Pozdrav svim forumašima....
Evo kupuje cura novi komp pa trebam Vašu procjenu sljedećih komponenti:
1. Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2x3.0 GHz, 1333 MHz, 775-pin, 6MB
2. MB Gigabyte EP45-DS3, s775, iP45, DDR II, SATA II, FW, GLAN
3. DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax (2x)
4. HDD Hitachi HDP725050GLA360 500 GB SATA-300 7200rpm 16MB
5. Gigabyte Radeon HD4670, 512 MB DDR3, VGA, DVI, HDMI
6. DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7201S, LabelFlash, SATA, bulk, black
7. Codegen midi tower E501W-4, cvjetni uzorak, 400W PSU w/12cm fan, USB, audio (ipak je ona žensko ;) )
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo samo da Vam pokažem što je ona mislila kupiti!
Skoro sam pao u nesvjest kad sam vidio ovo na slici!
Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E2200?!! Što bi im to trebalo značit..
)
A monitor???
Za sto bi ti cura koristila komp?
Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E220?!! Što bi im to trebalo značit..
)
A monitor???
procesor mi se čini dosta jak za njene potrebe i tako... o-kej je...
drugo konfa ,
svidja mi se jedino sto nikad nisam cuo za e2200,
al, svidja mi se ram... ni hard nije nesto los, grafa je u k****, al ne vjerujem da je stravstveni gejmer.. (=)), Win Vistta Home BAsic(?),... provaj uzeti free dos pa onda instalirati vistu sam ,. doci cete mnogo jeftinije... 2.1 zvucnici.. hahaha.. najs... a za ovaj ekran ti ne mogu bas mnogo reci, iako mi se svidja sto je Lg i sto ima 22'' ... wide screen... impresivno ...
Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E220?!! Što bi im to trebalo značit..
)

Monitor mi izgleda jede oči :D cccc
stvarno sam ...
Ta te pare je to dosta povoljno
Monitor mi izgleda jede oči :D cccc
stvarno sam ...
Ta te pare je to dosta povoljno

A monitor???
procesor mi se čini dosta jak za njene potrebe i tako... o-kej je...
drugo konfa ,
svidja mi se jedino sto nikad nisam cuo za e2200,
al, svidja mi se ram... ni hard nije nesto los, grafa je u k****, al ne vjerujem da je stravstveni gejmer.. (=)), Win Vistta Home BAsic(?),... provaj uzeti free dos pa onda instalirati vistu sam ,. doci cete mnogo jeftinije... 2.1 zvucnici.. hahaha.. najs... a za ovaj ekran ti ne mogu bas mnogo reci, iako mi se svidja sto je Lg i sto ima 22'' ... wide screen... impresivno ...
Pa znaš, žene ...
Meni bi moja obukla sve rozo da je pristanem haahahah
Šuti i trpi 
Taj disk možeš ubaciti, ali će vjerojatno usporavati rad mašine jer je stariji
Pa znaš, žene ...
Meni bi moja obukla sve rozo da je pristanem haahahah
Šuti i trpi 
Taj disk možeš ubaciti, ali će vjerojatno usporavati rad mašine jer je stariji
hy društvo....
evo mog mišljenja.......
najprije mi kazi za sto bi ona taj komp koristila ili za igre ili neke druge stvari.....
ali evo vam savjeta....
ako ga zeli kupiti nek ga kupi bez instaliranih windovsa doci ce oko 700-1000 kn jeftinije....
ali najbolje bi bilo da ona kupi komponente te da ona ili netko drugi jos slozi komp....bilo bi puno jeftinije i prakticnije
Evo komentirajte... ( Samo cu reci: Intel Pentium Dual-Core E2200?!! Što bi im to trebalo značit..
)

ako ce igrat igre s tom konfiguracijom "dobro", gledat filmove i surfat internetom "odlično", svakako neka kupi mada bi za igre bolje pasala Ati radeon hd4870 ali za pocetak OK!
ako ce igrat igre s tom konfiguracijom "dobro", gledat filmove i surfat internetom "odlično", svakako neka kupi mada bi za igre bolje pasala Ati radeon hd4870 ali za pocetak OK!
Ljudi reći ću ovo samo jednom.
NEMOJTE DA VAM U DUČANU UVALJUJU WINDOWSE POD KONFIGURACIJU.
To nije komad hardwarea ko monitor, ako kupujete računalo za po doma nabavite windowse od frenda, rodbine, susjeda ili na placu, ali nemojte biti indijanci pa ih kupovati za po doma.Oni koji zarađuju na softwareu neka to rade na pravnim subjektima a ne na osiromašenim hrvatskim građanima.A za sve one koji inzistiraju na kupovanju softwarea u svakom slučaju i poštenju u svakoj prilici, dok nas kapitalistički sistem tretira ko robove, savjetujem slijedeće.Napišite si svoj stav na komad brusnog papira granulacije 60, pažljivo smotajte hrapavu stranu prema van, te isti jednim odlučnim pokretom zataknite tamo gdje sunce ne sija.
, ako kupujete računalo za po doma nabavite windowse od frenda, rodbine, susjeda ili na placu, ali nemojte biti indijanci pa ih kupovati za po doma.Oni koji zarađuju na softwareu
This is a free country.
Svatko ima pravo na izražavanje vlastitog mišljenja, pa nisam pozvao na oružje.Sem toga, nisam koristio nikakve vulgarne izraze, po čemu bih trebao dobiti karton?
Zastupao bih isto stajalište kada su u pitanju i materijalna dobra, ali po prirodi stvari to nije moguće, jer kada prodaješ npr, automobil ili bicikl, moraš iskoristiti materijale koje moraš izvaditi iz zemlje (metali, guma, nafta itd..), pa se stoga bicikli i automobili ne mogu dijeliti privatnom građanstvu besplatno, prirodni resursi nisu obnovljivi i imamo limitirane količine.Intelektualni kapaciteti su drugačije prirode, njih ne iskapaš, tu nema količinskih granica, niti je to nešto opipljivo, tu nema limita.
Muzika je isto intelektualni proizvod,više manje isto kao i komad softwarea, prvo ga smisliš u glavi a onda staviš na medij, može služiti kao alat zarade ako je izvodiš na javnim priredbama ili izvor osobnog zadovoljstva ako je koristiš privatno.
Zamisli slijedeći scenarij, lijepo doma u svoja četiri zida sviraš na gitari neku pjesmu iz domaćeg koruznog asortimana, naravno uz svirku i pjevaš, kad odjednom kucanje, ustaješ i otvaraš vrata, kad ono dva policajca, od kojih jedan kaže, dobar dan, čujemo da izvodite pjesmu Manijak, Dine Dvornika, a jer imate vi za to autorska prava, ne, vi zbunjeno odgovarate, a ništa ond nažalost morate poći sa nama, odgovara vam policajac, stavlja lisice i sprovodi vas u buharu.Eto takav scenarij bi željela industrija intelektualnih tvorevina.Zato nikada ne treba stajati iza organizacija koje perušaju ili progone malog čovjeka.
Što se koga tiče što netko privatno vrti na svom računalu, tako reči sebi za dušu.Naravno ako ti to nešto služi kao izvor zarade ili vlastite promocije na bilo kojem nivou, za taj alat treba platiti, bio to var aparat ili photoshop stvar je ista, ako zarađuješ nečime onda plati alat.Jedinu grupaciju softwarea koji treba plaćati za po doma je zabavni software, jer je namjenjen kućnom segmentu, iako se to najviše piratizira.Uostalom, ako proizvođaći softwarea ne žele da ih se krade neka više ulažu u kvalitetniju zaštiitu svojih proizvoda.No da ne duljim, svako ima pravo na iznošenje svog stava, pa nije valjda ovao kineski forum, gdje čim kažeš nešto što nije stajalište moderatora,ovaj te odmah kartonizira.
E, ispričavam se liku koji je pokreno temu mislim, na to da sam "laprdao" o nečem trećem koje nema veze sa temom.
Tema je skrenula u krive vode - lock!