Nadogradnja kompjutera

poruka: 18
|
čitano: 8.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

eto bliži mi se rođendan(malo više od mjesec dana :D) pa se planiram počastiti malo

ne bi htio kupovati novi jer bi mi to bilo preskupo, a i neisplativo jer s ovim igram skoro sve igre na najvecim detaljima, a i dobar mi je za svakodnevnu upotrebu, ali već se usporava, što zbog toga što su windowsi na njemu već 3 godine pa se nakupilo, a i ova 2 GB rama već postaju malo za današnje standarde

eto da pređem na stvar...predložite mi što bi se moglo sve nadograditi i da sve bude kompatibilno i da ove stare komponente ne guše tu novu

cijena nije bitna, ali neka ne bude to cifra nekog novog skoro pa istog po jačini kompjutera

eto ono što bi htio kupiti, a vi slobodno to izmjenite, dodajte nešto novo ako je potrebno itd.

1) kupio bi sedmicu tako da bi nadogradio rame pa ne znam dal da maknem ove sadašnje pa uzmem 4 ili 8 GB(mislim da mi je to previše ipak,ali rama nikad dosta:D) ili da stavim 4 GB uz ovih 2 GB što bi bilo ukupno 6 GB, ali tu mi problem predstavlja koje rame da stavim i da budu kompatibilni pošto ovih mojih više nema za kupit(ovu opciju bi možda rađe jer je jeftinija i mislim da mi je 6GB sasvim dovoljno za neko vrijeme)... sadašnji rami su ddr2 crucial ballistix 800 mhz,latencije ne znam ali ako je bitno što se tiče kompatibilnosti s drugim ramima onda lagano provjerim - cijena, pa samo neka bude kompatibilno, koliko sam vidio tu su si negdje cijene takvih rama

2)kupio bi si novi monitor ili lcd televizor; sada ne znam što mi je bolje s obzirom na ovu grafičku, i općenito za rad s 80 cm udaljenosti

no htio bi da ako je monitor da ima tuner tako da mogu gledat tv na njemu i ako bi bilo moguće da ima priključke za spojit ps3 na njega

može preporuka jel bolje lcd tv il monitor za najviše svakodnevni rad od nekoliko sati, povremeno igranje,gledanje filmova i za ps3, znači što je najbolje sveukupno

sad ne znam koju rezoluciju moja grafička može glatko tjerati u igrama i normalnom radu, jer se bojim da ako bi išao na novu grafičku da napajanje ne bi bilo dosta a možda bi i procesor bio usko grlo pa mi je ipak to preskupo, a i ne želim da mi oči otpadnu zbog prevelike dijagonale, tako da ništa preveliko tj nešto što je ok za 80 cm udaljenosti - cijena, mislim da bi se moglo naći nešto što odgovara mojim zahtjevima oko 3000 kn, naravno ako ima nešto što odgovara zahtjevima a jeftinije je naravno da može, a ako baš nema ništa kvalitetno ili što odgovara zahtjevima onda može skuplje ali neka ne bude previše

eto htio bi kupiti ram, monitor/tv i sedmicu, no ako ima nešto što bi se još moglo iskombinirat i da napajanje može držati slobodno predložite

mislio sam još neki hard od 1 TB i staviti u raid ali pošto se u to ne razumijem, već znam samo za to kao pojam spajanja dva harda lagano odustajem od te ideje

nadam se da nije prekomplicirano za shvatiti te moje misli i nadam se da će se naći neka dobra duša koje će naći vremena i pomoći :D

konfa je:

Matična:Asus P5K-E

Proc:Intel E8200 2.66GHz

Graf:Ati 4870 512 MB

Ram: Crucial Ballistix 2x1GB ddr2 800 MHz

Napajanje:Chieftec 550 W

Hard:Samsung 320 GB

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nadogradnja kompjutera

ako oćeš bolj stavi 4GB 1066Mhz rama,novi cooler i procesor na 3.4GHZ i po mogućnosti HD 5850 ;)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nadogradnja kompjutera

na sedmici uštediš

ja bih na ovu tvoju konfu dodao još samo 2 gige rama,zatim bi mogao stavit i neki polovni proc sa četiri jezgre...da se nać po oglasima i memorija i proc za pristojnu cijenu,grafička je još uvijek dobra za igranje na 24" monitoru ali na manjim detaljima....

monitor biraj da ima hdmi priključak i da je 24",samsung ima modela sa ugrađenim tv tunerom

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Nadogradnja kompjutera

Dodaj još 2GB DDR2 i OCaj CPU...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran
Nadogradnja kompjutera

ee ili uzmi Q9650 ili QX9770

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
bobo_smrad kaže...

jel ti bas moras postat ovakve idiotarije? jel znas koliko kosta qx9770? ako znas molim te napisi tu da covjek shvati ko mu daje savjete.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

evo posto planiram kupovat u linksu malo sam gledao ponudu i sad sam u nedoumici između par komponenti koju uzeti

ne znam je li mi bolje što se tiče kvalitete slike općenito i kvalitete signala ići na kombinaciju monitor s tv tunerom ili monitor + tv tuner posebno

ako mi je bolje sve u jednom onda može mi neko reći koja je razlika između ova dva monitora pošto su na papiru isti a i cijena je ista:

1) Prvi

2) Drugi

ili ako bi isao na monitor i tv tuner posebno pošto su ti na papiru bolji, je li dobar OVAJ, znači isti kao ovi prije samo ima bolji odazvi, kontrast ali bez tunera

je li ima neko neki od navedenih monitora i jel može reći nešto o njima, probijanju pozadinskog osvjetljenja, kvaliteti slike...

a kod odabira rama što trebam paziti osim da su iste frekvencije ko moji rami

jel bitna voltaža, latencije...?

jel bi OVI G.SKILL, ili OVI MUSHKIN, ili OVI CORSAIR bili ok, znači koji bi mi bili najbolji tj najkompatibilniji, a ako niti jedni onda jel može preporuka koji bi bili

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Commodore kaže...
bobo_smrad kaže...

jel ti bas moras postat ovakve idiotarije? jel znas koliko kosta qx9770? ako znas molim te napisi tu da covjek shvati ko mu daje savjete.

pa onda bi ga i Q9550 potpunoo zadovoljio !!! ide i preko 4GHz i parira i7 930 ;)))

15 godina
protjeran
spaws kaže...

evo posto planiram kupovat u linksu malo sam gledao ponudu i sad sam u nedoumici između par komponenti koju uzeti

ne znam je li mi bolje što se tiče kvalitete slike općenito i kvalitete signala ići na kombinaciju monitor s tv tunerom ili monitor + tv tuner posebno

ako mi je bolje sve u jednom onda može mi neko reći koja je razlika između ova dva monitora pošto su na papiru isti a i cijena je ista:

1) Prvi

2) Drugi

ili ako bi isao na monitor i tv tuner posebno pošto su ti na papiru bolji, je li dobar OVAJ, znači isti kao ovi prije samo ima bolji odazvi, kontrast ali bez tunera

je li ima neko neki od navedenih monitora i jel može reći nešto o njima, probijanju pozadinskog osvjetljenja, kvaliteti slike...

a kod odabira rama što trebam paziti osim da su iste frekvencije ko moji rami

jel bitna voltaža, latencije...?

jel bi OVI G.SKILL, ili OVI MUSHKIN, ili OVI CORSAIR bili ok, znači koji bi mi bili najbolji tj najkompatibilniji, a ako niti jedni onda jel može preporuka koji bi bili

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-8500,+4+GB,+CORSAIR+TWIN2X4096-8500C5C,+DDR2+1066+MHz,+kit+2x2GB&option=artikl&id_kategorija=05120715&id_artikl=051.207.158

te što si ti naveo ništa ne valjaju i imaju samo 800MHz ev uzmi ove što sam ti postavio..

16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

kolko ja znam megaherci na ramima jako malo povećavaju preformanse već oni služe za bolje klokanje procesora(kako sam ja to uspio shvatiti a moguće je da je krivo), a ne mislim previše klokat

a ionako sadašnji rami rade na 800 MHz pa kad bi stavio te opet bi radili na frekvenciji sporijih znači 800 MHz pa mi to ništa ne znači

jel može onda preporuka za monitor i jel mi možete reći na što trebam paziti kod kupnje rama da budu kompatibilni

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

Ne slusaj smrada -.-, jesu ti ti RAMi jedan keks? Stavis samo jos jedan od 2GB i imas 4GB u dual channelu...

The ONE and ONLY!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

nije, 2x1GB je,pa mi to i predstavlja problem pošto ne znam jel trebaju i onda ovi novi biti po 1GB il mogu biti bilo kakvi jer ako mogu onda bi uzeo još 4 GB pa bi imao 6 GB i miran sam dosta dugo

edit:dobro posto sam izgledao uplasio ljude s preopsirnim postovima onda cu otvorit nove teme posebno za ram i monitor

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 12:41 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
spaws kaže...

nije, 2x1GB je,pa mi to i predstavlja problem pošto ne znam jel trebaju i onda ovi novi biti po 1GB il mogu biti bilo kakvi jer ako mogu onda bi uzeo još 4 GB pa bi imao 6 GB i miran sam dosta dugo

edit:dobro posto sam izgledao uplasio ljude s preopsirnim postovima onda cu otvorit nove teme posebno za ram i monitor

ne otvaraj nove teme

i razlika između monitora je u pozadinskom osvjetljenju,LHD model je valjda sa LED osvjetljenjem i trebao bi bit bolji izbor

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 10:05 (M4X).
16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

pa jer ne bi trebao onda biti i skuplji ako je led, no dobro znači da onda uzmem OVOG LHD, jel dobar što se tiče signala, pogotovo digitalnog jer analogni vise nije ni bitan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
spaws kaže...

pa jer ne bi trebao onda biti i skuplji ako je led, no dobro znači da onda uzmem OVOG LHD, jel dobar što se tiče signala, pogotovo digitalnog jer analogni vise nije ni bitan

nisam siguran da li je led pozadinsko osvjetljenje jedina razlika ili ima u još nečemu...traži po guglu ili pitaj u linksu ili nekoj drugoj trgovini ovisno gdje ćeš kupovat

a monitor inače ima:Dodatno MPEG4 FullHD1080p DVB-T TV tuner (analog/digital), ugrađeni surround zvučnici, Daljinski

jačina digitalnog signala ovisi o položaju i anteni

17 godina
Nadogradnja kompjutera

Ne želim ulaziti u preporuke monitora no samo ću navesti razlike tuner u monitoru ili tv kartica u kompu.

Monitor s ufgrađenim tunerom je u biti televizor, tojest možeš gledati TV bez da je upaljen komp.

S TV karticom u kompu možeš snimati program (što s tunerom u monitoru nije moguće), no da bi gledao TV komp mora biti upaljen.

Što se tiće nadogradnje memorije, preporučam da uzmeš samo 2 modula od po 1 GB bilokojeg (rekao bih što jeftinijeg) DDR2 na 800 MHz.

4GB DDR2 dovoljno je za još dosta godina. Nema potrebe za više.

Što se OS-a tiće, slobodno ga reinstaliraj ili stavi novi (preporuka Windows 7 Home Premium 64-bit).

Grafička i napajanje dovoljni su ti za još neko vrijeme.

Procesor preporučam da clockaš ako ti je procedura poznata, a u tu svrhu nebi bilo loše i neki bolji hladnjak uzeti (ako imaš BOX hladnjak).

Disk uzmi veći samo ako ti nedostaje prostora na disku koji imaš. Preporučam Samsung F3 seriju, 500GB ili 1TB.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

ok hvala na savjetima

što se tiče monitora, još ću razmisliti što mi više treba tj. jel želim sve u jednom kupit il dvooje stvari, ali najvažnije mi je da je monitor dobar što valjda i je

što se tiče oc-a, znam klokat, imam katanu 3 tako da to nije problem

ok onda cu nac neki ram, al to mi je bilo bitno da znam da je dovoljno samo da bude ddr2 800 MHz radi kompatibilnosti

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje... imam dell laptop konfigurscija je 2,49 ram i grafička je Mobile Intel® 945GM Express Chipset Family. ne kužim se baš u te stvari pa me zanima koje igrice mogu igrat na tom laptopu!!!!!???? hvala unaprjed!!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice