Upgrade stare kante

poruka: 8
|
čitano: 1.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Upgrade stare kante

MBO:ASRock ALiveNF6G-VSTA (official)

CPU: AMD Athlon 64 3200+ (WIKI)

RAM: 1x1GB DDR2 533

HDD: 250GB SATAII 3.0 HITACHI (novo)

VGA: integrirana GeForce 6150 SE DX90

case: šrot NEON + neko napajanje

e sad, ovaj komp je trebao biti kao kasa, ali je crko disk, pa je bilo još nekih problema.. ugl ja sam ga odlučio uzet za po kući al ovakav je useless pa bi ga nadogradio. kaj bi mogo staviti unutra? mislio sam neku grafičku tek tolko (samo da ima hdmi izlaz i možda da odvrti anno1404 - nije zahtjevno), uzeo bi neki rabljeni proc Athlon 64 X2 sa brisbane jezgrom (recimo 5000+ BE) i još rama. koristio bi komp za poneki sitan (vrlo rijetko) gejm, kovertiranje  starih VHS kazeta i tako... net i to je to. ništa prezahtjevno.

da li se opće isplati ulagati 500, 600, 700 kn u tu kantu ili si jednostavno dati mira?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Upgrade stare kante

jednostavno skupi 2000 kuna i kupi sve nove djelove... na tvom mistu nebi ti ja ulaga.

16 godina
neaktivan
Upgrade stare kante

Ja se slažem sa jukiii-em bolje ti je kupiti novi kompjuter , a usput ako kupis novi mozes i iz tog izvaditi RAM memoriju ili DVD citac pa da imas 2 u novom ili tako nesto da novi nadogradis.Kada bi uradio to samo pripazi da su komponente kompatibilne.Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
Upgrade stare kante

sad neznam sta bi ti Intel ili AMD... intel je skuplji i jace su preformanse, a amd je jeftiniji i slabije preformanse... sve ovisi kolko mislis novca izdvojit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Upgrade stare kante

Ne kužim zašto ne bi bilo ok staviti unutra recimo Athlon 64 X2 5000+ ili jači (250kn) i recimo još gigu rama (200kn) i možda neka grafička za 200kn. Komp još uvijek je star i sve, al opet.. tu je novi disk, RAM-a ima ok za normalan rad, procesor još nije baš za u smeće i sve to skupa bi trebalo bit ok?

A da odustanem od toga značilo bi da trebam novu MBO i  novi proc plus RAM i GPU. Dakle sve isto plus matična. A uzimat novu DDR2 matičnu nekak nema smisla i onda to sve povlači za sobom investiciju koja je barem 1500kn, jel tako nekako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Athlon64 i ddr2? Relativno cesto pratim svet hardware-a ali nisam cuo da ta kombinacija... Pre ce biti ddr1... Ili se varam... No, u svakom slucaju slazem se sa tobom... Nema niceg loseg u tome da stavis neki X2, jos gigu ili dve rama i neku grafu za stotinjak kuna... Ako ne igras igre, tj ako ne vijas svaki frejm, ta konfa ce te sluziti i vise nego dobro... Pogledaj u Moj PC, taj komp me sluzi vec sest godina u manju nadogradnju rama... I na njoj vrtim Win7 u fulu, odigram ponekad koju partiju PES-a (kad se pojavi sveze pecena), Virtua Tennis i neke starije igre koje je gust igrati zato sto imaju ono nesto a ne danasnja mass production izdanja... :-) Sve ostale svakodnevne radnje idu bez po muke, mada moram ipak priznati da bi i meni dobro sela druga jezgra posto redovno imam 5+ aplikacija ukljucenih, office, muzika, filmovi ukljucujuci HD ali samo 720, nemam rezoluciju za veci :-), ponekad photoshop, amaterski web dizajn i programiranje... Sve se to vrti i na starijim masinama bez po muke... Ali naravno, ako nisi zagrizen da ti se win podigne unutar minute, film od giga i po da se otpakuje za deset sekundi itd... Da zakljucim, ako mozes naci x2 procesor za taj socket (939 je za athlon64), giga, dve rama i grafa tipa gf8600 ili gf9600 i miran si dok ti ne dune da igras AAA naslove...
At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
17 godina
neaktivan

@smajli pa stavio sam link na MBO, piše lijepo

Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor

Dakle ploča ima AM2+ socket ali ne podržava baš sve kaj se može ugurati unutra nego samo zadnje Athlone 64 (Windsor i Brisbane) te prve Phenome (Agena). Dakle, nije to baš tak loša MBO, zato mi je i glupo samo tak otpisat sve...

17 godina
neaktivan
Upgrade stare kante

My bad, pisao sam preko telefona pa nisam ni video linkove... Ako je AM2 ploca onda si na konju, DDR2 memorija je pristupacna i jeftina, X2 procesore za AM2 je daleko lakse naci nego za s939 tako da, ja ti potrazis procesor i ubacis ram i novu grafu i uzivas u svom "novom" kompu... :)

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice