iste konektore kao i router od teletine ili se treba nesto dodatno prckat?
(Rano je.. lijen sam istrazivati :( )

uštekaš, podesiš u postavkama da router koristi vanjske natene i to je to

13 godina
neaktivan
Evo narucio ja p56ice od antenezupancic. Javim rezultate kad se sve montira
Ain`t nothin` else like L.A.

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koliki ste signal imali bez ove mimo antene sa ebaya?

2 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

Imam pitanje vezano uz Tele2 internet, a vidim da su se ovdje skupili iskusni korisnici.

Sad sam na HT-u, bonovi.

Mobitel 99% koristim za internet promet. Ovih 1% su pozivi.. i ne znam kad sam koristio SMS.

Na nekoj tarifi sam (ne znam ni kojoj) i onda samo kupujem internet promet preko kodova, a lovu mi uzme s računa.

10 kn za 100 MB, 20 kn za 250 MB, 50 kn za 1 GB i 75 kn za 2 GB.

Kako imam WiFi skoro svugdje oko sebe, znalo mi se dogoditi da mi je cijeli "mjesečni račun" bio 20 kn koje sam dao za promet :D

Bon od 50 kn mi je skoro držao 3 mjeseca.

E sad, ja bi se prebacio na Tele 2 (i žena ga ima, često joj ostane love, pa veli da se može drugome prabaciti na račun )

Ima istu takvu foru i Tele 2?

Gledam po njihovim stranicama pa je slagalica u koju moraš staviti razgovore ili SMS pa košta i plaća se mjesečno.

Pa onda nađem stranicu "internet na bonove" i najmanji je 4GB za 50 kn

Ne mogu pronaći ništa ko sad imam. Uzmem karticu, nadoplatim s recimo 50 ili 100 kuna i onda mi drži nekoliko mjeseci.

A ja si s nekim kodom "kupim internet" koliko mi treba i trošim.....

Pa ako može pomoć :D

Hvala!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Glitcher kaže...

Kupio Huawei B315s-22 i brzine su solidne.

Sa tim dijelom sam zadovoljan.

Jedino što se zna dogoditi je to da mi prekine vezu bez nekakvog razloga iako na routeru sve stoji kako treba...signal, 4G sve je kako treba, ali primjerice zna pasti wifi i LAN pa moram ili malo pričekati da se sam skulira ili ga moram restartati.

Ima li netko slična iskustva i nekakvo rješenje?

Anyone?

16 godina
neaktivan
lord22 kaže...
ranko091 kaže...
Evo sam da javim da ću ubrzo uzet iskru p-54, u Holexu u Rijeci (ako kome treba u Rijeci). Pa vam bacim testove kad stignem. Košta 259 kuna komad. 2 trebaju za MIMO.

Šta ćeš ti testirati pa tebi je repetitor u dnevnom boravku  .

A i neznam jel neko ima bolje rezutate na speed testu od tebe.

Postavio sam pitanje njihovoj službi u txt formi zašto brzine nisu veće kao kod tebe npr. pa sam okaćio neki speed test odavde koji prebacuje 100 mb/s.

ma ne treba meni to doma. :D ja u svako doba dana imam 100+. :)

radim na terenu. pa mi još 2 mjeseca treba net. repetitor vidim, ja u kotlini, repetitor na brdu. samo moram ponijet opremu i kupit antene. susjed će mi posudit neki divlji Pepwave ruter (a po cijenicima sam gledao, nema ništa ispod 1200 kuna). pa ću ako mi sve to dođe testirat kako radi sa te dve antene na 2 km 1800mhz link.

16 godina
neaktivan
Glitcher kaže...
Glitcher kaže...

Jedino što se zna dogoditi je to da mi prekine vezu bez nekakvog razloga iako na routeru sve stoji kako treba...signal, 4G sve je kako treba, ali primjerice zna pasti wifi i LAN pa moram ili malo pričekati da se sam skulira ili ga moram restartati.

Anyone?

ja imam takav od optime. za običan dsl. isti problemi. slabašan HW je unutra i tu nema se šta pričat. ja koristim combo lte stick i usb ruter, i niti jednom nije niti zastala veza. evo već 2 mjeseca. i vjerujem da i ostali sa boljom opremom isto nemaju takvih problema.

17 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi,
Dakle, probao sam dvije razlicite vanjske antene na mojoj lokaciji (nesto manje od 1 km od repetitora, opticka vidljivost), i dok mi sami router javlja 4/5 snagu signala, kad pogledam stats for huawei routers RSRQ i SINR su mi relativno losi. Pogotovo SINR koji je 8dB.
Imate li kakav savjet kako da ih poboljsam? Pocinjem sumnjati da nije do antena (jedna je ova s njemackog ebaya koja se spominje u threadu). Otvoren sam za sve prijedloge! :)
Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
Pozdrav ljudi,
Dakle, probao sam dvije razlicite vanjske antene na mojoj lokaciji (nesto manje od 1 km od repetitora, opticka vidljivost), i dok mi sami router javlja 4/5 snagu signala, kad pogledam stats for huawei routers RSRQ i SINR su mi relativno losi. Pogotovo SINR koji je 8dB.
Imate li kakav savjet kako da ih poboljsam? Pocinjem sumnjati da nije do antena (jedna je ova s njemackog ebaya koja se spominje u threadu). Otvoren sam za sve prijedloge! :)

Ako misliš na onu panel antenu od 15 eura. sumnjam da je ona išta dobra. netko je već kupio i napisao da je daleko od specifikacija i uz to sa lošim kabelom. ona je čisto ok za gradske spojeve.

A ovo sve preko 500+ metara mislim da su one Iskre p50 serija čisto ok.

8 godina
Imam tu antenu i imam oko 2000m do bazne stanice.. kak objasnjavas moj signal ako antena ne valja?
8 godina

Cika Jova Zmaj

Prouci moje postove u ovoj temi... neda mi se svakome nanovo pisati... imas kartu sa lokacijama baznih stanica. Usmjeri antenu prema njoj i mora raditi! Ko zna cija je bazna stanica ova do tebe. Ne mora biti od tele2

Nadam se da si u postavkama routera namjestio da radi sa vanjskom antenom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 23:40 (nbrezovec 1).
17 godina
neaktivan
nbrezovec 1 kaže...

Cika Jova Zmaj

Prouci moje postove u ovoj temi... neda mi se svakome nanovo pisati... imas kartu sa lokacijama baznih stanica. Usmjeri antenu prema njoj i mora raditi! Ko zna cija je bazna stanica ova do tebe. Ne mora biti od tele2

Nadam se da si u postavkama routera namjestio da radi sa vanjskom antenom?

Pa proucio sam vise manje sve u ovoj temi prije pisanja.. dakle, stanica je sigurno tele2, provjerio na oba navedena sitea. Postavke routera prebacene s automatike na manualno vanjsku antenu 1+2..

Why so serious???
17 godina
nbrezovec 1 kaže...
Imam tu antenu i imam oko 2000m do bazne stanice.. kak objasnjavas moj signal ako antena ne valja?

Tu sliku si jos okacio u pon. 12.6.2017 21:29 dok jos nisi imao nikakvu antenu i s routerom na tavanu, tvoj prvi post tu na forumu...

nbrezovec 1 kaže...
 locirao sam ga, iako nemam opticku vidljivost, smjestio sam router na tavan i okrenuo ga prema stupu i aplikacijom sam mjerio signal.. na slici vam je rezultat..

http://www.bug.hr/forum/topic/tele-2/neograniceni-internet-tele2/249781.aspx?page=50&jumpto=5403528&sort=asc&view=flat

I sad opet kacis tu istu sliku, al doslovce istu.., mislim vidi se vrijeme na mobitelu, napunjenost baterije itd...

Isto tako u tom postu pises da nemas opticku vidljivost do odasiljaca, locirao ga jesi ali ne vidis ga medjutim odjednom imas opticku vidljivost, bice da su orusili drvo koje je smetalo jel ?

nbrezovec 1 kaže...
 udaljen sam točno 2km zračne udaljenosti od bazne stanice. imam optičku vidljivost. signal mi je doslovno na maksimumu...

http://www.bug.hr/forum/topic/tele-2/neograniceni-internet-tele2/249781.aspx?page=54&jumpto=5414714&sort=asc&view=flat

Kako god to za opticku vidljivost.. ajd mozda je antena sad na stupu od 19,5m pa vidi toranj no kako tebi moze biti slika statusa signala sa tom drlog antenom dok jos nisi imao tu antenu ?? 

Koji porivi te gone da pises ovakve kontradiktorne informacije ne znam no tko ce tebi i tvojim postovima ikad ista vise vjerovati ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 3:20 (spaljeni).
13 godina
neaktivan

Moze li se ako se uzima ekipna tarifa u tele2,1 broj koji bi uzeo sa bezbroj gb staviti u ruter i tako dobiti pokucni??

a ostale brojeve bih imao u mobitelima

dali bi to radilo jer tako bi ispalo dosta jeftinije nego da pokucni uzimam zasebno

robi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robif kaže...

Moze li se ako se uzima ekipna tarifa u tele2,1 broj koji bi uzeo sa bezbroj gb staviti u ruter i tako dobiti pokucni??

a ostale brojeve bih imao u mobitelima

dali bi to radilo jer tako bi ispalo dosta jeftinije nego da pokucni uzimam zasebno

Možeš staviti tu sim karticu u ruter, samo onda moraš nakon 5GB slat poruku.

8 godina
neaktivan

Ajde vi koji imate ovu panelku za 15 eura slikajte signal sa ruterovim antenama pa onda sa panelkom da se vidi razlika.

Nikakav problem i pet min posla.Postavke rutera i stavi na njegove antene i slikaj razinu signala i speed pa onda u postavkama na vanjsku antenu i slikanje opet.

Uzeo bi tu panelku umjesto iskri ali sam skeptican jako da antena za 15eur radi isto sto i za 60 eura od iskre.I jedna i druga su u mimo konfiguraciji samo kaj je iskra gro veca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 10:32 (Ares001).

4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ares001 kaže...

Ajde vi koji imate ovu panelku za 15 eura slikajte signal sa ruterovim antenama pa onda sa panelkom da se vidi razlika.

Nikakav problem i pet min posla.Postavke rutera i stavi na njegove antene i slikaj razinu signala i speed pa onda u postavkama na vanjsku antenu i slikanje opet.

Uzeo bi tu panelku umjesto iskri ali sam skeptican jako da antena za 15eur radi isto sto i za 60 eura od iskre.I jedna i druga su u mimo konfiguraciji samo kaj je iskra gro veca.

To bi bilo ok, samo što je ruter par metara ispod takve antene tako da opet nećeš imat ispravan info. Treba ruter stavit na istu poziciju te antene pa onda mjerit.

8 godina
neaktivan

Ma moze i ovak.Samo da vidim okvirno dal je ogromna razlika

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Glitcher kaže...
Glitcher kaže...

Anyone?

ja imam takav od optime. za običan dsl. isti problemi. slabašan HW je unutra i tu nema se šta pričat. ja koristim combo lte stick i usb ruter, i niti jednom nije niti zastala veza. evo već 2 mjeseca. i vjerujem da i ostali sa boljom opremom isto nemaju takvih problema.

Ma nemoguće da takvo smeće prodaju...pa nije ni jeftin. 

800+ kn...

Da nije greška u HW-u?

Pa na starom mobu mi je radilo bez prekidanja veze sa hotspotanjem...a ovo je dedicate router isključivo za 4G.

Spojena 2 mobitela, tablet i laptop i ne rade u isto vrijeme već max 2 ili 3...

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 23:02 (Glitcher).
8 godina
Ares001 kaže...

Na ljetovanju sam pa ti ne mogu uslikati razliku... imaš negdje moj post gdje sam uslikao razliku... zanemari onog gore što osporava moje postove... činjenica jest da razlika nije velika... prednost ove antene jest da ju možeš montirati vani i izbjegneš prepreke (zd, beton, krov i sl)... Router teško da češ montirati na krov, mada je i to izvedivo... Kod mene na krovu sa antenom ili bez nje imam pun signal, al mi ama baš ništa ne znači što na krovu bez antene imam na routeru pun signal jer router ne mogu na krov montirati... Meni ova antena vrijedi svakog centa... Montirao sam je i kolegi i ima također pun signal.... vidim da je  i na ovom forumu jedan čovjek kupio i zadovoljan je... ne nagovaram nikmoga na ništa, samo mi je glupo trošiti veliku lovu na skupe antene i  kablove da dobiješ 5% bolji signal.... razmisli, router 850kn, 2 iskre plus kabel 700kn... to ti je 9 mjeseci interneta!!!!! za 5% boljeg signala

Ovdje ti je sve o anteni

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 0:25 (nbrezovec 1).
16 godina
neaktivan
Glitcher kaže...

800+ kn...

Da nije greška u HW-u?

Pa na starom mobu mi je radilo bez prekidanja veze sa hotspotanjem...a ovo je dedicate router isključivo za 4G.

pokušavao sam prije naći, a pokušavao i sada i ne mogu naći detaljne specifikacije za taj ruter. pretpostavljam da ima slab procesor i malo rama. i kad se nafilaju konekcije jednostavno pukne. a nemaš kontrolu, jer je dosta štur sa opcijama taj ruter.

10 godina
neaktivan

Samo da kazem koristim tele 2 internet nekih cca mjesec dana 

do prije sam koristio t-mobileultra net xl tarifu 25 gb mjesecno.

I bas sam jucer primjetio razliku u "trosenju"  gigabajt prometa

par sati se reproduciraju spotovi  sa youtube-a  a onaj brojac prometa na win 8.1  nikako da predje 1 gb potrosnje 

dok bi na t-mobile internetu za to brojac "izbrojao" minimalno 2-3 gb.

brzina je bar 3-5 puta veca 

samo se prilikom velikog nevremena od prije kojih par dana zna cesto veza prekidati i spustati sa lte na 3g edge itd.

dok j na t-mobile-u puno stabilija veza i puca prek noci svega par puta.

koristim usb stick  lte usb rotator od huawei-a 

http://prntscr.com/ftpabi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Glitcher kaže...

800+ kn...

Da nije greška u HW-u?

pokušavao sam prije naći, a pokušavao i sada i ne mogu naći detaljne specifikacije za taj ruter. pretpostavljam da ima slab procesor i malo rama. i kad se nafilaju konekcije jednostavno pukne. a nemaš kontrolu, jer je dosta štur sa opcijama taj ruter.

Kaže do 32 konekcije mogu istovremeno...ja koristim max 3 i to za poprilicno nezahtjevne stvari poput browsera, mailovi, YT...

Ono ne ide mi u glavu da ne moze 3 konekcije držati stabilno, a mob iz 2012. je mogao...

16 godina
neaktivan
Uzmi u obzir kakav hardware imaš u mobu iz 2012. Današnji ruteri ti imaju procesor s jednom jezgrom. Od 200 do 800 mhz snage. 8 mb diska i 16 mb rama. A tek koliko neki znaju imati loš software... Bez podrške i updejtova. Tako da ti taj iz 2012 mob svemirski brod naspram ovih rutera.
13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Uzmi u obzir kakav hardware imaš u mobu iz 2012. Današnji ruteri ti imaju procesor s jednom jezgrom. Od 200 do 800 mhz snage. 8 mb diska i 16 mb rama. A tek koliko neki znaju imati loš software... Bez podrške i updejtova. Tako da ti taj iz 2012 mob svemirski brod naspram ovih rutera.

Ja ovo svakako nosim na reklamaciju...ne radi ispravno i bok.

Uopce me ne zanima kakav je HW unutra jer ovo Tele2 prodaje kao "flagship" router...koji kosta 900 kn.

Da ne moze drzati 3 uređaja bez problema i 2017? Ne...to ide na reklamaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 10:50 (Glitcher).
8 godina
neaktivan

Odmah to reklamiraj.Nije to nesto dobro sa ruterom.Meni veza nije pukla dok su gromovi rokali oko mene a imam 3/4 crtice signal na tp linku MR6400.

Spojeno 7 uredaja stalno na njega i nisam nista limitirao brzinu.Torrenti deru cijelo vrijeme

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Uzeo sam onu panelku za 25E sa postarinom pa da vidim kak to radi.

Nebum ju montirao na krov al bum na balkon koji jedno 2.5m nizi pa nebi trebalo bit problema.

Dolazi sa h155 5m kabelom sto je meni sasvim dovoljno do rutera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 14:23 (Ares001).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

@nbrezovec

Imas PM

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 17:17 (Ares001).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice