Mišljenje o konfiguraciji

poruka: 31
|
čitano: 2.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Vidim da ima sličnih tema sa sličnim konfiguracijama, ali mislim da je svaka jedinstvena, pa evo moje koju sam odabrao:

VGA Sapphire PCI-E ATI Radeon HD 5750, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP 1.011,49 kn
HDD SATA II 750 GB WD Caviar Black, 7.200 rpm, 32 MB, 521,92 kn
Kućište Antec Gamer Three Hundred, crno, bez PSU 450,13 kn
MB Gigabyte S1156 P55-UD3, P55, DDR3 800,50 kn
Kingmax 4GB, 2X2GB KIT, DDRIII 1333 non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLFE 668,29 kn
Napajanje 450W Corsair CMPSU-450VXEU 496,00 kn
ODD DVD-RW LITE ON iHAS124-19 DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM, DVD+/-R 24x/24x, DVD+/-RW 8x/6x, DVD+/-R9 8x 183,25 kn
CPU INT Core i5 750 1.322,78 kn

Za platiti: 5.454,36 kn

Ponuda je iz Protisa.
Mišljenja su dobrodošla. Komp bi služio za igranje (naravno :) ), Internet, filmovi, itd... uglavnom klasika

I pitanjce: da li mi trebaju još kakvi kablovi, konektori ili slicno???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Mišljenje o konfiguraciji

Dobro. Kabeli su uvijek tu ako štogod zatreba nikad nezz? HeheNeodlučan Koja je marka prže ako se smije znat? To ime nisam čuo još? ODD? LITE? OK nema veze samo prža. Drugo dobro. Jesi siguran zašto uzimaš iz Protisa cijelu konfu rastavljenu? ADM ima jeftinije i besplatnu dostavu i montažu komponenta! Igre moš sigurno tjerat s tom grafom. I ja sam si uzeo istu za Crysis Very High na 1680!

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
neaktivan

lipo, lipo, i ja bi tako da mogu.....:))

jedino šta ti treba još je jako, jako veliki monitor da to ima smisla i kvalitetna periferija...

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Dobro. Kabeli su uvijek tu ako štogod zatreba nikad nezz? HeheNeodlučan Koja je marka prže ako se smije znat? To ime nisam čuo još? ODD? LITE? OK nema veze samo prža. Drugo dobro. Jesi siguran zašto uzimaš iz Protisa cijelu konfu rastavljenu? ADM ima jeftinije i besplatnu dostavu i montažu komponenta! Igre moš sigurno tjerat s tom grafom. I ja sam si uzeo istu za Crysis Very High na 1680!

Ma pržilicu Lite on sam stavio samo tako (zasada) uglavnom ce bit taj rang cijene (sv je to isti d... - oprostite :) ). Jer mi je Protis jeftiniji, usporedba istih konfiguracija iz Protisa i ADM-a, razlika je oko 100-150kn na stranu Protisa. 

Uzeo bih rastavljenu, jer imam prijatelja za posloziti to, jer sam cuo da ako oni sastavljaju komp, stave garanciju 2 god na sve komponente i naljpnicu stave da nemres otvarat komp.

Pitanje vezano uz kablove i konektore je bilo zbog napajanja i graficke. jer mislim da sam negdje procitao (u ovaj dio se ne kuzim bas :) ) da ovo napajanje ima samo 1 6 pinski neki konektor, a graficka treba 2, pa da ima neki konektor/konverter ili tak nesto...

Ne bi išao na AMD...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 18:31 (bogy87).
17 godina
protjeran

Pa evo ti gore dokaz što imaš u ADM za istu tu tvoju cijenu ako samo staviš još ovu moju MBO: Gigabyte MA770-UD3 revizija 2.0

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 18:38 (stoncin3).
15 godina
bogy87 kaže...

Vidim da ima sličnih tema sa sličnim konfiguracijama, ali mislim da je svaka jedinstvena, pa evo moje koju sam odabrao:

VGA Sapphire PCI-E ATI Radeon HD 5750, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP 1.011,49 kn
HDD SATA II 750 GB WD Caviar Black, 7.200 rpm, 32 MB, 521,92 kn
Kućište Antec Gamer Three Hundred, crno, bez PSU 450,13 kn
MB Gigabyte S1156 P55-UD3, P55, DDR3 800,50 kn
Kingmax 4GB, 2X2GB KIT, DDRIII 1333 non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLFE 668,29 kn
Napajanje 450W Corsair CMPSU-450VXEU 496,00 kn
ODD DVD-RW LITE ON iHAS124-19 DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM, DVD+/-R 24x/24x, DVD+/-RW 8x/6x, DVD+/-R9 8x 183,25 kn
CPU INT Core i5 750 1.322,78 kn

Za platiti: 5.454,36 kn

Ponuda je iz Protisa.
Mišljenja su dobrodošla. Komp bi služio za igranje (naravno :) ), Internet, filmovi, itd... uglavnom klasika

I pitanjce: da li mi trebaju još kakvi kablovi, konektori ili slicno???

Dobra konfiguracija! Sve mi se sviđa osim grafičke. Moj ti je savjet u tom cjenovnom rangu da ideš na VGA VTX PCI-E RADEON HD4870 1GB. Cijena u protisa ti je 1016,10kn. Ta grafička ti je nešto jača od HD5750. Uzmi nju, a što se ostalog tiče sve je ok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 21:02 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

jadno to kralju daj 600 kn za kučište a uzmi šrot grafu koja ima dx11 a kad dođu dx11 igrice ona nit jednu neće moć vozit

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 20:56 (anX).
15 godina
neaktivan
anX kaže...

jadno to kralju daj 600 kn za kučište a uzmi šrot grafu koja ima dx11 a kad dođu dx11 igrice ona nit jednu neće moć vozit

aj mi to malo pojasni. zasto je to šrot grafička??? a kuciste predobro???

16 godina
protjeran

Meni je divno...

I samo da kazem... Ne moze sve ovo biti u lame kucistu!!!

Mora nesto biti i lijepo.

Svejedno ti ako imas masinu os 50000 Kn ako ti izgleda kao sranje.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 22:05 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

HD5750 uopče nije šrot i o tome se nemože govorit. Dakle tu se slažem. Ali i dalje stojim kod onoga da je bolje uzet HD4870.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako,

prvo sam gledao 4870 vaporX 1GB, pa sam onda saznao da s mojim monitorom (koji cu zasada zadrzati bar jos neko dogledno vrijeme) od 19'' i max rez od 1280x1024 bi ta grafička bila prejaka i neiskoristena. I onda sam se odlucio za slabiju 4850 s 512MB.

I onda vidim da je izasla 5xxx serija, i pogledam malo cijene, testove itd., i vidim prihvatljivu cijenu za 5750 1GB GDDR5 cca 1000kn i ima mogucnost DX11 pa me to privuklo.

E sad vise neznam sta da uzmem. Opet zelim da mogu igrat gotovo sve igrice, i da ciejna cijele konfe bude do 5,5k kn.

Pitanjce, ako i uzmem 4870 koja ima DX10.1, da li cu moc igrat igrice koje zahtijevaju DX 11??

0 0 hvala 0
15 godina
bogy87 kaže...

Ovako,

prvo sam gledao 4870 vaporX 1GB, pa sam onda saznao da s mojim monitorom (koji cu zasada zadrzati bar jos neko dogledno vrijeme) od 19'' i max rez od 1280x1024 bi ta grafička bila prejaka i neiskoristena. I onda sam se odlucio za slabiju 4850 s 512MB.

I onda vidim da je izasla 5xxx serija, i pogledam malo cijene, testove itd., i vidim prihvatljivu cijenu za 5750 1GB GDDR5 cca 1000kn i ima mogucnost DX11 pa me to privuklo.

E sad vise neznam sta da uzmem. Opet zelim da mogu igrat gotovo sve igrice, i da ciejna cijele konfe bude do 5,5k kn.

Pitanjce, ako i uzmem 4870 koja ima DX10.1, da li cu moc igrat igrice koje zahtijevaju DX 11??

Naravno da očeš. Neka te to ne brine. Uzmi HD4870 i u živaj.

16 godina
neaktivan

par savjeta:konfu uzmi iz adma, mislim da ces bolje proci.

stavi samsung f3 500 gb HDD koji je 350 kn u adm-a.

ustedi jos 200 kn na kucistu(onda za 1 god uzmi neku pilu od kucista)

i uzmi neku malo jacu grafu..

edit:tek sam sad vidio, trenutno nema samsung f3 u adma, valjda ih je nestalo tako da mi teorija pada u vodu...osim ako neces ustediti samo na kucistu pa neku 200 kn jacu grafu uzeti..

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 22:42 (stipica_zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali mi se uopce isplati uzimat jacu graficku s obzirom na ogranicenost rez od 1280x1024??

Koja ce biti razlika u kvaliteti slike na igrici koja podrzava DX11, na kartici s DX11 i kartici s DX10.1??

Na sta mislis pod tim jaca kartica? Ciljas na neku odredenu ili? 4xxx ili 5xxx serija?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a ne znam, mislio sam nekako ustediti pa nategnuti do 5850, ali ne uspijeva mi nikako...onda nista, ostani pri ovome...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa ljudi ja sam u gornjem postu slozio odlicnu konfu sa HD5850..Ne vidim u cemu je problem..To ti je bolja konfa od tvoje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
besla kaže...

Pa ljudi ja sam u gornjem postu slozio odlicnu konfu sa HD5850..Ne vidim u cemu je problem..To ti je bolja konfa od tvoje.

tvoja konfa je odlicna, i meni se vise sviđa od one koju je stavio...ali rekao je da ne zeli AMD tako da nista od toga...

15 godina
besla kaže...

Njegova konfiguracija je isto odlična i ne treba se brinit. Jedina mana je ta grafička koju ja nikako ne bi stavio. Dakle kako sam mu već reka neka minja grafičku i sve ostalo je ok.

15 godina
neaktivan

Vjerojatno sam se odlucio :)

Malo razmisljanja i kalkuliranja o financijama je dovelo do sljedeceg:

Većina ostaje isto, samo bi se promjenilo slijedeće:

Išao bi na slabiju grafičku, prvenstveno zbog male rez monitora 1280x1024. Nekako mi se cini da bi ova bila jako dobra za mene:

Sapphire HD 4850 HDMI, 512MB GDDR3 256bit, Dual slot Fansink, Dual DVI, HDMI, PCI Express 16x, CrossFire, Core : 625 MHz, Mem FQ : 993MHz

I na slabije kuciste: CoolerMaster Elite 334, black

Sto mislite o tome? Mislim da je to za meene dovoljno, a i 500kn ostaje u dzepu :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

grafa je dobra, ali uzmi kuciste coolermaster cm 690 tako da si miran dugo vremena sto se toga tice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bogy87 kaže...

Vjerojatno sam se odlucio :)

Malo razmisljanja i kalkuliranja o financijama je dovelo do sljedeceg:

Većina ostaje isto, samo bi se promjenilo slijedeće:

Išao bi na slabiju grafičku, prvenstveno zbog male rez monitora 1280x1024. Nekako mi se cini da bi ova bila jako dobra za mene:

Sapphire HD 4850 HDMI, 512MB GDDR3 256bit, Dual slot Fansink, Dual DVI, HDMI, PCI Express 16x, CrossFire, Core : 625 MHz, Mem FQ : 993MHz

I na slabije kuciste: CoolerMaster Elite 334, black

Sto mislite o tome? Mislim da je to za meene dovoljno, a i 500kn ostaje u dzepu :)

Iskreno ja ne bi uzimao ništa ispod HD4870. U ovim trenucima to ti je najisplativije.

15 godina
neaktivan

Rješene su sve dvojbe, osim vezano uz graficku karticu. JOj, kolko me samo graficka kostala zivaca...

Uglavnom:

Ati radeon 4850 vapor x 1GB

ili

Ati radeon 4870 1GB

Cijena je tu negdje, al me zanimaju razlike medju njima? testovi i slicno? jel se obicna 4870 zagrijava jako i jel bucna? Jer vjerujem da VaporX ima bolje i tise haldjenje.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ATI Radeon HD4870 uzmeš i ovu ovdje

15 godina
bogy87 kaže...

Rješene su sve dvojbe, osim vezano uz graficku karticu. JOj, kolko me samo graficka kostala zivaca...

Uglavnom:

Ati radeon 4850 vapor x 1GB

ili

Ati radeon 4870 1GB

Cijena je tu negdje, al me zanimaju razlike medju njima? testovi i slicno? jel se obicna 4870 zagrijava jako i jel bucna? Jer vjerujem da VaporX ima bolje i tise haldjenje.

Vapor-x ima bolje hlađenje. Ali Hd4870 je jača. Dakle kao što kolega stoncin kaže uzmi vtx-icu jer je kod nje dosta dobro izvedeno hlađenje i kartica je dobra. A ukoliko želiš ić na 1gb onda ti je ova http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26217

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 22:26 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

uzet cu onda 4870 1GB, samo jos neznam od kojeg proizvodaca.

E sad jedno pitanje na koje sam naletio na nekom drugom postu, ako uzmem ovu VTX, ona ima 2x6 pinsko napajanje, a moje napajanje corsair vx450 ima samo jedan konektor, sto tocno trebam kupiti u ducanu da to spojim??

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je odlicna konfa i ako ju ne mislis uzet jer je CPU AMDov...onda stvarno...

i5 jest bolji procesor, al ako se na tom kompu mislis igrat, bolje je uzet ovaj AMD i jacu graficku nego slabiju grafu i i5 jer izmedju ova dva CPUa je u igrama razlika minimalna a razliku u fps-ovima ces primjetit sigurno ako uzmes jacu/slabiju graficku.

Barem moje misljenje...

- Psiho246
15 godina
neaktivan

Narucio sam slijedece iz ADM-a jer Protis nema pola stvari i neznaju kad ce ih dobit.

ADM ADM

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bogy87 kaže...

Narucio sam slijedece iz ADM-a jer Protis nema pola stvari i neznaju kad ce ih dobit.

to bi mogla biti jedna solidna konfigracija...mogao si nabaciti par testova da vidimo tu grafičku kako gura crysis ili neku drugu...

15 godina
neaktivan

Ipak je došla jedna promjena u zadnji cas. Mislim da je jako dobra. umjesto 5770 je pala 4890 Saphireova :)

Tako da je danas došao komp, jos ga moram sloziti, pa se sutra cujem s prvim dojmovima

Znaci:

Intel i5

Gygabite p55-ud3

Saphhire HD 4890 1GB

WD 640GB Black

Corsair 450VX

Kingmax 2x2GB DDR3

NEC przilica

Kuciste CoolerMaster 334 Elite

Bas sam sretan :)

0 0 hvala 0
Nova poruka