Sta bi se desilo da dijete od 10-12 godina bilda neke utege od 5 kg????
Sta bi se desilo da dijete od 10-12 godina bilda neke utege od 5 kg????
Moga bi shebat sve po spisku, to se ne preporuča, teretana tek oko 17 godine, prije samo uz odabrane vježbe uz tutora i to ako trenira nešto...
Ja imam 14 godina i treniram na multy spravi, jel to dobro?
Ma sve je to cool, ali moje mišljenje je da sve te sprave i piz*** ne mogu zamijenit trbušnjake, sklekove, sklopke itd, te vijaču...i naposlijetku trčanje....
Ma sve je to cool, ali moje mišljenje je da sve te sprave i piz*** ne mogu zamijenit trbušnjake, sklekove, sklopke itd, te vijaču...i naposlijetku trčanje....
Naravno, radim i trbusnjake itd. samo ovo mi je kao pomoc pri vjezbi.
Naravno, radim i trbusnjake itd. samo ovo mi je kao pomoc pri vjezbi.
odi trčat vani, sklekove radi i slične vježbe i nabavi vijaču ili barem komad konopa i preskači...
evo jest da saam mlad al me zanima koliko bi otprilike kilograma trebao imati sa 144 cm visine? da znam dal bi trebao izgubiti jos koji kilogram
molim da neko -iskusan odgovori
trenutno imam 38-39 kila
evo jest da saam mlad al me zanima koliko bi otprilike kilograma trebao imati sa 144 cm visine? da znam dal bi trebao izgubiti jos koji kilogram
trenutno imam 38-39 kila
http://www.mef.unizg.hr/if/alati/racunala/skripte/i_mase.htm
Index tjelesne mase više uzmi kao neki savjet i otprilike vrijednost - nije ni on savršen, ali za vidjeti u gdje se nalaziš je čisto ok
trenutno imam 38-39 kila
Ti bi trebao nabaciti još nekoliko kilograma(4-5 kilograma minimalno)jer ti je indeks tjelesne mase prenizak.
sta znaci BMI?
neznam jer imam 9 godina
ako ocu ic u teretanu moram nabrati 5 kg?
trenutno imam 38-39 kila
Ti bi trebao nabaciti još nekoliko kilograma(4-5 kilograma minimalno)jer ti je indeks tjelesne mase prenizak.
Koji je opimalni index tjelesne mase?
18.5
18.5
jbt pa majstore imaš 9 godina, de uživaj u tim godinama... bit će vremena za vježbanje i teretanu, kad budeš u 7 il 8. razredu odna kreni bildati, jer sad ti je stvarno prerano i btw neceš ništa postiči, samo ćeš si namučiti tjelo
18.5
jbt pa majstore imaš 9 godina, de uživaj u tim godinama... bit će vremena za vježbanje i teretanu, kad budeš u 7 il 8. razredu odna kreni bildati, jer sad ti je stvarno prerano i btw neceš ništa postiči, samo ćeš si namučiti tjelo
I to je prerano
daj mi recite koja je idealna tezina za moju visinu?
daj mi recite koja je idealna tezina za moju visinu?
Vidi sliku.
18.5
koliko bi ja sa visinom 144 morao imati kilograma?
Vidi sliku.
Ne zna još čitati sa grafova.
koliko bi ja sa visinom 144 morao imati kilograma?
~41kg.
Ali si "malo" premlad da bi se zamarao masom i teretanom.
e za one koji idu u teretanu da vas pitam da vidim dali ja usput stojim na nekom normalnom prosjeku ili sam ga preso... dakle kolko dizete i kolko puta na npr.
1. kosi bench?
2. francuz?
3. nabacaj?
4. biceps?
Kaj si ti kopljas(vidim da ti je francuz poznat)???
Imam jedan problem.
Imam plocice,ali se nevide zato sto se na trbuhu(samo tamo) nakupilo malo vise sala(ne 5kg nego mali sloj).
Cuo sam da je najlakse smrsavit plivanjem,ali ne zivim na moru pa me zanima jel bi ja to mogao raditi u bazenu(1.60m/4m/3.8m-v/š/d),tocnije da plivam u krugove u bazenu?
Imam jedan problem.
Imam plocice,ali se nevide zato sto se na trbuhu(samo tamo) nakupilo malo vise sala(ne 5kg nego mali sloj).
Cuo sam da je najlakse smrsavit plivanjem,ali ne zivim na moru pa me zanima jel bi ja to mogao raditi u bazenu(1.60m/4m/3.8m-v/š/d),tocnije da plivam u krugove u bazenu?
Može pomoči, ali više češ uspjeha postiči ako malo pripaziš na to što jedeš.
Kaži što jedeš, dali si vježbao, visina, težina...
Ovako kao da kažeš usporio mi komp, dali če pomoči da fregmentiram disk, naravno da hoče, nešto slično si i ti rekao, ali znaš i sam koliko široko može biti rješenje za ovo pitanje (kako moje tako i tvoje).
Može pomoči, ali više češ uspjeha postiči ako malo pripaziš na to što jedeš.
Kaži što jedeš, dali si vježbao, visina, težina...
Ovako kao da kažeš usporio mi komp, dali če pomoči da fregmentiram disk, naravno da hoče, nešto slično si i ti rekao, ali znaš i sam koliko široko može biti rješenje za ovo pitanje (kako moje tako i tvoje).
Da,shvacam na sto mislis.
Ne drzim se nikakve posebne prehrane,nego jedem ono sto mi mama napravi.
Naravno nejedem slatkise i grickalice,zato jer one jako povecavaju masno tkivo.
Vjezbam svaki dan:2 serije- 100 trbusnjaka,2 serije- 50 sklekova i jos neke razne vjezbe za trbusnjake i prsa(isto 2 puta na dan).
Visok sam 181cm,tezak 72kg(18 godina,ako je vazno to uopce).
Zar nije bolje trcati nego plivati, jer je plivanje vise za definiciju i stvara ti se masni sloj oko tijela?
Tako je negdje pisalo gdje sam god citao...
Kolko ovdje čitam kontradiktornih stvari...Dajte ljudi malo informiranja prije nego išta kažete...Neznalice vas slušaju i misle da su naučili nešto a to je ustvari totalno krivo..
zašto uopće gledati BMI...Samo jedna stvar...bodybuilderi imaju jako visoki BMI...između 25-30 pa i više...da li to znači da su pretili..Naravno da ne...samo nemaju šprekeca nego prave mišične mase...Ja naprimjer imam BMI 28,a ustvari uopće nisam debeo...dapaće..bavim se BB-om(bodybuildingom)
Ogledalo neka bude vaš BMI
EDIT:
Ako tko oće neka pita nešto konkretno dok sam dobre volje :)
Da,shvacam na sto mislis.
Ne drzim se nikakve posebne prehrane,nego jedem ono sto mi mama napravi.
Naravno nejedem slatkise i grickalice,zato jer one jako povecavaju masno tkivo.
Vjezbam svaki dan:2 serije- 100 trbusnjaka,2 serije- 50 sklekova i jos neke razne vjezbe za trbusnjake i prsa(isto 2 puta na dan).
Visok sam 181cm,tezak 72kg(18 godina,ako je vazno to uopce).
Ok
Umjasto običnih trbušnjaka(ako ih uopče praviš pravilno), pravi dragon flagove, sklek sa opterečenjem, torbom... jadnom rukom...
Kolko ovdje čitam kontradiktornih stvari...Dajte ljudi malo informiranja prije nego išta kažete...Neznalice vas slušaju i misle da su naučili nešto a to je ustvari totalno krivo..
zašto uopće gledati BMI...Samo jedna stvar...bodybuilderi imaju jako visoki BMI...između 25-30 pa i više...da li to znači da su pretili..Naravno da ne...samo nemaju šprekeca nego prave mišične mase...Ja naprimjer imam BMI 28,a ustvari uopće nisam debeo...dapaće..bavim se BB-om(bodybuildingom)
Ogledalo neka bude vaš BMI
EDIT:
Ako tko oće neka pita nešto konkretno dok sam dobre volje :)
Pravo kažeš, samo da pitam, dali se baviš profesionalno ili samo amaterski?
Za sada amaterski ;) Bio sam na par natjecanja ali samo kao pratnja frendu koji se natječe...Planiram sljedeće godine na prvo natjecanje..Jer imam još dosta posla da bi došao do natjecateljske razine ;)
EDIT:
Zerocool pa ti nemaš pojma o ničem...daj odi "proč" iz ove teme molim te...
Za sada amaterski ;) Bio sam na par natjecanja ali samo kao pratnja frendu koji se natječe...Planiram sljedeće godine na prvo natjecanje..Jer imam još dosta posla da bi došao do natjecateljske razine ;)
EDIT:
Zerocool pa ti nemaš pojma o ničem...daj odi "proč" iz ove teme molim te...
Koliko se dugo baviš BB-om, koja si visina i težina