Upgrade konfe

poruka: 20
|
čitano: 1.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Upgrade konfe

pozdrav,

evo odlucio sam se za malo obnavljanje konfe... e sad trebam vasu pomoc, koju graficku odabrati.. posto sam se odlucio samo za to, posto je ova losa a dosta mi novaca fali da jos uzmem i proc.

eh sad, odlucio sam se za HD4850, evo imaju dvije u ADM-u: XFX-ica 512MB DDR3 ili Gigabyte Radeon HD 4850 512MB DDR3

a sada, procesor imam malo losiji, tj. ovaj: DualCore AMD Athlon 64 X2, 1900 MHz (9.5 x 200) 3600+, ram: 2x 1GB DDR2, matična: Gigabyte GA-M61VME-S2, sad neznam dali maticna podrzava AM2+ ILI AM3 procesore, nisam se uspio snaci na njihovoj stranici... sadasnja graficka je nvidia 7600gs 256MB i napajanje LC POWER 450w, sad se tocno nesjecam al mislim da je 450w... eto neki maximum sto mogu dati od novaca je 900-1000 kuna.. dapace, mozete preporuciti neke druge graficke, makar sam cuo da cu s ovom dobit -najbolje- preformanse (ispravite me ako sam u krivu) [makar znam da proc nece moci iskoristiti punu snagu graficke] sa ovim procesorom.. ili ta ili polovna HD4870..

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Upgrade konfe

Evo, da malo aktiviram temu...

Socket AM2+ procesori mogu na AM2 ploče, samo što će CPU komunicirati sa memorijom brzinom AM2 matične ploče.

AM3 procesori nisu kompatibilni sa tvojom MBO.

Što se tiče grafičkih, možda rabljeni hd4870? Ipak je brži.

Nisam siguran koliko ćeš dobiti na performansama s obzirom na CPU.

15 godina
Upgrade konfe

hm hm hm, sad neznam koliko se isplati kupovat to... znam da ima dosta am2/+ procesora po oglasnicima...

ali ajmo sada bez procesora, recimo dali bi ga mogo OC-at... dali bi to sta malo poboljsalo preformasne, + naravno bolji cooler...

a u vezi grafe... nekako mi se HD4850 vise dopada.. nova je oko 850 kuna.. a 4870, dali bi uopce moje napajanje moglo drzat to?

ma netreba meni sad nesto spesl.. halam cod tu i tamo neka nova igrica kad izade pa isprobam malo, vec mi do*izdilo igranje na 640x480, low detalji... i nekak jedva 125 fps lock drzi (naravno sa padovima)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 16:48 (tuna-1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Upgrade konfe

*BUMP*

Trebam preporuku solidne grafe, s obzirom na slabiji procesor... i razlika izmedu ove dvije HD4850

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 19:52 (Dolu).
15 godina
Upgrade konfe

ma odustao sam od kupovine procesora... sada samo grafa... ako netko ima neku bolju preporuku... ako ne onda koju od ove dvije iz ADM-a i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

E ajd uzmeš ovu ako si baš našao ADM za nabavku robe. Ta ti je MSI-jeva grafaNamigiva

edit imaš ovdje neki review od MSI-jeve grafe te GTS250 pa pogledaj koliko dobiš naspram HD4850, a ne kažem ništa več zapravo dobiš za istu lovu dosta bolje performanse

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 21:02 (stoncin3).
15 godina
Upgrade konfe

ma mislim, netreba biti ADM, moze i neka druga trgovina, nema problema...

mislis da je ta grafa bolje od bilokoje od ove dvije? trazim neku s  kojom cu dobit nekako najbolje preformanse a sa ovakvim procesorom...

EDIT: evo citam review

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 21:02 (tuna-1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Bolja je sigurno. To što znam od inače. Samo gledaj koliko je bolja dok košta isto..?

Cijena one tvoje HD4850 koja je već, Gainwardova je 880 ko i ova, a imaš nekoliko FPS-ova plus i to u Crysisu. O drugim igrama da i ne kažem koliko više kad je Crysis najzahtjevniji..!!!

sweet pandemonium
15 godina
Upgrade konfe

znaci ipak bi ta grafa bila neki -best buy-  eh sada koju odabrati... ajde ako ima netko iskusniji, ili da jos nesto predlozi ili da kaze sta je bolje od ove dvije.. kolko sam shvatio u reviewu kazu da je bolja ta msi-evka.. e sto sad :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stoncin3 kaže...

Bolja je sigurno. To što znam od inače. Samo gledaj koliko je bolja dok košta isto..?

Cijena one tvoje HD4850 koja je već, Gainwardova je 880 ko i ova, a imaš nekoliko FPS-ova plus i to u Crysisu. O drugim igrama da i ne kažem koliko više kad je Crysis najzahtjevniji..!!!

znaci ipak ta grafa.. a nista za koji dan po to onda..  ajde hvala ti na svemu ;)

17 godina
protjeran

Ne naprotiv HD4850 je BILA best-buy, ali ova pa da platiš sto kuna ne čettrdeset koliko košta više se isplati.

To ti je to ako oš od mene za taj tvoj cijenovni rang po 800 krznenih novca?

Ipak ja bih da uzimam novo protegnuo barem do 1000-1100 kuna kad kažeš da nemaš para ko ja za HD5850Belji se

sweet pandemonium
15 godina
Upgrade konfe

a *ebiga, dobio neke novce i sad odlucio tu grafu uzet... nist fala ti na svemu, ja cu jos malo proguglat, pokusat nac neke reviewe, i to je to, makar ono sto sam vidio (onaj tvoj review) ova gts250 daje bolje rezultate

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Uzmi tu!;)

MSI nije loša marka. Nemožeš fulat!!!Osmijeh

pozz i uživaj u googlanju i gamingu

sweet pandemonium
15 godina
Upgrade konfe

evo bas sam jucer htio otici po ovu grafu sto mi je preporucio stoncin3 ali bas sad gledam i na  admovoj staninici kaze da proizvod nije naden... mozda ju vise nemaju, ili da ih probam nazvati... ali ako nemaju dali mozete preporuciti neku drugu graficku do 900 kuna... razmisljao sam o ove dvije HD4850 sto sam naveo na pocetku i o ovoj . koja se sada vise isplati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slobodno uzmi Gigabyte 4850 i nećeš požaliti. Gigabyte-ova kartica ti je sigurno bolja od XFX-ove zbog nereferentnog hlađenja i samim time ima bolji overclocking potencijal.

17 godina
protjeran

Evo ti je ovdje u protisu za iste novce ko u ADM-890kn.

I ovdje malo o samoj grafi!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif

Samo ćeš trebat zvat da ti ju naruče i pričekat dok ne dobišhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-frown.gif

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 15:41 (stoncin3).
15 godina
herrklisch kaže...

Slobodno uzmi Gigabyte 4850 i nećeš požaliti. Gigabyte-ova kartica ti je sigurno bolja od XFX-ove zbog nereferentnog hlađenja i samim time ima bolji overclocking potencijal.

oke, jos me nesto zanima, ova HD5670 1gb DDR5 za 909kuna, dali se to isplati uzet umjesto 4850-ice... jednostavno sam par ljudi pitao za tu grafu i nitko mi nije odgovorio na to... EDIT: Procitao par reviewa i odustao od doticne grafe ;)

stoncin3 kaže...

Evo ti je ovdje u protisu za iste novce ko u ADM-890kn.

I ovdje malo o samoj grafi!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif

Samo ćeš trebat zvat da ti ju naruče i pričekat dok ne dobišhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-frown.gif

eh problem je sto ju trebam sto prije, mislio sam skocit sutra/preksutra po to..

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 18:27 (tuna-1).
17 godina
protjeran

Probaš svakako negdje ubost si GTS250 za te novce.Namigiva

Najisplativija je u tom rangu..

sweet pandemonium
15 godina
Upgrade konfe

ma evo naisao sam na HD4850 1Gb verziju za 860 kuna, pa cu po to skocit danas/sutra ;) fala na svemu cini mi se da ovo moze pod lock :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice