Odabir grafičke kartice zaključana tema

poruka: 105
|
čitano: 12.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Odabir grafičke kartice

stara grafička mi je pregorela i sada kupujem novu

Konfiguracija: 

CPU: Athlon x2 6000+ 

RAM: 4GB 800MHz

MBO: GIGABYTE GA-MA770-DS3

HDD: 500GB

PS: 450W

Dvoumim se između Radeon HD 4870 512MB, Radoen HD 4850 512MB i Saphire HD 4850 1GB

1 Radeon HD 4850
20 Radeon HD 4870
5 Saphire HD 4850 1GB
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 19:44 (bobimaster).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Odabir grafičke kartice
bobimaster kaže...

stara grafička mi je pregorela i sada kupujem novu

Konfiguracija: 

CPU: Athlon x2 6000+ 

RAM: 4GB 800MHz

MBO: GIGABYTE GA-MA770-DS3

HDD: 500GB

PS: 450W

Dvoumim se između Radeon HD 4870 512MB, Radoen HD 4850 512MB i Saphire HD 4850 1GB

4870 je jača od 4850 po pitanju performansi.

A da ne pričam o overclocku.

Stargate fan
15 godina
neaktivan
Odabir grafičke kartice
Pozdrav bugovci!! :D

Samo da vas pitam, koju od ove dvije graficke karte kupiti i je li dovoljno moje napajanje (COBA King 550W) za jednu od ove dvije?
RADEON HD 5850 ili 6850:
8 HD 5850
19 HD 6850
Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Samo da vas pitam, koju od ove dvije graficke karte kupiti i je li dovoljno moje napajanje (COBA King 550W) za jednu od ove dvije?
RADEON HD 5850 ili 6850:

Radeon HD5850, taj Inter-Tech će biti dovoljan za nju.

Etiam tu, Brute, mi fili!
14 godina
protjeran
Almin94 kaže...

RADEON HD 5850 ili 6850:

Slucajno glasah za HD6850.

HD6850 je u rangu sa GTX460 / HD5830.

Tako da ti sve govori da uzmes ATI HD5850.

@topic, e vidi, koju bilo da uzmes snazniju grafu pravi ces Botlneck,zbog CPU-a.

Od navedenih ; ofc; HD4870.

Intel Core i7 2600K @ 3.4GHz | Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 | ASUS nVIDIA GeForce GTX580 | WD Caviar Black 2TB 7k SATA600 | 6GB DDR3 2000MHz "Kingston HyperX" | S
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 1:01 (BR1cK).
15 godina
neaktivan
BR1cK kaže...

Slucajno glasah za HD6850.

HD6850 je u rangu sa GTX460 / HD5830.

Tako da ti sve govori da uzmes ATI HD5850.

@topic, e vidi, koju bilo da uzmes snazniju grafu pravi ces Botlneck,zbog CPU-a.

Od navedenih ; ofc; HD4870.

kupit cu i procesor ;)

Vrbaa'''
15 godina
neaktivan
Odabir grafičke kartice

odlucio sam kupiti RADEON HD 6850 Club 3D.

Kakva je razlika izmedju sapphire ili xfx i ove koju cu ja kupiti Club 3D.

Pogledajte sliku 

EDIT: nije uploadalo sliku, sad cu ponovo :o

Vrbaa'''
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 17:59 (Almin94).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Pogledajte sliku 

XFX ima nereferentan i odlican hladnjak a ima i dozivotnu garanciju.Uzmi od xfx-a.Sta se tice same 6850 nije u rangu 5830 nego u rangu gtx 460.Al ja bi ti preporucia ipak 5850.

Errare humanum est.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

XFX ima nereferentan i odlican hladnjak a ima i dozivotnu garanciju.Uzmi od xfx-a.Sta se tice same 6850 nije u rangu 5830 nego u rangu gtx 460.Al ja bi ti preporucia ipak 5850.

ok, rezmislit cu jos malo, nego kakav je hladnjak u ove grafe koju sam uploadao u predhodnom postu? club 3d?

Vrbaa'''
14 godina
Odabir grafičke kartice

Okej je,samo mislim da pored xfx verzije,njene cijene i dozivotne garancije nije isplativ.

Errare humanum est.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Odabir grafičke kartice

oK, je li bolje hladjenje u xfxove nego club 3D?

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Ja ju imam ocanu na taktove be verzije,furmark 75 stupnjeva.Jedan od boljih coolera za 6850.To ti sve govori,jedina mana mu je sta je glasan na 50%.Ja ju ne cujem na 40% a hladi ko luda.

Errare humanum est.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...

Ja ju imam ocanu na taktove be verzije,furmark 75 stupnjeva.Jedan od boljih coolera za 6850.To ti sve govori,jedina mana mu je sta je glasan na 50%.Ja ju ne cujem na 40% a hladi ko luda.

a sta mislis za ovaj hladnjak od 6850 Club 3D?

Vrbaa'''
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:22 (Almin94).
14 godina
Odabir grafičke kartice

Kazem ti da je ok,nemas greske ni sa njom.Kolika je cijena?5850 ti je jaca kartica negdje oko 10%,ona ti je bolji izbor.

Errare humanum est.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Kazem ti da je ok,nemas greske ni sa njom.Kolika je cijena?5850 ti je jaca kartica negdje oko 10%,ona ti je bolji izbor.

ja sam iz BiH, ali u BiH su veoma skupe, u Hrv su puno jeftinije... Narucit cu preko prijatelja iz Njemacke..

Vrbaa'''
14 godina
Odabir grafičke kartice

Ako bude problema uvik se moze montirat accelero.Al eto kazem ti da je xfx najsigurniji.

Errare humanum est.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...

Pogledajte sliku

Club 3D također ima nereferentan cooler, izuzetno solidan. Nema mogunosti za lifetime garanciju, ali zapravo kartice su skroz jednako dobre.

HD5850 je 5 do 10% (kako gdje) jača od HD6850.

Almine, nećeš pogriješiti ni s Club 3D, jedina razlika između nje i XFX-ove verzije jest što Club 3D nema opciju doživotne garancije.

AMD Phenom 8450@2,31GHz II 3GB DDR2-800 Kingston II 250GB Excelstor II FoxConn A6VMX-K II XFX 8800GT Alpha Dog II LG GH22NP II MS Platinum 400 ATX P4 II ComTrade Midi Tower = stara zvjerka ;)
15 godina
neaktivan
Odabir grafičke kartice

hoce li moj procesor biti prevelik bottleneck za ovu grafu - 6850, s tim da igram na 19 incnom monitoru 1440x900? Jer namjeravam prvo kupiti grafu (narucio sam je, doci ce ubrzo), a procesor cu poslije, dok pronadjem phenoma x4 965 black edition, jer nema ga jos ovaj lik od kojeg nabavljam :D

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

hoce li moj procesor biti prevelik bottleneck za ovu grafu - 6850, s tim da igram na 19 incnom monitoru 1440x900? Jer namjeravam prvo kupiti grafu (narucio sam je, doci ce ubrzo), a procesor cu poslije, dok pronadjem phenoma x4 965 black edition, jer nema ga jos ovaj lik od kojeg nabavljam :D

Nece biti bas prevelik ali ce bit osjetan botleneck.Slobodnu ju kupi i stavi sa tim procom dok ne kupis novi.

Errare humanum est.
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Bit će itekako osjetan bottleneck i neće ti moći iskoristiti ni približno puni grafin potencijal. Nabavi neki bolji Quad uskoro, moja preporuka. ;)

AMD Phenom 8450@2,31GHz II 3GB DDR2-800 Kingston II 250GB Excelstor II FoxConn A6VMX-K II XFX 8800GT Alpha Dog II LG GH22NP II MS Platinum 400 ATX P4 II ComTrade Midi Tower = stara zvjerka ;)
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...

Nece biti bas prevelik ali ce bit osjetan botleneck.Slobodnu ju kupi i stavi sa tim procom dok ne kupis novi.

oK, hvala na odgovoru, nego hoce li se osjetit puno razlike sa ovom 6850 nego sa mojom 4770, i koliko ce odprilike biti razlika u fps-ovima u igrama sa moji trenutnim procesorom i novim koji namjeravam kupiti phenom x4 965?

Vrbaa'''
14 godina
Odabir grafičke kartice

Nece biti velika razlika u max fpsovima nego u stabilnosti,imat ces framedropove sa dualcore procesorom.Quad core ce te preporodit,i dat nesto visi ali puno puno stabilniji fps.Igre ce ti ic bolje na 6850 nego na 4770.

Errare humanum est.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 21:53 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...

oK, hvala na odgovoru, nego hoce li se osjetit puno razlike sa ovom 6850 nego sa mojom 4770, i koliko ce odprilike biti razlika u fps-ovima u igrama sa moji trenutnim procesorom i novim koji namjeravam kupiti phenom x4 965?

Znatna razlika će se osjetiti tek kad prijeđeš na Quad-Core.

15 godina
neaktivan
Odabir grafičke kartice

samo da vas jos pitam u vezi garancije koju imaju XFX graficke karte.. dakle, ipak sam se odlucio i narucio XFX-ovu HD 6870 Dual Fan iz njemacke preko rodjaka i sad me zanima da li ce imati dozivotnu garanciju i ako da, kako to funkcionise, mislim je li automatski daju tu garanciju kupnjom graficke ili nesto drugo? HVALA!

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

samo da vas jos pitam u vezi garancije koju imaju XFX graficke karte.. dakle, ipak sam se odlucio i narucio XFX-ovu HD 6870 Dual Fan iz njemacke preko rodjaka i sad me zanima da li ce imati dozivotnu garanciju i ako da, kako to funkcionise, mislim je li automatski daju tu garanciju kupnjom graficke ili nesto drugo? HVALA!

Ne, to ti tako ne funkcionira automatski.

Doživotna, tzv. lifetime garancija ostvaruje se jedino ako se grafu registrira na XFX-ovoj službenoj stranici unutar prvih 30 dana nakon kupnje.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Doživotna, tzv. lifetime garancija ostvaruje se jedino ako se grafu registrira na XFX-ovoj službenoj stranici unutar prvih 30 dana nakon kupnje.

je li lifetime garanciju moze svaki kupac ostvariti kupnjom njihovog proizvoda?

Vrbaa'''
14 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Dobiješ kod za aktivaciju te garancije,ja sam ju dobio na poleđini nekog kartona što se objesi za vrata - Do not Disturb - Gaming  (tako nesto)

Pregledaj u bundleu ,mora biti negdje... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 0:30 (mario-kamatario).
14 godina
Almin94 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Da svaki kupac ostvaruje lifetime garanciju.Ja ti preporucam da umjesto hd6870 uzmes hd 5850 jer je jaca.

14 godina
protjeran
gamer34 kaže...
Almin94 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Da svaki kupac ostvaruje lifetime garanciju.Ja ti preporucam da umjesto hd6870 uzmes hd 5850 jer je jaca.

Iste su

14 godina
mario-kamatario kaže...
gamer34 kaže...
Almin94 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Iste su

Pogledaj review koji je napravio spyware.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice