Nadogradnja dual core sustava

poruka: 17
|
čitano: 2.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

trenutno:

PROCESOR: Intel® Pentium® dual-core processor, 1.8 GHz

MATIČNA PLOČA: Gigabyte GA-945GCMX-S2

MEMORIJA: DDR2 SDRAM 2GB

GRAFIČKA KARTICA: Nvidia GeForce 8400 GS

kako optimalno nadograditi za nekih 1500kn

ploču bih ostavio

koliko sam vidio 2GB DDR2 memorije dođe cca. 350-400kn

pa bih molio savjet koji procesor i grafičku da stavim za cca. 1100 kn

ako se to može igrao bih ove neke novije igrice

monitor je 19" 1440x900

hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Bilo bi dobro znat kakvo napajanje imaš (da nije neko teško smeće i šrot)?? Moj savet za tebe bi bio (s obzirom da voliš igrat novije igre) da se strpiš, skupiš nešto novaca, prodaš to sve i prijeđeš na zaista povoljnog i za male novce isplativog AMD-a. Što se tiče ove konfe. Ploča mi se nikako ne sviđa. Dakle po meni bi valjalo onako kako sam ti savjetovao. Ali ako se ipak odlučiš zadržat ploču, za tebe ide ovako. Staviš recimo neki procesor iz E5xxx ili E6xxx dual core serije (vidim da ih tvoja ploča podržava) ali češ morat flashat BIOS na najnoviju verziju. Zatim bi bilo dobro stavit još jedan keks od 2gb rama na 667mhz (pretpostavljam da imaš jedan keks od 2gb) jer ti ploča podržava 2 keksa do max. 4gige rama. Što se grafe tiče, valjalo bi stavit, recimo HD4850 (uz uvjet da nemaš neko teško smeće od napajanja). I to bi otprilike ušlo u tvoj buđet od 1500kn. Međutim, kažem, puno bi se više isplatilo skupit nešto novaca (sad su i blagdani i slično) pa prodat postojeću konfiguraciju i prebacit se na AMD. Nadam se da sam malo pomogaoNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:16 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja dual core sustava
jedan keks od 2gb
400W bezvezni proizvođač
ja bih htio recimo COD4 online bez trzanja na 1440x900
nema više novaca možda još kojih 100 max 200kn ali možda
16 godina
robert_kc kaže...
jedan keks od 2gb
400W bezvezni proizvođač

Uzmi onda HD4770 (nešto manja potrošnja od HD4850, a i jeftinija je). COD4 nije nešto zahtjevna igra tako da nečeš imat problema s njom.

16 godina
neaktivan
robert_kc kaže...
jedan keks od 2gb
400W bezvezni proizvođač

tesko da za te pare mos nesto dobro ugrabit...

mozda ti pase ovako nesto:

Procesor Intel Pentium Dual-Core E6500 , 2.93GHz, socket 775, 2M cache -- 538,00 kn

Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x -- 549,99 kn

ostani na 2 gb rama... nije ni to lose...

1. ako ga ideš nadogradit mozda ce ti tribati bolje napajanje...

2. pokusaj ici na soluciju @zabranjenogplesa.. da skupis ako možeš malo vise novaca i neku AMD konfu ugrabiš....

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
16 godina

Kažeš da imaš još 100-200kn. Evo za tebe nešto iz protisa za cca 1650kn. Ovo je najbolje što možeš za te novce, a da ostaviš već postojeću ploču. Nadam se da napajanje neće zezat ( u slučaju problema (iako se nadam da ih bit neče)) uvijek je tu jeftin i za ovakve situacije vrlo učinkovit i isplativ Fortron 400PNF (cca 250kn).

-Intel Dual Core E5300 2x2.6ghz

-VTX HD4850 512mb

-DDR2 2gb 667mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nije mi ovo jasno
ti kažeš da uzmem e5300 2x2.6 a @mac je našao proc na 2.93
shvaćam da si ti stavio nekakvu za dva broja jaču grafičku naspram 4670 ali zar ne bu bil onda procesor preslab
po ovome kaj ste vas dvojica napisali kaj ne bi bilo bolje da uzmem neki prosjek između vas
neki procesor na 2.6 i grafičku 4770 ak to ima za kupiti onda ni procesor ni grafička ne bu bili slabiji nego podjednaki
sorry na mojem razmišljanju ak nisam u pravu
ovih 100-200 kn nisu baš jako izgledni
hvala
16 godina
robert_kc kaže...
nije mi ovo jasno

Ti između ta dva procesora nečeš primjetit, pa skoro, ama baš nikakvu razliku. Što se grafičkih tiče, HD4770 je otprilike tu negdje sa HD4850 (nešto sitno slabija, ali manje troši i manje se grije) i jeftinija, kolko vidim u protisu, nekih 30-40kn (možda je ona za tebe i bolji izbor od HD4850 s obzirom na manju potrošnju). Kažeš da nisi baš pri novcu (ako se ne varam) tako da nemaš baš previše izbora. Ovo je najbolje što možeš dobit. Napajanje koje imaš je neki šrot koji si, pretpostavljam, dobio uz kučište. Nadaj se da neče zezat (mislim da ne bi trebalo), međutim sa šrot napajanjima nikad ne znaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:27 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

ja bi najviše volio da mogu igrati ove nove rpg-e,

ono di ideš nekud i tučeš se a onda dobivaš bodove s kojima možeš imat bolje oružje i oklope,

ali tak da je to lijepo a ne da mi je u kvadratićima i da čovjek ide sporo kad se bumba s nekim

0 0 hvala 0
16 godina

Kažem ti, ovo što sam ti sastavio (samo umjesto HD4850 stavi HD4770) za nekih 1600kn je najbolje što možeš dobit. Možda eventualno, ako nisi pri novcu, izostaviš 2 gige pa ih staviš kad to bude potrebnije (uštediš nekih 400kn).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih tu kupio neki hladnjak za procesor do nekih 180 - 200 Kn (recimo AC Freezer 7) i clockao procesor na barem 2.3 GHz.

Dodao bih naravno još 2 GB ram, što je nekih 350 - 400 Kn.

Što se grafičke kartice tiče, njena zamjena nek ti bude prioritet. Recimo Radeon HD 4770 što je nekih 750 Kn.

Za ostatak novca uzeo bih napajanje (ako ostane novca barem 250 Kn).

Dakle, procesor treba ili zamijeniti jačim ili overclockati. No ako i ostane takav kakav je nije velika šteta.

Ram može ostati i na 2 GB ako bi mijenjao procesor (radi smanjenja troškova).

Za grafičku sam već napomenuo da je zamjena nje prioritet.

Nebi trebao gledati ništa manjih brojki od Radeona HD 4670 (od HD 5xxx serije ništa ispod 5670) ili GeForce 240.

Veći brojevi - jača kartica a vjerojatno i veća potrošnja...

Ako ostane novca, definitivno napajanje Corsair CX 400W. Minimalno Fortron 400W PNF.

Da, i nakon nadogradnje obavezno novi Windows 7. Ako nadogradiš ram, obavezno 64-bit.

A ako mijenjaš procesor, onda je to neki Core Duo ili Core 2 Duo E5xxx ili E6xxx.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
15 godina
neaktivan

Procesor Intel Pentium Dual-Core E5300 , 2.6GHz, socket 775, 2Mb cache, FSB 800, box, 3 god. Jamstva, 65W, SLB9U

XFX HD4770 512MB DDR5 750MHz, Dual DVI, HDTV out, HDCP ready, GPU clock : 750MHz, Memory Clock 3200 MHz HD-477A-YDFC

DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5

1.621,98Kn sve zajedno

da li je ovo ok ?

da vas više ne zamaram

0 0 hvala 0
16 godina
robert_kc kaže...

da li je ovo ok ?

da vas više ne zamaram

Pa gledaj, što se tiče memorije ona bi trebala radit na 667mhz s obzirom da ti ploča ne podržava na više. U najgorem slučaju imat češ problema (bilo je i takvih slučajeva) s obzirom na različite kekse memorije. Ja bi osobno išao na isti kakav imaš ili bar da budu frekvencije iste (667mhz). Što se ostatka tiče, sve je ok. Samo češ, kao što sam već rekao, za taj procesor morat flashat BIOS na najnoviju verziju.

191x7, da se nadovežem na tvoje mišljenje. Mislim da je puno bolje uzet ovaj procesor što mu ja preporučam, nego ić na OC soluciju s obzirom na ploču i memoriju. Vjerovatno će se dat dignit minimalno, ali osobno bi najradije ovaj bolji i jači procesor. Što se napajanja tiče, Fortron 400PNF bi držao i jače od ovoga bez greške, tako da mu jače neče ni trebat (naravno, u slučaju da uopće bude uzimao napajanje).

17 godina
zabranjeniples kaže...

191x7, da se nadovežem na tvoje mišljenje. Mislim da je puno bolje uzet ovaj procesor što mu ja preporučam, nego ić na OC soluciju s obzirom na ploču i memoriju. Vjerovatno će se dat dignit minimalno, ali osobno bi najradije ovaj bolji i jači procesor. Što se napajanja tiče, Fortron 400PNF bi držao i jače od ovoga bez greške, tako da mu jače neče ni trebat (naravno, u slučaju da uopće bude uzimao napajanje).

Dobro, to stoji.

No što će kad bude htio iduću nadogradnju ili nove jače komponente, morati će mijenjati i novo napajanje koje je kupio (ako uzme Fortron 400W PNF).

Ja sam mu samo napisao moguće opcije.

Robert_kce, to što si složio je OK.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
16 godina
191x7 kaže...

Dobro, to stoji.

No što će kad bude htio iduću nadogradnju ili nove jače komponente

Da, u tome se slažem. Zato sam odmah rekao da se nadam da napajanje neče stvarat probleme (što u budučnosti itekako hoće). Međutim, također sam odmah na početku rekao da bi najbolje bilo se strpit i skupit nešto novca pa ić na AMD (najbolja opcija za budučnost, a i najisplativije za sitne novce). Ali ovo što sam mu složio je najbolje što može dobit u pogledu performansi, a da ostane postojeća pločaNamigiva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 18:37 (zabranjeniples).
15 godina
protjeran

ma amd je najisplativiji i najjači pa Phenom II X4 965 je jači i od Q9550,i5 750,i7 920,i7 940 tu je negdje sa i7 950

i ko bi davao više para na i7 kad za puno manje para može kupit dobar am3 socket ploču koja garantuje budućnost i phenoma jednog i to sve tjera ddr3.ajoooj jbš triplle channel onda

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

ma amd je najisplativiji i najjači pa Phenom II X4 965 je jači i od Q9550,i5 750,i7 920,i7 940 tu je negdje sa i7 950

i ko bi davao više para na i7 kad za puno manje para može kupit dobar am3 socket ploču koja garantuje budućnost i phenoma jednog i to sve tjera ddr3.ajoooj jbš triplle channel onda

daj ne pričaj gluposti Phenom II 965 je malkice jači od q9550 na stock frekvencijama, a kad dođe do oveclokanja phenom jednostavno tu nema šta tražiti.

I po preformansama je tu negdje sa q9550, a ne sa i7 950, i slabiji je od svih ostalih koje si naveo. A što se tiče isplativosti to si u pravu, to je uvijek bila vrlina amd-a

Mrog
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice