Ovako, ja znam da sam već napravio jedan ovakav sličan topic pod naslovom "Pomoć za novi PC", ali sada jednostavno moram napraviti još jedan jer sam dosta toga nadogradio, i dodao periferiju. Ovo će biti poduži topic pa neka čitaju samo oni koji imaju vremena da mi daju ozbiljan odgovor :P
Započeo bi sa samom konfiguracijom:
CPU - AMD Phenom II x4 955
MBO - Asus M4A89GTD PRO/USB3
RAM - HyperX Kingston 2x2 GB 1600 MHz
HDD - WD CaviarBlack 1TB SATA 3, Buffer 64 MB
VGA - XFX ATi Radeon HD5850 Black Edition, PCI-Express
PSU - LC POWER Silent Giant Green Power LC6650GP3, 140mm ventilacija, 650W
Optički Pogon - Asus QuieTrack DVD-RW LightScribe. (ne treba mi trenutno bolji nego taj!)
Case - CoolerMaster HAF 922
Čitač kartica - Spire SP332CB 51in1 sa USB 2.0 portom
Trenutna cijena: 7491 (ne uključujući optički pogon, neću updejtati cijene cijelo vrijeme jer mi se najvjerojatnije neće dati :P)
Periferija:
Tipkovnica: Logitech G110 gaming keyboard, USB 2.0 port, MIC i HeadPhone portovi integrirani.
Miš: Logitech G500 gaming mouse, 5700 dpi.
Zvučnici: Logitech X530 5.1 Surround System
Cijena: nisam siguran, non-stop se mijenja!
Monitor:
LG W2453V-PF 24", Full HD, VGA, DVI i HDMI priključak. (ovo zadnje kupujem, trenutno nemam novca za njega pa ću u međuvremenu koristiti Samsungov 22" monitor", cijena mu je 1.568 KN u ADM-u)
E sada moja pitanja.
1. Dali će mi SVE ove komponente (i periferija) čitati Windows 7, 64 bitna verzija, jer sam čitao negdje da Windows 7 ne podržava ovaj čitač kartica, kao i tipkovnicu.
2. Dali ja mogu na ovu matičnu instalirati Floppy drive?
3. Dali će mi matična podržavati RAM od 1600 MHz?
4. Čitao sam da mi onboard zvučna kartica podržava 5.1 zvučne sisteme ali samo tražim da mi to potvrdite.
5. Što mi mislite o konfiguraciji i periferiji?
6. Sada sam malo čitao da ovaj optički pogon ima IDE power utor a ne SATA, kao što sam rekao, ne želim ga mijenjati, a gledao sam malo u specifikacijama napajanja da nema IDE konektor, pa sam htjeo pitati dali postoji za kupiti SATA to IDE adapter?
Evo na samom kraju, molio bi vas da mi NE slažete konfiguracije. Možete mi predlagati neke komponente ali ne želim da mi idete ispod specifikacija ovih trenutnih. Isto tako za periferiju. Zahvaljujem na pažnji :D

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.