Savjet oko kupnje novog kompa

poruka: 19
|
čitano: 1.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Evo ovako, planiram za nekih 2 tjedna kupiti ovu konfu:

MSI nVidia GeForce GTX 460 HAWK........X2

Gigabyte GA-P55A-UD4, s. 1156, P55, CF/SLI

Intel i5 760, s. 1156

Corsair TX850

Corsair DDR3 1600MHz XMS3 4gb........X2

Samsung Spinpoint F4 320gb........X2

Coolermaster HAF 922

Sony Optiarc AD-7263S 24x LabelFlash........X2

Samsung BX2350, 1920*1080

Scythe Kaze Master Ace
Scythe Yasya SCYS-1000,

pa imam par pitanja za znalce:

1. Bi li Corsair TX750 izdržao na full loadu ovaj SLI te OC proca (oko 4GHz), RAM-a i grafa tako da mogu uštediti nešto u odnosu na 850w?

2. Koliko je složeno sam sklapati ovo doma?

3. Hoće li RAM smetati hladnjaku od proca (heat spreaderi su niži nego kod Dominatora, ali ipak)?

4. Je li sada loše vrijeme za kupovati GTX460 kad je 560 pred vratima?

5. Koliko će stabilna biti RAID 0 konfiguracija s ovim HDD-ima?

6. Je li bolje uzeti monitor manje reze (npr. 1680*1050) zbog boljih performansi u budućim naslovima?

Hvala svima unaprijed na uloženom trudu i vremenu.

Si vis pacem, para bellum.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 22:39 (Silence1488).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
RE: Savjet oko kupnje novog kompa
Silence1488 kaže...

Evo ovako, planiram za nekih 2 tjedna kupiti ovu konfu:

MSI nVidia GeForce GTX 460 HAWK........X2

Gigabyte GA-P55A-UD4, s. 1156, P55, CF/SLI

Intel i5 760, s. 1156

Corsair TX850

Corsair DDR3 1600MHz XMS3 4gb........X2

Samsung Spinpoint F4 320gb........X2

Coolermaster HAF 922

Sony Optiarc AD-7263S 24xLabelFlash........X2

Samsung BX2350, 1920*1080

Scythe Kaze Master Ace
Scythe Yasya SCYS-1000,

pa imam par pitanja za znalce:

1. Bi li Corsair TX750 izdržao na full loadu ovaj SLI te OC proca (oko 4GHz), RAM-a i grafa tako da mogu uštediti nešto u odnosu na 850w?

2. Koliko je složeno sam sklapati ovo doma?

3. Hoće li RAM smetati hladnjaku od proca (heat spreaderi su niži nego kod Dominatora, ali ipak)?

4. Je li sada loše vrijeme za kupovati GTX460 kad je 560 pred vratima?

5. Koliko će stabilna biti RAID 0 konfiguracija s ovim HDD-ima?

6. Je li bolje uzeti monitor manje reze (npr. 1680*1050) zbog boljih performansi u budućim naslovima?

Hvala svima unaprijed na uloženom trudu i vremenu.

Evo:

1.Tu konfu drži i Corsair VX 550w a kamoli onda 750w

2.Nije složeno sklapat ako se bar nekaj razumijes,,,

3.Neće RAM smetati cooleru...

4.Nije loše pogotovo SLI koji je odličan s tim grafama...

5.Za to nisam siguran ali mislim da bude sigurno alli ako ti se srusi znas da gubis podatke...

6.Ne ja bi rađe FULL HD jer ove grafe to bez problema vrte...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
15 godina
protjeran

Smanji na 750W...može i 650W to držati ali ako si baš neki extremniji OCer a vidim da jesi...ostavi 750W..

um caruje dok snaga ne popizdi
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
sheX kaže...

Smanji na 750W...može i 650W to držati ali ako si baš neki extremniji OCer a vidim da jesi...ostavi 750W..

Znači mogo bi TX750 izdržat? Tu nekih 150kn uštedim...fino

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 22:03 (Silence1488).
15 godina
protjeran
Silence1488 kaže...
sheX kaže...

Znači mogo ni TX750 izdržat? Tu nekih 150kn uštedim...fino

TX750 to bez problema gura...

15 godina
protjeran

1. Prejako napajanje, uzmi TX650 i miran si - usteda 300kn

2. Zasto tako mali diskovi?

3. Taj sony Optiarc je na losem glasu. radje najjeftiniji interni SATA LG

4. Sta ce ti 8GB RAM-a? Za sto tebi uopce sluzi racunalo? najvjerovatnije ti je dosta ti je 4 - usteda 600 kn

Sa ovdje ustedjenih 900+kn mozes ici na i7 930 + Asrock x58 Extreme 3

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Commodore kaže...

4. Sta ce ti 8GB RAM-a? Za sto tebi uopce sluzi racunalo? najvjerovatnije ti je dosta ti je 4 - usteda 600 kn

Nek uzme TX750...nek ne smanjuje na napajanju jer će mu ono u budućnosti biti najpotrebnije...F4 jesu mali diskovi ali su vraški brzi...i raid0 od 2x 320gb bi bio fenomenalna kombinacija...istina taj optiarc i nije nešto..rađe uzmi onaj LG GH 22 SATA....za ram i procesore si ti sam odluči jeer i7 930 nije toliko jači od i5 760 jest ali zanemarivo...i i5 se vraški dobro kloka...tako da..

15 godina
protjeran
sheX kaže...
Commodore kaže...

Nek uzme TX750...nek ne smanjuje na napajanju jer će mu ono u budućnosti biti najpotrebnije...F4 jesu mali diskovi ali su vraški brzi...i raid0 od 2x 320gb bi bio fenomenalna kombinacija...istina taj optiarc i nije nešto..rađe uzmi onaj LG GH 22 SATA....za ram i procesore si ti sam odluči jeer i7 930 nije toliko jači od i5 760 jest ali zanemarivo...i i5 se vraški dobro kloka...tako da..

Zato sam ga i pitao koja mu je namjena racunala. Ako je samo za igre onda je i5 bolji izbor, ali ako je za rad (s obzirom da je 8GB RAM-a totalno besmisleno stavljati u igraci stroj) onda je i7 930 punoooooo bolja opcija. Takodjer se odlicno clocka.

i5 760 vs i7 940

16 godina
protjeran

Komp je za igre i hvala vam što ste me upozorili na OptiArc, promijenit ću to što prije. A za RAM-e, na 8gb me ovo ponukalo (neki će reći marketing, ali nema veze). HDD-i su mi OK jer ne skidam FLAC glazbu ili HD filmove pa nema veze.

I još me zanima može li mi netko reći da li se sa SLI konfiguracijom prvo stavlja jedna grafa pa driveri instaliraju pa druga i driveri ili se mogu obje odmah staviti i spojiti mostom i odmah drivere staviti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 1:09 (Silence1488).
16 godina
protjeran

Šta baš nitko ne zna nešto o konfiguriranju SLI-a? I nemojte sa ''Google It'' početi prosim vas lepo {#}

Želim da netko odavde kaže što misli- ne vjerujem previše YouTube-u i nekim stranim forumima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Staviš obje istodobno onda u PCI-E utore, povežeš ih mostićem i onda drivere installiras...

Nije komplicirano...

Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...

Staviš obje istodobno onda u PCI-E utore, povežeš ih mostićem i onda drivere installiras...

Nije komplicirano...

E hvala puno, pitam zbog toga jer sam nekad davno imao u CF-u 3870x2 (a tada je to išlo jedna po jedna grafa), a i tehnologija mi se čini dosta slična (SLI i CF).

15 godina
protjeran

mozes jednu po jednu a mozes i zajedno.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Silence1488 kaže...
Intel&ATI kaže...

Nije komplicirano...

E hvala puno, pitam zbog toga jer sam nekad davno imao u CF-u 3870x2 (a tada je to išlo jedna po jedna grafa), a i tehnologija mi se čini dosta slična (SLI i CF).

Pa zašto i sad to nemaš...HD 3870 x2 CF je zvijerska kombinacija

16 godina
protjeran

Ma nije to baš tako idealno - 5970 CF sigurno, ali ovo se grijalo i vuklo struje pun k i nisam imao baš toliko bolje performanse. Fino prodo to i uzeo laptop, ali mi sad treba nešto jače ipak.

I imam još pitanje jedno, imam par komponenti koje bio kupio u Protisu pa me zanima dali da ih kupim ili radije dam nešto više u nekom drugom dućanu jer sam čuo jako puno negativnih kritika na račun Protisa. Inaće živim jako blizu njih pa mogu i osobno doći tamo po robu - samo ne znam treba li se prije naručiti preko neta jer oni skoro ništa nemaju na lageru?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 19:07 (Silence1488).
16 godina
Silence1488 kaže...

Ma nije to baš tako idealno - 5970 CF sigurno, ali ovo se grijalo i vuklo struje pun k nisam ima baš toliko bolje performanse. Fino prodo to i uzeo laptop, ali mi sad treba nešto jače ipak.

I imam još pitanje jedno, imam par komponenti koje bio kupio u Protisu pa me zanima dali da ih kupim ili radije dam nešto više u nekom drugom dućanu jer sam čuo jako puno negativnih kritika na račun Protisa. Inaće živim jako blizu njih pa mogu i osobno doći tamo po robu - samo ne znam treba li se prije naručiti preko neta jer oni skoro ništa nemaju na lageru?

Pa ako ti je blizu raspitaj se...{#}

16 godina
protjeran

Evo upravo sam potvrdio narudžbu u Protisu i ADM-u. Sad čekam da mi to sve procesuiraju - valjda hoće do ponedjeljka. A u Protisu izgleda moraš prvo novce uplatiti što je malo riskantno (ipak se radi o 5k kuna), dok u ADM-u im dam novce na licu mjesta što je puno bolje, ali što je tu je. I ja sad trebam samo doći tamo sa brojem narudžbenice, dati novce i preuzeti robu valjda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silence1488 kaže...

Evo upravo sam potvrdio narudžbu u Protisu i ADM-u. Sad čekam da mi to sve procesuiraju - valjda hoće do ponedjeljka. A u Protisu izgleda moraš prvo novce uplatiti što je malo riskantno (ipak se radi o 5k kuna), dok u ADM-u im dam novce na licu mjesta što je puno bolje, ali što je tu je. I ja sad trebam samo doći tamo sa brojem narudžbenice, dati novce i preuzeti robu valjda?

Kad ti stigne stavi slike da vidimo kak to izgleda...{#}

16 godina
protjeran

Ako me prije toga ne zajebu ovi iz Protisa, rado ću stavit par slika (iako mi je crko digitalac al moze i mob valjda)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice