Slušaona izdvojena tema

poruka: 23.886
|
čitano: 3.571.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Slušaona
doctor_crash kaže...
Tionio kaže...
doctor_crash kaže...

Wake me up hen september je Billie napisao za tatu.....koji je umro pa mu je to vjerojatno tesko pjevat ako me razumijes.......Plač. Plač

aha...a 21guns??? haha...pa nezna ni tu pjevat!!SmijehBelji se

Daj link pa da vidim.......

tamo ti je, sta sam rekao da lik iza njega svira gitaru....odma pocne zavijat.....on kao pjevac takvog banda bi trebao pjevat ko slavuj i svirat gitaru...nisam ni ja bog zna sta, sviram u bandu...al i pjevam i sviram solo...pa se niko ne buni!

01010100 01001001 01001111
17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
doctor_crash kaže...
Tionio kaže...
doctor_crash kaže...

Wake me up hen september je Billie napisao za tatu.....koji je umro pa mu je to vjerojatno tesko pjevat ako me razumijes.......Plač. Plač

aha...a 21guns??? haha...pa nezna ni tu pjevat!!SmijehBelji se

Daj link pa da vidim.......

tamo ti je, sta sam rekao da lik iza njega svira gitaru....odma pocne zavijat.....on kao pjevac takvog banda bi trebao pjevat ko slavuj i svirat gitaru...nisam ni ja bog zna sta, sviram u bandu...al i pjevam i sviram solo...pa se niko ne buni!

He jebiga meni to nesmeta........Nekima smeta a meni bas i ne Belji se

Punk's not dead!!!!
17 godina
doctor_crash kaže...
He jebiga meni to nesmeta........Nekima smeta a meni bas i ne Belji se

gle..imaju super pjesme...al nevolim ih u live!! i dosta offtopica!!

01010100 01001001 01001111
17 godina
neaktivan
Slušaona

Moj last fm... kod mene se sluša Cello metal, metal, Rock, Punk, Indie...Belji se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Assassin kaže...
eterna luchar kaže...
D.N.R. kaže...

Ja mislim da nije toliko teško svirat (bass/gitaru) i pjevat u isto vrijeme pošto postoji velik broj metal bendova (i to dobrih) koji imaju takav set up & they are doing just fine ;). Naravno za sve to treba prakse ali kad se jednom usavrši, rula :D

istina, evo

Nisu vam to neki primjeri, mislim, nemojte me krivo shvatiti, pink floyd mi je daleko najdraži bend, ali ako hoćete primjer gitarista koji zaista pegla gitaru uz to što pjeva onda se okrenite hendrixu, claptonu, knopfleru, ljudima koji su (iako svi relativno prosječni u pjevanju) znali pjevati i svirati solaže na gitarama istovremeno, ostali koji sviraju pratnju (bilo akordičku bilo baš riffove) nisu se sad baš toliko pretrgli da bi to mogli. Svaki se put naježim kad se sjetim live izvedbe telegraph road-a i brothers in arms-a (posebno prve s alchemy-a) u kojima čovjek pjeva i svira, na brothers in arms-u još sa slide-om na gitari i ni u kojem trenutku ne osjetiš da sve to radi istovremeno...strašno.

Nisam bas stigo trazit dobar video, istina je da je to jednostavno (wish you were here znam i ja odsvirat i odpjevat), ali evo onda jedan u kojem odlicno i svira i pjeva:

Taj bas nije tako jednostavan.

Nothing is true, everything is permitted...
18 godina
neaktivan
Slušaona

Jako malo ljudi može svirati istovremeno i lead dionice i pjevati - iako je jako rijedak slučaj da se za vrijeme licka ili solaže pjeva. Knopfler recimo odsvira lick, otpjeva stih, opet lick, stih itd., dakle ne pjeva i svira u isto vrijeme - više ga se treba cijeniti zato što izvrsno improvizira. Ali se zato može vidjeti da netko svira arpeggio i pjeva. To je isto jako teško i samo par ljudi to može napraviti.

A sviranje akorada (ili powerchorda) i istovremeno pjevanje je pljuga... To mogu i ja...

Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
17 godina
neaktivan
Slušaona

Ima li itko tko zna za Jasona Beckera,tip je fenomenalan shreder.

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 20:41 (I.Kk).
17 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...

Ja mislim da nije toliko teško svirat (bass/gitaru) i pjevat u isto vrijeme pošto postoji velik broj metal bendova (i to dobrih) koji imaju takav set up & they are doing just fine ;). Naravno za sve to treba prakse ali kad se jednom usavrši, rula :D

Pravi primjer benda u kojem pjevač i svira je MUSE (jednostavno ih obožavam). Pjesme teške i predobre. Pjevač odličan i svira odlično! Ma sve za 5!

17 godina
neaktivan
Slušaona

Jimi Hendrix:

All along the watchtower

Purple haze

16 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...
Assassin kaže...
eterna luchar kaže...
D.N.R. kaže...

istina, evo

Nisu vam to neki primjeri, mislim, nemojte me krivo shvatiti, pink floyd mi je daleko najdraži bend, ali ako hoćete primjer gitarista koji zaista pegla gitaru uz to što pjeva onda se okrenite hendrixu, claptonu, knopfleru, ljudima koji su (iako svi relativno prosječni u pjevanju) znali pjevati i svirati solaže na gitarama istovremeno, ostali koji sviraju pratnju (bilo akordičku bilo baš riffove) nisu se sad baš toliko pretrgli da bi to mogli. Svaki se put naježim kad se sjetim live izvedbe telegraph road-a i brothers in arms-a (posebno prve s alchemy-a) u kojima čovjek pjeva i svira, na brothers in arms-u još sa slide-om na gitari i ni u kojem trenutku ne osjetiš da sve to radi istovremeno...strašno.

Pa imaš pravo da, ali ja mislim da bi bilo mozda malo glupo usporedivat bend gdje je pojedinac vokal koji uz to i svira neki instrument a iza sebe ima ostatak benda, sa npr. jednim velikim glazbenikom kao što je bio Hendrix i ekpia. Čisto iz razloga jer su to drukčiji žanrovi glazbe i sve to.

Iako ja jednog velikog glazbenika kao Hendrixa i Chucka Schuldinera ili Petera Tagtgrena nebi trpao u isti koš što se tiče sviranja i pjevanja istovremeno, zato jer Hendrix je bio genijalan u onome šta je radio na način koji je radio,  a to nije usporedivo sa ovime šta je radio Chuck i što radi Peter jer ova dva su velika imena u metalu koji imaju svoje načine izvođenja, point is da je svatko bio/je dobar/vrlo dobar/odličan u svom polju i zato nije usporedivo. 

Sad idem nabacit neš sta mi padne na um i dotični bend nema veze sa sviranjem/pjevanjem u isto vrijeme pošto vokal nije zaduzen za ikakve instrumente :D

malo nečeg nemetalnog :D

Let The Metal Flow - Chuck Schuldiner, The Father Of Death Metal (1967 - 2001) R.I.P.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 1:36 (D.N.R.).
17 godina
neaktivan
Slušaona

KICK IT!

17 godina
neaktivan
Slušaona

17 godina
neaktivan
Slušaona

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
neaktivan
Slušaona

17 godina
neaktivan
Slušaona

show me your genitals hahaha

crkava sam od smjeha

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
17 godina
neaktivan
uf, toma je car...
to je hard core...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
odjavljen
Slušaona

Let The Metal Flow - Chuck Schuldiner, The Father Of Death Metal (1967 - 2001) R.I.P.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 18:35 (D.N.R.).
18 godina
neaktivan
Slušaona

Evo još malo za drugove

https://www.youtube.com/watch?v=wLfEQHR3eDE&feature=PlayList&p=B7B76A1293F65383&index=4

https://www.youtube.com/watch?v=1P7Su41_IPo&feature=related

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 3:07 (hellraiser1110).
16 godina
odjavljen
Slušaona

18 godina
neaktivan
Slušaona

a ivo robić

tateK
18 godina
neaktivan
Slušaona

https://www.youtube.com/watch?v=un0yQD7-sAI&feature=related

cijeli dan danas...Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
protjeran
Slušaona

Preeeecooool...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
neaktivan
Slušaona

e ovako ide Carcass, pa Haemorrhage carevi gore/grinda....

Dakle,

pogledajte spot, tj. crtani, mislim carski...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 16:24 (eterna luchar).
17 godina
odjavljen
Slušaona

ko zna zna!!

JESUS SAVES!!!
17 godina
neaktivan
hahaha... pogledaj spot space beer, predobro!
Inace jedan od boljih trash/beer metala
17 godina
odjavljen

25 years in beer ahahahhahaha!!!!

JESUS SAVES!!!
18 godina
Slušaona

Comfortably Numb/// Balkan Beasts w/ Ogi / Gloomy / Zoky @ The Best (Zagreb, HR) PLUR!!
18 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

Upravo sam to naucio svirati na gitari, prekrasna pjesma, to i High Hopes su mi najbolje sa Division Bella.

18 godina
Assassin kaže...
zv'jer2 kaže...

Upravo sam to naucio svirati na gitari, prekrasna pjesma, to i High Hopes su mi najbolje sa Division Bella.

Meni je odlična i zbog sentimentalnih razloga.. a i glazba u pjesmi.. kao da glas nije ni potreban.  Gitara pjeva!

Comfortably Numb/// Balkan Beasts w/ Ogi / Gloomy / Zoky @ The Best (Zagreb, HR) PLUR!!
18 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...
Assassin kaže...
zv'jer2 kaže...

Meni je odlična i zbog sentimentalnih razloga.. a i glazba u pjesmi.. kao da glas nije ni potreban.  Gitara pjeva!

Bas zato sam i naucio to svirati. I jos sam po sluhu odsvirao onaj dio kad gilmour pjeva, tako da sam od pjesme napravio potpuni instrumental. Prekrasno :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice