Nadogradnja stare konfiguracije

poruka: 9
|
čitano: 1.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobar dan,  daklem evo konfiguracija postojeća

CPU, Intel Core 2 Duo E6600

Matichna,  Giga-Byte GA-965P-S3

Chipset,  Intel P965  + ICH8(R)

Memory, 2048 MBytes @ 332 MHz, 5.0-5-5-15 2X - 1024 MB PC5300 DDR2-SDRAM - OCZ OCZ26671024V 

Graphics, nVIDIA GeForce 7600 GT 256 MB GDDR3 SDRAM

Drive, Hitachi 160.8 GB, Serial ATA 3Gb/s

Sound, Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio

Napajanje, 400W (tako piše na njemu doduše neznam koje)

OS, Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit

Externi HD, 1tb verbatim

Kao što su mi rekli da s ovim ne mogu vrtiti novi lcd monitor sa rezolucijom od 1920 x1080 (neki obični lcd do 1200kn, za sada je stari crt (jako stari))

Govorkalo se da bi najbolje bilo kupit novu, no za to treba para, stara je kupljena prije 4.5 godina i bila je nekih 5k kuna, ali ova mi sasvim zadovoljava net, office i neke sitnice...

E sada ako je moguće da mi ponudite neko poboljšanje koje bi bilo cca do 800 max 1000kn koje bi pokrilo upgrade ovoga gore svega tako da je finalni rezultat gledanje pokojeg filmića, blago vrćenje photoshopa, i najprimarnije office, net, torrent, i sl.

Dodatno pitanje je da li bi promjenom stanja postojala mogućnost igranja wow-a?

(budući bi pretpostavljam nova grafička morala gurat igricu na rezoluciji monitora, nemojte me likvidirat ak sam bubnul kakvu glupost  ) (za sada uredno radi jer stari crt se podešava kak se sjeti)

Puno hvala na sugestija i prijedlozima ma koliko god radikalni bilili

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jedino sto mozes promijeniti je graficka.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja stare konfiguracije

ok, a da li imaš neki prijedlog koju da uzmem koja bi mogla pasat na moju matičnu, kučiste (dosta je veliko i ima dosta prostora I think),  napajanje i koju bi koliko toliko iskoristio procesor.

Thx

15 godina
protjeran

Polovnu HD4850 1gb/HD4870 512/1gb do nekih 500-650kn i za ostatak uzeti napajanje,i overclockat malo cpu i dobru stvar si napravio.

nema beda dok ima meda
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok polovne na njuškalu su oko 500-600 iako kažu da su na njuškalo napuhane cijene... (would not know), ja bi možda radije nekaj iz dućana pa da ak mi rikne za 5 dana nemam muku, 

napajanje bi znači trebalo bolje uzet..koje? 500W / 600W?

možda da umjesto clokanja kupim meoriju za par sto kuna (jesam sad nekaj smiješno bubno, sorry) - nisam nikad clockao samo čitao o tome i nisam baš ziher da bi to radio.. doduše morat ću se raspitati da li bi to mogao netko umjesto mene :)

i da ove grafe nemaju HDMI izlaz a utuvili su mi u glavu da ako hoću rezoluciju od 1920*1080 mora bit taj izlaz (would not know opet)...Help...

fala 

15 godina
protjeran
brizzer kaže...

ok polovne na njuškalu su oko 500-600 iako kažu da su na njuškalo napuhane cijene... (would not know), ja bi možda radije nekaj iz dućana pa da ak mi rikne za 5 dana nemam muku, 

napajanje bi znači trebalo bolje uzet..koje? 500W / 600W?

možda da umjesto clokanja kupim meoriju za par sto kuna (jesam sad nekaj smiješno bubno, sorry) - nisam nikad clockao samo čitao o tome i nisam baš ziher da bi to radio.. doduše morat ću se raspitati da li bi to mogao netko umjesto mene :)

i da ove grafe nemaju HDMI izlaz a utuvili su mi u glavu da ako hoću rezoluciju od 1920*1080 mora bit taj izlaz (would not know opet)...Help...

fala 

Do 650kn se da naći 4870 s garancijom od 1 godine u trgovini tako da potraži malo.

nema beda dok ima meda
15 godina
protjeran

a sta je sa monitorima rezolucije 1920x1080 koji nemaju HDMI ulaz?

krivo su ti rekli. Full HD moze se imati sa HDMI, DVI, Display Port i sa obicnom VGA izlazom.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa to mi ima logike, jer zakaj bi onda postojala hrpa kablova koji imaju te šeme DVI u HDMI i sl... no dobro, nije nužno da onda mora imati HDMI., fala na explejnu.

Nisam uspio nać HD4870 nigdje onlajn - tražim...

A pitanje ako netko zna - ako bi ostavio istu konfiguraciju i u nju uštekao monitor koji ima kako kažu nativnu rezoluciju 1920*1080 kaj će se dogodit??? (jer moja grafa ima 2xdvi izlaz)

I ak upalim neki divx film na komp jel će ga uopće vrtiti??? 

sori ako sam na krivom dijelu foruma.... u svezi glede pitanjca :) tražim odgovore po monitor dijelu ali nothing...

15 godina
protjeran
brizzer kaže...

Pa to mi ima logike, jer zakaj bi onda postojala hrpa kablova koji imaju te šeme DVI u HDMI i sl... no dobro, nije nužno da onda mora imati HDMI., fala na explejnu.

Nisam uspio nać HD4870 nigdje onlajn - tražim...

A pitanje ako netko zna - ako bi ostavio istu konfiguraciju i u nju uštekao monitor koji ima kako kažu nativnu rezoluciju 1920*1080 kaj će se dogodit??? (jer moja grafa ima 2xdvi izlaz)

I ak upalim neki divx film na komp jel će ga uopće vrtiti??? 

sori ako sam na krivom dijelu foruma.... u svezi glede pitanjca :) tražim odgovore po monitor dijelu ali nothing...

Nece se nista dogodit. Tvoja graficka je preslaba za igre na toj rezoluciji ali za uobicajeni rad ne. Filmovi ce ti sasvim normalno ici na toj rezoluciji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice