Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.193.849
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
BMK kaže...
EZY-E kaže...

Neznam zasto neki inzistiraju na nekim no-name tabletima kada se Nexus 7 moze nabaviti za 1600 kn i ima najbolje performanse trenutno a i podrsku.

Zato sto svi takve tablete koriste za citanje pdfova, malo browsanja i tako to, pa je samim time Nexus7 nepotreban skroz.

Jak HW i sve, ali cemu, pogotovo kad je jako jako skup.

A kod nas nikako da dode Nexus 10.

Slažem se ,ali nexus 10 ce kod nas ,ako dode, sigurno kostati 3500 do 4500 kn.a i hardverski nije dovoljno podkovan za svoju rezoluciju pa zna dosta laggati

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 19:32 (red_bull).
14 godina
neaktivan
pinelynx kaže...
DangerouS kaže...

Pozdrav!

Ne razumijem se baš u konkurenciju i ponudu tableta pa bi trebao pomoć za tablet do 1000kn max.

Volio bih tablet od 10" ali sumnjam da se nešto korektno u ovom cijenovnom rangu može naći s takvim ekranom. Uglavnom bi mi tablet služio za gledanje filmova eventualno u .mkv formatu, slušanje muzike preko youtubea, surfanje netom. Očekivao bih da te stvari radi bez trzanja, pogotovo surfanje netom i otvaranje desktop verzija stranica bez problema.

Zahvaljujem na pomoći!  

http://www.focalprice.com/CE0181X/ICOO_ICOU10_101_Android_404_Dualcore_AML8726MMX_15GHz_Tablet_PC.html#.UUMrQRzs9yU

ako ti se da čekati mjesec dana i nije ti bed što je noname.. cijena je bez carine (nekima je prošao tablet i bez naplate carine)

To je 1200kn + shipping koji je sigurno velik. 100kn minimalac. Carina na to je oko 500kn, znaci riskiram dat oko 1700 za sve skupa, previse. 

12 godina
neaktivan
DangerouS kaže...
pinelynx kaže...
DangerouS kaže...

Pozdrav!

Ne razumijem se baš u konkurenciju i ponudu tableta pa bi trebao pomoć za tablet do 1000kn max.

Volio bih tablet od 10" ali sumnjam da se nešto korektno u ovom cijenovnom rangu može naći s takvim ekranom. Uglavnom bi mi tablet služio za gledanje filmova eventualno u .mkv formatu, slušanje muzike preko youtubea, surfanje netom. Očekivao bih da te stvari radi bez trzanja, pogotovo surfanje netom i otvaranje desktop verzija stranica bez problema.

Zahvaljujem na pomoći!  

http://www.focalprice.com/CE0181X/ICOO_ICOU10_101_Android_404_Dualcore_AML8726MMX_15GHz_Tablet_PC.html#.UUMrQRzs9yU

ako ti se da čekati mjesec dana i nije ti bed što je noname.. cijena je bez carine (nekima je prošao tablet i bez naplate carine)

To je 1200kn + shipping koji je sigurno velik. 100kn minimalac. Carina na to je oko 500kn, znaci riskiram dat oko 1700 za sve skupa, previse. 

freeshipping, carina 150 kn...

edit: i to je cijena 1030kn bez carine

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 16:48 (pinelynx).
13 godina
neaktivan
Ocarinit nece jer je elektronika ali ce naplatit pdv.. ako ne puste
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

trebam preporuku nekog tableta za neke male pare :) nije bitno, mogu kupiti i da se narucuje sa neke strane, samo da ne lupe PDV i te sve gluposti :) uglavnom za surfanje i igre, pa bi bio dobar neki dual core ili nesta :D mozda ovaj

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 21:46 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Poštovani znalci.

Trebam tablet koji bi mi uglavnom služio za čitanje .pdf-ova. Znači da ekran bude što veći i da ne zamara previše oči. Osim toga još bih ga koristila za provjeru mailova i lagano surfanje, filmove ne mislim gledati ili igrati neke zahtjevne igrice, ali bi baterija trebala biti solidna. Planiram gore instalirati dropbox, tako da stvari koje skinem na laptopu ili kompu budu dostupne i na mališanu. Budžet (do 1500-1600 kn) mi je trenutno sugerirao sljedeća 2 modela:

Prestigio PMP7100D_Duo (rezolucija 1280x800, baterija 6.400 mAh ili

LC Power Mira 2 (znam da je 1 jezgreni, ali mi za .pdfove ne treba više) s rezolucijom1024x600 i baterijom 5200 mAh

Ima li još nešto što bih morala gledati? Imate li iskustva s ovim modelima, molim da mi argumentirate ako preporučate jednu drugu ili neku treću ovdje nenavedenu opciju. (preporučio frend ko iz topa Nexus 10, ali nije to za mene, osim kaj je skupo, performanse mu ne buju iskorištene nikad... pa šteta plaćat nekaj kaj se ne koristi...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Jel ovaj archos isplativ za kupiti?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cici1810 kaže...

Poštovani znalci.

Trebam tablet koji bi mi uglavnom služio za čitanje .pdf-ova. Znači da ekran bude što veći i da ne zamara previše oči. Osim toga još bih ga koristila za provjeru mailova i lagano surfanje, filmove ne mislim gledati ili igrati neke zahtjevne igrice, ali bi baterija trebala biti solidna. Planiram gore instalirati dropbox, tako da stvari koje skinem na laptopu ili kompu budu dostupne i na mališanu. Budžet (do 1500-1600 kn) mi je trenutno sugerirao sljedeća 2 modela:

Prestigio PMP7100D_Duo (rezolucija 1280x800, baterija 6.400 mAh ili

LC Power Mira 2 (znam da je 1 jezgreni, ali mi za .pdfove ne treba više) s rezolucijom1024x600 i baterijom 5200 mAh

Ima li još nešto što bih morala gledati? Imate li iskustva s ovim modelima, molim da mi argumentirate ako preporučate jednu drugu ili neku treću ovdje nenavedenu opciju. (preporučio frend ko iz topa Nexus 10, ali nije to za mene, osim kaj je skupo, performanse mu ne buju iskorištene nikad... pa šteta plaćat nekaj kaj se ne koristi...)

Ej bas ti ja imam Transformera Tf300T 1800kn.

Kutija oprema, racun i jamstvo, jos 15mj. Pa ako te zanima, mislim da nema boljeg od toga za te novce, eto, nadam se da ce ti pomoc.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ljudi, što kažete na ovaj tablet? Jel dobar? Isplatili ga se uzimati?

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IvanBarisic kaže...

Jel ovaj archos isplativ za kupiti?

Uzmi pre dobro za te pare bolji od nexusa 7 (bar tak mislim)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 14:21 (leoncropro).
16 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...

Ljudi, što kažete na ovaj tablet? Jel dobar? Isplatili ga se uzimati?

Koliko čitam baterija je prilično loša, pa bih unatoč lošijem ekranu išao na ASUS 7" MeMO Pad .

Ako je vjerovat glasinama za mjesec/dva Google predstavlja novi Nexus 7, te dodatno reže cijene "starog" Nexusa 7 , pa je možda bolje i taj popust pričekat. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
13 godina
neaktivan

A koji tocno taj archos gpu ima 

17 godina
odjavljen
Koji tablet da uzmem?

Imam kod sebe Huawei lite 7" tablet i ne svidja mi se. 

Zanima me jel mi se ne svidja zato jer los tablet ili zbog koncepta?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Zna ko dali ima koji tablet kod nas sa GPS modulom ?

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Zna ko dali ima koji tablet kod nas sa GPS modulom ?

pa mislim da bi svi trebali imati?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
13 godina
neaktivan

Vecina tableta ima gsp modul,jer znam da jedan moj frend ima tablet bez gpsa

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Sada imam nextbook premium 8 i jako sam ne zadovoljan oa bih kupio neki novi pa da pitam jel se isplati kupit VIVAX TPC-7150 novi ?

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Svima koji se dvoume kupiti nexi 7" tablet preporucujem iz osobnog iskustva Nexus 7.

Nisam siguran koja je dobavljivost kod nas, mislim da ga ima na nabavi.

Sve u svemu necete naci bolje rijeseni tablet za tu cijenu i sa jedom ogormnom prednoscu (neovisno o performansama itd koje su kod nexus odlicne): nove verzije androida se rade za google flagship modele, dakle mobiteli galaxy nexus, nexus 4, tableti nexus7 i 10=uvijek prvi dobivaju update.

tipa razlika izmedju android 4.0 i 4.1 je ogromna, cak i izmedju 4.1 i 4.2 (prvenstveno zbog mogucnosti vise korisnickih racuna na 1 tabletu).

Svi "nestandardni", tj. customizirani tableti poput samsunga itd koji imaju svoje GUI-e trebaju prvo gui prilagoditi na novu verziju, testirati itd, sto traje i do preko 1 god.

Dakle nexus 7 FTW!

Ako nekoga nesto zanima glede tableta posaljite mi PM ili ovdje postajte.

Pozdrav,Calinjos (BF3 ingame: calinjos)
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Calinjos kaže...

Svima koji se dvoume kupiti nexi 7" tablet preporucujem iz osobnog iskustva Nexus 7.

Nisam siguran koja je dobavljivost kod nas, mislim da ga ima na nabavi.

Sve u svemu necete naci bolje rijeseni tablet za tu cijenu i sa jedom ogormnom prednoscu (neovisno o performansama itd koje su kod nexus odlicne): nove verzije androida se rade za google flagship modele, dakle mobiteli galaxy nexus, nexus 4, tableti nexus7 i 10=uvijek prvi dobivaju update.

tipa razlika izmedju android 4.0 i 4.1 je ogromna, cak i izmedju 4.1 i 4.2 (prvenstveno zbog mogucnosti vise korisnickih racuna na 1 tabletu).

Svi "nestandardni", tj. customizirani tableti poput samsunga itd koji imaju svoje GUI-e trebaju prvo gui prilagoditi na novu verziju, testirati itd, sto traje i do preko 1 god.

Dakle nexus 7 FTW!

Ako nekoga nesto zanima glede tableta posaljite mi PM ili ovdje postajte.

ajde napokon netko tko se kuzi u tablete.

to i ja pokusavam ljudima objasniti, ali ce opet kupiti neki ćin-ćong model za 1500 kn nego uzeti rabljeni n7 s njuskala.

a jos kad vidim kako su ti no-name tableti stekavi i koliko se ruse...

12 godina

Ja ću kupiti 8" ćing-ćong tablet jer ne postoji Nexus 8. Kad bi netko googleovcima to objasnio...

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

poz, pregledao sam temu, meni bi trebalo nešto za pdf i surfanje uglavnom, ne treba mi neki opaki stroj, zato bi htio 10'', prvo sam uočio onaj LC POWER Tyon Sina ali vidim da ima problema sa Wifi-om, vidio sam ove u mercatoneu, vidim da je 300-400 kn jeftiniji nego drugdje, npr Links, portio

http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/tablet/30332/prestigio-pmp7100d_duo-tablet/

a onda vidim i ovaj drugi, bolja kamera, nije mi bitno zapravo i android 4.1,

također bolja baterija (7800-6400),

ne znam kakva je razlika u ekranu MVA LCD a za 9,7 piše Backlight LED IPS,

10'' ima rez 1280x800 a 9,7 1024x768 

http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/tablet/30779/prestigio-pmp5597d-bf-duo-tablet/

what say you

0 0 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

sam da obavijestim ekipu dosao je upgrade za prestigio, 4.1.1 android verzija je gore ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

evo da bacim koju crticu na racun odabira tableta... prvenstveno sam ga trazia kao alternativu precjenjenim prijenosnim tv/dvd-ima za svoju kcer, a kad idemo na putovanja, tako da se putem zabavi i imamo donekle mir u voznji. stoga sam cilja na najjeftiniju klasu i tu je nekako upa u odabir prestigio pmp3270 ili pmp3370, 7", za svojih 650/700kn. vec sam i rezervira jedan, ali istu vece sam pogleda malo po njuskalu i vidia hrpu samsung galaxy tab 2 7.0 u rasponu cijena od 1000kn do 1500kn. Radi se tabletima koje su ljudi dobili za 99kn preko t-coma, i sad ih prodaju. Usporedbom karakteristika nije bilo vise dvojbe, ali samo neke od razlika (samsung/prestigio): ekran (1024x600/800x480), gps(da/ne), ram(1gb/512mb), memory(8gb/4gb), cpu(dualcore/single core 1GHz), OS(JB/ICS), baterija(4000mAh/3000ili2500mAh), Bluetooth(Da/Ne), Kamera(prednja i zadnja/prednja), i s osobne strane, premium brand, bolji dizajn, vise dodataka, kvalitetnija izvedba. Tako je konacno kupljen samsung galaxy tab 2 7.0 po jeftinih 1000kn, sto je jako mala cjenovna razlika u odnosu na prestigio, pogotovo kad se uzme u obzir da sam dobia potpuno novi tablet (cak su i sigurnosne naljepnice bile na kutiji u trenutku kad sam ga kupia), 2 godine garancije, a tablet je, bar meni osobno sigurno za klasu bolji od navedenih entry level prestigia, kako izgledom, kvalitetom, tako i opremom. ne treba ni spomenit kako je sada u upotrebi ne samo kceri, vec i svima, iako mu to nije bila prvobitna namjena...

eto, ako je nekome pomoglo, svakako preporuka za galaxy tab 2 7.0 {#}

5 0 hvala 1
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ljudi!

Koji je najpovoljniji 10" Android tablet (ali da ipak moze normalno pokrenut igre)?

Sluzio bi za citanje knjiga, igranje i mozda kakve crtanje na njemu.

Hvala unaprijed.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Molim za preporuku za tablet, namjena je surfanje, čitanje knjiga, filmovi..

Što se tiče love maksimum 2000kn.

Prvi na kojeg sam bacio oko je prestigijov model PRESTIGIO MultiPad PMP7100DDUO, 10.1''  a drugi je ASUS Nexus 7.

Ne znam  kolika je stvarna razlika u veličini ekrana igra ulogu između ova dva modela?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

10' tablet ima ravno duplo veči ekran od 7'. Ovako na papiru preporučam da pogledate nove Archos tablete u HG spotu. Inače je izbor ogroman trenutno...

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav ljudi!

Koji je najpovoljniji 10" Android tablet (ali da ipak moze normalno pokrenut igre)?

Sluzio bi za citanje knjiga, igranje i mozda kakve crtanje na njemu.

Hvala unaprijed.

Za crtanje je najbolji izbor Note 10.1 ili nadolazeći Note 8, makar cijena baš i nije toliko povoljna.

S druge strane Asus Memo Pad 10 i Galaxy Tab 2 10.1" su neki optimum sa cijenom oko 2600kn, makar vjerujem da se na njuškalu može pronaći i bolja cijena. Ukoliko želiš low end tablete onda Prestigio Multipad 9.7, Pipo Smart-S2, LC Power Mira 2. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

lijep pozdrav

molim preporuku za tablet

namjena: internet,fejs, neke manje zahtjevne igre, čitanje knjiga, zapravo tablet za početnika ali je najbitnije da ima 3G ili usb sa mogućnosti spajanja sticka, da li tableti sa usb portom provjereno rade na 3G mrežu? imam TELE2 stick za internet, dali to bude radilo?

7 ili 10 inča,manje bitno

cijena cca 1500kn

hvala LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 17:59 (Zeleni21).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

na osnovu jako dobrog pozitivnog iskustva s galaxy tab 2, ali u wifi verziji, mogu ti samo preporucit istog ali s integriranim 3g modulom. Cijene pocinju na njuskalu upravo od tih 1500 pa na vise... mislim da ti na wifi verziji, 3g stickovi nece radit...

15 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Ja bih ti preporučio nexus 7, best-buy 7" tablet, a i najnovije verzije androida dolaze odmah na njega.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice