Prije par mjeseci sam potrgao na nogometu prednjeg kriznog ligamenta. Dakle, artroskopija je bila napravljena prije 2 tjedna kako bi se vidjelo dali je jos sta osteceno, medutim "samo" su prednji krizni. Dakle, danas je bila kontrola, i doktor je rekao da trebam ojacati kvadricepsa i onda mozda necu trebati na operaciju. U suprotnom, posto sam mlad, trebao bih cekati da mi kosti dokraja narastu, jer bi operacija poremetila rast. Inace, vec normalno mogu pravocrtno trcati i hodati, uglavnom operacija mi treba samo da bi se nastavio baviti sportom. Nogomet igram ajmo rec, profesionalno, i nedolazi u obzir da neidem na operaciju/da ne igram vise nogomet. E sada cu ljepo krenuti u teretanu, u nadi da ojacam kvadriceps i da izbjegnem operaciju i njen dug oporavak, te da se tako sto prije vratim na teren.
Sto me zanima?
-zanima me, da mi netko od iskusnijih forumasa kaze neke vjezbe u teretani da bi sto prije, i sto bolje ojacao kvadriceps!
-takoder, nisam krupnije grade i tek sada sam poceo rasti i ravijati mi se muskulatura. Planirao sam uzimati i whey protein da bi mogao misic sto brze "narasti" i ojacati. A takoder sam cuo i da od wheya mogu raditi vise ponavljanja vjezbi u teretani.
E sada, molim Vasa misljenja.
Hvala!