Tv kartica

poruka: 17
|
čitano: 6.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Tv kartica

mislio sam uzeti tv karticu u rasponu od 200 do 300kn s tim da ima utor za kameru(ili tak nest znam samo da je povezano s tim da se kamera moze ustekat na nju)

koju da uzmem???po mogucnosti da je adm-a ali moze i iz drugih trgovina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Tv kartica

-kamera se već odavno ne uštekava u TV karticu. Starije analogne kartice još imaju i AV-ulaz, preko kojeg se to može, ali to je samo za analogne uređaje kao VHS, dok digitalni to rade preko firewire kontrolera ili (lošije) USB. ...

Ovisi o kameri što ima od priključaka, ako ima firewire (iLink, IEEE1394..) onda ga treba koristiti. Kontroler košta cca 50-100kn ako ga nemaš na MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...

-kamera se već odavno ne uštekava u TV karticu. Starije analogne kartice još imaju i AV-ulaz, preko kojeg se to može, ali to je samo za analogne uređaje kao VHS, dok digitalni to rade preko firewire kontrolera ili (lošije) USB. ...

Ovisi o kameri što ima od priključaka, ako ima firewire (iLink, IEEE1394..) onda ga treba koristiti. Kontroler košta cca 50-100kn ako ga nemaš na MBO.

starija je kamera tak da mislim da ima vhs, to se onda mora kupit sa tim av-ulazom?

a onda bez toga za kupit od 200 do 300kn jel ima koja da je kvalitetna

16 godina

u tom slučaju (VHS) jedino stariji modeli s AV ulazima dolaze u obzir. Tu se ne kupuje 'kvaliteta', to su obično jeftikaneri od 150kn nadalje, tek toliko da radi.

Ali pošto ti treba (a cijena im pada jer nisu za DVB) možeš pokušati tako... samo je pitanje što ćeš naći po trgovinama.

S takvim karticama treba i dobar procesor (kompletan PC), jer on radi sav posao.

Kvalitetnije koje bi imale ugrađen mpg2 chip, vjerojano nema u ponudama, cijene 500kn nadalje.

Konverteri, kao Canopusovi, su vjerojatno iznad tvojih potreba, cijene od 1000kn...

15 godina
ihush kaže...

u tom slučaju (VHS) jedino stariji modeli s AV ulazima dolaze u obzir. Tu se ne kupuje 'kvaliteta', to su obično jeftikaneri od 150kn nadalje, tek toliko da radi.

Ali pošto ti treba (a cijena im pada jer nisu za DVB) možeš pokušati tako... samo je pitanje što ćeš naći po trgovinama.

S takvim karticama treba i dobar procesor (kompletan PC), jer on radi sav posao.

Kvalitetnije koje bi imale ugrađen mpg2 chip, vjerojano nema u ponudama, cijene 500kn nadalje.

Konverteri, kao Canopusovi, su vjerojatno iznad tvojih potreba, cijene od 1000kn...

aha...necu onda tu stariju uzimat htio bi neku kvalitetnu izmedu 200 i 300kn sa dvb-om

jel ima nest tak?

16 godina
mustang995 kaže...
.

aha...necu onda tu stariju uzimat htio bi neku kvalitetnu izmedu 200 i 300kn sa dvb-om

jel ima nest tak?

-ima, ali moraš provjeriti dali ima ulaz za AV... (obično poseban adapter kabel za cinch Video, L+R audio.)

-Nisu ništa kvalitetnije, osim što su novije, driveri, program... i DVB-T. ostatak (analogni) je manje-više isti na svima.

15 godina
ihush kaže...
mustang995 kaže...
.

jel ima nest tak?

-ima, ali moraš provjeriti dali ima ulaz za AV... (obično poseban adapter kabel za cinch Video, L+R audio.)

-Nisu ništa kvalitetnije, osim što su novije, driveri, program... i DVB-T. ostatak (analogni) je manje-više isti na svima.

a koju marku da uzmem??vidio sam da ima gigabyte,aver media i...

16 godina

...

Trenutno je ponuda slaba... AverMedia ima malo širi izbor, Gigabyte samo ono što je ostalo iz VeMila.. -moraš sam odlučiti.

Možda će ti biti važno (kad vidiš..) npr koji je daljinski u kompletu i dali podržava MCE.

-nešto ipak moraš sam odlučiti... Namigiva

16 godina

-prva ti odgovara.

-druga je satelitska (uopće nema priključke za video ulaz)

15 godina
ihush kaže...

-prva ti odgovara.

-druga je satelitska (uopće nema priključke za video ulaz)

aha ok hvala na savjetu uzet cu tu prvu ili mozda neku drugu zbog dvb-a

ali cu tek kasnije uzimat pa mi sad nije tako jako vazno samo sam htio cuti misljenja ljudi

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 20:09 (mustang995).
17 godina
mustang995 kaže...

mislio sam uzeti tv karticu u rasponu od 200 do 300kn s tim da ima utor za kameru(ili tak nest znam samo da je povezano s tim da se kamera moze ustekat na nju)

Ovaj Gigabyte model ti ima sve kaj treba Analogne Video ulaze i Audio ulaz cak, uz to prima Analogni TV signal koji bude uskoro ugasen. Normalno ima i DVB-T prijemnik i to je to nema problema, i nije preskupa s obzirom kaj sve nudi usput jos ima i daljinski koji radi sa Windows Media Centar bilo u Visti ili Windows 7 i to je to.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_100&products_id=6280

http://www.giga-byte.co.uk/Products/TVCard/Products_Spec.aspx?ClassValue=TV+Card&ProductID=2757&ProductName=GT-P8000

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 20:21 (rambox).
15 godina
rambox kaže...
mustang995 kaže...

Ovaj Gigabyte model ti ima sve kaj treba Analogne Video ulaze i Audio ulaz cak, uz to prima Analogni TV signal koji bude uskoro ugasen. Normalno ima i DVB-T prijemnik i to je to nema problema, i nije preskupa s obzirom kaj sve nudi usput jos ima i daljinski koji radi sa Windows Media Centar bilo u Visti ili Windows 7 i to je to.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_100&products_id=6280

http://www.giga-byte.co.uk/Products/TVCard/Products_Spec.aspx?ClassValue=TV+Card&ProductID=2757&ProductName=GT-P8000

e hvala ti

i to je jos u adm-u pa mogu sa konfom odma uzet

stvarno hvala

15 godina
Tv kartica

Da ne otvaram novu temu,kolega kupuje tv karticu pa me zanima  dali vrijedi i kolko je dobra ova kartica i jel podrzava mpeg4 i dal neko ima iskustva s njom :

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.fc6d1a7f2d4b47f782b941aef59bf7e9.tv_tuner_interni_pci_kworld_vs-ltv7134rf.aspx

And Justice For All....... Metallica Forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da ne otvaram novu temu,kolega kupuje tv karticu pa me zanima  dali vrijedi i kolko je dobra ova kartica i jel podrzava mpeg4 i dal neko ima iskustva s njom :

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.fc6d1a7f2d4b47f782b941aef59bf7e9.tv_tuner_interni_pci_kworld_vs-ltv7134rf.aspx

Ta kartica podržava:

• Real-Time MPEG 4/2/1
  • Time-Shifting (možeš premotavat vrijeme u programu tj. skakat s jednog dijela emisije na drugi)
  • PIP - Picture In Picture (slika u slici)
  • Snimanje programa
  • Teletext za PAL sistem
  • Snimanje na DVD, VCD, SVCD, itd.
  • Funkcija paljenja i gašenja PC-a preko daljinca od TV kartice

Mislim da će ti frend biti jako zadovoljan s ovom karticom

Avatar...ready....clear a path! .......................IN GAME: IWEK91
17 godina
neaktivan

Samo da napomenem da ovo zadnje radi ako ploca podrzava tj. ne radi na svim plocama.

:)
17 godina
Tv kartica

Stvarno je isplativo kupovati analognu tv karticu za 180 kn danas

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice