GRAF: ATI RADEON HD 2600 Pro 512MB
CPU: Intel Corel Duo E2160 1.80GHz
RAM:2GB
HDD:250GB
koja je vasa preporuka. sta bi od ovih komponenti trebao unaprijediti??
GRAF: ATI RADEON HD 2600 Pro 512MB
CPU: Intel Corel Duo E2160 1.80GHz
RAM:2GB
HDD:250GB
koja je vasa preporuka. sta bi od ovih komponenti trebao unaprijediti??
4850,malo klokaj proc...i ok za neko vrijeme
napajanje ?????
monitor ??????
Kolko vidim otvorio si dvije iste teme (vjerovatno slučajno) ali tek tolko da znaš. Koliko misliš novaca za dat bilo bi dobro za reč na početku tako da nemoramo previše razbijat glavu nagađajuči. Šta se tiće nadogradnje osobno mislim da tu nema neke velike isplativosti (mišljenja sam da bi bilo bolje prodat tu ploču, procesor, grafiku i uzet nešto bolje) ali opet sve ovisi kolko misliš dat novaca. A možda ti se svidi i neki drugi prijedlog.
CPU: E5200 @ 2.50 GHz (3.00 bez problema na stock hlađenju) ~ 430 kn
VGA: HD4670 ~ 450 kn
RAM: 2GB ~ 150 kn
Sveukupno te izađe oko 1k kn... Po meni to ti je best buy ako si kratak s lovom, a ako imaš onda idi na bolje.
Nda, bilo bi zgodno znat napajanje barem kakvo imas i jesu li hdd i optika na sata2 ili ide prikljucku
Zatim koliko para imas na raspolaganju
i onda ti se fino sve slozi
400W napajanje, monitor neki CRT al monitor ionako planiram kupit novi
400W napajanje, monitor neki CRT al monitor ionako planiram kupit novi
A šta je s ploćom? Kakvu ploču imaš?
maticna je: Gigabyte S-Series 945P-S3
I na kraju koliko novaca misliš dat i dali je to napajanje neko šrot ili brandname?
kolko novaca misliš potrosit? i kolko je inca monitor makar to nije previse bitno ako misliš kupit novi
mislim potrositi oko 2 000KN
P.S. kako da vidim kakvo je to napajanje??? 400W=230V
mislim potrositi oko 2 000KN
P.S. kako da vidim kakvo je to napajanje??? 400W=230V
Šta piše na napajanju (koja marka)?
Pise CODEGEN
a nije bitno za napajanje vjerojatno je neko no name 400w ti je dosta za 4850
ako si dobio s kucistem ti je no name (šrot) kao i ja imam i ne trebam neki brand name
EDIT:takvo imam i ja napajanje (mislim) jer sam dobio s CODAGEN kucistem isto je 230v i vjerojatno 400w
procesor:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=6810
grafička:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6846
i jos kupi si 2gb rama kakvih vec imas i to ti je oko 2000kn
EDIT:
ili kupi bolju maticnu (umjesto grafe) neki quad procesor i 2gb rama pa bi jos mali imao tu grafu i kasnije kupio neku bolju kad bi kupovao i monitor novi....
samo da kazem jedno sto me j-be oko napajanja ovako vani mi pise 230V, kad otvorim kuciste pise 400W
Evo ovako ovo bi ti bio moj savjet. Šta se tiće napajanja osobno bi ga mjenja. Prijatelj mi ima neki šrot 400w i stalno problemi. Da je recimo 500w onda bi to bilo recimo ok. Ovako moj savjet mijenjanje napajanja. Šta se tiće procesora, sigurno je da se da kloknit ali neznam dali to radiš i kolke su mogučnosti tvoje ploče. Dakle mijenja bi i njega ovim dolje prvenstveno zato jer je noviji, bolji, manje se grije, manje troši i također se da odlično kloknit i bit će ti dovoljan za igranje bar zasad. Grafičku bi isto mijenjao i tu ne bi trebalo bit previše razmišljanja. Šta se tiće memorije tvoja ploča ima 4 DDR2 slota do 667mhz-a. Tu ti je moja preporuka još jedan keksić recimo kingmax 2gb od 800mhz-a (on će automatski radit na 667mhz-a). Cijena ovog šta ti ja preporučujem je 2350kn u adm-u. Memorija nije toliko hitna ali ako možeš uzmi i nju. Bez nje cijena 2000kn.
-Intel Dual core E6300 2.8ghz
-Sapphire HD4870 1gb vapor-x
-Corsair cx400w
-Kingmax 2gb 800mhz
memorija nije tolko hitna ali je zato hitno najskuplje napajanje..
EDIT
a za sto tebi treba komp za igranje ili??
Eo apgrejdaj ovak ako ti se svidja!
Samo malčice prelazi 2k kuna prodaj još to napajanje i ostalo zamijenjeno imaš konfu za gaming medium-high.
procesor je malo preskupi za to sto nudi,grafa nije bas nesto (pogotovo naprema 4870) i ram je 1 gb bolje bi mu bilo da kupi 2 gb
memorija nije tolko hitna ali je zato hitno najskuplje napajanje..
Pretostavljam da se to odnosi na mene. Onaj procesor šta si ti stavija E7xxx je u potpunosti ne isplativ u odnosu na E6300. Puno skuplji, a ne nudi ništa više. Grafička je 50kn jeftinija od vaporice koja je po meni puno bolji izbor. Napajanje sam mu stavio najjeftinije i najkvalitetnije moguće (neračunajuči fortron koji bi isto bio dobar izbor ali cjenovno nije puno jeftiniji). Dakle po meni nije potreban nikakav sarkazam. A ako si mislio nešto drugo tipa da mu treba neko skupo napajanje ni za to nema potrebe.
ma nek sam odluči to mu od mene
(za Božić)
pa takvo napajanje imam sad od 400W... mene najvise zabrinjava temperatura kompa... nekad bude topal u pm, a nekad nista...
ADM.. Ljudi evo vam ovdje support list procova koja maticna podrzava.. Jer mislim da ne podrzava ove novije.. Barem tamo pise..
RAM: DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5 x2
VGA: Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x
CPU Cooler: SCYTHE Mugen 2 SCMG-2000, Socket 478/775/1366
PSU: Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
Ukupno: 1.854,02Kn
treba mi ovako realno misljenje... ja imam 1000kn svojih i planiram da ce mi stari dati isto toliko jer sam dobro proso gimnaziju da polugodistu... monitor mi ima 17 incha al je meni dobar, slika jos valja, CRT je... sad po vama sto treba uzeti najprije a sto poslje toga... jer ovako ako idem jedno po jedno kupovat stari ce mi uletit svaki put s parama pa mozda kupim nesto bolje :D
Fortron i Corsair su kvalitetnija napajanja od codegena pa se manje griju uglavnom i daju više snage u stvarnosti. Ona support lista ti piše da mogu i quad procesori i core 2 duo. Samo od intela jedino!
ADM.. Ljudi evo vam ovdje support list procova koja maticna podrzava.. Jer mislim da ne podrzava ove novije.. Barem tamo pise..
RAM: DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5 x2
VGA: Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x
CPU Cooler: SCYTHE Mugen 2 SCMG-2000, Socket 478/775/1366
PSU: Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
Ukupno: 1.854,02Kn
Uf koja greška. Na to nisam obraća pozornost. Da, sreča pa je fićo bio priseban
. Znači treba bi i ploču minjat. Ili ostavi ovaj proc pa ga derni kolko ide. Neznam šta bi drugo reka. Još jednom hvala fići šta nas je podsjetija na ploču.
Da vidi stvarno i ja sam se zaletio
i sad cije su preporuke tocne a cije ne xD
i sad cije su preporuke tocne a cije ne xD
One u cijim nema procova.. BTW. znas klokat?