Prijedlozi za grafičku zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prijedlozi za grafičku

Pozdrav svima.

Imam jedan stariji PC koji treba manju nadogradnju grafičke kartice zbog rada s dva monitora. Cilj mi je uravnotežiti performanse sistema bez da kupujem novu konfiguraciju. PC već ima dva DVI izlaza, to međutim nije problem.

Konfiguracija izgleda ovako:

MBO: Supermicro PDSBA+ Intel G965 (Broadwater-G) + ICH8(R)

CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz @ 2.65 GHz

RAM: 4 x 2 GB DDR2 800 MHz PC2-6400 DDR2-SDRAM UDIMM Transcend JM800QLU-2G

GPU: PNY NVIDIA GeForce 7600 GT 256 MB GDDR3 SDRAM (PCIe v1.0 x16 (2.5 Gb/s) @ x16 (2.5 Gb/s))

HDD: 3 x 250GB Hitachi Sata-2

MONITORI (DVI):

Apple Cinema Display 20 inch

Dell U2312HM 23 inch

Bavim se grafičkim dizajnom i obradom fotografije i ovaj komp se dosad uglavnom gušio u limitu 32-bitnih winXP sa količinom podržanog RAM-a. Kupio sam upgrade na 64-bitne Win 8 i vidim da sad ovih 8 GB RAM imaju smisla.

Stvar zapinje s grafičkom - čini se da su joj dva monitora previše (ne igram igrice i ne bavim se 3d-om).

Potpuno sam 'ispao' iz tijeka s razvojem graf. kartica pa molim za razumne savjete.

Znalce s foruma molim da mi savjetuju grafičku karticu koja bi radila stabilno (na dva monitora spojena s DVI-jem) i iz koje bi se mogla izvući hardverska (GPU) pomoć procesoru (CPU) unutar Adobe-ovog paketa CS 6.0.

Ne bi ni htio bacati novce na tehnologije koje trebaju samo gamerima, stabilan rad u CS-u je sve što mi treba.

Trenutni simptomi su sporo micanje (zapinjanje) miša iznad Adobeovih aplikacija pri procesuiranju (bilo koje vrste) i povremeno treskanje slike (Apple-ov defaultni monitor).

Inače ova tema hardverske akceleracije preko GPU-a je dosta nejasno izložena na Adobe-ovom web-u (sa jako skupim karticama npr. QUADRO FX i sl. nema problema, ali tu pričamo u tisućama kuna po jednom izlazu...)

Cijenu ne mogu niti blizu zaokružiti...

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prijedlozi za grafičku

evo pročitao... Inače moja tema je tu radi 'živog iskustva' forumaša koje mi treba. Ovaj sticky koji mi šalješ je nešto što kanim proći jedino ako ovdje ne bude boljih savjeta. Hvala na trudu.

16 godina
moderator
Prijedlozi za grafičku
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice