eto bliži mi se rođendan(malo više od mjesec dana :D) pa se planiram počastiti malo
ne bi htio kupovati novi jer bi mi to bilo preskupo, a i neisplativo jer s ovim igram skoro sve igre na najvecim detaljima, a i dobar mi je za svakodnevnu upotrebu, ali već se usporava, što zbog toga što su windowsi na njemu već 3 godine pa se nakupilo, a i ova 2 GB rama već postaju malo za današnje standarde
eto da pređem na stvar...predložite mi što bi se moglo sve nadograditi i da sve bude kompatibilno i da ove stare komponente ne guše tu novu
cijena nije bitna, ali neka ne bude to cifra nekog novog skoro pa istog po jačini kompjutera
eto ono što bi htio kupiti, a vi slobodno to izmjenite, dodajte nešto novo ako je potrebno itd.
1) kupio bi sedmicu tako da bi nadogradio rame pa ne znam dal da maknem ove sadašnje pa uzmem 4 ili 8 GB(mislim da mi je to previše ipak,ali rama nikad dosta:D) ili da stavim 4 GB uz ovih 2 GB što bi bilo ukupno 6 GB, ali tu mi problem predstavlja koje rame da stavim i da budu kompatibilni pošto ovih mojih više nema za kupit(ovu opciju bi možda rađe jer je jeftinija i mislim da mi je 6GB sasvim dovoljno za neko vrijeme)... sadašnji rami su ddr2 crucial ballistix 800 mhz,latencije ne znam ali ako je bitno što se tiče kompatibilnosti s drugim ramima onda lagano provjerim - cijena, pa samo neka bude kompatibilno, koliko sam vidio tu su si negdje cijene takvih rama
2)kupio bi si novi monitor ili lcd televizor; sada ne znam što mi je bolje s obzirom na ovu grafičku, i općenito za rad s 80 cm udaljenosti
no htio bi da ako je monitor da ima tuner tako da mogu gledat tv na njemu i ako bi bilo moguće da ima priključke za spojit ps3 na njega
može preporuka jel bolje lcd tv il monitor za najviše svakodnevni rad od nekoliko sati, povremeno igranje,gledanje filmova i za ps3, znači što je najbolje sveukupno
sad ne znam koju rezoluciju moja grafička može glatko tjerati u igrama i normalnom radu, jer se bojim da ako bi išao na novu grafičku da napajanje ne bi bilo dosta a možda bi i procesor bio usko grlo pa mi je ipak to preskupo, a i ne želim da mi oči otpadnu zbog prevelike dijagonale, tako da ništa preveliko tj nešto što je ok za 80 cm udaljenosti - cijena, mislim da bi se moglo naći nešto što odgovara mojim zahtjevima oko 3000 kn, naravno ako ima nešto što odgovara zahtjevima a jeftinije je naravno da može, a ako baš nema ništa kvalitetno ili što odgovara zahtjevima onda može skuplje ali neka ne bude previše
eto htio bi kupiti ram, monitor/tv i sedmicu, no ako ima nešto što bi se još moglo iskombinirat i da napajanje može držati slobodno predložite
mislio sam još neki hard od 1 TB i staviti u raid ali pošto se u to ne razumijem, već znam samo za to kao pojam spajanja dva harda lagano odustajem od te ideje
nadam se da nije prekomplicirano za shvatiti te moje misli i nadam se da će se naći neka dobra duša koje će naći vremena i pomoći :D
konfa je:
Matična:Asus P5K-E
Proc:Intel E8200 2.66GHz
Graf:Ati 4870 512 MB
Ram: Crucial Ballistix 2x1GB ddr2 800 MHz
Napajanje:Chieftec 550 W
Hard:Samsung 320 GB