Pomoc oko nadogradnje :)

poruka: 12
|
čitano: 3.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

Imam računalo koje mi je pred 2 god za relativno male novce(3500kn) slozio jedan informaticar. Tada sam se jako malo razumio u racunala i to sto mi je napravio bilo mi je super, medutim sada kad sam naucio ponesto shvatio sam da je moje racunalo za danasnje doba lose. Također sam počeo igrati i novije igre za koje trenutna konfiguracija daje lose performanse.

Moja trenutna konfiguracija računala je slika dodana uz post.

Trenutno koliko ja shvacam u mom racunalu graficka kartica je najstarija i najlosija te sam odlucio poceti s kupnjom nove graficke kartice(te u buducnosti kad sakupim nesto novaca mislim dalje nastaviti). Prijatelj mi je preporucio (http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%EF%BF%BDka+kartica+PCI-E+XFX+AMD+RADEON+HD+6850+XXX,+1GB+DDR5,+DualDVI,+DP,+HDMI&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.661) ovu graficku za koju sam vise manje siguran da pase na konfiguraciju (uostalom da sam 100% siguran nebih ovo pisao). Zanima me vase misljenje o ovoj grafickoj kartici, te ako za slicne novce mogu dobiti bolju ili je ovo savim u redu. Također kada ustvrdim koju bih graficku karticu kupio trebala bi mi pomoc oko odabira napajanja. Trenutno napajanje je od 450W(a koliko vidim za graficku koju sam linkao gore treba minimalno 500W)

Zahvaljujem se svima na pomoci!!

Konfiguracija Konfiguracija
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 23:03 (The_TOM1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imamo slican komp. Ja sam svoj kupio prije 3 i pol godine i jos sve skoro mogu na high igrat cak i crysis. Ne razumijem kako ti ne mozes?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa naprimjer BFBC2 igram na med grafici te imam 30 fps(rezolucija 1024*768). Uskoro izlazi BF3 koji bih volio zaigrati a sumljam da cu moci na nekoj igrivoj grafici te fps-u. Uostalom graficka podrzava directx10, a sve novije igrice prelaze na x11.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 23:23 (The_TOM1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko nadogradnje :)

Meni su kolege preporucile ovo za BF3 i nove igre

14 godina

Da znam za novije igre trebam i procesor nadogradivat ali trenutno bih samo graficku (ogranicen sam novcem, iako sada mislim kupiti malo bolju graficku da potraje vise godina zato i ciljam na nesto cirka 1400kn). Tako da bi mi trebala preporuka neke koja bi isla na moju konfiguraciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 23:28 (The_TOM1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Overklokiraj CPU na 3.4GHz toliko ide bez dizanja napona i mjenjanja hladnjaka na procesoru a da temperature ne budu previsoke i rizične.

Kupi si ovu karticu. Tjera Crysis 2 na Full HD max 35FPS-ova. Dobro u Crysisu tebe če malo kočit jer nie quad core nego x2 ali svejedno druge igre če ič OK;)

link

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Super samo sto nemam mogucnost web shopa ali nasao sam je i u ponudi linksa, nazalost 200kn je skuplja. Svejedno za tu graficku potrebno je 500 Watt Power Supply. Tako da bi mi trebala takoder preporuka oko odabira napajanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ovisi koja je marka napajanja i koji je točno model? Ako je kvalitetno i 450W če bit dostaXD

Šta ti imaš?

14 godina

Moras promijeniti procesor,taj prodaj u kupi neki x3 ili Phenoma II 955BE jer ti moze na maticnu,imas am2+ maticnu.I kupi novu grafu.Koje napajanje imas?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina

evo na malo detaljnije o konfiguraciji:

Maticna ploca GIGABYTE GA-MA770-UD3, AMD 770/SB710, DDR2,zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, FW, PCI-E, s. AM2/AM3

Procesor AMD Athlon II X2 245 BOX, s. AM3, 2.9GHz, 2MB c.

Memorija PC-8500, 4GB, CORSAIR TWIN2X4096-8500C5D, Dominator, DDR2 1066 MHz, KIT 2x2 GB

Kucište LC POWER 7006B, MIDI, crno, 420W ATX

Napajanje POWER LC420H-12

Graficka NVIDIA Ge Force 9500 GT

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Prodaj procesor, napajanje i graf. i dobit češ za to nekih 600-700kn. Dodaj tih 1400 šta imaš namjeravaš trošit i imaš cca 2 tisuće kuna.

Za to si ubodi novo Phenoma II x4 955 BE (750kn), napajanje XFX Core Ed. 450 (350kn) i graf. HD6850 1100kn.

14 godina
Doc Holiday kaže...

Prodaj procesor, napajanje i graf. i dobit češ za to nekih 600-700kn. Dodaj tih 1400 šta imaš namjeravaš trošit i imaš cca 2 tisuće kuna.

Za to si ubodi novo Phenoma II x4 955 BE (850kn), napajanje LC green giant 460 (339kn) i graf. saphire HD6850 1180kn.

Evo prepravljeno kako idu realno cijene.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice