Ovako, frendica ima konstantno problema sa "sporim kompom" i neke gluposti joj se dogadjaju, cesto se smrzava....
Dodjem do nje a ono strava, celeron 2.66GHz na Asrock 775i65gv maticnoj... zvuci nelose za sada za njene potrebe... vrte se XP SP2 - nis prezahtjevno ne radi, za njene potrebe cisto pristojno, no komp ima SVEGA 256 MB DDR. Task manager naravno kaze da je u upotrebi od 300 - 600MB dakle 768 bi joj bilo dosta. Covjek kojem je dala slozit komp je pobro dosta para i "opeljesio" ju po meni - to je prije godinu dana i pol platila oko 2.5k kuna i jos dala stari, nesto slabiji komp pod cijenu - mislim na DDR ramu je stedio, bez graficke, ima samo integriranu.
Moja ideja je kupit 512 MB DDR 400 kingmax za 100kn u ADM-u, no htio bih i neku graficku AGP iz ATI HD serije ili Nvidia istih performansi (samo da moze pustati HD sadrzaj, ona se ne igra, surfa, pogleda film koji itd. sto joj treba napisati u wordu, nisje pretjerano zahtjevan korisnik, no da moze danas - sutra ugraditi blue-ray i gledati filmove bez problema buduci da racunalo i sada koristi za gledanje DVD-a i divx-a, a sa takvom grafuljom ga moze spojiti na TV i koristiti ko HTPC sto bi po meni bilo super), mislim da bi se to fino dalo naci za nekih 400njak kuna. E pa sada, ima li ko ideju, ne mora ni biti novo, ako netko od vas ima takve dijelove starije koji su ispravni a voljni ste ih prodat javite se na pm, inace moze ovdje prijedlozi. hvala

Što se prelaska na X850XT tiče, što da ne kad je džabe, ali tu neće dobiti mnogo po pitanju video akceleracije.