Maticna i hladnjaci za procesor

poruka: 10
|
čitano: 3.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Maticna i hladnjak za procesor

ovako...neman pojma koju bi maticnu...vec gledan cijeli dan i proucavam i neka bude sa ddr3,a sad koju da uzmen to neznan pa jeli bi mi mogli pomoc oko toga...

i da li da uzmen neki super zalmanov hladnjak za procesor ili ipak vodeno hladenje?

dosad sam kupio: cpu intel core2Quad Q9300 box   1699kn - Links

hdd seagate 500gb 32mb              508kn - vemil

dd3 2gb 1333mhz kingmax            750kn - vemil

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2008 20:10 (jojo_surf).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Maticna i hladnjak za procesor
jojo_surf kaže...

ovako...neman pojma koju bi maticnu...vec gledan cijeli dan i proucavam i neka bude sa ddr3,a sad koju da uzmen to neznan pa jeli bi mi mogli pomoc oko toga...

i da li da uzmen neki super zalmanov hladnjak za procesor ili ipak vodeno hladenje?

dosad sam kupio: cpu intel core2Quad Q9300 box   1699kn - Links

hdd seagate 500gb 32mb              508kn - vemil

dd3 2gb 1333mhz kingmax            750kn - vemil

P5Q3-Deluxe...

P.S. glupo je ići na DDR3... Pogotovo kad radi na taktu od 1333 MHz.
http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
17 godina

a sto mislite o ove dvi:

MBO EVGA, s. 775, 790i, SLI, NVIDIA nForce 790i Ultra 3-SLI, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x 1Gbps, Fire Wire, DDR 3, ATX 2 - HGspot

MB XFX 790i Ultra SLI, s775, nForce 790i, 3-Way SLI, DDR III, SATA II RAID, FW - Vemil

potrosia san vec 3000 kn za procesor,memoriju i hdd...ostalo mi je jos 7000...znaci jos hladenje,maticna,napajanje i kuciste...graficku ste mi danas rekli koju i sutra je kupujem...Tnx :)

zelin da mi komp traje baren 3 godine...a da cekan da padne cijena mislim glupo mi je jer svaki misec izade nes novo pa vamo tamo i cili se zbunin pa cu sad kroz ovaj tjedan uzet ostatak kompa i baren cu bit miran baren te 3 god :D ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2008 22:48 (jojo_surf).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Maticna i hladnjaci za procesor
jojo_surf kaže...

a sto mislite o ove dvi:

MBO EVGA, s. 775, 790i, SLI, NVIDIA nForce 790i Ultra 3-SLI, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x 1Gbps, Fire Wire, DDR 3, ATX 2 - HGspot

MB XFX 790i Ultra SLI, s775, nForce 790i, 3-Way SLI, DDR III, SATA II RAID, FW - Vemil

potrosia san vec 3000 kn za procesor,memoriju i hdd...ostalo mi je jos 7000...znaci jos hladenje,maticna,napajanje i kuciste...graficku ste mi danas rekli koju i sutra je kupujem...Tnx :)

zelin da mi komp traje baren 3 godine...a da cekan da padne cijena mislim glupo mi je jer svaki misec izade nes novo pa vamo tamo i cili se zbunin pa cu sad kroz ovaj tjedan uzet ostatak kompa i baren cu bit miran baren te 3 god :D ;)

Vidim da su ti preporučili HD4870. Ako ideš na Ati, izbjegavaj nForce matične, jer su ti nepotrebne. Trenutno ti je najbolje kupiti matičnu s P45 čipsetom - uostalom, takvu sam ti i predložio.
17 godina

aha...sad kuzin...ok onda cu najvjerojatnije kupit tu sa P45 cipsetom ...jer ja sam mislia potrosit do 10 000 kn ali samo kuciste...danas sam kupia u Linksa ASUS ATI RADEON HD 4870 i rekli su mi da ce mi isporucit u roku 48 sati i uzeo mi je ovaj broj mobitela da ili dodem po nju ili ce mi je dostavit... pa ako mi sta ostane love jeli pametno da kupin jos jednu takvu?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

aha...sad kuzin...ok onda cu najvjerojatnije kupit tu sa P45 cipsetom ...jer ja sam mislia potrosit do 10 000 kn ali samo kuciste...danas sam kupia u Linksa ASUS ATI RADEON HD 4870 i rekli su mi da ce mi isporucit u roku 48 sati i uzeo mi je ovaj broj mobitela da ili dodem po nju ili ce mi je dostavit... pa ako mi sta ostane love jeli pametno da kupin jos jednu takvu?

I s jednom ćeš se moći čisto dobro naigrati, a kad osjetiš da ti performanse slabe, kupiš još jednu takvu - onda će biti jeftinija.

Tak da ti odluči.

EDIT: Zaboravio sam da tražiš i preporuku za hladnjak. E, pa Zalman nikako nemoj kupovati. Preskupi su kaj se tiče omjera cijena/kvaliteta. A i pitanje je dal ti uopće treba hladnjak - nisi naveo dal ćeš overclockat?!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2008 18:15 (kompotko).
17 godina
hladnjak za procesor,graficku i koje napajanje??

u Overclocking se nerazumin ali razumiju se moji prijatelji i ocevi od prijatelja i to ce oni napravit...onda necu uzet dvi hd 4870 nego onu jednu koju san vec i kupia...

PROCESOR:
CPU INTEL Core2Quad Q9300 BOX, s. 775, 2.5GHz, 6MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCore                                   Cijena za gotovinu: 1.699,00 kn     Links
GRAFIČKA KARTICA:
VGA PCI-E ASUS ATI RADEON HD 4870, 512MB DDR5, DVI, HDTV               Cijena za gotovinu: 2.099,00 kn        Links
MATIČNA PLOČA:
MBO ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP, iP45/ICH10R, DDR3, zvuk, S-ATA, 2xG-LAN, PCI-E, FW, s. 775                                                 Cijena za gotovinu: 1.496,00 kn      Links
ČVRSTI DISK:
HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11      Cijena za gotovinu: 508,12 kn     Vemil
MEMORIJA:
DDR3 2GB PC10600 (1333MHz), Kingmax                                    Cijena za gotovinu: 752,19     Vemil

ovo san sve kupia osim jos maticne ploce...to cu sutra...sve ukupno bez kucista,napajanja,hladnjaka i optickih uredaja je: 6554 kn

najvise me brine koji hladnjak ( za procesor i graficku )...overclocking cu napravit i da uzmen najbolje? koje?

i koje je najbolje napajanje za ovakvu konfiguraciju?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: hladnjak za procesor,graficku i koje napajanje
jojo_surf kaže...

1.najvise me brine koji hladnjak ( za procesor i graficku )...overclocking cu napravit i da uzmen najbolje? koje?

2.koje je najbolje napajanje za ovakvu konfiguraciju?

1. Accelero S1 + 12 cm ventilator - za grafu
     Xigmatek HDT S-1283 - za CPU
Oboje se može nabaviti u Hardveraju
2. Corsair TX650W. - može se nabaviti u ADM-u.

17 godina

sad cu ici da pogledam...tnx

ali posto zivim u kastelima...jeli mos nac koje iz splita ovako ili ipak da narucin iz zg-a?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

sad cu ici da pogledam...tnx

ali posto zivim u kastelima...jeli mos nac koje iz splita ovako ili ipak da narucin iz zg-a?

Poštarina bi ti bila skupa. Jel ima tam Vemil il tak nekaj (HG Spot)?

Onda nemoj uzet hladnjak za grafu (povećaj brzinu ventilatora na stock hladnjaku), a hladnjak za CPU uzmi Thermaltake Sonic Tower + 12 cm vent.

Napajanje HIPER 4K530-MU - u HGSpotu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice