Nova konfa

poruka: 118
|
čitano: 7.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nova konfa

mozda samo da stavis Samsung f3 500 gb hard disk umjesto ovoga. iako je i ovaj odlicanSmijeh

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nova konfa
Mentalist kaže...
Cheezl kaže...

OK, a jel bi onda ova konfa bila ok:

intel i5

ati hd 5870

wd 500gb sata2

corsair 550w

kingmax 4 gb 1333mhz ddr3

Gigabyte P55-UD3

antec 300

--7277 kn

Divna...

Za par godina kupi jos jednu 5870 (tad ce biti jeftine) i opet imas cool stvar...

Mislim da ova matična ne podržava crossfire, a osim toga nezz jel dovoljno ovo napajanje...

Kad grafa zastari, kupit ću novu, nebum se mučil sa crossfire...

16 godina
Cheezl kaže...
Mentalist kaže...
Cheezl kaže...

OK, a jel bi onda ova konfa bila ok:

intel i5

ati hd 5870

wd 500gb sata2

corsair 550w

kingmax 4 gb 1333mhz ddr3

Gigabyte P55-UD3

antec 300

--7277 kn

Divna...

Za par godina kupi jos jednu 5870 (tad ce biti jeftine) i opet imas cool stvar...

Mislim da ova matična ne podržava crossfire, a osim toga nezz jel dovoljno ovo napajanje...

Kad grafa zastari, kupit ću novu, nebum se mučil sa crossfire...

Matična podržava crossfire i mislim da će 550w od corsaira bit sasvim dovoljno.

16 godina
neaktivan
Nova konfa

opa, to me razveselilo....malo...

a čuo sam da nekaj nema x16 nego x8x8

kaje to uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nova konfa

Matična ti je ok nemaš se zašto nervirat. Inače evo ti link izravno sa gigabyte stranice o njoj http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3164

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imaš dva PCI-Express x16 utora koji su za moderne grafe. To su izašle od zadnje 2 godine koliko ja znam i pratim sve?Neodlučan Ono x16 ili x8 ili x4 su brzine prijenosa za kartice. Stavi si jednu HD5870 i za godinu uzmeš novu seriju kada izađe?Belji se

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
stoncin3 kaže...

Imaš dva PCI-Express x16 utora koji su za moderne grafe. To su izašle od zadnje 2 godine koliko ja znam i pratim sve?Neodlučan Ono x16 ili x8 ili x4 su brzine prijenosa za kartice. Stavi si jednu HD5870 i za godinu uzmeš novu seriju kada izađe?Belji se

U potpunosti se slažem. Ovo ti je sad sasvim dovoljno, i više od toga. A za neznam za godinu-dvije staviš novu grafičku.

16 godina
neaktivan

Znači bolje je imati x16?

kaj ova matična ima x8???

EDIT: inače nebum kupoval grafu sve dok ne završim srednju (sad sam 8. osnovne)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 21:49 (Cheezl).
16 godina
Cheezl kaže...

Gledaj!!! Nemaš se šta brinit. Matična ti ima dva pci-Express x16 utora. I tu možeš ubost neku grafičku recimo u tvom slučaju HD5870. I sve će radit bez problema i nemoj brinit ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 21:56 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Cheezl kaže...

Gledaj!!! Nemaš se šta brinit. Matična ti ima dva pci-Express x16 utora. I tu možeš ubost neku grafičku recimo u tvom slučaju HD5870. I sve će radit bez problema i nemoj brinit ništa.

AJ FALA BOGU XD!!!!!

ne fakat, hvala!

Evo novo pitanje

x64 znači 64-bitni windows a x84 32 bitni windows?

kae bolje?

64?

16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...
zabranjeniples kaže...
Cheezl kaže...

AJ FALA BOGU XD!!!!!

ne fakat, hvala!

Evo novo pitanje

x64 znači 64-bitni windows a x84 32 bitni windows?

kae bolje?

64?

Ispravka x86 za 32-bit... x64 je bolje..Belji se

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
Nova konfa

Bolji su 64-bitni i u tvom slučaju je bolje da instaliraš njih. Ako instaliraš 32-bitne neče ti očitat svu memoriju (ti češ imat 4gb rama) nego če ti očitat mislim negdje oko 3,25gb, dok će ti 64-bitni win7 očitat svu memoriju znači 4gb Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nova konfa

TY!!!

Ok, sad pričekat subotu i to je to...

i još nać 250 kn xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Bolji su 64-bitni i u tvom slučaju je bolje da instaliraš njih. Ako instaliraš 32-bitne neče ti očitat svu memoriju (ti češ imat 4gb rama) nego če ti očitat mislim negdje oko 3,25gb, dok će ti 64-bitni win7 očitat svu memoriju znači 4gb Namigiva

3,25 minus memorije graficke karte (koliko ja znam)...

Ja mislim da programi trebaju biti posebno pisani za 64-bitnu verziju...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
zabranjeniples kaže...

Čuo sam da većina programa danas podržavaju 64-bitnu Neodlučan

16 godina
Cheezl kaže...
Mentalist kaže...
zabranjeniples kaže...

Čuo sam da većina programa danas podržavaju 64-bitnu Neodlučan

Istina. Ja imam 64-bitnu verziju i nikakvih problema nemam. Svi mi programi koje sam instalirao rade uredno. Naravno neki programi trebaju bit 64-bitni da bi radili na toj verziji windowsa. Ali ugl sve radi bez problema i nemoraš ništa brinit.

16 godina
neaktivan

Istina. Ja imam 64-bitnu verziju i nikakvih problema nemam. Svi mi programi koje sam instalirao rade uredno. Naravno neki programi trebaju bit 64-bitni da bi radili na toj verziji windowsa. Ali ugl sve radi bez problema i nemoraš ništa brinit.

tako je. ne trebas se uopce brinuti. ja imam 64 bitnu vistu, i sada prelazim na 7-icu, takoder 64 bit.

po meni bolja stvar od 32 bitnog OS-a i mislim da bi trebao uzeti 64 bitni.

16 godina
neaktivan
Nova konfa

ma kralju nemoj kupovati ati 5870 koja je cca 15% brža od 5850...zaista zanemarivo. radije kupi bolji procesor (core i7 860 koji je trenutni best buy ako se ima novaca).

pročitaj testove pa ćeš se uvjerit. i što se tiče napajanja corsair 450 W je dovoljno, čak i viška.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova konfa

Pa nezz, al mislim da ni i7 860 nije više od 15%bolji od i5...

osim toga kaj ce mi tak jak procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ej dobro veli mile_st ne treba ti ta HD5870 jer je skupa za ponuđeno. Oću reć jaka ko sam vrag, ali svejedno. Ta druga sam i ja uzeo ovih dana i puno bi bolje prošla kao uloženo-dobiveno? Uzmeš radeona 5850 ne brini jaka je kartica, jeftinija skoro 1000 pa uštediš lovu za poslije. Iako je imati HD5870 ko nekad kad sam ja uzimao novu lani imati isto HD4870x2 koja je sve rasturala u to doba.Bogataš

16 godina
neaktivan
Nova konfa

stoncin: i jel došla grafa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nova konfa

Vidim ja da vi lupetate s HD5870 u cross-u... S tim procesorom na takve 2 grafe ce dobit 0 bodova vise... Za te grafe treba i7 965 ili 975 clockat najmanje na 4.0 GHz sto je neisplativo s obzirom na cijenu, nemojte se palit na takve crossfire sustave sve dok ne izadju jaci CPU-ovi jer ovo je totalno neisplativo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Vidim ja da vi lupetate s HD5870 u cross-u... S tim procesorom na takve 2 grafe ce dobit 0 bodova vise... Za te grafe treba i7 965 ili 975 clockat najmanje na 4.0 GHz sto je neisplativo s obzirom na cijenu, nemojte se palit na takve crossfire sustave sve dok ne izadju jaci CPU-ovi jer ovo je totalno neisplativo

A zašto nemoš sa 920, 940, 950, 960 na 3.8 GHz?

17 godina
Bara kaže...
Batista kaže...

reko sam samo primjer, otprilike, a niti jedan od ovih nece bit dovoljan da hrani ovakve 2 x5870 grafe na takvoj frekvenciji, puno se puta raspravljalo o tome... sama pomisao da 5870 ima preko 2 milijarde tranzistora govori dovoljno za sebe...

17 godina
neaktivan
Batista kaže...
Bara kaže...
Batista kaže...

reko sam samo primjer, otprilike, a niti jedan od ovih nece bit dovoljan da hrani ovakve 2 x5870 grafe na takvoj frekvenciji, puno se puta raspravljalo o tome... sama pomisao da 5870 ima preko 2 milijarde tranzistora govori dovoljno za sebe...

Aj dobro al bar će sa LGA1366 platformom situacija bit bolje nego sa bilo kojom drugom.

17 godina
protjeran
stipica_zd kaže...

stoncin: i jel došla grafa?

Nažalost nemam grafu još... Onu novu. Ti nisu više normalni, nezz šta rade pa ja čekam 2 tjedna, a kao bili su mi na vratima i nije me bilo...? Sad sam se čuo SMS-om i rekli kao donjet mi osobno doma.Cool U četvrtak bi trebali doći kod mene jer imaju neš za obavit tu u Istri gdje sam ja? lol nemojte tamo kupovat jer nisu baš čisti ti... hmm neću više spominjati ime dućana iako sam spomenuo. Jednostavno mi je stalo do mog novca pa sam našao za 1740 kuna i tamo uplatio pa sad nek mi je i čekam ko BUDALA!!!Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 22:29 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
Nova konfa

zajebano dosta. ocito da u cijeloj drzavi postoje 2 normalne firme kojima mozes vjerovati i koje su pouzdane. ostalo je sve zalosno

nista, zelim ti srecu, valjda se nece nesto lose dogoditi :D

a koliko košta grafa u ostalim trgovinama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Svugdje oko 1900 ili čak 2000 i više kuna... Bog te j***! Ja uzeo čim sam vidio cijenu! Samo i ne bi uzimo da nije mojoj sadašnjoj cijena oko 1000 i to onoj sa 1GB DDR5 memorije? Ja sam se skoro rasplakao pa neću niš dobit za tog zmaja dogodine i išo prodat, prodo i sutra treba doći nova!!!Belji se Sve u svemu dobih 800 za staru i dodao još 900. Meni je to OK?Bogataš Cijene HD5850 u: Links ili ADM! Npr.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 18:01 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
Nova konfa

Evo sutra idem u adm po komponente!

Nadam se da budu imali sve kaj tražim...

EDIT: Gledam u adm-u, nema antec 300, a prije par dana je bio. wtf?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 21:24 (Cheezl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Evo sutra idem u adm po komponente!

Nadam se da budu imali sve kaj tražim...

EDIT: Gledam u adm-u, nema antec 300, a prije par dana je bio. wtf?

Mozda su prodali Antec 300

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice