Pozz ljudi!
Dakle, za vrijeme Božićnih praznika mislim kupiti komp pa sad slažem novu PC konfiguraciju. Za sad sam samo odlučio koju grafičku karticu ću kupiti, a to je ATI Radeon HD 5870. Molim vas da mi pomognete u slaganju nove PC konfiguracije, a evo i nekoliko napomena koje valja uzeti u obzir.
- Grafička kartica: ATI Radeon HD 5870 (trenutno oko 2800 kn)
- Matična ploča koja podržava DDR3 memoriju, ne preskupa (max 1000 kn)
- 4 GB DDR3 RAM-a (oko 600 kn)
- Procesor - obavezno četverojezgreni, razmišljam o kupnji:
Intel Core i5 750 ili Intel Core i7 860 ili Intel Core i7 920 ili AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Prednost zbog cijene imaju Intel Core i5 750 i AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Za procesor je važno da mogu igrati najnovije i najzahtjevnije igre (poput Crysis, Crysis Warhead, Far Cry 2, Call of Duty 4, Dirt 2) na max postavkama
Ukoliko mislite da trebam uzeti neki drugi procesor, svaki prijedlog je dobrodošao
- Hladnjak (ukoliko nije u paketu sa procesorom) Bitno je da nije bučan i da nije skup.
- Napanje: napajanje koje je dostatno za komponente u konfiguraciji i bez bučnog hladnjaka
- Optički uređaj, kućište i Hard Disk SATA od 200 GB ću uzeti od starog kompa
- Monitor: namjeravam kupiti ViewSonic VG2427wm (Best Buy, Bug br.203, 1844 kn), bitno je da je 23" ili 24".
- Cijena: Bilo bi poželjno da je sve to oko ili ispod 8000 kn

. Pa čovječe ta kartica nije odlična samo za sada nego i za duže staze. A u ostalom trenutno i nije nešto iskoristiva tek će kasnije doć do izražaja.