Minimalan šum za audio produkciju?

poruka: 3
|
čitano: 1.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Hello!

Tražim komade hardware-a koji će mi dati minimalni šum na zvučnoj kartici kako bih mogao kvalitetnije radit audio produkciju, a osim toga dobre performanse za 3D dizajn i, naravno, igranje. Nemam baš previše znanja o tome kako koja komponenta utječe na šum pa zato evo dajem popis novih stvari koje bih kupio + popis starih komponenti koje ću iskoristit.

NOVO!

Matična

MBO INTEL, s. 1366, BLKDX58SO, SmackOver, QPI 133 MHz (4.8 - 6.4 GT/s), serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, DDR 3, ATX, bulk

ILI

MBO ASUS P6T DELUXE, Intel X58/ICH10R, DDR3, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, PCI-E, FW, s. 136

Procesor

INTEL CPU Desktop Core i7 940 2.933GHz (4.8GT/sec,1MB/8MB,Bloomfield,130W,S1366,Cooling Fan) box

Memorija

Corsair 4GB, 2x2GB, 1600 MHz DDR3, XMS3-1600 DHX, DDR3 SDRAM, unbuffered, 9-9-9-24, Two matched CM3X2G1600C9DHX modules, TW3X4G1600C9DHX

ILI (ako nađem za kupit)

Corsair XMS3 Dominator DIMM Kit 6GB PC3-12800U CL8-8-8-24 (DDR3-1600) (TR3X6G1600C8D)

Grafička

(Crossfire) Sapphire Radeon HD4870 1GB DDR5, PCIE, TVout, DVI

Napajanje

Corsair HX Series, 1000 Watt, ATX, ATX DS+12V, PS/2, Modular Power Supply, EU Version

STARO

1. Chieftecovo serversko kučište
  2. Terratec Aureon 7.1 Universe (zvučna)
  3. Par Alesis M1 Active MK2 zvučnika
  4. Logitech G15 (v1) i Logitech (G5) kao interface
  5. (Crossfire) Sapphire Radeon HD4870 1GB DDR5, PCIE, TVout, DVI

Od dodatne opreme bih naveo još i Yamahu RM1X i M-AUDIO MIDI klavijaturu koja se može i preko USBa spojit. Radim sa Cubase-om uz ASIO podršku.

Još jednom: Zanima me znate li koliko će ovo dobro radit (što se šuma tiče!!!) i hoću li imat problema sa kvalitetom zvuka koju ću na kraju čuti na zvučnicima?

(PS alternativne komponente prihvaćam ali uz naglasak da ne idem na slabiju konfiguraciju, na nvidiu ili ati NE PRISTAJEM ni pod razno, cijena u ovom trenu nije toliko bitna ali bih volio da ostane koliko toliko ispod 15k kuna)

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
17 godina

Pa šuma u zvuku ne bi trebao imat ako zvučnu karticu spajaš preko USB-a.Signal je digitalan i na njega ne utječu EM smetnje unutar kućišta.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 14:24 (Skywalker).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Minimalan šum za audio produkciju?
autorov komentar

pa nije USB zvučna a po starim komponentama kako sam ih mijenjao itekako dobro znam i primjećujem da EM smetnje ovisu o komponentama i stabilnom napajanju!

music is my first love and will always be my last
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice