Pomoc oko dileme u izboru platforme. AMD or Intel

poruka: 48
|
čitano: 6.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo lomim se ima mjesec dana. Lova je tu ali nikao da odlucim sta da uzmem.

Volim Intel i najradije bih i5 750 ali sam onda osudjen na 4850 ali ako uzmem Athlon x4 620 mogu se nagraditi sa 4890.

Ostatak je

4 GB Apacer 1333

Samsung 2233 BW

FORTRON 500 WATT

Ostalo imam.

Sta je po vama vise future proof. Da li zrtvovati grafu za po meni bolji CPU ili da nagazim po ovom AMD-u.

Strah me da ne bude bottleneck za godinu dana kada se bude uzimala neka karta iz serije 5900 ili sl.

Mogu li se naigrati na 22" sa 4850.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko dileme u izboru platforme. AMD or In
dejson kaže...

Evo lomim se ima mjesec dana. Lova je tu ali nikao da odlucim sta da uzmem.

Volim Intel i najradije bih i5 750 ali sam onda osudjen na 4850 ali ako uzmem Athlon x4 620 mogu se nagraditi sa 4890.

Ostatak je

4 GB Apacer 1333

Samsung 2233 BW

FORTRON 500 WATT

Ostalo imam.

Sta je po vama vise future proof. Da li zrtvovati grafu za po meni bolji CPU ili da nagazim po ovom AMD-u.

Strah me da ne bude bottleneck za godinu dana kada se bude uzimala neka karta iz serije 5900 ili sl.

Mogu li se naigrati na 22" sa 4850.

Ja bi na tvom mjestu isao na intel.HD 4850 je dovoljna za 22" monitor,a procesor je puno bolji od AMD-a..nova platforma,brzi...Grafa bi drzala bez problema,neke igra na MAX postavkama,a neke ne.

17 godina
neaktivan
besla kaže...

Ja bi na tvom mjestu isao na intel.HD 4850 je dovoljna za 22" monitor,a procesor je puno bolji od AMD-a..nova platforma,brzi...Grafa bi drzala bez problema,neke igra na MAX postavkama,a neke ne.

Ma ja, nisam bio siguran da li je ova grafa dovoljna za 22". Cak sam mislio da uzmem i 20". Pa da je sparim sa ipak 4890, iako bih ipak volio da ostanem pri 22"

17 godina
neaktivan

Graficka je najbitnija za igre a Athlon 620 moze bez problema nahraniti i 5870, mozes ga bez problema kloknuti preko 3GHz

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I opet dilema :(

0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Graficka je najbitnija za igre a Athlon 620 moze bez problema nahraniti i 5870, mozes ga bez problema kloknuti preko 3GHz

Cemu bacit duplo vise love na i5 750 kad nije duplo bolji kolko kosta vise X4 620 ne fali nista normalno, eventualno moze uzet Athlon X4 630 ili Phenom II X4 925 i nema problema jos ga klokne i  to je to a visak love preusmjeri na veci disk ili slicno.Nevinašce

16 godina

kupi amd 620 i hd 4850 i sačuvaj novce.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
AA-d00d kaže...

Cemu bacit duplo vise love na i5 750 kad nije duplo bolji kolko kosta vise X4 620 ne fali nista normalno, eventualno moze uzet Athlon X4 630 ili Phenom II X4 925 i nema problema jos ga klokne i  to je to a visak love preusmjeri na veci disk ili slicno.Nevinašce

razlika u cijeni po meni ne opravdava 200MHz veci taktNeodlučan eh jedino sto ne bi skodilo jednom i drugom procesoru je L3 cache, ako ce ici na Athlon 620 mozda potrefi Deneb i voilà Cool

17 godina
neaktivan

Cini mi se da ce ipak AMD polako da  prevagne. Radi bolje graficke a HDD-ova imam tako da balansiram sa lovom za ove komponente.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onaj tko nema ogranicen budžet a hoce komp samo za igranje onda bez dvojbe i5 konfiguracija

onaj tko ima ogranicen budžet a hoce komp samo za igranje onda je AMD konfiguracija

razlika u perfomansama je mala (kao sto prije rekoh graficka je vaznija od procesora) ali razlika u cijeni je velika

ma ugl jedno i drugo je dobro Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

20" ima sa istom rezom ko 22" tj. 1680*1050, onaj 1680*900 nije toliko manja, mislim osjeti se, ali nije presudno, tak da ti nece biti vece razlike, ja bi osto na 22"

hd 4890 je dosta jaca od 4850

ja bih radije iso na Phenoma, eventualno ako mozes rastegnut do x4 925

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledaj to ovako: HD 4770 je DOVOLJNA za 22" monitor na višoj rezoluciji i M to H detaljima... A HD 4850 je još jača....

Donirajte u projekt: http://milliondollarproject.tk/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma lako mi je zamijeniti poslije grafulju, za 6 mjeseci prodati npr 4850 i dodati love 1200 Kn ili koliko bude trebalo i kupiti 5850 ili slicno nesto, zato mi je ipak naglasak da odaberem future proof CPU. U tom slucaju bih mogao ostati na 22" jer mi je monitor zaista sve. Na njemu konzumiram i TV i igre i filmove i posao.

Visejezgrenost mi je zaista bitna zobg multitaskinga. Naravno da i AMD posjeduje 4 jezgre ali se meni ipak vise cini da dati 2x vise para za i5 nije los izbor. AMD-ljupci nemojte se naljutiti, ja sam uvijek birao AMD radi para. Medjutim iste te pare mogu skupiti i dodati za recimo 2 mjeseca i opet imati Intel platformu koja se lakse nosi sa vremenom, makar zrtvovao 10 fps-ova radi odabira slabije VGA.

Ukratko, kako je i receno, ako imas  para ne razmisljaj i uzmi i5 a ako si budget limited uzmi AMD. Ja cu licno radije uzeti za sada 2GB RAM-a manje i slabiju grafu da uzmem i5 pa od slijedece plate i to namiriti. Jer ne moram sada i odmah sve igre igrati koje bih zelio. Dok izgustiram ovih nekoliko koje sam namjerio odigrati uzet cu i ostalo.

1 0 hvala 0
15 godina

Iskreno rečeno mislim da se nečeš naigrat sa HD4850 na 22'' na high detaljima (naravno bit će igara koje češ moć razvalit) ali ipak će bit i onih koje nečeš moć (pogotovo nadolazeće naslove). Ali ako ti nije toliko bitno da ti svaka igra sjaji i blista u punim detaljima onda je to u redu. Ako je tako kako kažeš (da češ kasnije sve sredit znači nadogradit računalo tipa više rama, bolja grafa) ondaj e u redu to što ideš na i5 soluciju. Ali opet gledajuči na varijantu šta se tebi najviše isplati u ovom trenutko s obzirom na to koliko novaca misliš potrošit, a što češ dobit za te novce mislim da je bolje da poslušaš kolege koje ti za preporuku daju amd. Neznam dali će to išta promijenit u tvom razmišljanju o svemu ali to ti je moj savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja sam mišljenja da je trenutno bolja opcija AMD jer gledajući uloženo/dobiveno ipak na strani navedenog.Imao sam intel i evo prešao

na "dark side" AMDOsmijeh. Naravno ako nisu "krznaši" upitni uzmi Intel i5 ali sve što ti treba dobiješ za manje i nečeš baš nešto značajno

osjetiti te performanse-jedino u kojekakvim bench/forama ali u normalnom radu mislim da par sekundi neigra neku ulogu.

Ali naravno izbor je tvoj kao i lova pa uglavnom što god kupiš nečeš pogriješiti glede izbora.Osmijeh

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i nije bas tako. Mislim na recenicu da sta god odaberem necu pogrijesiti. Makar na kraju i promijenio misljenje jer vi svi mislite da je tako i tak obolje nego nesto drugo. Ipak BUG kupujem od pocetka i zaista postujem ovaj forum i njegove clanove. Zadnji CPU koji sam imao je bio intel i prije njega brdo ADM-ova. Po meni je Intel trenutno na tronu ( bar bio zadnje dvije godine ako ne i vise sa c2d i c2q porodicom procesora ). Nisam siguran kakva je porodica i5 i i7. Radim zaista mnogo sa racunarom. Dok se dekodira video hocu da gledam TV sa 25 fps koliko i spada. A tu je bitan CPU i pomalo grafa.

Bitan mi je multitasking, cesto pokrecem virtualne masine, dekodiram video, vrsim defragmentaciju radi samog videa ( u tom trenutku naravno ne korisrim particiju koju defragmentiram, sistemska se defragmentira tokom noci uvijek ).

I zelim da CPU to sve normalno podnese. Znaci pustim derfagmentaciju a browser se otvara trenutacno, da ne govorim o unosenju adrese u address bar i kocenje istog kada se otvara drop down menu sa vec koristenim adresama i linkovima na istoj domeni. To mi se kod ADM-a znalo desavati cesto. Ili jednostavno da zaledi sve na jedno 10 sekundi i onda sve odradi u dvije sekunde kada dodje sebi i nastavi kao da se nista nije ni desilo. Kada pritisnem browse iz bilo koje aplikacije zelim da se to desava trenutno, a ne kao da ocitava stary floppy disk, naravno sto se tice optickih medija tu je  potrebno sacekati spinup samog diska. Bavim se informatikom prilicno dugo i znam gdje racunar treba da malo uspori ali neka usporenja su neopravdana i neprihvatljiva za mene. To je razlog zbog koojeg malo vise preferiram Intel ali ako je AMD ( kojeg nisam koristio neke 3 godine ) prevazisao probleme koje je imao ( naravno govorim o onim problemima koji su subjektivno meni smetali a neko h mozda i ne primjeti ) rado cu se vratiti na tu platformu. U jednom dijelu stavim post da ste me nagovorili na AMD a onda kazem da ste me ipak nagovorili na Intel ( iako je realno gledajuci vise glasova na strani AMD-a). Svidilo  mi se i ono "kupi 620 i 4850 i ustedit ces lovu". Ali i ja mislim da necu nahraniti ovoliki monitor sa 4850, tako da mislim da cu se drzati slijedece konfiguracije ipak. ( pogledaj sliku )

Samo jos oko jedne stvari nisam siguran, a to je da li uzeti ovu brzu, bolju, siru ( 256bit ) 4890C ili VTX 3d 5770.

KONFA KONFA
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 12:33 (dejson).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi i5 i 5770 (slabija je ali hladnija, tisa i manje struje jede), a poslje lako stavis jos jednu u CF.

A pogledaj testove i vidjet ces da i5 u vecini slucajeva sisa AMD (iznimka su igre di je isplativije uzeti neki slabiji phenom 2).

...world is full of king and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 12:51 (Septah).
15 godina

Ja sam isto poklonik intela. I nikad ne bi prešao na amd. Ali samo iz razloga što ga koristim od kad znam za sebe i nikad problemi ni sa potrošnjom ni pregrijavanjem ni crkavanjem ni išta sličnim. Ali ipak i dalje stojim kod mišljenja da se trenutno za nekog tko nije pri novcu puno više isplati amd. Pa gledajuči i šire amd je danas isplativiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

AMD je uvijek isplativiji i u istom cijenovnom rangu jaci od intela.

Imajte na umu da AMD phenom x4 925 i jaci stoje uz bok intelu i5 u igrama, a cijenom su u rangu starijih intel C2Q procesora od kojih su jaci

Ne znam zasto ste svi protiv AMD-a, AMD je istina uvijek korak iza Intel-a tj. Intel ima tu high-end i ultra high-end ponudu na koju AMD niti ne cilja (ternutno barm, ne znaci da nikada nece iako su rekli u jednom trenu da ih utrka sa Intelom ne zanima i da ce se baviti razvojem low-mainstream platformi)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Naime svatko ima svog favorita..AMD ili iNtel..ATI ili Nvidia..Ali ja sam uvijek za kombinaciju AMD-ATI jer mi je konfa stara 4 godine bez ikakvih problema...

Evo ovako ces ustedit mnogo para:

GRAFA

PROCESOR

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...

Naime svatko ima svog favorita..AMD ili iNtel..ATI ili Nvidia..Ali ja sam uvijek za kombinaciju AMD-ATI jer mi je konfa stara 4 godine bez ikakvih problema...

Evo ovako ces ustedit mnogo para:

GRAFA

PROCESOR

Dobro mislim da ipak 4670 ne dolazi u obzir dok je procesor sa druge strane dobra preporuka.

17 godina
neaktivan

Grafa preslaba i nikako ispod 5770 dakle pandan 4870 1GB odnosno tu grafu mijenja i u klasi 260 GTX(216SP) na niže nebi išao, procesor je naravno OK.

Gledam to iz ovog kuta:

Prešao sam na X3 435 AMD DDR3 platformu sa Intela E7200 i P35 samo iz razloga što mi netreba nešto super jaka konfiguracija i koristim je večinom za "igranje"Osmijeh a svejedno sam se ponovio i imam dobro

nadogradiv sustav, u slučaju potrebe stavim jači procesor neki X4.

Onom tko radi i puno koristi komp za rad i više polu-profesionalnu upotrebu preporučio bih isto Intel i5 750 platformu i naravno tko ima financ. sredstava te sam isto mišljenja da je to bolji izbor

za navedene stvari.I uvijek će biti stvar osobnog ukusa šta tko voli/perferira ali se mora sagledati stvarna potreba kao i namjena kompa, te se onda to lakše iskombinira i mislim da nije problem

složiti takvu odličnu kombinaciju hardwera bilo AMD ili Intel.

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

netreba ti jaca grafa od hd4850 za tvoj monitor ona je sasvim dovoljna da ces sve igre na high moci igrat bez nekog prevelikog stekanja

AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.8 GHz || Foxconn Geforce 8500GT || WD caviar green HDD 1 TB || 3 GB DDR2 || MB Asrock A770DE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro eto, odlucio sam se definitivno za AMD, pa hocu li moci otkljucati L3 vidjet cemo, iako sam uvijek imao srece u takvim stvarima :).

E sada dmanz kaze da moze 4850 raditi fino uz 22" monitor  i slicnog sam misljena te da nije puno sporija od 4890, mozda nekih hmmm 15%. Grijesim li ?

Sve sam dakle ostalo slozio i utanacio, samo me jos skaklja grafa, iako mislim da je 4850 za sada dovoljno, pa za nekih nekoliko uzeti nesto iz serije 5800 npr...

A mozda i nije........ ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 20:45 (dejson).
17 godina
neaktivan

22" monitor...ja bi prije preporucio 4870 ili bolju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

serija 5xxx je sad buducnost a ti kako oces po meni je i5/7 + ati 58xx ubojita kombinacija mozes i stavit 4890 ako oces provjereno radi predobro sa i7 procom stajaznam ako igras cod2mp sve na high dodje ti 1000 fps

ps: i7 je 2000 kn ako mozes slobodno ^^

AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.8 GHz || Foxconn Geforce 8500GT || WD caviar green HDD 1 TB || 3 GB DDR2 || MB Asrock A770DE
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 21:00 (dmanz).
17 godina
neaktivan
nkdz kaže...

i 20" monitor i onda stvarno mogu da ustedim :). Onda cu imati i za 5850 koja ce definitivno moci pojesti 20" monitor a cou nece biti bottleneck huh.

16 godina
neaktivan
dejson kaže...
nkdz kaže...

i 20" monitor i onda stvarno mogu da ustedim :). Onda cu imati i za 5850 koja ce definitivno moci pojesti 20" monitor a cou nece biti bottleneck huh.

Uzmi quad od amd-a kako su ti savjetovali, ali vjeruj mi idi na 4890.. ako ti nije dx11 bitan nemoj uzimati 5770 a cak ni hd 5850 - ovo govorim jer su mi iz adm-a dali benchove koje su radili u dx9 - 10 igrama i u vecini (ako ne u svim slucajevima) 4890 nadjacava 5850. na dx11 je druga stvar, al nije toliko velika razlika u efektima.

Ja sam osobno imao 5850 i sad presao na gtx 275 clockanu. vjeruj mi nisam pogrijesio.. kako je rekao netko gore imas preko 700 fps-a na dx7 i 333 najmanje na dx9

tvoja odluka...

17 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Uzmi quad od amd-a kako su ti savjetovali, ali vjeruj mi idi na 4890.. ako ti nije dx11 bitan nemoj uzimati 5770 a cak ni hd 5850 - ovo govorim jer su mi iz adm-a dali benchove koje su radili u dx9 - 10 igrama i u vecini (ako ne u svim slucajevima) 4890 nadjacava 5850. na dx11 je druga stvar, al nije toliko velika razlika u efektima.

Ja sam osobno imao 5850 i sad presao na gtx 275 clockanu. vjeruj mi nisam pogrijesio.. kako je rekao netko gore imas preko 700 fps-a na dx7 i 333 najmanje na dx9

tvoja odluka...

Moja odluka, tvoja preporuka. Hmmm iznenadilo me ovo oko 5850 vs 4890 ali nemas razloga da suplju prosipas. Ma sve je ovo novo u fazi testiranja i tek za godinu dana kao sada za 4890 ce se znati kakva je koja kartica.

16 godina
neaktivan
dejson kaže...
weirdeq kaže...

tvoja odluka...

Moja odluka, tvoja preporuka. Hmmm iznenadilo me ovo oko 5850 vs 4890 ali nemas razloga da suplju prosipas. Ma sve je ovo novo u fazi testiranja i tek za godinu dana kao sada za 4890 ce se znati kakva je koja kartica.

Ma kad izadju nove nvidia dx11 kartice, bit ce smijesno kako ce potuc 5xxx seriju.. preporucam 4890 svakako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 23:03 (weirdeq).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice