Da ili ne uzimati nove komponente

poruka: 31
|
čitano: 2.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam u planu uzeti

Matična ploča ASUS P6T SE, X58/ICH10R, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, RAID, FW, eSATA, PCI-E, s. 1366 oko 1500kn

Procesor INTEL Core i7 950 BOX, s. 1366, 3.06GHz, FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCore oko 2300kn

Memorija PC-10600, 8 GB, CORSAIR CMX8GX3M2A1333C9, DDR3 1333 MHz, KIT 2x4 x2 =16 GB 2400kn

e sad molio bi savjete dali da sacekam posto citam da ce ubrzo izaci novi processori od intela itd

i takodjer savjeti oko maticne,sve skupa da bude Max do 5-6 t kn

kompjuter prvenstveno namijenjen za posao (3D)

a igre tu i tamo ponekad

molio bi vasa misljenja dali je isplativo dali sacekati kakav je socket 1366 i ostale komponente koje sam nabrojao (za processor znam) ali ovo ostalo

HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako je za 3D, onda je to to. Ako mislis cekat, onda ces se nacekat.

RAM-a uzmi kolko mozes i ostavi mogucnost dodavanja, znaci nemoj popunit svih 6 slotova na maticnoj.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Da ili ne uzimati nove komponente
sheX kaže...

Uzmi 6GB rama jer i7 900 procesore ne podržavaj dual channel memoriju...ne izlazi nikakavi novi procesori od intela...niti će uskoro (a i ako izađu cijena ći biti ihahaa) de ti nama reci kolko max imaš na raspolaganju i šta ti sve treba..pošto ovde si nabrojao samo 3 dijela

nisi dobro shvatio moje pitanje a niti namjenu racunala (netreba mi za igrati, nego 3D,fry,maxwell arch viz,graf dizajn itd)

6 giga nikako trenutno imam 8 ddr2 i komp se zna zagusit kad je u pitanju projekt naselje sa 10 kuca, ispod 8 ne dolazi u obzir

ostali djelovi idu iz sadasnjeg kompa

tako da mi to nije potrebno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

RAM-a uzmi kolko mozes i ostavi mogucnost dodavanja, znaci nemoj popunit svih 6 slotova na maticnoj.

za processor sam izgleda krivo skuzio izlazak novih i to {#}

btw maticna ima 6 utora i podrzava max 24gb tako da ako uzmem 16 giga 4x4 ostaju ta dva pa s vremenom popunim i njih na tih max 24

15 godina
protjeran
sheX kaže...

Uzmi 6GB rama jer i7 900 procesore ne podržavaj dual channel memoriju...ne izlazi nikakavi novi procesori od intela...niti će uskoro (a i ako izađu cijena ći biti ihahaa) de ti nama reci kolko max imaš na raspolaganju i šta ti sve treba..pošto ovde si nabrojao samo 3 dijela

i 7 9xx procesori podrzavaju dual channel, ali podrzavaju i triple channel pa je svakako bolje uzeti 3x4GB nego 4x4GB. Ako vec treba ogromnu kolicinu RAMa (u sto sumnjam, prije ce bit da se razunalo zagusuje zbog nedostatka grafickog RAM-a i neadekvatne graficke kartice) neka uzme 6x4GB i tako zna da ima maximalnu kolicinu iako ce mu brzina patiti sa popunjenim zadnjim utorom(8GB keksi su jos uvijek preskupi).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zlo33 kaže...
Mad_Badger kaže...

btw maticna ima 6 utora i podrzava max 24gb tako da ako uzmem 16 giga 4x4 ostaju ta dva pa s vremenom popunim i njih na tih max 24

Intelovi high end desktop Sandy Bridge procesori (utor 2011) ocekuju se u trecem kvartalu slijedece godine.

16 godina

@Commodore

Mislim da Sandy Bridge u prodaju dolazi u prvom kvartalu iduće godine.Tako je najavljeno ako se ne varam.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vepar kaže...

@Commodore

Mislim da Sandy Bridge u prodaju dolazi u prvom kvartalu iduće godine.Tako je najavljeno ako se ne varam.....

da, ali 1155 platforma, znaci mid range. s obzirom da pokretac teme trazi mocnu konfiguraciju sa brdo RAM-a i jakim procesorom (ekvivalent i7 950) pretpostavljam da to nece biti platforma za njega. LGA 2011 izlazi u 3. kvartalu ako ne bude kasnjenja.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
sheX kaže...

i 7 9xx procesori podrzavaju dual channel, ali podrzavaju i triple channel pa je svakako bolje uzeti 3x4GB nego 4x4GB. Ako vec treba ogromnu kolicinu RAMa (u sto sumnjam, prije ce bit da se razunalo zagusuje zbog nedostatka grafickog RAM-a i neadekvatne graficke kartice) neka uzme 6x4GB i tako zna da ima maximalnu kolicinu iako ce mu brzina patiti sa popunjenim zadnjim utorom(8GB keksi su jos uvijek preskupi).

nema veze graficka sa time sta se trenutno desava,mozda nesto ali u 3D view kad okrecem scenu dobro radi ali kad kliknes render i kad ti 8 giga popije u 10 sec to je do manjka memorije ne graficke

ipak nisam krivo procitao zadnje sta sam citao je da u prvom kvartalu izlazi sandy ali vise od tog nisam ni saznao ni citao itd

znaci najbolje uzet ovo sta sma gore napomenuo i mirna bosna (sto se tice processora i maticne)?

15 godina
protjeran
zlo33 kaže...
Commodore kaže...
sheX kaže...

nema veze graficka sa time sta se trenutno desava,mozda nesto ali u 3D view kad okrecem scenu dobro radi ali kad kliknes render i kad ti 8 giga popije u 10 sec to je do manjka memorije ne graficke

ipak nisam krivo procitao zadnje sta sam citao je da u prvom kvartalu izlazi sandy ali vise od tog nisam ni saznao ni citao itd

znaci najbolje uzet ovo sta sma gore napomenuo i mirna bosna (sto se tice processora i maticne)?

o kojoj aplikaciji i kojem render engineu je rijec?

maticna ti nema podrsku za USB 3.0 ako ti to nesto znaci.

16 godina
neaktivan
zlo33 kaže...
Mad_Badger kaže...

Ne znan kako je s Maxwellom i kompanijom, al znan da s VRay-em i7 je car. Osim ako nemas para na lopate, pa Nehalem Xeoni dolazu u obzir.

Inace te utore na maricnoj punis 3 po 3 (triple channel). Znaci prvi korak ti je 3 keksa po 4gb (12gb ukupno) pa jos 12 posli. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
15 godina
neaktivan

@commodore

c4d,fry,vray primarni

a onda ostali ovisi sta se radi i sta je potrebno

@Mad_Badger

trenutno prelazimo na vray ali jos uvjek vecinu poslova odradjuje fry sto se tice render engine-a

zancio memorija 3 x 4 pa onda nadogradit jos tolko ako bude potrebno

para na lopate danas imaju samo politicari :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 18:40 (zlo33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Uzmi onaj set od 48GB rama od OCZa mada sumnjam da ćeš to naći negdje ovde...

um caruje dok snaga ne popizdi
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
zlo33 kaže...

@commodore

c4d,fry,vray primarni

a onda ostali ovisi sta se radi i sta je potrebno

@Mad_Badger

trenutno prelazimo na vray ali jos uvjek vecinu poslova odradjuje fry sto se tice render engine-a

zancio memorija 3 x 4 pa onda nadogradit jos tolko ako bude potrebno

para na lopate danas imaju samo politicari :)

boldano - da.

i sam nekad radim u c4d i takodjer sam radio static rendere i animirane filmove naselja sa hortikulturom, vozilima, ljudima... i ne sjecam se da mi je sistemski RAM ikad bio nedovoljan. mozda da sam ustavio ukljucen sav interijerski namjestaj i rasvjetu. ali zato bi graficku karticu bilo pozeljno ubosti neku od 30k kn.

15 godina
neaktivan

pas mater nisam znao to za memoriju i i7

@commodore

sad bas imam projekt od 10 vila sa jako puno drva okolo, sredisnja istra bla bla

2 sata cekam da mi uopce pocne rendat,kazem 8 giga koji su trenutno u kompu ode za 10 sec

show program

jedino probat podijelit scenu pa na vise racunala to izrendat i  merge sve to na kraju,vidjet cemo

jos ako budemo trebali animaciju odradit to ce biti veselo

stavi koju sliku da vidimo c4d radove

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 19:13 (zlo33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zlo33 kaže...

pas mater nisam znao to za memoriju i i7

@commodore

sad bas imam projekt od 10 vila sa jako puno drva okolo, sredisnja istra bla bla

2 sata cekam da mi uopce pocne rendat,kazem 8 giga koji su trenutno u kompu ode za 10 sec

show program

jedino probat podijelit scenu pa na vise racunala to izrendat i  merge sve to na kraju,vidjet cemo

jos ako budemo trebali animaciju odradit to ce biti veselo

stavi koju sliku da vidimo c4d radove

imas na c4dcafe-u nekoliko pod nickom "surki" (valjda su jos tamo).

inace vecinom radim u kombinaciji archicad - artlantis jer mi je to puno brze i zadovoljava 90%potreba. maxwell i c4d dosta rjedje

15 godina
protjeran
LowPing kaže...
Commodore kaže...

This controller is optimized for operation with DDR3 memory and supports 1-, 2-, and 3-channel access modes. In particular, in using the 3-channel access the bandwidth of DDR3-1066 is 25.6 GB/s, which meets the bandwidth of the QPI bus. Therefore, for the Socket LGA 1366 platform the faster memory is not yet needed for now.

Yes the 1366 CPU does support dual and tri channel via the QuickPath Interface (QPI) link and the on-board memory controller. And yes, you can run dual channel instead of tri channel with minimal impact.

mogao sam i ja to napisat........druze pa kad sheX kaze nesto to je onda tako i ja mu vjerujem.... jer je se lik dokazao svojim znanjem i zna vise od vas.....

The Truth about i7 (1366) memory, both dual channel vs tri channel

http://www.overclock.net/intel-memory/681697-truth-about-i7-1366-memory-both.html

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081119121636AAWz9b0

http://xtreview.com/review232.htm

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 19:40 (Commodore).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

e sad ima i i7 ali socket 1156 i 1366 koja je razlika i koji je noviji i koji bi trebao ostati duze na trzistu

sjecam se da je bio 939 i 754 davno za amd

bile su razlike

ali za ova dva intel nemam pojma

pa ako se nekom da malo napisati za ova dva socketa 1156 i 1366 sta gdje kako itd

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LowPing kaže...
Commodore kaže...

mogao sam i ja otvoriti novi account pa pisati kako sam najpametniji covjek na svijetu. cinjenice su jedno a gluposti drugo.

eee druze grjesis.... ja mozda jesam otvorio novi account da obranim sam sebe od takvih likova... ali ja barem ne nazivam ljude glupima....

Nije te ni on nazvao glupim, nego stvari koje pišeš ovuda...iako vidim da je trebao...

Pa nemoj ljudima davat takve pogrešne informacije

zlo33 kaže...

e sad ima i i7 ali socket 1156 i 1366 koja je razlika i koji je noviji i koji bi trebao ostati duze na trzistu

bile su razlike

pa ako se nekom da malo napisati za ova dva socketa 1156 i 1366 sta gdje kako itd

Hvala

1366 je high end, i triple čanel memorija, a 1156 je mid end, i podržava dual čanel.

U svakom slučaju za ovo za što ti trebaš je 1366 socket, tj 2011 kad izađe u drugoj polovici/krajem slijedeće godine, ako se ne varam za vrijeme izlaska

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 20:00 (miki1981).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
LowPing kaže...
Commodore kaže...

mogao sam i ja otvoriti novi account pa pisati kako sam najpametniji covjek na svijetu. cinjenice su jedno a gluposti drugo.

eee druze grjesis.... ja mozda jesam otvorio novi account da obranim sam sebe od takvih likova... ali ja barem ne nazivam ljude glupima....

ne nazivam ni ja nekoga glupim. kad si prvi put napisao da 1366 ne podrzava dual channel odgovorio sam ti da podrzava. kad si nastavio tupiti nesto pogresno onda sam napisao da je to glupost (ne da si ti glupan) jer ipak je ovo necija tema i taj neko zeli tocnu informaciju. neinformiranost nije glupost i niko na svijetu ne zna sve. i ja sam se cesto nadjem u nekoj zabludi ali necu svoje pogresne stavove braniti po svaku cijenu. razlika u brzini izmedju dual i triple channel modea je toliko mala da, ako nekome potrebna kolicina RAM-a (a ocito je), onda moze zanemariti tu razliku u brzini. kao sto (ako) mozes procitati na linkovima koje sam ti stavio postoje aplikacije koje samo gube od triple channela a i one koje dobivaju, dobivaju vecinom zanemarivo malo.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ako otvoris jos 3 accounta imati ces 4x"thumb up" i 4x"hvala".

eto ti ga na

i ja sam se nasao sa djecom prepirat

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
LowPing kaže...
Commodore kaže...

Nije te ni on nazvao glupim, nego stvari koje pišeš ovuda...iako vidim da je trebao...

zlo33 kaže...

bile su razlike

Hvala

1366 je high end, i triple čanel memorija, a 1156 je mid end, i podržava dual čanel.

U svakom slučaju za ovo za što ti trebaš je 1366 socket, tj 2011 kad izađe u drugoj polovici/krajem slijedeće godine, ako se ne varam za vrijeme izlaska

to sam i misliotj procitao u medjuvremenu :)

problem solved hvala na savjetima uzivajte

15 godina
neaktivan

ako sam dobro shvatio mogu uzeti 4x4 tj 16 i bit ce 16 giga jedino sta ce to kao malo "sporije" radit

ili mi uopce nece ucitati tih 16 gb nego 12

svasta ste napisali pa malo zbunjuje {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zlo33 kaže...

ako sam dobro shvatio mogu uzeti 4x4 tj 16 i bit ce 16 giga jedino sta ce to kao malo "sporije" radit

ili mi uopce nece ucitati tih 16 gb nego 12

svasta ste napisali pa malo zbunjuje {#}

Čitat će svih 16, ne brigaj za to, ali gubiš na performansama...

Znači trokanalni daje najbolje rezultate sa 3 ili 6 uparenih modula...dvokanalni sa 2 ili 4.

Ali isto tako niš te ne košta da kupiš 16 gb, pa usporediš direkt na svojoj mašini performanse između 12 i 16. A onda lako i kupiš kasnije kad dođeš do love još 2 *4 pa imaš svih 6 modula...

16 godina
neaktivan

de uzmi 12 GB i tacka..uzmi dva puta po 3x2, ili 3x4, sta te izadje jeftinije..u oba slucaja mozes nadogradit jos..a vise od 18 ti nece sigurno trebat..

zar vrijedi toliko pametovat o tome..

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

de uzmi 12 GB i tacka..uzmi dva puta po 3x2, ili 3x4, sta te izadje jeftinije..u oba slucaja mozes nadogradit jos..a vise od 18 ti nece sigurno trebat..

ja kad svoje pare dajem a pogotovo 5 tisuca kuna volim se raspitati jer mi niti roditelji to kupuju niti mi pare ne rastu na drvu

za 5 tisuca kuna vrijedi pametovati

vidjet ces kad ih zaradis i kad budes kupovao neces 2 puta razmislit nego puno vise

15 godina
neaktivan
sheX kaže...
miki1981 kaže...
LowPing kaže...
Commodore kaže...

zlo33 kaže...

bile su razlike

Hvala

Kad se i7 875K@4.2GHz upari sam 8GB 2600MHz rama (samo soc. 1156 ga podržava eto ti ga na) i sa 3x GTX 480 to je itekako high end

3xgtx 480 {#} da mi je to an 3 sata cisto da vidim kako im arion dusu vadi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zlo33 kaže...
ismar89 kaže...

ja kad svoje pare dajem a pogotovo 5 tisuca kuna volim se raspitati jer mi niti roditelji to kupuju niti mi pare ne rastu na drvu

vidjet ces kad ih zaradis i kad budes kupovao neces 2 puta razmislit nego puno vise

registriraj se na c4dcafe forumu i zamoli tamo nekoga da ti da savjet jer tebi treba usko specijalizirano misljenje a ovdje ces to malo teze dobiti. raspitaj se da li mozda 6 fizickih jezgri daje bolje rezultate od 4 fizicke + HT jer ti to sve zavisi od aplikacije do aplikacije. mozda ti se vise isplati AMD X6. 

S druge strane, ako izaberes intel onda trebas znati da je i7 950 nista drugo nego i7 920 sa tvornicki podignutim taktom. Za posao kojim se bavis (prvenstveno za render) svakako bi bilo preporucljivo overclockirat taj procesor jer je razlika ogromna. Dolje imas link od artlantis benchmark stranice pa mozes vidjeti da ja sa svojim i5 750 na 3.6 (sad je na 3.8) za i7 950 i power Mac-ovima zaostajem 2-3 sekunde (takodjer nick "surki"). bit ovoga sto ti sad pisem je da svoj procesor (i memoriju) moras overclockirat da bi dobio pravi rezultat u rendanju. u tom slucaju apsolutno ti je isto da li kupis i7 920(trenutno za kupiti ima samo 930) ili i7 950 jer ces svakako ici na vise taktove. za razliku u cijeni mozes kupiti dobar CPU cooler, kojeg svakako moras kupiti.

nemoj da te overclockiranje uplasi jer je to danas jednostavniji postupak od memoriranja stanica na auto radiju. procesori imaju auto shut down u slucaju prekoracenja sigurnih temperatura. ja sam sa overclockom od 50% dobio skoro 40% brzi render. 

http://www.artlantis.com/artlantis-benchmark-please-contribute_f-atl_general_us-13417.html

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
zlo33 kaže...
ismar89 kaže...

registriraj se na c4dcafe forumu i zamoli tamo nekoga da ti da savjet jer tebi treba usko specijalizirano misljenje a ovdje ces to malo teze dobiti. raspitaj se da li mozda 6 fizickih jezgri daje bolje rezultate od 4 fizicke + HT jer ti to sve zavisi od aplikacije do aplikacije. mozda ti se vise isplati AMD X6. 

S druge strane, ako izaberes intel onda trebas znati da je i7 950 nista drugo nego i7 920 sa tvornicki podignutim taktom. Za posao kojim se bavis (prvenstveno za render) svakako bi bilo preporucljivo overclockirat taj procesor jer je razlika ogromna. Dolje imas link od artlantis benchmark stranice pa mozes vidjeti da ja sa svojim i5 750 na 3.6 (sad je na 3.8) za i7 950 i power Mac-ovima zaostajem 2-3 sekunde (takodjer nick "surki"). bit ovoga sto ti sad pisem je da svoj procesor (i memoriju) moras overclockirat da bi dobio pravi rezultat u rendanju. u tom slucaju apsolutno ti je isto da li kupis i7 920(trenutno za kupiti ima samo 930) ili i7 950 jer ces svakako ici na vise taktove. za razliku u cijeni mozes kupiti dobar CPU cooler, kojeg svakako moras kupiti.

nemoj da te overclockiranje uplasi jer je to danas jednostavniji postupak od memoriranja stanica na auto radiju. procesori imaju auto shut down u slucaju prekoracenja sigurnih temperatura. ja sam sa overclockom od 50% dobio skoro 40% brzi render. 

http://www.artlantis.com/artlantis-benchmark-please-contribute_f-atl_general_us-13417.html

{#}  uf  AMD i intel i7 usporedjivat u ovu svrhu nikako za igre neznam, ali sto se tice unbiased rendera ma i vray intel popapa amd tako da to pada uvodu

sto se tice clockanja to nije problem nekad sam radio u vemilu i jos nisam zaboravio kako se to radi :D

ali mislim da sam odlucio intel i7 930 ili 950 to cu jos razmislit mbo ova koju sam prvu spomenuo ASUS i memorija 16giga posto sam citao triple i dual jako nebitna razlika u preformansam,ali kad uzmem cu bacit koji test pa vidjet

ako bude nekih bitnih razlika uzmem jos 8 giga i rijeseno

15 godina
zlo33 kaže...

{#}  uf  AMD i intel i7 usporedjivat u ovu svrhu nikako za igre neznam, ali sto se tice unbiased rendera ma i vray intel popapa amd tako da to pada uvodu

sto se tice clockanja to nije problem nekad sam radio u vemilu i jos nisam zaboravio kako se to radi :D

ali mislim da sam odlucio intel i7 930 ili 950 to cu jos razmislit mbo ova koju sam prvu spomenuo ASUS i memorija 16giga posto sam citao triple i dual jako nebitna razlika u preformansam,ali kad uzmem cu bacit koji test pa vidjet

ako bude nekih bitnih razlika uzmem jos 8 giga i rijeseno

Potpuno točno...za ovo što si ti rekao da koristiš komp, još tamo među prvim postovima...samo i jedino intel, i to 1366...ako se radi , a u tvom slučaju je tako, o alatu, onda je to to.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice