Pozdrav svima.
Imam jedan stariji PC koji treba manju nadogradnju grafičke kartice zbog rada s dva monitora. Cilj mi je uravnotežiti performanse sistema bez da kupujem novu konfiguraciju. PC već ima dva DVI izlaza, to međutim nije problem.
Konfiguracija izgleda ovako:
MBO: Supermicro PDSBA+ Intel G965 (Broadwater-G) + ICH8(R)
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz @ 2.65 GHz
RAM: 4 x 2 GB DDR2 800 MHz PC2-6400 DDR2-SDRAM UDIMM Transcend JM800QLU-2G
GPU: PNY NVIDIA GeForce 7600 GT 256 MB GDDR3 SDRAM (PCIe v1.0 x16 (2.5 Gb/s) @ x16 (2.5 Gb/s))
HDD: 3 x 250GB Hitachi Sata-2
MONITORI (DVI):
Apple Cinema Display 20 inch
Dell U2312HM 23 inch
Bavim se grafičkim dizajnom i obradom fotografije i ovaj komp se dosad uglavnom gušio u limitu 32-bitnih winXP sa količinom podržanog RAM-a. Kupio sam upgrade na 64-bitne Win 8 i vidim da sad ovih 8 GB RAM imaju smisla.
Stvar zapinje s grafičkom - čini se da su joj dva monitora previše (ne igram igrice i ne bavim se 3d-om).
Potpuno sam 'ispao' iz tijeka s razvojem graf. kartica pa molim za razumne savjete.
Znalce s foruma molim da mi savjetuju grafičku karticu koja bi radila stabilno (na dva monitora spojena s DVI-jem) i iz koje bi se mogla izvući hardverska (GPU) pomoć procesoru (CPU) unutar Adobe-ovog paketa CS 6.0.
Ne bi ni htio bacati novce na tehnologije koje trebaju samo gamerima, stabilan rad u CS-u je sve što mi treba.
Trenutni simptomi su sporo micanje (zapinjanje) miša iznad Adobeovih aplikacija pri procesuiranju (bilo koje vrste) i povremeno treskanje slike (Apple-ov defaultni monitor).
Inače ova tema hardverske akceleracije preko GPU-a je dosta nejasno izložena na Adobe-ovom web-u (sa jako skupim karticama npr. QUADRO FX i sl. nema problema, ali tu pričamo u tisućama kuna po jednom izlazu...)
Cijenu ne mogu niti blizu zaokružiti...
Unaprijed hvala.