Nadogradnja konfiguracije

poruka: 14
|
čitano: 955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

naime pratil sam temu sklapanje PC konfiguracija do odredene cijene al imam pitanja.

trenutno raspolazem sa 5000kn al komponente smiju prelaziti tu cijenu..jer nebi kupio sve odjednom. prvo bih uzeo maticnu, rame i procesor recimo..eventualno neku graficku jos..i onda dalje.

znaci uzeo bih

proc: intel i5 2500K

mbo: asus P8P67-PRO

ram: corsair vengeance 2000MHz, 4GB, DDR3

gpu: gigabyte hd6870

imam od starog kompa antecovo napajanje truePower trio, 430W

trenutna konfa mi najvise treba za 3ds max, photoshop, autocad..etc

te ponesto za igranje..

ugl pitanje je dal se slazete s navedenim komponentama, dal su dobro uparene, te ako imate bolje prijedloge, slusam :)

unaprijed zahvaljujem,

LP

0 0 hvala 0
14 godina

Koliko novaca imas za sve?Na to staro napajanje ne racunaj,morat ces kupit novo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina

Evo ako si mislio samo na ove 4 komponente 5000 kn potrošiti. Mislim da ti je to napajanje slabo za ovu konfu.

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve je dobro složeno i napajanje bi bez problema držalo tu konf.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nadogradnja konfiguracije
Penryn kaže...

Sve je dobro složeno i napajanje bi bez problema držalo tu konf.

ti bi to stavia na gtx 560ti i i5 2500k?

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

ti bi to stavia na gtx 560ti i i5 2500k?

Činjenica je da je kvalitetno napajanje.

Stavia bi ga na i5 2500K i HD6870 bez razmišljanja.

95W proc i 150W grafa - ništa extra.

A za GTX560Ti ovisi..ima ih koje mogu povuć od 170W pa do 260W..ovisi koliko je clockana.

14 godina

Cinjenica je da se radi o gtx 560ti twin a ne 6870.I i52500k trosi malo vise kad je ocan kao i grafa koja je sama po sebi ocana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 14:25 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina

preporucam corsair vx 550w. to napajanje bi ti najbolje islo na tu konfu ( ako bi uzimao gtx 560 )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izvini kaj ti se ubacujem u temu ali da ne otvaram novu imam isto par pitanja u vezi svoje komfe....

Dakle da krenem...

Planiram kupit novi procesor (quad) ali maticna mi podrzava Intel core2quad i msl core 2 extreme ali ti procesori se vise ne proizvode pa ih nema u trgovinama za kupit...htio bi samo da mi preporucite neku maticna koja podrzava novije quad core procesore  a da pritom ima podrsku za ddr 2 rame....i ciji quad mi je bolje uzet od intela il amd-a,ciji je kvalititniji,bolji i po mogucnosti jeftiniji..nadam se da me kuzite?

Danijel Crkvenac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gamer15 kaže...

Izvini kaj ti se ubacujem u temu ali da ne otvaram novu imam isto par pitanja u vezi svoje komfe....

Dakle da krenem...

Planiram kupit novi procesor (quad) ali maticna mi podrzava Intel core2quad i msl core 2 extreme ali ti procesori se vise ne proizvode pa ih nema u trgovinama za kupit...htio bi samo da mi preporucite neku maticna koja podrzava novije quad core procesore  a da pritom ima podrsku za ddr 2 rame....i ciji quad mi je bolje uzet od intela il amd-a,ciji je kvalititniji,bolji i po mogucnosti jeftiniji..nadam se da me kuzite?

Koliko novaca imas?Novije platforme su presle na ddr3 ram,tako da ako predes neces moc iskoristit taj svoj ram,jedino na AM2+ plocama koje podrzavaju AM3 procesore.

15 godina
neaktivan

a zasad imam oko 500kn a proc ce stari kupit negdje u 8mj....i zanima me ima li koja ploca da bi mogla podrzat moj dual core e6500....do jeseni a na jesen onda dodje quad

Danijel Crkvenac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

http://www.adm.hr

Sta mislis o ovome???

DualCore Intel Pentium D925 @ 3.00GHz | ASUS P5PL2 | Palit nVIDIA GeForce 9500GT 1GB DDR2 | 160GB HDD WD | 2GB RAM DDR2 800MHz Apacer | Codegen 500W | Samsung SyncMaster 721N "17
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moras ostati na toj ploci ako zelis koristit taj procesor i ddr2 rame.I onda kad skupis novce kupis neki procesor tipa q6600 ili nesto bolje(naravno polovni).Taj tvoj procesor ide samo na socket 775.Ako zelis neku novu plocu i novi intel procesor moras sve mijenjati,a ako zelis prijeci na amd onda prodaj maticnu i procesor i kupi amd quad procesor i maticnu koja podrzava socket am3 zajedno sa ddr2 ramima(to su ti am2+ ploce i neke am3 ploce koje podrzavaju ddr2 memoriju).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice