Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.195.118
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Koji tablet da uzmem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 22:02 (TheIv4).
12 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Za sva tri zadnja pitanja, odgovor je Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (GT-P3110), na njuškalu ga ima već od 1200 kn. 

Hvala na brzom odgovoru, Samsung mi se svidja, zanima me jos dali ima neki dobar tab od 10" ?

Sta mislite o ovom http://www.chipoteka.hr/artikl/96033/tablet-coby-kyros-1125-10

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 22:05 (TheIv4).
16 godina
neaktivan

Osobno se ne bih upuštao u takve diverzije, makar je "samo" 1000kn, mislim da je to bačen novac. Za 1200 kn nema niti jedan 10" tablet vrijedan spomena. 

Bug je pozitivno pisao i o Acer Iconia Tab B1-A71 ( 1300kn ) i Asus ME172 Memo Pad-u ( 1500kn ), a naglasili su kako je Pipo Smart-S2 "Best Buy" u nižoj klasi ( 1200kn ). Ipak kada je u pitanju Srednja klasa Samsung Galaxy Tab 2 7.0 je definitivno pristupačan i dobar tablet za neke osnovne zadatke, a i puno bolji od navedene trojike. Da biram u ozbir bi uzeo samo Samsung i Asus. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
12 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Osobno se ne bih upuštao u takve diverzije, makar je "samo" 1000kn, mislim da je to bačen novac. Za 1200 kn nema niti jedan 10" tablet vrijedan spomena. 

Bug je pozitivno pisao i o Acer Iconia Tab B1-A71 ( 1300kn ) i Asus ME172 Memo Pad-u ( 1500kn ), a naglasili su kako je Pipo Smart-S2 "Best Buy" u nižoj klasi ( 1200kn ). Ipak kada je u pitanju Srednja klasa Samsung Galaxy Tab 2 7.0 je definitivno pristupačan i dobar tablet za neke osnovne zadatke, a i puno bolji od navedene trojike. Da biram u ozbir bi uzeo samo Samsung i Asus. 

Hvala na odgovorima, mislim da cu uzeti Samsung, vidim da ima na njuskalu vec za 1000 kn .....

16 godina
Koji tablet da uzmem?

Ja ne bih ni u kojem slučaju uzimao tablete s 16:10 omjerom ekrana, a pogotovo ne 16:9. Najbolje je 4:3. Zašto? Odite u trgovinu pa pogledajte uživo takav tablet - onako izdužen ekran izgleda kao daska. Taj widescreen omjer je potpuno neprirodan za čitanje i surfanje - aktivnosti kojima tableti služe 95% vremena. Nemojte sad o gledanju filmova na tabletima - filmovi se gledaju na televizoru i točka, kao što se muzika sluša na zvučnicima. Tablet može i za to poslužiti, ali mu to nije glavni cilj (ni blizu). Jedino mjesto gdje 16:9 i slični wide omjeri spadaju je na televizorima i na kino platnu.

Druga bitna stavka kod odabira je gustoća piksela, odnosno DPI vrijednost ekrana. Vjerujte, razlika je ogromna između 1280x800 i 1920x1080, ili, još bolje, Retina rezolucije. Tableti imaju ionako male ekrane, pa puno znači kada na njima možete raspoznati i najsitnija slova, to znači puno manje zumiranja i puno ugodnije korištenje tableta. To se posebno primijeti kod pregledavanja full screen PDF-ova.

Treća stavka je masa. Tablet treba biti što lakši. Konstrukcijski, dobro bi bilo da ima gumiranu stražnju stranu da tablet ne kliže i da dobro leži u ruci. Na ove dvije zadnje stavke iPad poprilično faila.

Moj PC  
6 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Može li mi netko reći u čemu je Samsung galaxy 2 7.0 p3110 bolji od prestigia multipad 7.0 pro duo i u čemu je prestigio bolj ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sleme kaže...

Može li mi netko reći u čemu je Samsung galaxy 2 7.0 p3110 bolji od prestigia multipad 7.0 pro duo i u čemu je prestigio bolj ?

samsung:

gps, bluetooth, osjecaj u ruci - ako ga mislis koristit npr. u autu za navigaciju i elm327 bolji izbor

pmp5570 (pro duo)

hdmi out, procesor, (ekran???) - ako ga mislis koristit za prezentacije i spajanje na projektor/tv bolji izbor

cijenom (ako uzmes njuskalo za samsunga-zapakirani) su podjednaki, za igre vjerojatno tu negdi...

12 godina
neaktivan
wifi kaže...
Sleme kaže...

samsung:

gps, bluetooth, osjecaj u ruci - ako ga mislis koristit npr. u autu za navigaciju i elm327 bolji izbor

pmp5570 (pro duo)

hdmi out, procesor, (ekran???) - ako ga mislis koristit za prezentacije i spajanje na projektor/tv bolji izbor

cijenom (ako uzmes njuskalo za samsunga-zapakirani) su podjednaki, za igre vjerojatno tu negdi...

Pa koristio bi ga za igrice,surfanje,mail i taak to,šta je onda bolje ?

12 godina
neaktivan
Sleme kaže...
wifi kaže...
Sleme kaže...

samsung:

pmp5570 (pro duo)

Naišo sam dns u svom gradu u trgovini na ovaj tablet za 949 kn pa me zanima jel bi valjalo to što ?

http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Android_Tablets/7_Android_Tablet_PC/Android_4.0_Tablet_PC_Nextbook_Premium_7se_-_7_Inch_Capacitive_Touch_Screen_Dual_Core_CPU/

17 godina
neaktivan
Sleme kaže...
Sleme kaže...

.

Naišo sam dns u svom gradu u trgovini na ovaj tablet za 949 kn pa me zanima jel bi valjalo to što ?

http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Android_Tablets/7_Android_Tablet_PC/Android_4.0_Tablet_PC_Nextbook_Premium_7se_-_7_Inch_Capacitive_Touch_Screen_Dual_Core_CPU/

po karakteristikama, nema gps, ima bluetooth, ekran losije rezolucije (800x480), nepostojanje straznje kamere (ako ti sta znaci), losija baterija, nepostojanje hrvatskog jezika, nenaveden sluzbeni android market. premala je to razlika u cijeni u odnosu na provjerene i po svemu bolje tablete.

ako si cita postove iznad, moga si vidit da sam i sam razmislja o prestigiu, ali iskljucivo zbog cijene... s obzirom na broj samsunga na njuskalu (zapakiranih), osobno bi se i dalje odlucia za njega... mozda ti je najbolje otic npr. do tele2 ako ga imaju izlozenog, pa vidi kakav ti je u ruci, a ovaj prestigio vjerojatno mos provat u emmezete. meni osobno samsung daje cvrsci dojam u odnosu na entry level prestigia, a za ovaj doista otidji pa vidi...

ono sto mi jedino malo smeta kod samsunga je nepostojanje hdmi-a.

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Aaaaa kažem ja bih tablet koristio za igrice,surfanje i too,a sad sam naišo na prestigio 8 ultra duo i najvjerovatnije ću njega uzeti.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Uuu ponedjeljak dolazi prestigio multipad 8.0 ultra duo pa ako netko oće da napravim neku recenziju ili nešto ?

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

The Nexus 7 next out of stock , i want buy a nexus 32GB ..and get a 10 " Quad Core tablet i think the model is OK ? http://www.itabletpcshop.com/pipo-m9-quad-core-rk3188-ips-screen-android-41-2g-ram-bluetooth-dual-camera-000094.html

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Eto mene zanima jel vrijedi kupiti tablet i koji?

Znam da se vi u to kužite pa eto...

Battlelog: Login_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

jel se isplati uzeti galaxy tab2 7.0 za 1000 kn?

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav,

totalna sam neznalica za tablete i e-readere itd pa plzzz molim savjet

Kupila bih za poklon tablet koji bi primarnu funkciju imao za čitanje knjiga, ali da se može u njega staviti internet sim kartica ( hrvatskog i bosanskog operatera ) i koristiti mobilni internet.

Htjela sam kupiti Kindle al nemrem nikak skužiti jel ide u njega internet sim kartica za mobilni internet ( ono šta piše WiFi jel se to samo odnosi na spajanje na bežični internet ili to odmah znači i opciju mobilnog interneta bez dostupne bežićne mreže ..) i koji sve tipovi Kindle imaju tu mogućnost..ili može neki drugi slični uređaj ( ne mora baš biti Kindle, to mi je bio siguran odabir pošto se ne razumijem u to ).

Hvala puno unaprijed na pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada je Kindle u pitanju mislim da samo Fire 8.9 HD 4G podržava SIM kartice, svi ostali modeli podržavaju samo WiFi što je i naznačeno, no Kindle isto tako nudi i e-readere sa 3G-om , link

I dalje se kao neki Best Buy spominje Nexus 7 3G , a i cijena je relativno pristupačna. 

12 godina
neaktivan

aha, kužim... da, to sam jučer nešto gledala i trebalo mi je dosta vremena da skontam da internet sim kartice možda baš i nisu po defaultu, nisam bila sigurna jel to nešto što se totalno podrazmjeva pa ne napišu ili zaista ne stavljaju tu opciju ( dobro da sam posumnjala da oznaka WiFi ne znači i opciju mobilnog interneta :s )

hvala na informaciji Leglo, evo baš taj Kindle sam i imala na umu, al reko da provjerim za svaki slučaj...i povoljniji je novčano od ovog Nexusa 7, makar ovaj izgleda baš dobro ( sad koji je bolji ne bih znala )

btw gledala sam recenziju za onaj Planet9, al je pisalo da je komplicirano čitat pdf-ove na njemu..pa je otpao..

12 godina
neaktivan

joj pardon još samo da pitam..šta to znači e-reader sa 3G ( ovo šta si spomenuo da amazon nudi )...da se može spojiti recimo na neku slobodnu bežičnu mrežu i da nema mobilnog interneta? ili da se može spajati samo na te stranice od kuda se skidaju knjige? to mi je dosta bitno da znam... pardon ak zvučim glupo, al ne kužim te opcije, ja znam samo kako mobiteli funkcioniraju

16 godina
neaktivan

Kao što sam već spomenuo oznaka 3G tj. 4G/LTE znači da možeš u uređaj stavit svoju SIM karticu i imat pristup 3G/4G mobilnom internetu. U slučaju ovog e-readera mobilni internet ti služi isključivo za kupovinu e-knjiga preko Amazona i ništa više od toga ( makar vidim da na stranicama Amazona piše "Free 3G wireless" tj. ne treba ti niti SIM kartica ). Ukoliko si knjiški crv, e-reader bi trebao zadovoljiti sve tvoje potrebe, ukoliko želiš tu i tamo pogledat Facebook, Youtube itd. onda si rađe uzmi neki tablet kao Fire 8.9 HD ili Nexus 7. Prednost 7" faktora jest što je lako prenosiv tj. što dimenzijama odgovara džepnim izdanjima knjiga. 

15 godina
Koji tablet da uzmem?

Ljudi preporučite mi neki dobar tablet, a da mogu kupit u Varaždinu.

Bitan mi je za surfanje netom, gledanje vide-a, slušanje pjesama, dopanje preko skajpa. Po mmogučnosti da mogu imati gore instaliran windows 8.

Još uz njega bi želio onu tipkovnicu na koju ga se dodatno da priključiti. Još nešto, ako je moguče da se na njega daju priključiti bolji zvučnici.

Maksimalno mogu dati 2500 kn

Ako ništa drugo, jako bi mi dobro služio za surfanje, mail, youtube i skype, čim manja cjena to bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.4.2013 18:43 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav, budući da mi tableti nisu primarno opsesija, moilm pomoć.

Sestrična me zamolila da joj preporučim neki tablet do nekih 800 kuna na kojem bi vrtila samo .pdfove jer studira medicinu, bla bla.
Da ne kopira skripte itd.

Znači, ne mora biti 10", recimo do 8" maksimalno.

Samo okvirno mi naravno treba, jer kažem da slabo pratim tablete u tom cjenovnom rangu.

Unaprijed hvala.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hoću da kupim tablet do 200£, 9-10''. Trenutno razmišljam između:

http://www.amazon.com/gp/product/B008GFRB9E/ref=fs_j

te ova 3:

http://www.phonearena.com/phones/compare/Lenovo-IdeaTab-A2109,Acer-Iconia-Tab-A210,Toshiba-AT200-100/phones/7474,7138,7018

Lenovo je u blagoj prednosti od ova 3, Iconia je također dobra dok Toshiba kaska tehnologijom pa je možemo odbaciti.

Lenovo i Kindle su 9-incheri, a Toshiba i Acer 10-incheri.

E sad mi treba pomoć u odabiru od nekoga iskusnijeg i možda preporuka nekog drugog tableta(neću NoName)

Edit: Kindle dakako ima dosta bolju rezoluciju i gustoću(254 ppi), ali košta 230£ u odnosu na 190£ Lenova.

To sam ja- sigurno JA
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 13:17 (wall3).
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Dal se s ovim tabletom može koristiti internet putem Tele 2 usb sticka?

http://www.bug.hr/cijene/asus-tablet-memo-pad-me172v-1b067a-7-1024x600/351558.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

Kupio sam onaj Pipo S2, mogu vam reć da je predobar, ima 8". Ko hoće proć dobro za male pare, moja preporuka!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo, 8" PMP5580C DUO

ili

Samsung Galaxy Tab2 P3110

Hitno! Tream kupiti za poklon danas/sutra. Cijena je ista (cca 1100kn)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samsung Galaxy Tab2 P3110

12 godina
Koji tablet da uzmem?

Kakva je slika na tom Samsungu pošto vidim da nema IPS? Je li uopće toliko bitan IPS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

slika je sasvim dobra, sam tablet je dosta izdrzljiv u rukama dice, npr. par puta je s kreveta ili iz ruke maloj ispa i prosa bez ogrebotine, bez ikakve zastite i futrole, ali srica pa je ista u medjuvremenu stigla s ebaya jer nisam tia vise riskirat. sve igre i programi koji su stavljeni na njega rade bez zastajkivanja. sto se tice ekrana, meni se cini stvarno dobar, a sad, ako bas ima nekih picajzla, sigurno ce mu nac zamjerku... evo jedna od mene, nije gorilla glass, pa nije lose stavit foliju na njega, inace nista drugo... 

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Može preporuka polovnog tableta s njuskala za faks? Potreban mi je samo za čitanje pdf i office dokumenata i surfanje preko wifi. Ako mi možete reći preporuku najjeftinijih u 7" rangu i 10" rangu. Samo da ekran nije skroz koma  (npr.  da  nije  kao  onaj  go  clever 7"  za 1100  kn  kupljen  u  metro-u  kojeg  sam  vidio  kod  prijatelja).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice