Mišljenje o konfiguraciji.

poruka: 23
|
čitano: 4.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako, ja znam da sam već napravio jedan ovakav sličan topic pod naslovom "Pomoć za novi PC", ali sada jednostavno moram napraviti još jedan jer sam dosta toga nadogradio, i dodao periferiju. Ovo će biti poduži topic pa neka čitaju samo oni koji imaju vremena da mi daju ozbiljan odgovor :P

Započeo bi sa samom konfiguracijom:

CPU - AMD Phenom II x4 955

MBO - Asus M4A89GTD PRO/USB3

RAM - HyperX Kingston 2x2 GB 1600 MHz

HDD - WD CaviarBlack 1TB SATA 3, Buffer 64 MB

VGA - XFX ATi Radeon HD5850 Black Edition, PCI-Express

PSU - LC POWER Silent Giant Green Power LC6650GP3, 140mm ventilacija, 650W

Optički Pogon - Asus QuieTrack DVD-RW LightScribe. (ne treba mi trenutno bolji nego taj!)

Case - CoolerMaster HAF 922

Čitač kartica - Spire SP332CB 51in1 sa USB 2.0 portom

Trenutna cijena: 7491 (ne uključujući optički pogon, neću updejtati cijene cijelo vrijeme jer mi se najvjerojatnije neće dati :P)

Periferija:

Tipkovnica: Logitech G110 gaming keyboard, USB 2.0 port, MIC i HeadPhone portovi integrirani.

Miš: Logitech G500 gaming mouse, 5700 dpi.

Zvučnici: Logitech X530 5.1 Surround System

Cijena: nisam siguran, non-stop se mijenja!

Monitor:

LG W2453V-PF 24", Full HD, VGA, DVI i HDMI priključak. (ovo zadnje kupujem, trenutno nemam novca za njega pa ću u međuvremenu koristiti Samsungov 22" monitor", cijena mu je 1.568 KN u ADM-u)

E sada moja pitanja.

1. Dali će mi SVE ove komponente (i periferija) čitati Windows 7, 64 bitna verzija, jer sam čitao negdje da Windows 7 ne podržava ovaj čitač kartica, kao i tipkovnicu.

2. Dali ja mogu na ovu matičnu instalirati Floppy drive?

3. Dali će mi matična podržavati RAM od 1600 MHz?

4. Čitao sam da mi onboard zvučna kartica podržava 5.1 zvučne sisteme ali samo tražim da mi to potvrdite.

5. Što mi mislite o konfiguraciji i periferiji?                                                                                                                                                                                                 

6. Sada sam malo čitao da ovaj optički pogon ima IDE power utor a ne SATA, kao što sam rekao, ne želim ga mijenjati, a gledao sam malo u specifikacijama napajanja da nema IDE konektor, pa sam htjeo pitati dali postoji za kupiti SATA to IDE adapter?

Evo na samom kraju, molio bi vas da mi NE slažete konfiguracije. Možete mi predlagati neke komponente ali ne želim da mi idete ispod specifikacija ovih trenutnih. Isto tako za periferiju. Zahvaljujem na pažnji :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 1:36 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovako.

1. sve je kompatibilno, neznam zašto tipkovnica i čitač kar. ne bi bili, kad su usb.

2.nemožeš instalirati floppy(pogledao sam u kučiste i nema utor za njega,ako sam u ove kasne sate dobro vidio)

3. podržava 1600 ram(meni radi na 1666)

4. 5.1 radi bez problema(imam t6060 5.1 i radi)

5. odlično složeno(za razliku od večine ostalih ovo je OK),

jedino bi ja uzeo neko bolje napajanje, jednostavno mi se lc power ne uklapa u konfiguraciju(osobno misljenje)

uzmi ovako nešto:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=8576

i sam ču to uzeti za koji tjedan.

inače super složeno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Evo hvala puno, ali to za napajanje ja ipak nebi mijenjao jer LC-ovi PSU-i su bili best buy napajanja. Ali ja sada imam još jedan problem, to sam sada stavio pod pitanje 6.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Mišljenje o konfiguraciji.

win7 ti sam instalira drajvere od usb uređaja i ima i one otprije za vistu u sebi tako da je kompatibilno

naravno drajvere za chipset, grafu i zvučnu ćeš morat sam instalirat

floppy drive trebaš vidjet ako ti ima utor na case-u

više manje sve novije DDR3 MBO podržavaju i do 2000MHz RAM frekvencije

pogledaj malo pod specifikacijama MBO da li ti piše surround 5.1 za tu integrirku

O konfiguraciji i periferiji? Hm. Istini za volju za te novce da se i bolje samo ti si pisao da nećeš prijedloge (molio bih vas da mi NE slažete..)

trash bin can:S
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 3:29 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Ne, ova konfa mi je krajna, ne želim ništa drugo, eventualno periferija i monitor. Ali sada mi je največi problem ono pod pitanje 6
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne kužim baš kaj mišliš koji ide, ja imam staru DVD-RW,nije SATA , nego PATA(široki kabel) i mogu sve zašekati.

ako hočeš sve best buy, onda ni proc ni matična to nisu, nego neki 955 i asrock 880G extreme3, više/manje isto a jeftinije

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Neću sve best buy, ali to za DVD-RW, neznam, tu-http://www.pcworld.idg.com.au/review/servers_storage/asus/drw-1612bl_lightscribe/219613/images?image=5 piše da se spaja preko IDE kabela a ne preko SATA kabela, dali je IDE isto kao PATA? Ako je isto onda imam kabel na napajanju. Usput, ova matična koju sam uzeo bila je jedna od best-buy matičnih 2010, barem tako piše na linksu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...
Neću sve best buy, ali to za DVD-RW, neznam, tu-http://www.pcworld.idg.com.au/review/servers_storage/asus/drw-1612bl_lightscribe/219613/images?image=5 piše da se spaja preko IDE kabela a ne preko SATA kabela, dali je IDE isto kao PATA? Ako je isto onda imam kabel na napajanju. Usput, ova matična koju sam uzeo bila je jedna od best-buy matičnih 2010, barem tako piše na linksu.

da to ti je isto, tako da možeš uzeti

15 godina
neaktivan
OK, sada još samo jedno pitanje, znam da sam ovo pitanje postavio već milijardu puta ali još uvijek nisam siguran :P, dali će mi 650 W sigurno biti dovoljno da mi cijela konfiguracija radi besprijekorno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bilo bi ti dosta i 450w..NamigivaSmijeh

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
17 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...
OK, sada još samo jedno pitanje, znam da sam ovo pitanje postavio već milijardu puta ali još uvijek nisam siguran :P, dali će mi 650 W sigurno biti dovoljno da mi cijela konfiguracija radi besprijekorno?

DA , sve če radit besprijekorno na tom LC 650W , na 650W(nisam siguran za lc) idu i 2 5850.

16 godina
neaktivan
zubic kaže...
Sejki32 kaže...

DA , sve če radit besprijekorno na tom LC 650W , na 650W(nisam siguran za lc) idu i 2 5850.

LC Power proizvodi CWT (koji proizvodi za Corsair) tako da moze i na LCu 2 HD 5850.. Osmijeh

15 godina
neaktivan

Nemogu na ovo napajanje ići 2 5850, nema dovoljno konektora, ali hvala :D. Dali je za Logitech G500 dobra podloga Stellseries QcK?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 13:33 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogu ic, jer dobijes 6pin to molex adaptere s grafickom.. Namigiva

Ja bih na tvom mjestu uzeo Sharkoon Aqua XL podlogu.. Jeftina, a odlicna..

15 godina
neaktivan
44x33 mi je ipak malo preogromno :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ispričavam se na double-postu ali ja bi vas preobratio na http://www.bug.hr/forum/topic/memorije/kompatibilnost-ram-maticne/66874.aspx?page=0&jumpto=1241604&sort=asc&view=flatda mi pomognete sa RAMom. Jedan user  mi je rekao da postoji mogučnost da mi se sistem ruši jer nije siguran koji mi je točni tip RAM-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 22:31 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oprosite što bumpam topic ali samo jedan malo update, ipak sam odlučio otići na AMD Phenom II x4 955 jer mi se ipak ne isplati dodati 200 kn za samo 0.2 GHz =/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo da te pitan zasto tako skupu maticnu i HDD??? Tu si roknija preko 500kn previse po meni..i da kao visegodisnji kanteras ne bi ti vise preporucija logitech pogotovo  g110 tipkovnicu kad rezer nudi bolje izbore za manju paru( ako ces zicnu uzet umisto wirelessa) .i razmisli oko misa,za mene puno previse za te novce ima boljih izbora;)

I ako ces samo jednu grafu koristit a ne cross onda ti napajanje toke snage bas i ne bi tribalo

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 0:41 (r3pka).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bi te onda zamolio da mi naredaš bolje izbore :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Konfa ti je super, no ja bi tu radije išao na baotiana, pa ga klokao, pa klokao mamu da ne bude usko grlo i to bi išlo 110 u ZetorMarku.

Inače odlična konfa, uzimaj.
Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...
Konfa ti je super, no ja bi tu radije išao na baotiana, pa ga klokao, pa klokao mamu da ne bude usko grlo i to bi išlo 110 u ZetorMarku.

Inače odlična konfa, uzimaj.

Zar više nije dosta naklokanoga Baotiana i trkaće obitelji?

...
16 godina
protjeran
Stara koka, dobra juha.
Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
15 godina
neaktivan

Ispričavam se na bumpu ali sam samo htjeo r3pka-i poručiti da mi itekako treba napajanje ovakve snage, 15% struje u njemu mi ide na topilnu znači napajanje mi izdaje samo 553W bez opterečenja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice