Procjena konfiguracije zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 2.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Procjena konfiguracije
pitanje

Pozdrav svim forumašima....

Evo kupuje cura novi komp pa trebam Vašu procjenu sljedećih komponenti:

1. Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2x3.0 GHz, 1333 MHz, 775-pin, 6MB

2. MB Gigabyte EP45-DS3, s775, iP45, DDR II, SATA II, FW, GLAN

3. DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax (2x)

4. HDD Hitachi HDP725050GLA360 500 GB SATA-300 7200rpm 16MB

5. Gigabyte Radeon HD4670, 512 MB DDR3, VGA, DVI, HDMI

6. DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7201S, LabelFlash, SATA, bulk, black

7. Codegen midi tower E501W-4, cvjetni uzorak, 400W PSU w/12cm fan, USB, audio (ipak je ona žensko ;)  )

Iznos računa: 3 959,30 HRK (+ 1199kn za monitor LG LCD W2241S, 22'' wide, 8000:1, 5 ms, crni - ako bude bilo novaca )

Planiramo to kupiti u Vemil-u

Unaprijed Vam se zahvaljujem!

Život je takav - čupav i dlakav; nauči se depilirat!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 12:02 (Silvertiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Procjena konfiguracije
autorov komentar

Evo slika kućišta i monitora...

Nije mi htjelo u prvom postu..

Kuciste Kuciste
Monitor koji namjeravamo kupiti dodatno Monitor koji namjeravamo kupiti dodatno
17 godina
neaktivan
Sta se sve prodaje ovih dana
autorov komentar

Evo samo da Vam pokažem što je ona mislila kupiti!

Skoro sam pao u nesvjest kad sam vidio ovo na slici!

Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E2200?!! Što bi im to trebalo značit.. Belji se )

Gotovo "racunalo" Gotovo "racunalo"
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 12:03 (Silvertiger).
17 godina
neaktivan
Procjena konfiguracije

A monitor???

CAS: CM690 + side panel MBO: Asus P5LD2 CPU: Intel C2D 4400 @ 3,0 GHz + AC Freezer 7 MEM: Kingston HyperX 4 x 1GB @ 800 MHz GPU: Asus Nvidia 8500GT + ZM 900cu LED HDD: 160GB + 320GB sata ODD: Pioneer DVR-215D sata MON: LG 1553S

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procjena konfiguracije

Za sto bi ti cura koristila komp?

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sta se sve prodaje ovih dana
Silvertiger kaže...

Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E220?!! Što bi im to trebalo značit.. Belji se )

Ne piše E220 nego E2200 i evo što to znači http://www.intel.com/products/processor/pentium_dual-core/specs.htm
17 godina
neaktivan
zdravo kaže...

A monitor???

pa, jesi vidio da pise da je monitor LG 22''    .......
inace, za prvu konfu, pa hajde, tako tako

procesor mi se čini dosta jak za njene potrebe i tako... o-kej je...

drugo konfa ,

svidja mi se jedino sto nikad nisam cuo za e2200,

al, svidja mi se ram... ni hard nije nesto los, grafa je u k****, al ne vjerujem da je stravstveni gejmer.. (=)), Win Vistta Home BAsic(?),... provaj uzeti free dos pa onda instalirati vistu sam ,. doci cete mnogo jeftinije... 2.1 zvucnici.. hahaha.. najs... a za ovaj ekran ti ne mogu bas mnogo reci, iako mi se svidja sto je Lg i sto ima 22'' ... wide screen... impresivno ...

http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Perica kaže...
Silvertiger kaže...

Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E220?!! Što bi im to trebalo značit.. Belji se )

Ne piše E220 nego E2200 i evo što to znači http://www.intel.com/products/processor/pentium_dual-core/specs.htm
 Ma znam ja šta je, hehe... Ovo je bio tifeler koji je sad popravljen Namigiva
17 godina
neaktivan

Monitor mi izgleda jede oči :D cccc

stvarno sam ...

Ta te pare je to dosta povoljno

CAS: CM690 + side panel MBO: Asus P5LD2 CPU: Intel C2D 4400 @ 3,0 GHz + AC Freezer 7 MEM: Kingston HyperX 4 x 1GB @ 800 MHz GPU: Asus Nvidia 8500GT + ZM 900cu LED HDD: 160GB + 320GB sata ODD: Pioneer DVR-215D sata MON: LG 1553S
17 godina
neaktivan
autorov komentar
zdravo kaže...

Monitor mi izgleda jede oči :D cccc

stvarno sam ...

Ta te pare je to dosta povoljno

Ajde ljudi... a da komentirate kućište?
Znam da nije muško.. Cool

Htio sam ja Fortron 400W SuperSilent, ali kad već ovo dolazi s napajanjem od 400W (Uostalom već ima Fortron-a na starom kompu. Zamjenili smo neko bučno smeće od KingICT-a)
17 godina
neaktivan
autorov komentar
puma1400 kaže...
zdravo kaže...

A monitor???

pa, jesi vidio da pise da je monitor LG 22''    .......
inace, za prvu konfu, pa hajde, tako tako

procesor mi se čini dosta jak za njene potrebe i tako... o-kej je...

drugo konfa ,

svidja mi se jedino sto nikad nisam cuo za e2200,

al, svidja mi se ram... ni hard nije nesto los, grafa je u k****, al ne vjerujem da je stravstveni gejmer.. (=)), Win Vistta Home BAsic(?),... provaj uzeti free dos pa onda instalirati vistu sam ,. doci cete mnogo jeftinije... 2.1 zvucnici.. hahaha.. najs... a za ovaj ekran ti ne mogu bas mnogo reci, iako mi se svidja sto je Lg i sto ima 22'' ... wide screen... impresivno ...

U cilju mi je da može igrati NFS: Undercover bez problema i sa maximalnim detaljima na visokoj rezoluciji jer je to igrica za koju obožava igrat, inače za sve koji se pitaju za što koristi komp:

Obrada fotografija u Photoshopu, tekst i ostalo Office 20007, MSN, Internet i e-mail, slušanje glazbe i gledanje filmova

P.S. Jedno pitanje:
Ima stari hard od 80 GB. Sad me zanima možemo li i njega staviti zajedno sa ovim od 500 GB. (Ja mislim da se može, samo želim biti siguran)
17 godina
neaktivan
Procjena konfiguracije

Pa znaš, žene ...

Meni bi moja obukla sve rozo da je pristanem haahahah

Šuti i trpi Plač

Taj disk možeš ubaciti, ali će vjerojatno usporavati rad mašine jer je stariji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
zdravo kaže...

Pa znaš, žene ...

Meni bi moja obukla sve rozo da je pristanem haahahah

Šuti i trpi Plač

Taj disk možeš ubaciti, ali će vjerojatno usporavati rad mašine jer je stariji

Ma kopirat cu ja s njega podatke pa cu stavit na ovaj od 500 GB što je i više nego dovoljno
17 godina
protjeran
Procjena konfiguracije

hy društvo....

evo mog mišljenja.......

najprije mi kazi za sto bi ona taj komp koristila ili za igre ili neke druge stvari.....

ali evo vam savjeta....

ako ga zeli kupiti nek ga kupi bez instaliranih windovsa doci ce oko 700-1000 kn jeftinije....

ali najbolje bi bilo da ona kupi komponente te da ona ili netko drugi jos slozi komp....bilo bi puno jeftinije i prakticnije

Ideš đurđa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silvertiger kaže...

Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E2200?!! Što bi im to trebalo značit.. Belji se )

aha... to sam baš prije par minuta vidio na letku od Interspara....lol....prodaju toga bi trebalo zakonski zabranit i još u takvim dućanima Belji se

Nego, u toj konfi (koju si složio) ne valja: napajanje, hard i grafa (ako misli igrat, ako ne misli nešto zahtjevno onda je grafa za nju ok.)

HDD uzmi WD 640GB za 499kn   -odličan hard!
PSU uzmi Fortrona 400W, bit će dosta

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2008 19:09 (Core2Duo2).
17 godina
neaktivan
Procjena konfiguracije

ako ce igrat igre s tom konfiguracijom "dobro", gledat filmove i surfat internetom "odlično", svakako neka kupi mada bi za igre bolje pasala Ati radeon hd4870 ali za pocetak OK!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zeropoint kaže...

ako ce igrat igre s tom konfiguracijom "dobro", gledat filmove i surfat internetom "odlično", svakako neka kupi mada bi za igre bolje pasala Ati radeon hd4870 ali za pocetak OK!

A još bolje da uzme HD4870X2 ili GTX280 3-way SLI, jel?

Ajde, ne pričaj gluposti, za igranje NFS-a je grafa sasvim dovoljna a HD4870 košta skoro ko 3 × HD4670. Za navedene potrebe grafa je odlična...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
Procjena konfiguracije

Ljudi reći ću ovo samo jednom.

NEMOJTE DA VAM U DUČANU UVALJUJU WINDOWSE POD KONFIGURACIJU.

To nije komad hardwarea ko monitor, ako kupujete računalo za po doma nabavite windowse od frenda, rodbine, susjeda ili na placu, ali nemojte biti indijanci pa ih kupovati za po doma.Oni koji zarađuju na softwareu neka to rade na pravnim subjektima a ne na osiromašenim hrvatskim građanima.A za sve one koji inzistiraju na kupovanju softwarea u svakom slučaju i poštenju u svakoj prilici, dok nas kapitalistički sistem tretira ko robove, savjetujem slijedeće.Napišite si svoj stav na komad brusnog papira granulacije 60, pažljivo smotajte hrapavu stranu prema van, te isti jednim odlučnim pokretom zataknite tamo gdje sunce ne sija.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

, ako kupujete računalo za po doma nabavite windowse od frenda, rodbine, susjeda ili na placu, ali nemojte biti indijanci pa ih kupovati za po doma.Oni koji zarađuju na softwareu

koji zuti ces spusit zbog ovoga, bolje preuredi svoj post prije nego miro vidi, inace, ouchhhh
http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
17 godina
Procjena konfiguracije

This is a free country.

Svatko ima pravo na izražavanje vlastitog mišljenja, pa nisam pozvao na oružje.Sem toga, nisam koristio nikakve vulgarne izraze, po čemu bih trebao dobiti karton?

Zastupao bih isto stajalište kada su u pitanju i materijalna dobra, ali po prirodi stvari to nije moguće, jer kada prodaješ npr, automobil ili bicikl, moraš iskoristiti materijale koje moraš izvaditi iz zemlje (metali, guma, nafta itd..), pa se stoga bicikli i automobili ne mogu dijeliti privatnom građanstvu besplatno, prirodni resursi nisu obnovljivi i imamo limitirane količine.Intelektualni kapaciteti su drugačije prirode, njih ne iskapaš, tu nema količinskih granica, niti je to nešto opipljivo, tu nema limita.

Muzika je isto intelektualni proizvod,više manje isto kao i komad softwarea, prvo ga smisliš u glavi a onda staviš na medij, može služiti kao alat zarade ako je izvodiš na javnim priredbama ili izvor osobnog zadovoljstva ako je koristiš privatno.

Zamisli slijedeći scenarij, lijepo doma u svoja četiri zida sviraš na gitari neku pjesmu iz domaćeg koruznog asortimana, naravno uz svirku i pjevaš, kad odjednom kucanje, ustaješ i otvaraš vrata, kad ono dva policajca, od kojih jedan kaže, dobar dan, čujemo da izvodite pjesmu Manijak, Dine Dvornika, a jer imate vi za to autorska prava, ne, vi zbunjeno odgovarate, a ništa ond nažalost morate poći sa nama, odgovara vam policajac, stavlja lisice i sprovodi vas u buharu.Eto takav scenarij bi željela industrija intelektualnih tvorevina.Zato nikada ne treba stajati iza organizacija koje perušaju ili progone malog čovjeka.

Što se koga tiče što netko privatno vrti na svom računalu, tako reči sebi za dušu.Naravno ako ti to nešto služi kao izvor zarade ili vlastite promocije na bilo kojem nivou, za taj alat treba platiti, bio to var aparat ili photoshop stvar je ista, ako zarađuješ nečime onda plati alat.Jedinu grupaciju softwarea koji treba plaćati za po doma je zabavni software, jer je namjenjen kućnom segmentu, iako se to najviše piratizira.Uostalom, ako proizvođaći softwarea ne žele da ih se krade neka više ulažu u kvalitetniju zaštiitu svojih proizvoda.No da ne duljim, svako ima pravo na  iznošenje svog stava, pa nije valjda ovao kineski forum, gdje čim kažeš nešto što nije stajalište moderatora,ovaj te odmah kartonizira.

E, ispričavam se liku koji je pokreno temu mislim, na to da sam "laprdao" o nečem trećem koje nema veze sa temom.

Baotica Baot
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2008 8:32 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Tema je skrenula u krive vode - lock!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice