Kada mene upitaš što bih VIŠE želio, moram priznati i svakoga pa i tebe upozoriti, nikad takvu kupnju ne obavljam stihijski, progruntam preko nekoliko strana, provjerim i uvjerim se na preko nekoliko strana i testiranje opipavanjem u Mojim rukama!!
Moj usudio bih se reći prvi i posljednji izbor je IPad!:
A žašto, pa prije svega zbog popriličnog ne savršenstva uočenog prije svega android tableta, OS-a posebice, odnosno preciznije rečeno, ubilo me je u pojam spoznaja da su gro aplikacija na android platformi telefonske a ne tabletske!! O W platformi i tabletima, primarno Lenovo i Nokia, ne leži mi taj OS i možeš ga fućkat!! Da ne spominjem činjenicu da imaju po meni očajnu rezoluciju 1200x800, ma niti 1920x1080p, što je po meni nedostatno da ja bacim u vjetar 2000.00 do 3000.00 kuna za takvo nešto!!
Kada se samo sjetim relativno mizerne memorije samog uređaja, najčešće do 32 GB, pa nemogućnost dodatne memorije, koliko RAM-a memorije, a ima cukanja, iziđe nova verzija uređaja, nemaš podršku u nadogradnjama OS-a, prosječnog dizajna, plastične izvedbe, ...
Rekao tko god što želi i/ili hoće, IPad sa svojom pojavom ubija dizajnom na vrlo prvi pogled, a da ne spominjemo onaj osjećaj kada ga uzmeš u ruke, a probat ću poentirati u završnoj riječi, uz 128 GB memorije samog uređaja, pa i oni cover-i za IPad računalo su vrhunski, perfektni, tko kaže da nisu, nema ukusa 0.001 promil!!
To drugi ne mogu, za sada, nikako, pa niti uz pomoć SD memorijskih kartica!!
ATJ Lučko

(s time da je pošteno reći da sam uzeo kineza s malo boljim ekranom, i njen je iPad neki stariji model).
u nekom tabletu dakle stara ili novija arhitektura SoC-a pa tek onda moš znat o čem se tu radi.Eto recimo jednog primjera, Dual Core ARM Cortex A9 procesor od 1.5ghz je neusporedivo brži od Dual Core ARM Cortex A5 procesora od 1.5ghz.Dakle prvo moraš znat detalje pa onda moš i bez probe, okvirno odma znat koji če Tablet imat bolje CPU performanse pod uvjetom da je operativni sistem ili sam uređaj bez nekih bugova kaj drugo.