Nadogradnja kompjutera zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 2.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

Pozdrav svima,

imam 1300 kn (1400 najviše) i volio bih za te novce iskombinirat najbolju moguću kombinaciju komponenti za poboljšat taj fps u igrama.

trenutno imam:

Intel® Core™2 Duo Processor E7200 2.53GHz - overclockan na 2.80 (mogao bi mali bez problema i do 3.0 samo što nemam neko hlađenje i ovo je najveći overclock a da mi se temp ne diže previše)

Asus P5G41T-M LE bus od 1333MHz i PCIe od 1.1 x16 (i dosta me zabrinjava kompatibilnost sa grafičkama koje imaju PCIe 2.1 ili veći)

Nvidia GeForce 9400 GT 

2x2GB 1333 DDR3

I neko očajno napajanje koje je malo pokvareno. u slučaju neke jače vibracije nekako "procuri" veći napon nego što bi trebao (ili tako nešto) pa mi se kompjuter restarta a matična kaže: power supply leak. mislim da je od 300W.

I sada, ja bih kupio novu grafičku i napajanje. Istraživao sam već jedno par dana i imam dosta pitanja.

Sviđa mi se GeForce GTS 450 a čak i puno više AMD Radeon HD 6670.

A sad, ova prva u linksu dođe 800 kn ali green edition (neznam jel to označava samo manju potrošnje ili utječe i na neke performanse?) i ima 2.0 utor.

Dok ova druga dođe 650kn ovdje ili 520kn ovdje (makar me brine malo ovaj dućan, ne može se plaćat pouzećem. ima netko tko je možda kupovao kod njih pa da može potvrdit da su korektni?).  
U prvom dućanu piše da je pcie utor 2.0 a svugdje drugdje piše da je 2.1 (tiskarska pogreška?). pretpostavljat cu da je utor 2.1. To me dosta brine jer iz nekog razloga ne mogu updejtat bios (a čitao sam da ako se updejta bios da nebi trebalo bit problema u kompatibilnosti).

A možda ima i neka bolja grafička od ovih a da nije preskupa i da nije previše bottleneckana?

Za napajanje, samo bacite link u linksu ili admu i uzet cu. 

E sad, nakon grafe i napajanja ostat ce novca i za matičnu novu, a kasnije mogu skupit i za neki procesor novi. Makar bi onda volio uzet neku bolju grafičku sad pa je onda kasnije mogu upotpunit sa dobrim procesorom.

Sve u svemu, nakon puno istraživanja po netu samo sam zbunjeniji i sad ovdje pitam profesionalce za savjet.

Volio bih uzet samo grafičku (i napajanje) sa PCIe 2.0 pa da ne moram mjenjat matičnu (a onda sa matičnom i procesor).

ps. jako bih cjenio da kad mi savjetujete što da uzmem date i link pa da mogu i naručit odmah. recimo ADM.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 1:49 (unskilled).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nadogradnja kompjutera
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Nadogradnja kompjutera
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice