- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis, Cesc, Neymar.
Official: Lionel Messi won't take part in today's game in Kuala Lumpur because of a thigh muscle overburdening.
j*bem ti ovakve pripreme, sve ove gluposti radi par milijuna eura. A na kraju se neće ni znati na čemu smo, cijele pripreme se praktički igralo protiv amatera, niti jedan ozbiljniji protivnik...
Lose. Neznam sta im je. Mozda umor ili im se neda.
Lose. Neznam sta im je. Mozda umor ili im se neda.
nema Messija, druga ekipa.
Neymar je dobar, ovi Malezijci su oštri nepotrebno, na kraju su se zamalo još i potukli na kraju poluvremena. Cesc je s pravom reagirao, par puta su već oštro startali.
Vidi se da ga nema. Bez ideje u vrhu napada. Treba sad Pedra ubacit, on po krilu cini cuda.
Vidi se da ga nema. Bez ideje u vrhu napada. Treba sad Pedra ubacit, on po krilu cini cuda.
mislim da Pedro nije ni na klupi, i on je nešto ozlijeđen.
eto nakon Neymara na kraju prvog poluvremena, sad su još i Cesc i Mascherano izašli šepajući. Pa jbt, nije ni počela sezona a već pola ekipe ozlijeđeno, krasno...
nadam se da nije ništa ozbiljno, ali ovo kod Cesca je ružno izgledalo, nije se ni mogao osloniti na nogu.
Nisam gledao utakmicu,ali citam da je bez Messija to jako lose izgledalo...nece nikad od nas nista biti ako cemo samo o jednom igracu ovisiti,prije je svaki pojedinac mogao odluciti utakmicu,a sad kad ne ide Lea ne ide nikoga...takoder citam i da je obrana bila losa u 1.poluvremenu,ako pod hitno ne nabave stopera lako nam se moze ponoviti Bayern,Real,bez obzira igrali mi ko prije ili ne,jer svaku utakmicu cim protivnik ima korner ili slobodni udarac to je pola gola...i sad jos ove ozljede pred sezonu,nije moglo gore,nadam se da ce sve to ispolirati na vrijeme
Dobro ljudi smirite doživljaje, ovo su pripremne utakmice i sigurno se nemože razlučiti forma ekipe. "Jučer" ste svi pisalo kako je Barca vratila igru s pressingom, sada nekima smeta što smo se mučili sa tamo nekom malezijskom ekipom. Pravi ispit nas čeka u prvom kolu primere, a ove utkamice su tek toliko da ekipa "trči" i udara loptu.
ma nije bilo baš tako loše. Bila je ta jedna nespretna reakcija kod njihovog gola, ali presing je bio vidljiv i danas. Ja sam bio nezadovoljan sa prvim poluvremenom, poslije mi je bilo nekako bolje. Neymar zabio odličan gol, već se sad vidi da će biti veliko pojačanje, jednostavno dosad u napadu nismo imali klasu osim Messija koja može nešto riješiti individualno, Pedro i Alexis nisu takvi tipovi igrača, zato je Neymar pravo pojačanje. I ova njegova probijanja krila će puno pomoći protiv ekipa koje budu igrale bunker.
Ali teško je po ovakvim utakmicama nešto suditi, niti treba skakati kad se njih dobiva po 8-0, niti zabrinjavati kad je "samo" 3-1. Eto žao mi je jedino što nismo imali bar jednog ozbiljnog protivnika dosad, Santos je bio još i najjači po imenima.
Neymar i Fabregas danas odlični. Jedino je obrana u par navrata opet zablokirala kad su ti maležani imali loptu na 20m. Sve u svemu je dobro bilo.
Evo golova s današnje utakmice. Neymarov je 
Meni se nekako čini da je Neymar krhak i da će ga europski braniči skršit. Dobro ovi danas jesu bili malo agresivni u par situacija, ali bez obzira na tu utakmicu me strah da će on biti više ozlijeđen nego na travnjaku, nažalost. A kakva je ovo ozlijeda Messija, zbog koje nije igrao, nešto ozbiljno ili ???
Meni se nekako čini da je Neymar krhak i da će ga europski braniči skršit. Dobro ovi danas jesu bili malo agresivni u par situacija, ali bez obzira na tu utakmicu me strah da će on biti više ozlijeđen nego na travnjaku, nažalost. A kakva je ovo ozlijeda Messija, zbog koje nije igrao, nešto ozbiljno ili ???
Obrambeni igrači u Brazilu se još više krše nego ovi u Europi, tamo je baš prljava ta njihova liga. A to da neće moći protiv eurospkih ekipa, to se ne trebaš brinuti, talent je vidljiv na kilometar, a takva postignuća kakva on ima u svojim godinama, statistika i sve ostalo, to dovoljno govori o njemu. Uostalom, na Kupu konfederacija se poigravao sa vrhunskim europskim i svim drugim momčadima. Ja mu jedino zamjeram povremenu teatralnost, to se nadam da će ispraviti.
najbolje ce se vidit kako on dise protiv reala i protiv klubova u lp kad se dode do provaih utakmica... osmina finala itd... a ovi ostali u la ligi, to je sve nikakva provjera
najbolje ce se vidit kako on dise protiv reala i protiv klubova u lp kad se dode do provaih utakmica... osmina finala itd... a ovi ostali u la ligi, to je sve nikakva provjera
po cemu to? pa nije real jedini kvalitetan klub u primeri, pola lige je bolje od onih brazilaca, jedino sta su oni sikire
Španjolska liga je podcijenjena, a Engleska precijenjena, zato su Njemci i osvojili LP ove godine jer su nekako iz sjene gradili sve što sada imaju i nikada se nisu razbacivali sa velikim transferima.
Jako puno novaca. Ali dečko je dosta dobar i ima 26 godina pa može igrat nekih 7-8 godina na vrhunskom nivou.
Svaka čast presingu, ali nam treba obrambeni. Puyol je u godinama, a i načele ga ozljede.
jedan kvalitetan tekst o Martinu.
Barcelona - Povratak "Pepizmu"
Da sam na vašem mjestu, sačekao bih sa tom konstatacijom da je Leo Messi doveo "Tatu" svome tati. Jer, ma koliko pripadnost jednoj od strana u podijeljenom Rosariju bila važna, Messi nije više od kluba, Barcelona je jedno od rijetkih mjesta na ovom svijetu gdje to smiju izreći glasnije od šapata.
Također, nikoga nećete impresionirati tvrdnjom da je Gerardo Martino klon Marcela Bielse, jer prvo, pretekao je učitelja, a drugo, njegova trenerska filozofija je prošarana zrncima pragmatizma, za tu crtu je manje "lud" od čovjeka koga zovu baš tako, "Loco". Jer Martinov Paragvaj je bio poput kameleona, spreman da se prilagodi i preživi, što pokazuje čitav spektar taktičkih boja u toj trenerskoj paleti.
"Tata" Martino može se braniti kada je to potrebno jer "Albiroha" nije baš sinonim nogometa za Bogove. Paragvajski dar sastoji se u liku "pater familias" golmana poput Chilaverta, mašine za trčanje na sredini i stopera koji svojom voljom mogu da pomaknu planine. U nekim prošlim vremenima, njihov centarfor je bio "Hrabro srce", zalutali vojnik iza neprijateljskih linija. I takvu ekipu je Martino uspio natjerati da igra, umjesto da se samo bori, ali nije im oduzeo identitet, prilagodio je ideju okvirima mogućeg u tamošnjem shvaćanju nogometa. Njegov diplomski rad, ona utakmica u kojoj mu je Ockar Cardozo sa penala oduzeo šansu da postane španjolski krvnik je spomenik paragvajskog nogometa, mogli su zbilja i više od četvrtfinala, da nije bilo Casillasa.
Paragvaj je godinu dana poslije Južne Afrike stigao do finala kontinentalnog prvenstva sa pet remija, računajući i dvije pobjede na penale u nokaut fazi, u obe te utakmice na ispadanje nisu zabili gol, ali nisu ga ni primili. Martino je pokazao da može pobijeđivati na razne načine, i već sada je jasno da će to biti kvaliteta više za Barcelonu, jedan od rijetkih darova koji nema u svojoj riznici nogometnog talenta.
Možda, s obzirom na situaciju, neprikladno zvuči, Tito Vilanova, da ne spominjem čuvara plaže u zimskom periodu, Rouru, nije bio dovoljno dobar za Pepove cipele. Tokom svoje prve jeseni ekipu je nosila inercija, kasnije se sve raspalo, simbolično, baš kao presing, iskrivljena postpepovska vizija. Barcelona mora pronaći upravo to, zaboravljenu naviku da loptu uzme na dijelu terena sa kojeg se lice protivničkog golmana dobro vidi. Guardiolina ekipa je to bolje radila od svih.
Ako bismo "Tatinu" misao spakovali u brojke, 4-3-3, sa špicevima koji mijenjaju mjesta i presingom ispumpavaju kisik iz pluća protivnika. Vilanova je to radio uz manu, kada presing padne, tim je ranjiviji od zeca uhvaćenog u svijetlo automobila. Martinove momčadi, hajde da pričamo o šampionskom Newellsu, čine sve da lopta bude njihovo vlasništvo, cijene je kao blago, iako to ponekad djeluje monotono. Pomalo su Old Boysi podsjećali na lava koji se igra sa antilopom prije nego što ona postane njegov plijen. Naravno, za onaj pritisak na loptu, Pedro, Messi i Neymar kao prva linija obrane djeluju poput komaraca na slonovim leđima, neće biti čudo ako Barcelona dovede klasičnog špica.
U prvoj Pepovoj sezoni na osnovu koje Martino planira snimiti "remake", taj gladijator sa brojem 9 je bio Samuel Eto'o.
Kao i kod Bielse, razmak između golmana i dvojice stopera je brisani prostor 40 ili 50 metara spaljene zemlje. Svaki genije koji protuotrov vidi u lopti iza leđa stopera i nekom brzom napadaču će se razočarati, pošto u nogometu ne postoji "quarterback", agresivnost spriječava dug pas i sve se svodi na bezglavo izbacivanje lopte na tribinu. Već sada je jasno da će Alba i Dani Alves biti ključni ljudi, praktično krila i da će kampirati na protivničkoj polovici kada se smanje metri između linija.
Plastično ću vam objasniti riječima jednog čovjeka koji je igrao protiv Guardioline Barcelone, "teren izgleda kao za mali nogomet kada imaš loptu, a ne možeš se oteti dojmu da ih je više".
Priča o Martinovoj prilagodljivosti vezana je za njegovu suradnju baš sa guruom Bielsom. Naime kada je "Loco" prvi put sjeo na klupu Newellsa, "Tata" je već imao ulogu klupske legende. Promijenio je stil igre, odjednom počeo više trčatii i brže se oslobađati lopte.
"Znao sam da neću igrati jer Bieelsi imena ne znače ništa", objasnio je tu promjenu.
Martinova igra je za nijansu sporija od učiteljeve, manje kaotična baš za onoliko za koliko je "Tata" mirniji od "Loca". Njegova staloženost u neku ruku je relikt igračke karijere, Martino je uspjeh prihvaćao mirno, kao posljedicu uloženog rada. Takve su i njegove ekipe, ni traga razbarušenosti koja obično prati inzistiranje na ofanzivi, ljudi su ponekad skloni da previde sistem tamo gdje on funkcionita kao conditio sine non qua lijepe igre.
Ako je Barça bila opasna, sa Martinom je smrtonosna, jer je on bolji trener od Vilanove i bliži Guardiolinoj ideji nogometa. Međutim, kristalno je jasno da sama metoda mora pretrpiti određene izmjene i naći kompromis sa Neymarom koji nije navikao da igra obranu i napada prostor bez lopte. Jasno, ovo je sezona istine za Barcelonu što sa klupom nema veze.
Sam Xavi, ne Martino, mora da odgovori da li je još uvijek dovoljno dobar da bude metronom ekipe. Sam Puyol će nam pokazati da li je vrijeme nagrizlo njegovu sposobnost da bude prvi među jednakima i obuzda ostatak grupe.
U kolovozu bi sa jednom ili dvije kupovine, Barça mogla prostrti crveni tepih pred "Tatu", ostalo je na njemu.
Ljudi moji. Izgleda da stvarno nećemo dovest centralnog beka.
Svaka čast na presingu Tate Martina, ali neće biti dobro.
Opet će svaki centaršut, svak prekid i korner biti velika prilika za protivnike.
Lahm je rekao nakon 4-0 u prvoj utakmici da su znali da nam je skok igra problem i da su to
koristili koliko god su mogli. A mi opet po starom. Trebamo CBa. I to visokog. Jakog.
Ma da dovedu Dwighta Howarda da skače.
Bar nešto....
Čigrinski je najbolji primjer toga, već su se jednom opekli na takvog stopera kojeg se kupuje bez razmišljanja.
Igraju se s vatrom koja ih je opekla prosle sezone mozemo mi sad igrati pressing kolko god zelimo ali jos jedan
kvalitetan CB nam treba sigurno.
Igraju se s vatrom koja ih je opekla prosle sezone mozemo mi sad igrati pressing kolko god zelimo ali jos jedan
kvalitetan CB nam treba sigurno.
Kvalitetan stoper treba, slažem se.
ali opet ne razumijem kako tu može netko iz kluba biti kriv. Nije baš da stoje i ništa ne pokušavaju. Najprije su u 7. mjesecu pregovarali sa PSG-om, oni ne puštaju Silvu. Sad su pregovori sa Luizom i Aggerom, ni njih ne puštaju izgleda. Nije to baš tako jednostavno.
Svi bi mi htjeli da se pojavi neki odličan 19-20 godišnjak za par milijuna, ali nije to tako lako.
Not buying a centre back now and postponing the signing to the winter transfer window in January is an option for Barcelona. [sport ser md]
cudi me da nisu uspjeli dovesti kvalitetnog obrambenog, iako prijelazni rok jos traje pa se mozda nesto i dogodi...
isto tako, Puyol je lutrija, ako je zdrav i u formi, jedan je od najboljih obrambenih svijeta i u poznim godinama. ako ga opet snadju ozljede, bit ce tesko traziti kvalitetnu zamjenu medju mladjim i neiskusnim igracima.
Pa nisu Luiz i Silva jedini dobri stoperi,je da bi bili najbolje moguce pojacanje,ali ima ih na pretek jos,mislim da moraju udarati na sve strane i dovesti jednog kvalitetnog i to je to,ne treba nam nitko vise