nova matična ASUS M4A78-HTPC nema floppy port
kako ga spojiti ?
Jel to znak da floppy konačno odlazi u ropotarnicu povijesti ?
kako ga spojiti ?
kako ga spojiti ?
Odavno je floppy otisao u povijest...
Ali imas kupit USB floppy drive-ova... pokusaj sa njima.
Lol ja nisam vidio floopy ulaz ili disk vise godina
meni floppy niti ne treba, ali je na kućištu od kompjutera :)))))))))))))))))))))
i još jedna stvar, htio sam si updateat bios
meni floppy niti ne treba, ali je na kućištu od kompjutera :)))))))))))))))))))))
Pa zašto ćeš spajati floppy ako ti netreba!?
pa inače mi ne treba, sad mi treba, ali valjda mogu i preko cd-a updateat bios
p.s.
osim toga knjigovođa mi još uvijek daje flopije ta finu, ponekad ih gurnem da vidim šta ima
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Update biosa mozes napraviti i iz sistema ili sa neta...imas danas raznih opcija kako update bios uraditi.
ma nebitno di sam kupio,
htio sam samo to spojit, pa sam pomislio kako je izašao neki novi standard, ili možda switch conector.
ma nebitno di sam kupio,
htio sam samo to spojit, pa sam pomislio kako je izašao neki novi standard, ili možda switch conector.
USB floppy... eksterni...
http://217.14.221.177/StartEU.ashx?part=zag&_command=showItem&item=wire-usb-fdd
ma nebitno di sam kupio,
tebi ne ali se meni svida maticna pa sam htio znati gdje si je kupio i koliko kosta
u linksu
jel ih jos ima u linksa?nemogu pronaci
osim toga knjigovođa mi još uvijek daje flopije ta finu, ponekad ih gurnem da vidim šta ima
U kojem stoljeću živi tvoj knjigovođa? 
Vidi, ja sad odrastao s floppy-jima, al' vjeruj mi kad ti kažem da stvarno nema potrebe inzistirati na njima danas. Oke? 
P.S.
Nauči knjigovođu da ti to jednostavno krene slati mailom... Te FINA datoteke su ionako max. par stotina Kb.
Vidi, ja sad odrastao s floppy-jima, al' vjeruj mi kad ti kažem da stvarno nema potrebe inzistirati na njima danas. Oke? 
P.S.
Nauči knjigovođu da ti to jednostavno krene slati mailom... Te FINA datoteke su ionako max. par stotina Kb.
ma jebe se meni za flopi,
bio je tamo i htio sam ga spojit. Kaže frajer u HG spotu, da kupim eksterni...
JE, DA BI GA TRI PUT POKRENUO DO 2050
P.S.
Vlado nije to bas tako... dosta starih programa (pa i novih) koristi floppy za (pazi ovo sad) export i BACKUP. Npr meni curi u ljekarni rade backup svega na diskete. Da, dobro ste culi. Backup na diskete. Veci paradoks nisam vidio u zivotu.
P.S.
Vlado nije to bas tako... dosta starih programa (pa i novih) koristi floppy za (pazi ovo sad) export i BACKUP. Npr meni curi u ljekarni rade backup svega na diskete. Da, dobro ste culi. Backup na diskete. Veci paradoks nisam vidio u zivotu.
Virtual floppy. Bez zafrkancije. 
P.S.
Ne. Floppy must be! Fizicki, nepouzdani, nikakvi floppy!
Ne. Floppy must be! Fizicki, nepouzdani, nikakvi floppy!
Ozbiljno? Ah, pa onda tu nema pomoći...
Ali mislim da i sam znaš da se da fino srutati priča da A: zapravo odglumi neka V/F na USBu i bok. Sve je to stvar dobre volje (i znanja).
Ozbiljno? Ah, pa onda tu nema pomoći...
Ali mislim da i sam znaš da se da fino srutati priča da A: zapravo odglumi neka V/F na USBu i bok. Sve je to stvar dobre volje (i znanja).
Sve je to meni jasno, to sam im i ja pokusao objasnit da mogu sve to trpat na stik i gotovo... ali ne... mora bit disketa.
Sve je to meni jasno, to sam im i ja pokusao objasnit da mogu sve to trpat na stik i gotovo... ali ne... mora bit disketa.
Znaš kako se problemi tog tipa učinkovito sređuju? Dođeš jedan dan i odspojiš floppy. Kad budu išli raditi napraviti sljedeći 'backup' (i ne bude im radilo) kažeš im fino da je krepao od starosti. Onda sjedneš s njima na kavu i objasniš im da su prestali proizvoditi i diskete u međuvremenu i da je to jednostavno out. I ako budu ulagali u novu/staru floppy opremu da će ih to koštati nekoliko tisuća kuna (jer to nitko više ne podržava). Onda im pokloniš jedan USBkey od 512MB i riješio si njihove probleme za sljedećih nekoliko (desetaka) godina. 
Vidiš, moraš se spustiti na njihov nivo. 
Znaš kako se problemi tog tipa učinkovito sređuju? Dođeš jedan dan i odspojiš floppy. Kad budu išli raditi napraviti sljedeći 'backup' (i ne bude im radilo) kažeš im fino da je krepao od starosti. Onda sjedneš s njima na kavu i objasniš im da su prestali proizvoditi i diskete u međuvremenu i da je to jednostavno out. I ako budu ulagali u novu/staru floppy opremu da će ih to koštati nekoliko tisuća kuna (jer to nitko više ne podržava). Onda im pokloniš jedan USBkey od 512MB i riješio si njihove probleme za sljedećih nekoliko (desetaka) godina. 
Vidiš, moraš se spustiti na njihov nivo. 
Ja ne odrzavam kompove, vec ima neka firma koja im to radi. Jos mi samo fali i to radit. Obisija bi se!
Umesto floppyja na to mesto u kućištu lepo ubaci neki interni čitač kartica, nisu skupi, a verovatno će ti biti korisniji. 
Update BIOS-a radiš tako što skineš novi BIOS na hard, onda odeš u BIOS i u njemu nađeš sekciju za updateovanje, odabereš update sa harda, nađeš prethodno skinuti fajl i gotovo (tako funkcioniše na mojoj ASUS M3A78-CM, pošto je tvoja isto ASUS i malo novija, trebalo bi da može). 
Ja sam staromodan pa još koristim usb floppy za flashanje biosa.
Uzeo na ebay-u.