Problem - Paljenje racunara

poruka: 4
|
čitano: 1.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Kao sto naslov kaze, imam problem kod paljenja racunara.

Pali se, dodje do starting windows i tu stoji minut. 

Poslije toga sve ide normalno, i brzina kompjutera je normalna.

To mi se desava od sinoc, a nekoliko dana prije je normalno radio (kompjuter je nov).

Takodjer, nekad mi se desi kada ga tek palim, da mi stoji maticna "GIGABYTE" i ne mrda. Kad ga restartujem onda ide normalno.

Graficka je MSi GTX 770 Gaming,

Procesor i7 4770, tako da ne vjerujem da je problem tu.

Windows 7 je u pitanju.

Sistem mi je na SSD (koja nije preopterecena), a HDD treba stici za nekoliko dana, pa ne vjerujem da je do toga.

Isto tako, nekada mi pokazuje da na SSD ima 70GB slobodnog prostora, nekada 65, pa 72...

Startuje mi tri programa, skenirao sam kompjuter, pa sam poslije izbrisao i AV, nije ni do toga.

Dok mi se to nije desilo, rating kompjutera je bio 7.9, a sada je 5.9.

Vjerovatno treba nekom softveru duze da startuje, ali zbog cega?

A nekad se desi da se skroz normalno upali, za nekoliko sekundi, ne zadrzava se ni "GIGABYTE" ni "Starting windows" na ekranu.

U cemu bi mogao biti problem?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem - Paljenje racunara

Ovdje si naveo nekoliko problema koji najverojatnije nisu direktno vezani. Promjena veličine zauzeća/slobodnog prostora u radu računala konstantno se mijenja to je u redu, nije uredu ako ti se disk u relativno kratkom vremenu popuni, zavisi što pokrečeš za vrijeme rada računala?

Zadržavanje "logo" screena duže od minute ukazuje na grešku, računalo ne može izvršiti inicijalizaciju neku od komponenti?, teško je napamet reći potiče li ista komponenta problem i pri dizanju sustava (ili neki driver), vjerojatno da, ili HDD ili grafika?

Za početak savjetujem nadogradi BIOS na najnoviju verziju i učitaj defaultne postavke, ako time ne riješiš problem metodom eliminacije utvrdi koja komponenta uzrokuje problem (često i periferija).

Ukoliko je računalo novo ne otvaraj sam kučište radi mogućeg gubitka garancije, u tom slučaju odnesi komp u servis. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 10:54 (Hardwhelper!!!).
12 godina
neaktivan

Nemam garanciju na cijelo kuciste, na komponente imam.

Samo ne znam kako se to iznenada pojavilo, 5-6 dana je radilo kao sat i odjednom problem.

HDD nije sigurno, njega nemam.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem - Paljenje racunara
problematicnoo kaže...

HDD nije sigurno, njega nemam.

HDD ili SSD tehnoški su različite izvedbe iste komponente čvrstog diska koji u konfiguraciji bez obzira na izvedbu obavlja istu funkciju i pripadaju u istu kategoriju uređaja.

Savjetujem ti da umjesto ispravljanja termina naziva zasučeš rukave i kreneš potražiti uzrok greške, potencijalni uzrok može biti puno toga  od drivera do periferije, jesi možda kako se problem pojavio uključio neku novu periferiju, nadogradio neki driver (sve sam opisao u postu iznad).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice