Maticna i hladnjaci za procesor

poruka: 10
|
čitano: 2.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maticna i hladnjak za procesor

ovako...neman pojma koju bi maticnu...vec gledan cijeli dan i proucavam i neka bude sa ddr3,a sad koju da uzmen to neznan pa jeli bi mi mogli pomoc oko toga...

i da li da uzmen neki super zalmanov hladnjak za procesor ili ipak vodeno hladenje?

dosad sam kupio: cpu intel core2Quad Q9300 box   1699kn - Links

hdd seagate 500gb 32mb              508kn - vemil

dd3 2gb 1333mhz kingmax            750kn - vemil

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2008 20:10 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Maticna i hladnjak za procesor
jojo_surf kaže...

ovako...neman pojma koju bi maticnu...vec gledan cijeli dan i proucavam i neka bude sa ddr3,a sad koju da uzmen to neznan pa jeli bi mi mogli pomoc oko toga...

i da li da uzmen neki super zalmanov hladnjak za procesor ili ipak vodeno hladenje?

dosad sam kupio: cpu intel core2Quad Q9300 box   1699kn - Links

hdd seagate 500gb 32mb              508kn - vemil

dd3 2gb 1333mhz kingmax            750kn - vemil

P5Q3-Deluxe...

P.S. glupo je ići na DDR3... Pogotovo kad radi na taktu od 1333 MHz.
http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
17 godina
neaktivan

a sto mislite o ove dvi:

MBO EVGA, s. 775, 790i, SLI, NVIDIA nForce 790i Ultra 3-SLI, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x 1Gbps, Fire Wire, DDR 3, ATX 2 - HGspot

MB XFX 790i Ultra SLI, s775, nForce 790i, 3-Way SLI, DDR III, SATA II RAID, FW - Vemil

potrosia san vec 3000 kn za procesor,memoriju i hdd...ostalo mi je jos 7000...znaci jos hladenje,maticna,napajanje i kuciste...graficku ste mi danas rekli koju i sutra je kupujem...Tnx :)

zelin da mi komp traje baren 3 godine...a da cekan da padne cijena mislim glupo mi je jer svaki misec izade nes novo pa vamo tamo i cili se zbunin pa cu sad kroz ovaj tjedan uzet ostatak kompa i baren cu bit miran baren te 3 god :D ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2008 22:48 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Maticna i hladnjaci za procesor
jojo_surf kaže...

a sto mislite o ove dvi:

MBO EVGA, s. 775, 790i, SLI, NVIDIA nForce 790i Ultra 3-SLI, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x 1Gbps, Fire Wire, DDR 3, ATX 2 - HGspot

MB XFX 790i Ultra SLI, s775, nForce 790i, 3-Way SLI, DDR III, SATA II RAID, FW - Vemil

potrosia san vec 3000 kn za procesor,memoriju i hdd...ostalo mi je jos 7000...znaci jos hladenje,maticna,napajanje i kuciste...graficku ste mi danas rekli koju i sutra je kupujem...Tnx :)

zelin da mi komp traje baren 3 godine...a da cekan da padne cijena mislim glupo mi je jer svaki misec izade nes novo pa vamo tamo i cili se zbunin pa cu sad kroz ovaj tjedan uzet ostatak kompa i baren cu bit miran baren te 3 god :D ;)

Vidim da su ti preporučili HD4870. Ako ideš na Ati, izbjegavaj nForce matične, jer su ti nepotrebne. Trenutno ti je najbolje kupiti matičnu s P45 čipsetom - uostalom, takvu sam ti i predložio.
17 godina
neaktivan

aha...sad kuzin...ok onda cu najvjerojatnije kupit tu sa P45 cipsetom ...jer ja sam mislia potrosit do 10 000 kn ali samo kuciste...danas sam kupia u Linksa ASUS ATI RADEON HD 4870 i rekli su mi da ce mi isporucit u roku 48 sati i uzeo mi je ovaj broj mobitela da ili dodem po nju ili ce mi je dostavit... pa ako mi sta ostane love jeli pametno da kupin jos jednu takvu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

aha...sad kuzin...ok onda cu najvjerojatnije kupit tu sa P45 cipsetom ...jer ja sam mislia potrosit do 10 000 kn ali samo kuciste...danas sam kupia u Linksa ASUS ATI RADEON HD 4870 i rekli su mi da ce mi isporucit u roku 48 sati i uzeo mi je ovaj broj mobitela da ili dodem po nju ili ce mi je dostavit... pa ako mi sta ostane love jeli pametno da kupin jos jednu takvu?

I s jednom ćeš se moći čisto dobro naigrati, a kad osjetiš da ti performanse slabe, kupiš još jednu takvu - onda će biti jeftinija.

Tak da ti odluči.

EDIT: Zaboravio sam da tražiš i preporuku za hladnjak. E, pa Zalman nikako nemoj kupovati. Preskupi su kaj se tiče omjera cijena/kvaliteta. A i pitanje je dal ti uopće treba hladnjak - nisi naveo dal ćeš overclockat?!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2008 18:15 (kompotko).
17 godina
neaktivan
hladnjak za procesor,graficku i koje napajanje??

u Overclocking se nerazumin ali razumiju se moji prijatelji i ocevi od prijatelja i to ce oni napravit...onda necu uzet dvi hd 4870 nego onu jednu koju san vec i kupia...

PROCESOR:
CPU INTEL Core2Quad Q9300 BOX, s. 775, 2.5GHz, 6MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCore                                   Cijena za gotovinu: 1.699,00 kn     Links
GRAFIČKA KARTICA:
VGA PCI-E ASUS ATI RADEON HD 4870, 512MB DDR5, DVI, HDTV               Cijena za gotovinu: 2.099,00 kn        Links
MATIČNA PLOČA:
MBO ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP, iP45/ICH10R, DDR3, zvuk, S-ATA, 2xG-LAN, PCI-E, FW, s. 775                                                 Cijena za gotovinu: 1.496,00 kn      Links
ČVRSTI DISK:
HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11      Cijena za gotovinu: 508,12 kn     Vemil
MEMORIJA:
DDR3 2GB PC10600 (1333MHz), Kingmax                                    Cijena za gotovinu: 752,19     Vemil

ovo san sve kupia osim jos maticne ploce...to cu sutra...sve ukupno bez kucista,napajanja,hladnjaka i optickih uredaja je: 6554 kn

najvise me brine koji hladnjak ( za procesor i graficku )...overclocking cu napravit i da uzmen najbolje? koje?

i koje je najbolje napajanje za ovakvu konfiguraciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: hladnjak za procesor,graficku i koje napajanje
jojo_surf kaže...

1.najvise me brine koji hladnjak ( za procesor i graficku )...overclocking cu napravit i da uzmen najbolje? koje?

2.koje je najbolje napajanje za ovakvu konfiguraciju?

1. Accelero S1 + 12 cm ventilator - za grafu
     Xigmatek HDT S-1283 - za CPU
Oboje se može nabaviti u Hardveraju
2. Corsair TX650W. - može se nabaviti u ADM-u.

17 godina
neaktivan

sad cu ici da pogledam...tnx

ali posto zivim u kastelima...jeli mos nac koje iz splita ovako ili ipak da narucin iz zg-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

sad cu ici da pogledam...tnx

ali posto zivim u kastelima...jeli mos nac koje iz splita ovako ili ipak da narucin iz zg-a?

Poštarina bi ti bila skupa. Jel ima tam Vemil il tak nekaj (HG Spot)?

Onda nemoj uzet hladnjak za grafu (povećaj brzinu ventilatora na stock hladnjaku), a hladnjak za CPU uzmi Thermaltake Sonic Tower + 12 cm vent.

Napajanje HIPER 4K530-MU - u HGSpotu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice