Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.197.410
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Kada mene upitaš što bih VIŠE želio, moram priznati i svakoga pa i tebe upozoriti, nikad takvu kupnju ne obavljam stihijski, progruntam preko nekoliko strana, provjerim i uvjerim se na preko nekoliko strana i testiranje opipavanjem u Mojim rukama!!

Moj usudio bih se reći prvi i posljednji izbor je IPad!:

A žašto, pa prije svega zbog popriličnog ne savršenstva uočenog prije svega android tableta, OS-a posebice, odnosno preciznije rečeno, ubilo me je u pojam spoznaja da su gro aplikacija na android platformi telefonske a ne tabletske!! O W platformi i tabletima, primarno Lenovo i Nokia, ne leži mi taj OS i možeš ga fućkat!! Da ne spominjem činjenicu da imaju po meni očajnu rezoluciju 1200x800, ma niti 1920x1080p, što je po meni nedostatno da ja bacim u vjetar 2000.00 do 3000.00 kuna za takvo nešto!!

Kada se samo sjetim relativno mizerne memorije samog uređaja, najčešće do 32 GB, pa nemogućnost dodatne memorije, koliko RAM-a memorije, a ima cukanja, iziđe nova verzija uređaja, nemaš podršku u nadogradnjama OS-a, prosječnog dizajna, plastične izvedbe, ...

Rekao tko god što želi i/ili hoće, IPad sa svojom pojavom ubija dizajnom na vrlo prvi pogled, a da ne spominjemo onaj osjećaj kada ga uzmeš u ruke, a probat ću poentirati u završnoj riječi, uz 128 GB memorije samog uređaja, pa i oni cover-i za IPad računalo su vrhunski, perfektni, tko kaže da nisu, nema ukusa 0.001 promil!!

To drugi ne mogu, za sada, nikako, pa niti uz pomoć SD memorijskih kartica!!

ATJ Lučko
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji tablet da uzmem?
ATJLučko kaže...

Kada mene upitaš što bih VIŠE želio, moram priznati i svakoga pa i tebe upozoriti, nikad takvu kupnju ne obavljam stihijski, progruntam preko nekoliko strana, provjerim i uvjerim se na preko nekoliko strana i testiranje opipavanjem u Mojim rukama!!

Moj usudio bih se reći prvi i posljednji izbor je IPad!:

A žašto, pa prije svega zbog popriličnog ne savršenstva uočenog prije svega android tableta, OS-a posebice, odnosno preciznije rečeno, ubilo me je u pojam spoznaja da su gro aplikacija na android platformi telefonske a ne tabletske!! O W platformi i tabletima, primarno Lenovo i Nokia, ne leži mi taj OS i možeš ga fućkat!! Da ne spominjem činjenicu da imaju po meni očajnu rezoluciju 1200x800, ma niti 1920x1080p, što je po meni nedostatno da ja bacim u vjetar 2000.00 do 3000.00 kuna za takvo nešto!!

Kada se samo sjetim relativno mizerne memorije samog uređaja, najčešće do 32 GB, pa nemogućnost dodatne memorije, koliko RAM-a memorije, a ima cukanja, iziđe nova verzija uređaja, nemaš podršku u nadogradnjama OS-a, prosječnog dizajna, plastične izvedbe, ...

Rekao tko god što želi i/ili hoće, IPad sa svojom pojavom ubija dizajnom na vrlo prvi pogled, a da ne spominjemo onaj osjećaj kada ga uzmeš u ruke, a probat ću poentirati u završnoj riječi, uz 128 GB memorije samog uređaja, pa i oni cover-i za IPad računalo su vrhunski, perfektni, tko kaže da nisu, nema ukusa 0.001 promil!!

To drugi ne mogu, za sada, nikako, pa niti uz pomoć SD memorijskih kartica!!

kako je za tebe najbolji ipad tako je za mene najbolji os punokrvni windows, a sto se tice tableta na kojem mozes najvise napraviti je nesto tipa surface pro2, makar mu je cijena nekih 900 dolara ali bih radije uzeo njega nego npr ipad 128gb koji je slicne cijene

Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 22:46 (MSN).
14 godina
Surface pro i ipad se ne mogu ni usporedivat, surface je kompjuter u manjem pakiranju, a ipad i dalje samo tablet. Naravno sto je bolje ovisi o potrebama, ako nekom treba za surfanje, multimediju, mail, igrice i slicno zasto bi nosakao stroj od kile kad moze od 450gr?
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Preporuka svima koji hoce dobar tablet do 250$ to je ASUS NEXUS 7

taj tabet je vrhunski sve igrice pokrece normalno bez stekanja

stvarno je Best buy

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

surface se i dalje ne moze kupiti u HR?

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Colorfly E708 Q1

Colorfly E708 Q1

naručen odavde, besplatan punjač+futrola (inače ne dolaze s tabletom, treba napomenuti u checkoutu da vam pošalju)

došao nakon 2 tjedna, prošlo bez dodatnih davanja državi.

bolesno, bolesno dobar tablet za 490 kn!

android 4.2.2 je na njemu, čitam da podržava update na 4.3 al nisam još uspio naći za skinut.

instalirao svašta, sve radi bez ikakvog laga, npr. real racing 3 (pretpostavljam da je ta igra zahtjevna).

iskreno za te pare, ne znam što je bolje na tabletu, fenomenalan ekran HD IPS 1280x800, četverojezgreni procesor ili osmojezgrena (tako piše lol) grafička... ima gigu ddr3, meni i više nego dovoljno.

odličan dizajn, tanak, lagan.. prezadovoljan sam. duplo bolji nego što meni osobno i realno treba.

ipak, ima neke nedostatke. iako meni većina toga nije bitna, al da spomenem zbog drugih.

npr. nema gps, kameru (ima prednju), ima 8 gb memorije (moglo je i više), nema bluetooth...

i nažalost, najlošija stvar - baterija. malog kapaciteta, traje cca 2 h na visokoj svjetlini ekrana i igranjem igara ili gledanjem hd videa.. naravno, kada se potamni ekran produlji se i trajanje baterije..

postoji i model E708 Q2, koji je trenutno na akciji i košta 100$(s popustom) na dealsprime. on je identičan kao i ovaj, s tim da ima duplo više memorije, stražnju kameru i malo jaču bateriju.

kada sam ja uzimao Q1 ovaj Q2 je bio 115$+, no sada se Q2 definitivno više isplati.

u svakom slučaju, velika preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 18:24 (makimakimaki).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima

Kupio bih neki tablet do 900 kn. Služio bi mi prvenstveno za čitanje pdf-ova i internet.

Igricama se neću bavit al bi bilo dobro da radi glatko na internetu i da ima što bolju bateriju.

Budući da bi mi koristio prvenstveno za čitanje bilo bi dobro da ima što bolju rezoluciju i ekran barem 8 incha.

Ako mi netko može dati prijedlog bio bih mu zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 22:55 (Blade_kr).

0 0 hvala 0
17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 23:33 (djigibao).
12 godina
Koji tablet da uzmem?

Čovjek je rekao tablet do 900kn zato sam mu stavio jedan u rangu sa buđetom i jedan skuplji sa aluminij body, IPS panel i 16GB Flash memorijom. Čisto dovoljno. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 1:38 (roby27).

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozzzz.

Došla mi želja da kupim tablet, prije sam razmatrala da kupim kod nas u nekom webshopu, sad vidim da bi za te pare dobila stoput bolji izvana.

Uglavnom da li se može ikakav tablet kupit iz zemalja eu? Neš slično ovome Onda ili Pipo?

0 0 hvala 0
17 godina
megan2711 kaže...

Pozzzz.

Došla mi želja da kupim tablet, prije sam razmatrala da kupim kod nas u nekom webshopu, sad vidim da bi za te pare dobila stoput bolji izvana.

Uglavnom da li se može ikakav tablet kupit iz zemalja eu? Neš slično ovome Onda ili Pipo?

IMHO bolje ti je uzet ovaj sto je kolega gore stavio http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=010122042

nije puno skuplje, slicne performanse, ali zato imas 2 godine HR garancije :)

14 godina
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ekipa evo uzeo bi neki tablet malo za filmove, surfanje i povremeno igranje

Trenutno imamo oko 800kn ali bi skupio jos neki 500

Znaci treba mi tablet do 1300kn a ako nije neka velika razlika onda do 800 

Nije mi problem narucivat sa stranica tipa banggood i ostalih ako je bolji izbor

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?
Da odgovorim svima koji pitaju za savjet, mislim da po meni je najbolja investicija novi nexus 7 ili za manje para asus memo pad (1100kn). Kupio sam ga curi za rockas, unazad par stranica sam napisao koju rijec o njemu. Da se nadovezem mislim da nema bolje za te novce (cak mislim da je u protisu bio na akciji za 999kn). Pored njega uzet prestigia ili neki srotex nema smisla. Odlican ekran, izdrzljiva baterija, nema laga, jedino bih uputio zamjerku slabijoj vanjoskoj izvedbi (kuciste) ali to sam ja koji je navikao na metalni telefon pa mi i sony xperia z djeluje "plasticno". Ugl. Ako dajete 1000kn dodajte jos tih 100kn vjerujte necete pozaliti!
Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FuzzyBrain kaže...
Da odgovorim svima koji pitaju za savjet, mislim da po meni je najbolja investicija novi nexus 7 ili za manje para asus memo pad (1100kn). Kupio sam ga curi za rockas, unazad par stranica sam napisao koju rijec o njemu. Da se nadovezem mislim da nema bolje za te novce (cak mislim da je u protisu bio na akciji za 999kn). Pored njega uzet prestigia ili neki srotex nema smisla. Odlican ekran, izdrzljiva baterija, nema laga, jedino bih uputio zamjerku slabijoj vanjoskoj izvedbi (kuciste) ali to sam ja koji je navikao na metalni telefon pa mi i sony xperia z djeluje "plasticno". Ugl. Ako dajete 1000kn dodajte jos tih 100kn vjerujte necete pozaliti!

...a sta bi preporucio za korisnike koji zeli veci od 7"?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pomoć:

acer iconia a1

ili

asus memopad 7 hd

0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Bas to sto sa nama sto zele vise od 7"

Ipak je 7 malo nekako za filmive

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djigibao kaže...

...a sta bi preporucio za korisnike koji zeli veci od 7"?

Evo neka moja razmišljanja. Do neki dan sam imao Galaxy Tab 2 10.1" i prodao ga nakon 4,5 mjeseca koristenja. Dva su glavna razloga što sam ga prodao.

Prvi razloga je što mi svakim danom po jedna stranica počinjala štekati tj. ja sa prstom povučem stranicu gore a ona krene tek nakon dvije sekunde. Tek kad bih

prebacio na stranicu u desktop mod onda bi radila. Znam da se tu radi o optimizacije ali me to strašno živciralo.

Drugi razlog je bila njegova težina i veličina. Mislim display je odlične veličine za gledati filmove ali mi je bio za svakodnevni rad pretežak jer ga nisam imao snage

držati sa jednom rukom duže vrijeme a sa drugom po njemu raditi. Uvijek bih ga morao nasloniti sebi na prsa ako ležim ili na koljna,stol i sl.

Prodao sam ga i otišao ui HG-Spot vijdjeti kakvih tableta imaju u ponudi. Prvo sam uzeo Nexus 7 (2013) i vao.....display vrhunski ali to je premalo. Pa ja ništa na njemu

ne vidim čitati dok ne zumiram.Slova su bubice veličine 2mm. Pa tko to može čitati u portert modu ? Iako je display odličan odustao sam od njega zbog toga. Pokraj njega je

stojao iPad mini pa sam odmah njega zgrabio i vidio kolika je ogromna razlika u veličina 7" i 7.9".Ekran nije tako dobar naravno kao kod nexusa ali je i dalje jako dobar a

stranice koje su mi štekale na GalaxyTabu se otvaraju odlično i skrolanje dolje-gore stranici ide glatko i momentalno. Kupio na kraju iPad mini na akciji kod njh. Eto sad nakon

6 dana korištenja mogu reći da mi nije žao što sam prešao na iOS jer radi puno bolje. Naravno, meni je osobno malo teže jer sam navikao na android OS jer ga i na mobitelu

koristim već jako dugo (GalaxyS2) ali za tablete je appel najbolja solucija po mom mišljenju a za mobitel bih uvijek izabrao android.

Ovo je moje razmišljanje......

15 godina
Koji tablet da uzmem?

kakav je prestigio 7,85 quantum 4 ili tako nekako se zove? u linksu 1300kn

ima li tko iskustva?

ekran kakav je? brat imao 5580 ili tako neki model i ekran je bio cisto razocaranje i prodao ga

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RuskeGTT kaže...

kakav je prestigio 7,85 quantum 4 ili tako nekako se zove? u linksu 1300kn

ima li tko iskustva?

ekran kakav je? brat imao 5580 ili tako neki model i ekran je bio cisto razocaranje i prodao ga

Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 dolazi s IPS LCD zaslonom, što znači da ima puno bolji i kvalitetniji prikaz nego što je to bio slučaj s nekim starijim modelima. Uz dobru oštrinu, kontrast i prilično vjeran prikaz boja, ovaj zaslon osigurava iznimno dobre kutove vidljivosti. Dijagonala od 7.85 inča, kao što je već rečeno, otprilike odgovara dijagonali iPada mini, a isto vrijedi i za odnos stranica 4:3 zbog rezolucije od 1024 x 768 točaka. Ova rezolucija na navedenoj dijagonali daje gustoću od cca.169 ppi, što nije reprezentativno, no za civilnu upotrebu sasvim dovoljno. Uostalom, istu rezoluciju ima i iPad koji je osjetno skuplji.

Cijela recenzija - KLIK

15 godina
Koji tablet da uzmem?

to sam bas danas citao, ali ocu iskustva, a ne recenzije placene/ne placene, ne zanima me...ocu forumaska iskustva :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima...

Zamolio bih Vas za nekoliko informacija pošto uskoro dobivam prvi tablet u životu... punudili su mi ovi iz iskona za 249kn ovaj vivax što imaju u ponudi za produljenje ugovora pa me zanima vaše mišljenje http://www.iskon.hr/extra/Tablet-VIVAX-TPC-7151

Pošto nisam nikad imao tablet i nisam se koristio s njim jer imam mobitel samsung galaxy S3 bio mi je dovoljan za te stvari ali kad su mi ponudili za 249kn ovaj tablet uzeo sam jer nije puno novaca pa ćemo vidjete dalje... e sad šta me zanima, da li aplikacije za tablet pošto se radi o androidu funkcioniraju isto kao i za mobitel tj da li aplikacije za moj mobitel SGS3 mogu instalirati i na tablet ili moram skinuti baš apk. za tablet??? i da li postoji kakva stranica tipakao npr. mobilism (kao za mobitel aplikacije) za krekane (koje se plaćaju) verzije aplikacija za tablet (može i na PM ako ne smije ovdje), tj. da li postoji tako nešto i kod tableta???

Nadam se pozitivnim odgovorima, hvala, pozdrav, živili...

0 0 hvala 0
17 godina
Sve kaj ti ide na S3 ce ti ici i na taj tablet. Samo pazi, osjetno je slabiji pa mozda nece biti isto iskustvo. Tablet, generalno, za te pare nije los.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Malo sam gledao po Dealextremeu i naletio na ovaj tablet, Cube U39GT, i ne mogu vjerovati da se može dobiti tablet sa takvim specifikacijama po takvoj cijeni. To mi je jedan od kandidata za kupovinu, drugi je Hyundai T7.

Kod njega me privlači to da ima Exynos za procesor.

Zanima me ako ima itko iskustva s tabletima te dve firme, ili s bilo kojim kineskim, sličnih specifikacija(7-10", quadcore, 720p/1080p rezolucija).

Zadnja opcija mi je igra na sigurno i kupovina Asus Memopada 7HD.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Regular John 19 kaže...

Malo sam gledao po Dealextremeu i naletio na ovaj tablet, Cube U39GT, i ne mogu vjerovati da se može dobiti tablet sa takvim specifikacijama po takvoj cijeni. To mi je jedan od kandidata za kupovinu, drugi je Hyundai T7.

Kod njega me privlači to da ima Exynos za procesor.

Zanima me ako ima itko iskustva s tabletima te dve firme, ili s bilo kojim kineskim, sličnih specifikacija(7-10", quadcore, 720p/1080p rezolucija).

Zadnja opcija mi je igra na sigurno i kupovina Asus Memopada 7HD.

Od kuda je taj Dealextreme, dali se plaća pdv?

16 godina
mce64 kaže...
Regular John 19 kaže...

Od kuda je taj Dealextreme, dali se plaća pdv?

Kinezi, vrijedi sve isto kao i kod drugih shopova. od 0 do 22€ ništa,

od 22-150€ samo PDV (ako te dobiju)

i sve iznad 150€ PDV+carina.

Dealextreme stavlja na sve pakete gift oznaku, samo treba imati malo sreće pa da ne trebaš plaćati PDV.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Imao tablet s Exynosom, sad imam kineza... Generalno Exynos s dvije jezgre, a vjerojatno i jednom, je višestruko brži od kineza s četiri (Rockchip, Allwinner, ne znam spada li i Mediatek u tu grupu). Za filmove i igre međutim su praktično isti, nagađam zato što su kinezi licencirali/kopirali codece ili što već treba pa tu dođe do izražaja hardverska akceleracija. Da sad opet kupujem, uzeo bih kineza jer je bolji omjer uloženo/dobiveno; ali da mi treba za posao, prezentacije ili slično, onda vjerojatnije "zapadnjak". Exynos uopće nema laga i sve otvara trenutno; kinezu zna trebati i po koja sekunda da otvori aplikaciju ili osvježi složenu web stranicu (ali kad napokon napravi što treba, sve izgleda i funkcionira identično).

Na kvalitetu izrade nemam primjedbi, moj kinez ima primjetno bolju sliku od rođakinog iPada {#} (s time da je pošteno reći da sam uzeo kineza s malo boljim ekranom, i njen je iPad neki stariji model).

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 14:34 (DigiMagic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Carine na elektronicke proizvode nema!
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina
ukay1000 kaže...
Sve kaj ti ide na S3 ce ti ici i na taj tablet. Samo pazi, osjetno je slabiji pa mozda nece biti isto iskustvo. Tablet, generalno, za te pare nije los.

Taj Vivax 7 tablet ima dvije jezgre na 1.5ghz, radi se o ARM Cortex A9 arhitekuri a GPU je Mali-400MP4 ili Quad Core Mali-400.Samsung Galaxy S3 ima Quad Core procesor od 1.4ghz, isto tako je ARM Cortex A9 arhitekture a GPU je Mali-400MP ili Dual Core Mali-400.Znači suma sumarum kad se sve zbroji, Samsung S3 ima dvije CPU jezgre više, no Vivax 7 tablet ima znatno jači GPU jel.Uglavnom taj Vivax sa tim Dual Core Cortex A9 procesorom, a tu je i 1gb sistemske memorije ne bi trebal imat nekih poteškoča niti štekanja to sigurno.

Kod svakog tableta bez obzira na njegovu cijenu, je poželjno ili čak obavezno da si instaliraš neki napredni preglednik procesa pa povremeno pogasiš razne nepotrebne stvari koje rade u pozadini tak se to radi u praksi bez greške. Eto dole jednog takvog alata koji jako puno pomaže, pogotovo kod onih najeftinijih tableta koji koriste neki jednojezgreni procesor i samo 512mb sistemske memorije.{#}

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rechild.advancedtaskkiller&hl=en

DigiMagic kaže...

Imao tablet s Exynosom, sad imam kineza... Generalno Exynos s dvije jezgre, a vjerojatno i jednom, je višestruko brži od kineza s četiri (Rockchip, Allwinner, ne znam spada li i Mediatek u tu grupu). Za filmove i igre međutim su praktično isti, nagađam zato što su kinezi licencirali/kopirali codece ili što već treba pa tu dođe do izražaja hardverska akceleracija. Da sad opet kupujem, uzeo bih kineza jer je bolji omjer uloženo/dobiveno; ali da mi treba za posao, prezentacije ili slično, onda vjerojatnije "zapadnjak". Exynos uopće nema laga i sve otvara trenutno; kinezu zna trebati i po koja sekunda da otvori aplikaciju ili osvježi složenu web stranicu (ali kad napokon napravi što treba, sve izgleda i funkcionira identično).

Na kvalitetu izrade nemam primjedbi, moj kinez ima primjetno bolju sliku od rođakinog iPada {#} (s time da je pošteno reći da sam uzeo kineza s malo boljim ekranom, i njen je iPad neki stariji model).

Prvo moraš znat koje je arhitekture neki ARM procesor,Izlanuo se u nekom tabletu dakle stara ili novija arhitektura SoC-a pa tek onda moš znat o čem se tu radi.Eto recimo jednog primjera, Dual Core ARM Cortex A9 procesor od 1.5ghz je neusporedivo brži od Dual Core ARM Cortex A5 procesora od 1.5ghz.Dakle prvo moraš znat detalje pa onda moš i bez probe, okvirno odma znat koji če Tablet imat bolje CPU performanse pod uvjetom da je operativni sistem ili sam uređaj bez nekih bugova kaj drugo.

Ako imaš dva tableta ili telefona okvirno slične cijene, jedan model ima Dual Core ARM Cortex A9 CPU na recimo 1.8ghz a drugi uređaj ima Quad Core CPU ARM Cortex A5 na 1ghz.U takvom primjeru izaberi tablet sa dvojezgrenim Cortex A9 procesorom to je osjetno bolji izbor bez greške.

Razni tableti ili pametnjakovič telefoni jel, obično znaju štekat zbog manjka sistemske memorije a ne zbog slabijeg procesora.Badave ti Quad Core CPU na jeftinom tabletu ili pametnjakovič telefonu, ako uređaj ima samo 512mb sistemske memorije pa kad se ta memorija zatrpa eto ti štekanja tak to ide.Danas je poželjno da neki tablet ili pametnjakovič telefon, ima 1gb sistemske memorije no to nije tak pa onda imaš puno pametnjakovič telefona koji kod nas koštaju 800-1000kn ali nažalost imaju samo 512mb sistemske memorije.

Na drugoj strani kod tableta e tu je malo drukčija priča, jer sad u praksi za 600kn kod nas kupiš 7 tablet sa 1gb sistemske memorije. Tu onda obično nema nikakvih problema u radu samog tableta, jer uređaj sa 512mb sistemske memorije vs uređaj sa 1gb sistemske memorije to je razlika ko kruške i jabuke.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 17:24 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice