Novo računalo zaključana tema

poruka: 211
|
čitano: 40.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Novo računalo
Alex55 kaže...

Hmmm... Ne razumijem... Nije mi jasno... (sry!)

to ti znaci kad ti neki kabel ne treba lepo ga izvadis iz utora u napajanju .znaci ci imas viska kabla od napajanja onda lepo samo od spojis iz utora te kable.kuzis?
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 20:09 (gamer 16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novo računalo

Taj corsair 520 hx ti je najnaj.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Nadam se da me ne treba brinuti oznaka "SLI" na njemu... Ja ipka hoću XFire!!! Neodlučan

oćeš reći Crossfire.
Status:Moljac,Moderatorski status:Supermoderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Haha. Bitno da podržava multi GPU konfiguracije, bilo Crossfire (ne XFire Smijeh) ili SLI. Jedno Corsair napajanje snage 500-ak vata bez problema bi trebalo upogoniti CF/SLI konfe

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Haha. Bitno da podržava multi GPU konfiguracije, bilo Crossfire (ne XFire Smijeh) ili SLI. Jedno Corsair napajanje snage 500-ak vata bez problema bi trebalo upogoniti CF/SLI konfe

cf od 4870 ali ne od 4870x2
NIŠTA PAMETNO!
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

OFFTOPIC: Zar nije XFire skraćenica za CrossFire? Vidio sam da neki na forumu tako pišu, ili sam ja krivo zapamtio?

Nije skraćenica
Krivo si zapamtio:)
Status:Moljac,Moderatorski status:Supermoderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naravo da se podrazumjeva će izdržati sa nekim "normalnim" karticama (4850/4870 ili GTX260/GTS250).

XFire ti je programčić koji služi za igranje multiplayera, a skraćenica od Crossfirea je CF ili CFX (CFX stoji za Crossfire X i obilježava više od 2GPU-a).

fotoforum.forumotion.net
17 godina
Alex55 kaže...

Je se može za te novce naći neko lijepo normalno kućište sa podrškom za barem dva ventilatora?

Ovo kuciste nije lose.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To ti imam ja i kučište je odlično izrađeno. Ima odličan sustav ventilacije i samim time odlično hlađenje. Napajanje ide na dno što je isto dobro jer uvlači hladan zrak. Ima eSATA konektor što je kod mene veliki plus i kabele možeš fino posložiti iza ploče da napraviš dobar protok zraka

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...
BORG kaže...
Alex55 kaže...

Je se može za te novce naći neko lijepo normalno kućište sa podrškom za barem dva ventilatora?

Ovo kuciste nije lose.

Ali mi se ne sviđa!!!
 Pa preporucio bi ti i ja to kuciste ali si rekao da imas jos samo 380knBelji se
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Joj dječače, malo se previše brineš, ali to je uredu Namigiva

Ima firewire (ima ovako: eSATA, firewire, 2x USB 2.0 i audio ulaze). Neće ti začepiti ventilaciju, nisu ti ventilatori jako kao usisavači, ali nakon nekog vremena polako će se pojaviti prašina (naravno u malim količinama) u kučištu. Ja imam 7x 120mm-ske ventilatore i nemam problema sa prašinom pa tako neka te to ne birne

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sada ti je konfa kompletna i odlično sastavljena... Kupuj to što prije možeš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novo računalo

Stvarno jako dobro računalo koje će raditi dugo godina

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slažem se sa ekipom za Corsair 520HX. Mrak napajanje, a može upogoniti 2x ATI 4890 bez frke uz svu ostalu kramu u PC-u. 620HX bi bio overkill.

Kućište... tu je stvarno velik izbor i stvar osobnog ukusa, da li voliš svemirsko kućište sa puno lampica ili čiste i jednostavne linije.

Bitno je da je prostrano (da osigura dobar protok zraka), jednostavno za rukovanje i dodavanje novih komponenti i čvrste konstrukcije.

Thermaltake VC3000bns spada u svemirske, imaš 2 ventilatora košta 543kn u protisu. Ne znam kako bi se ponašao sa 2x ATI 4890 unutra. Osobno imam staru mrcinu od Aopena veličine stola. Ali full toweri su dosta skupi, skoro 2x više od mid towera.

Možda ovaj od Anteca (Nine hundered) košta 885kn i imaš 4 ugrađena ventilatora, što bi trebalo biti dovoljno da radi propuh za 2 grafičke u crossfire-u.

16 godina
neaktivan

Imam ovo Thermaltake Armor jr. kučište ze jedno drugo računalo i kučište je užas. Uopče nije prostrano (nije stala moja 4870 sa scythe musashiem, pa tako ne bi stali niti neka GTX kartica. Front panel konektori su loše izvedeni jer su označeni nekim čudnim oznakama (koja se jedava nađu u upustvima). Ono što nudi CM-690 i ono što nudi Armor jr. za iste novce je neusporedivo. CM-690 je daleko bolje napravljeno, daleko je prostranije (mogu stati veliki hladnjaci i duge kartice tipa Quadro ili FireGL) i ima daleko bolji sustav ventilacije.

Ovaj Antec je uredu ali malo preskup, a nudi slične stvari kao Coolermaster

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
Novo računalo

• AMD Phenom II X4 940 - 1.379,99 kn
  • Gigabyte MA790X-UD4 - 740,70 kn
  • 4 GB (2x2GB) - 520,08
  • Gigabyte Radeon HD 4890 1GB - 1.697,75 kn
  • Wireless - 130,32 kn
  • DVD pržilica - 149,45 kn x2 
  • HDD 500 GB - 343,14
  • Napajanje Corsair - 657,97 kn
  • Cooler Master 690 - 620,52 kn
  • ja sebi takodjer trazim komp za igranje...ovo sto ste vi sastavili mi se svidja...mozda ja sebi uzmem slican ovome ali s malim dodacima tj. monitorom....i netreba mi wirless...i neko kuciste sto mi se svidja...
  •  

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 13:14 (Gman).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina

Umjesto matične ploče Gigabyte MA790X-UD4 ja bih predložio Gigabyte MA790X-UD4P koja je skuplja 50 kuna. U biti se radi o istoj ploči, MA790X-UD4P je novija verzija MA790X-UD4, a razlikuju se po tome što MA790X-UD4P ima 8 SATA konektora (MA790X-UD4 ima 6), 8+2 faznu regulaciju napona i s njom se dobije e-SATA bracket.

16 godina
    neaktivan
    Novo računalo

odlicna konda....pre zakon za te pare...

krpelj..
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Stati će ti ta dodatn kartica jer kada staviš grafe ostati će ti 2x PCIe (1x) i 1x PCI (obični). Ima 8 USB utora

fotoforum.forumotion.net
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Ovisno koju kupiš. Imaš verzija za mali PCI (PCI-E 1x) i za stari dobri PCI

fotoforum.forumotion.net
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    17 godina
    Alex55 kaže...

Super!

Khm... Mene samo još nešto znima, odnosno strah me... Što se tiče već navedenog kućišta, kako ću ja znati (pošto na sebi ima FireWire, USB itd) kako to sve spojiti na matičnu, kako spojiti PowerButton sa matičnom itd itd??? Jer ima mnogo onih pipaca koji vire uokolo!!!

Jer, ja bih sam slagao konfu (fizički ugrađivati!), a do sada sam dva puta mijenjao grafičku, jedanput RAM i jedanput DVD, a mislim da je ugradnja diska slična onoj za ugradnju DVD-a...

Što vi mislite... ja hoću steći neke prakse... XD

Pise ti na ploci gdje tocno moras prikopcat power, hdd led, restart itd.
    krpelj sa bazukom :)
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Alex55 kaže...
    BORG kaže...
    Alex55 kaže...

Super!

Khm... Mene samo još nešto znima, odnosno strah me... Što se tiče već navedenog kućišta, kako ću ja znati (pošto na sebi ima FireWire, USB itd) kako to sve spojiti na matičnu, kako spojiti PowerButton sa matičnom itd itd??? Jer ima mnogo onih pipaca koji vire uokolo!!!

Jer, ja bih sam slagao konfu (fizički ugrađivati!), a do sada sam dva puta mijenjao grafičku, jedanput RAM i jedanput DVD, a mislim da je ugradnja diska slična onoj za ugradnju DVD-a...

Što vi mislite... ja hoću steći neke prakse... XD

Pise ti na ploci gdje tocno moras prikopcat power, hdd led, restart itd.
     Dakle ima upute?
     Ma naravno da ima, dobijes knjizicu sa svakom plocom u kojoj je shematski prikaz i jos ti na ploci pise pokraj utora.
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Alex55 kaže...

Hvala...

Hoće li stati ono napajanje u kućište? Iste su dimenzije svih napajanja?

To je sve standardizirano, ne moras se brinut ;)
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Da sve su ti to ATX napajanja. Male su razlike u veličini

fotoforum.forumotion.net
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Alex55 kaže...

Koja je prednost ako mi u trgovini slože računalo?

Ne moras sam dijagnosticirat kvar, samo im odneses cijelo racunalo (ali pod uvjetom da imas naljepnicu na kucistu), ne moras se brinut dali si nesto krivo spojio, oni bi trebali provjeriti stabilnost racunala itd.
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Bolje neka ti slože računalo u dučanu, jer netko tko ne zna složiti komp može napraviti veliku štetu (slučajno slomiješ neki kondenzator na ploči ili procesor krivo staviš ili mu slomiješ pinove) kada već tiu neznaš. Sada se uči na starom kompjuteru (naravno kada stigne novi)

fotoforum.forumotion.net
    Moj PC  
    3 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Ako nemaš iskustva, preporučujem ti da ti u dućanu sve montiraju (pogotovo ako sve uzimaš u istom dućanu). Obično daju godinu dana garanciju na cijelo računalo i tijekom tog razdoblja moraš nositi cijelu kantu u njihov servis da ti ugrade novu komponentu jer je inače gubiš. Također imaš ih pravo gnjaviti za sve nepravilnosti u radu komponenti u tom razdoblju što je velika prednost. Garancija ne pokriva softver, dakle ako sam instaliravaš windowse, linux i bog zna što, to nema utjecaja na garanciju hardvera (osim ako nešto spališ zbog pretjeranog overclockinga).

Kada istekne ta godišnja garancija, trebala bi ti ostati garancija pojedinih komponenti koje imaju dužu garanciju (npr hard diskovi koji imaju do 36mjeseci i sl.) naravno ako ne pogubiš originalni račun.

Sve što dolazi sa pojedinim komponentama dužni su ti dostaviti, mada mislim da ti ne ostave baš svaku kutiju već popratni materijal stave u najvećoj (obično od matične ploče). Makar ih nije zgorega podsjetiti na to, da slučajno ne zaborave.

Inače, sa ovom konfiguracijom koja se iskristalizirala mislim da nećeš prstom mrdnuti u hardver idućih godinu dana. Job well done.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Alex55 kaže...

Ja sam napravio dvije sitne izmjene u cijeloj konfi:

Procesor: AMD Phenom II X4 940 - http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6643
    Matična ploča: Gigabyte MA790X - UD4P - http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7202
    RAM memorija: DDR2 4 GB (2x 2GB) PC8500 Corsair - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_162&products_id=6113
    Grafička kartica: Sapphire HD 4890 - http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6934
    Dvije DVD pržilice: NEC AD 5200 OS - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_17&products_id=4160
    Wireless kartica: Canyon WLAN PCI Adapter - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_32&products_id=3335
    HDD: HDD Hitachi 500 GB - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=7035
    Napajanje: Corsair 520W - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4488
    Kućište: Cooler Master 690 - http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5475

Još uvijek je sve ok? Nova je matična i grafička je Sapphire, jer je jeftinija od Gigagyte, nije pinky i ima CrossFire... Ja sam pitao još jednog stručnjaka, pa ću vidjeti što on kaže...

Ja bi jedino stavio ovaj hard, drugo je sve odlicno.
    Moj PC  
    2 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Takožer bi išao na Seagate/Western Digital 500GB jer su brži od ovog tvog, a Seagate se jako malo grije (to je ovaj BORGov) i jako je brz

fotoforum.forumotion.net
    17 godina
    Oly_E3 kaže...

Takožer bi išao na Seagate/Western Digital 500GB jer su brži od ovog tvog, a Seagate se jako malo grije (to je ovaj BORGov) i jako je brz

Ovaj je jos bolji nego moj.
    Moj je 11. serija koja je poznata problemima (samo kod modela od 1tb i 1,5tb)
    ova 12. serija (za koju sam ti dao link) je odlicna i nitko nema problema sa njom, ima Luxx 12. seriju i isto je prezadovoljan
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice