Moja konfiguracija do 500-700€

poruka: 48
|
čitano: 4.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

POMOC - PREKRIZITE, IZBACITE NEPOTREBNE DIJELOVE, UBACITE BOLJE, ILI STA VEC, SAMO MI TREBA DOBAR ODABIR DO 600-650€ ZA GAMING PC.

Kuciste: THERMALTAKE ELEMENT T 130KM
MATICNA PLOCA: GIGABYTE GA-990XA-UD3 250KMM
Procesor: INTEL CORE i5-650 BOX 2x 3,20GHz 4MB L3 Sck.1156 343KM
RAM: DDR III 4GB 1600MHz KINGSTON HyperX blu 48KM
GRAFICKA: VGA ASUS nVIDIA ENGTS450, DI, 1GD5 SLI 255KM
HDD: HDD 3.5" 1TB SEAGATE 7200rpm SATA2 132KM
DVD CITAC: DVD RW LITEON IHAS122-18B 36KM

UKUPNO 1149KM u € je oko 600€

To je to, sa ovim bih zelio da tjeram sve na high, pri nekom 24 inchnom monitoru..

Da moze pogurati: BF3, CODMW3, GTA V(jos nije izasao ali..) ...i ostale novije igre..

To je moj neki odabir, a naravno, vi ste tu da pola od ovoga ako zelite prekrizite, i izaberete mi nesto sa Plus.ba, vrlo je lako pronaci sve, samo mi izaberite komponente i malo jeftinije kuciste, ne neko no name nego ovako thermaltake, e sada ne znam dolazi li napajanje.. znaci sve do 600-650€, sve vise je previse.. i jos da, ako sam neke gluposti stavio npr hdd 1tb manjih performansi, vi npr mozete

staviti 500gb a neki bolji, jeftiniji ili neke dijelove izbaciti a staviti nesto sto ce gurati ove masne igre {#}. {#}

Sipa
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 21:21 (UltimateGroup47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Proc i matična su nekompatibilni (proc je Intelova s1156 platforma, a matična AMDova sAM3/AM3+ platforma), dva skroz različita socketa, tak da... sutra ću ti složiti stvar s kojom ćeš biti zadovoljan.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izbaci uljeza

...mislim da moj naslov bolje odgovara temi...{#}

...kaos...
Moj PC  
11 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Izbaci uljeza
Jurra kaže...

{#}{#}{#}

Sipa
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...

Potpisujem! {#} Tvoja graficka + Battlefield 3 na Ultra?! Procesor Intel + Maticna AMD?! {#}

1X MB GIGABYTE GA-970A-D3 

1X KUĆIŠTE FRACTAL DESIGN CORE 1000 Black

1X AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX 3.2GHz 8MB 125W Black Edition

2X DDR III 2GB 1333MHz KINGSTON

1X GIGABYTE ATI HD6850 1 GB

1X HDD 3.5" 500GB WD SATA3 16MB

1X DVD RW LG GH22NS70 SATA

1X CORSAIR 450W VX

Sve zajedno 1300 KM! {#}

14 godina
protjeran
NESHO kaže...
Jurra kaže...

Potpisujem! {#} Tvoja graficka + Battlefield 3 na Ultra?! Procesor Intel + Maticna AMD?! {#}

1X MB GIGABYTE GA-970A-D3 

1X KUĆIŠTE FRACTAL DESIGN CORE 1000 Black

1X AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX 3.2GHz 8MB 125W Black Edition

2X DDR III 2GB 1333MHz KINGSTON

1X GIGABYTE ATI HD6850 1 GB

1X HDD 3.5" 500GB WD SATA3 16MB

1X DVD RW LG GH22NS70 SATA

1X CORSAIR 450W VX

Sve zajedno 1300 KM! {#}

Pa vi ste tu da me ispravite {#}. Hm... hvala ti puno, nema sta, nego jesi li sa plus.ba izabrao?

nesto mi malo ram-a.. a hdd bas bi mogao biti 500, nema potrebe za 1tb, umjesto toga ubacimo nesto jace.

Jos pitanja..

Da li birati neko masno kuciste, ili da na to ne bacam pare?

a sto se tice graficke, neka ide do 150€..

mislim se na 4-jezgreni procesor, posto bas nisam voljan baciti pare ponovno za 1-2 godine..

P.S. Da nebi zabusavao redom ovdje, dajte recite na sta da obratim paznju kad budem kupovao, npr ne bude te i te komponente a oni odma pocnu svirati o drugima i "mnogo boljima"

ne zelim da podvale, te mi stoga recite kako da se krecem po pitanju odabira jacih grafa i svega toga, kako na to da gledam, s obzirom da nisam previse upucen u ovo, ali znam i ja da treba gledati na memoriju, propusnost..

Sipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 0:07 (UltimateGroup47).
16 godina
neaktivan

Da, sve je s plus.ba izabrano. Rama imas 2X 2 Gb ako nisi primjetio dakle 4 GB. HDD i jeste 500 gb, Procesor JESTE cetverojezgreni a ako hoces fino igrati Battlefield 3 bilo bi pozeljno da uzmes jacu grafu. Kao sto sam rekao, da je to adm ili protis moglo bi se bolje za te pare slozit ali ovako, jbg... Uglavnom, to ti je sasvim u redu konfa koja moze gurati SVE na high, eto osim mozda Battlefield koji nece na ULTRA nego samo na high! :) A sto se tice kucista, moje misljenje je da to nije toliko bitno, bar meni, zato sto nema smisla davati puno love za nesto sto ce biti estetski dobro a NIKAKVE razlike u performansama... Kuciste je za izgled i eventualno protok zraka, tj temperaturu! Inace, prijatelj mi ima vrlo slicnu konfu ovoj i vrti sve od Total War Shogun-a do Witchera 2 i Skyrima na najvisim postavkama bez problema i zadovoljan je!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 0:25 (NESHO).
14 godina
protjeran

NESHO kaže...

Da, sve je s plus.ba izabrano. Rama imas 2X 2 Gb ako nisi primjetio dakle 4 GB. HDD i jeste 500 gb, Procesor JESTE cetverojezgreni a ako hoces fino igrati Battlefield 3 bilo bi pozeljno da uzmes jacu grafu. Kao sto sam rekao, da je to adm ili protis moglo bi se bolje za te pare slozit ali ovako, jbg... Uglavnom, to ti je sasvim u redu konfa koja moze gurati SVE na high, eto osim mozda Battlefield koji nece na ULTRA nego samo na high! :) A sto se tice kucista, moje misljenje je da to nije toliko bitno, bar meni, zato sto nema smisla davati puno love za nesto sto ce biti estetski dobro a NIKAKVE razlike u performansama... Kuciste je za izgled i eventualno protok zraka, tj temperaturu! Inace, prijatelj mi ima vrlo slicnu konfu ovoj i vrti sve od Total War Shogun-a do Witchera 2 i Skyrima na najvisim postavkama bez problema i zadovoljan je!

Da. Upravu si. A nesto gledam ova kucista Chieftec i Coolermaster i ostale.. {#}

Svi znamo da je dobro uzeti neko jebozovno kuciste, al et, ne znam mozda je bolje za kuciste manje, a za grafu npr vise. Sve se mislim da za grafu bi trebaod dati minimalno 150€ ?

Da li ako uzmem umjesto i5, stavim i3, da li ce biti more lag, ili fps drop, i da li uzimati amd-ovu opremu i generalno sve njihovo ili intel & NVIDIA?

Posto zelim da max sve iskoristim, jer ga jednom uzimam da ga imam poduze.. kako bi trebao to gledati kada dodjem tamo sa ovim spiskom sto ste vi napravili ili bez-

dajte mi mbo najskuplju, rama najvise, graficku najskuplju... hm... ne znam napraviti razliku, da li uzimati negu badass maticnu ili ne.. sta da uzimam skuplje tj. za sta najvise novca da bacim,

i jos dodju li u tim kucistima napajanja?

P.S. nisam toliko siguran, ali ako ima jos neki shop u Sarajevu, da ima "ovakav" izbor komponenti, slobodno i vi mi nesto javite {#}.

Izleti mi ovo kuciste, cini mi se ima napojnu pise 430, Coolermaster http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1041

Graficka: http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=2171

ili http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1250

ili http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1847

E sad ima tu i GIGABYTE, ASUS, ATI RADEON,  NVIDIA, .. pa na sta da se baziram od svih tih proizvodjaca.. preporuka?

Sipa
15 godina
neaktivan

Evo moja preporuka :

Sve je iz Imtec-a:

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 12:41 (eagle05).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Moja konfiguracija do 500-700€

Hvala momci, samo mi odgovorite na ono pitanje iznad {#}

Sipa
15 godina
neaktivan
UltimateGroup47 kaže...

NESHO kaže...

Da. Upravu si. A nesto gledam ova kucista Chieftec i Coolermaster i ostale.. {#}

Svi znamo da je dobro uzeti neko jebozovno kuciste, al et, ne znam mozda je bolje za kuciste manje, a za grafu npr vise. Sve se mislim da za grafu bi trebaod dati minimalno 150€ ?

Da li ako uzmem umjesto i5, stavim i3, da li ce biti more lag, ili fps drop, i da li uzimati amd-ovu opremu i generalno sve njihovo ili intel & NVIDIA?

Posto zelim da max sve iskoristim, jer ga jednom uzimam da ga imam poduze.. kako bi trebao to gledati kada dodjem tamo sa ovim spiskom sto ste vi napravili ili bez-

dajte mi mbo najskuplju, rama najvise, graficku najskuplju... hm... ne znam napraviti razliku, da li uzimati negu badass maticnu ili ne.. sta da uzimam skuplje tj. za sta najvise novca da bacim,

i jos dodju li u tim kucistima napajanja?

P.S. nisam toliko siguran, ali ako ima jos neki shop u Sarajevu, da ima "ovakav" izbor komponenti, slobodno i vi mi nesto javite {#}.

Izleti mi ovo kuciste, cini mi se ima napojnu pise 430, Coolermaster http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1041

Graficka: http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=2171

ili http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1250

ili http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1847

E sad ima tu i GIGABYTE, ASUS, ATI RADEON,  NVIDIA, .. pa na sta da se baziram od svih tih proizvodjaca.. preporuka?

Ovo moje kuciste sto sam stavio nije lose a posto je intel -nvidia kombinacija skuplja a u BiH su ionako komponente preskupe idi na amd. Za neku dobru intel - nvidia kombinaciju u BiH treba imati miniamlno 1800-2000KM

ova HD6870 je veoma dobra graficka i ovaj Phenom II x4 955 je odlican procesor, i puno je bolja moja graficka od ovih sto si ti pitao za njih

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 13:24 (eagle05).
14 godina
protjeran

Heheh.. dobro si me uputio, nadam se {#}.
Onda zaobici Intel u sirokom luku.. Gledam bas tu graficku, iz 2009 je {#}, mozda je o5 badass, vidim ima sa 3 venta, a i sa jednim, predstavlja li to kakvu razliku uopceno kod takvih razdjeljaka..... ?

E sad, ostalo mi je nejasno to da, kako da biram komponente, da li sto vise da pošamaram novcanik za mbo, ili je sasvim dovoljno dati 50€, ali opet ne znam koju uzeti.. da li uzeti skuplju ili neku solidnu, a tu dolazi problem

da li se na nju mogu stavljati badass komponente? Moj plan: MBO 50€, GPU: ~200€, CPU: ~100 i ostalo sitno.. ?

Sipa
14 godina
protjeran
eagle05 kaže...

Evo moja preporuka :

Sve je iz Imtec-a:

nista to sto sam trazio skoro nema na imtec stranici {#}

Sipa
15 godina
neaktivan
UltimateGroup47 kaže...

Heheh.. dobro si me uputio, nadam se {#}.
Onda zaobici Intel u sirokom luku.. Gledam bas tu graficku, iz 2009 je {#}, mozda je o5 badass, vidim ima sa 3 venta, a i sa jednim, predstavlja li to kakvu razliku uopceno kod takvih razdjeljaka..... ?

E sad, ostalo mi je nejasno to da, kako da biram komponente, da li sto vise da pošamaram novcanik za mbo, ili je sasvim dovoljno dati 50€, ali opet ne znam koju uzeti.. da li uzeti skuplju ili neku solidnu, a tu dolazi problem

da li se na nju mogu stavljati badass komponente? Moj plan: MBO 50€, GPU: ~200€, CPU: ~100 i ostalo sitno.. ?

Evo pogledaj imaju sve ove komponente  http://shop.imtec.ba/bs/7-komponente a da bi mogao kupiti prvo se moras registrirati

A za maticnu nemoj stediti jer to ti je osnova jer na nju spajas sve ostalo

A jesi razmisljao da kupis neke komponente polovne ili sve mora biti novo 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 18:17 (eagle05).
14 godina
protjeran

Sve novo, generalno.

Mooozda neki polovan full hd monitor 22-24 incha..

Nemam pojma, zbunio sam se totalno sto se tice tih komponenti. {#}

Sipa
16 godina
neaktivan

Vidis, ti trazis odgovor na pitanje koje je jako relativno! Nikad ne mozes reci bolji ATI ili Nvidia, tj. nema pravila! Kazem ti, ako hoces gaming treba ti graficka! Te graficke sto si ti naveo (6770 i GTX 460) su dobre graficke, al opet ako hoces da ti duze potraje konfa za gaming, mislim da je 6850 minimalno! Inace, AMD tj. ATI je UVIJEK jeftiniji od Nvidie i Intel-a i to je njihov nacin kako da prezive jer Nvidijine kartice su opcenito dosta jace kao sto je npr. Intelov cetverojezgreni slicne cijene AMD-ovom vecinom slabiji. Najveci problem je sto ja stvarno nemam blage kako stoje cijene u BiH jer sam ja u Hrvatskoj, ja sam ti slozio tu konfu sa ODLICNOM maticnom za koju je eagle05 rekao da je osnova i to je tacno i treba biti dobra maticna jer bez dobrog temelja ne mogu ostale komponente dati 100%! Dakle, s obzirom na to da trenutno ponuda u BiH nije bas nesto, mislim da bi bilo pametno izbjegavati "fensi" skupa kucista jer ako zelis da potraje ta tvoja konfa, moraces zrtvovati onaj estetski dio i najbolje bi bilo da slazemo AMD konfu! Da mi sad tu slazemo konfu od 2000-2500 KM, to bi bila druga stvar, al ovako jbg! Sto se tice kvalitete brandova, za napajanje ne prihvacaj NISTA osim Corsair, XFX, LC, Silverstone i mozda Fortron jer je i napajanje JAAKO bitno, ako uzmes nekvalitetno napajanje, ako ono crkne moze povuci sa sobom sve ostalo, maticna MSI, Asrock, Gigabyte i jos par brandova ali uglavnom ova tri. Od grafickih dolazi u obzir sve od 6850 pa nadalje ako nadjes ista jeftino. Procesor cak moze biti i slabiji, ako ima tamo u tom Plus.ba mozes uzeti i npr. Phenom II x4 840 BOX koji je jeftiniji, a nije los jer sam ja upravo na njemu i 6850 igrao Witcher 2 na ultra i 1280x1024! Oko harda se uglavnom ne mozes puno za****** kao i s optickim uredjajem. To bi ti uglavnom bilo to i jos jednom da ti napomenem, ne stedi na GRAFICKOJ i NAPAJANJU! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
15 godina
UltimateGroup47 kaže...

Izvoli:

x1 MB BIOSTAR TA990FXE AMD990FX AM3+ 4xDDR3-2000 OC PCIeX 243,55 KM

x1 Kućište GEMBIRD CCC-ML2, bez napojne, midi-tower, black 23.10 KM

x1 CPU AMD Phenom II X4 840 AM3 BOX 170.10 KM

x1 HDD 500 GB, WD5000AAKS, SATA-2, 7200 rpm, 16 MB

x1 G.SKILL 4 GB DDR3-1333, F3-10600CL9S-4GBNT 32.40 KM

x2 VGA SAPPHIRE ATI HD6790, PCI-E, 1GB DDR5, DVI/HDMI/DP LITE 11194-02-20G (CrossFire) 504.1 KM

x1 DVD-RW SAMSUNG SH-222AB/BEBE 22x, SATA, bulk, black 29.80 KM

x1 Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST70F-ES v1.0 700W silent 80 Plus 154,75 KM

1.313,4 KM, genelec.ba

jedan solidan pokušaj za te pare, ako izuzmemo kućište...   što se procesora tiče, nazovi i pitaj ih mogu li ga naručit za navedenu cijenu jer trenutno ga nemaju na lageru... ako ne mogu, složit ću ti drugu konfu, nije problem...

Nisam zadovoljan, plus.ba, imtec.ba i genelec.ba su debelo preskupi, a ponuda im je prejadna.

14 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
UltimateGroup47 kaže...

Izvoli:

Mislim da si osakatio pojam o kucistu, nije lose, ali ne vidim logike, umjesto neko coolerMaster od 50€ sa napojnom 500W, tamo kuciste bez napojne pa napojnu od 750W cemu to? cemu 700~750? Nema sanse.

A za graficku, mislim, da je Bogu plakati koliko trazi para, zar se ne moze ubaciti neka do 200€ ? Da kupim od 500KM samo graficku ne bi je smio pogledati.. tu mnogo gubim, a proc da bude amd 3.2 quad core, zasto ne?

Sipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 19:36 (UltimateGroup47).
16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
UltimateGroup47 kaže...

Izvoli:

x1 MB BIOSTAR TA990FXE AMD990FX AM3+ 4xDDR3-2000 OC PCIeX 243,55 KM

x1 Kućište GEMBIRD CCC-ML2, bez napojne, midi-tower, black 23.10 KM

x1 CPU AMD Phenom II X4 840 AM3 BOX 170.10 KM

x1 HDD 500 GB, WD5000AAKS, SATA-2, 7200 rpm, 16 MB

x1 G.SKILL 4 GB DDR3-1333, F3-10600CL9S-4GBNT 32.40 KM

x2 VGA SAPPHIRE ATI HD6790, PCI-E, 1GB DDR5, DVI/HDMI/DP LITE 11194-02-20G (CrossFire) 504.1 KM

x1 DVD-RW SAMSUNG SH-222AB/BEBE 22x, SATA, bulk, black 29.80 KM

x1 Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST70F-ES v1.0 700W silent 80 Plus 154,75 KM

1.313,4 KM, genelec.ba

jedan solidan pokušaj za te pare, ako izuzmemo kućište...  što se procesora tiče, nazovi i pitaj ih mogu li ga naručit za navedenu cijenu jer trenutno ga nemaju na lageru... ako ne mogu, složit ću ti drugu konfu, nije problem...

Nisam zadovoljan, plus.ba, imtec.ba i genelec.ba su debelo preskupi, a ponuda im je prejadna.

Graficka {#} Covjek hoce konfu koja ce mu biti iskljucivo za gaming i da mu potraje dugo! Graficka mu mora biti na prvom mjestu! {#} I SIGURNO mu ne treba 700W! Covjece, prijatelj mi ima to napajanje na GTX 580 i sesterojezgrenom Phenomu! {#}

16 godina
neaktivan

Aha, tek sad vidim, ti si stavio u crossfire... {#} Mislim, moze i tako, ali mislim da bi bilo bolje da uzme jednu 6850 i to je to, zato sto onda  ne mora trositi vise na napajanje i uzme jaci procesor!

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NESHO kaže...

Aha, tek sad vidim, ti si stavio u crossfire... {#} Mislim, moze i tako, ali mislim da bi bilo bolje da uzme jednu 6850 i to je to, zato sto onda  ne mora trositi vise na napajanje i uzme jaci procesor!

OCaš HD6790 i imaš HD6850@Stock. OCaš dvije i kao da imaš dvije HD6850@Stock. OCom će ovaj grafički sustav dati performanse slične onima GTX580, ponegdje čak i bolje.

14 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
NESHO kaže...

OCaš HD6790 i imaš HD6850@Stock. OCaš dvije i kao da imaš dvije HD6850@Stock. OCom će ovaj grafički sustav dati performanse slične onima GTX580, ponegdje čak i bolje.

Da da.. oc pa mi crkne, nema vise novi ako to ode.

Sipa
15 godina
UltimateGroup47 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Da da.. oc pa mi crkne, nema vise novi ako to ode.

LoL Neće ti ništa crknut ako ne pretjeraš.

16 godina
neaktivan

Ako on ne zeli overclockirati? Ja isto ne volim overclockirati, a i koliko bi to trebao OC-ati 6790 da dobije 6850?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NESHO kaže...

Ako on ne zeli overclockirati? Ja isto ne volim overclockirati, a i koliko bi to trebao OC-ati 6790 da dobije 6850?!

Svakako ne veoma mnogo s obzirom da su oba dvije grafe Bartsice - HD6790 je LE, a HD6850 PRO.

16 godina
neaktivan

Svejedno, zar ne bi bilo bolje da ustedi na jednoj 6850 i slabijem napajanju i uzme Phenom x4 955 umjesto 840 BOX?

15 godina
NESHO kaže...

Svejedno, zar ne bi bilo bolje da ustedi na jednoj 6850 i slabijem napajanju i uzme Phenom x4 955 umjesto 840 BOX?

Ako hoćeš slabiji setup, onda da. LoL Phenom 955 jest bolji od 840-ice, ali ne toliko da bi se u ovom slučaju više isplatio...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice